Gå til sidens hovedinnhold

3-åringene i fokus

I kveld er det våre yngste håpefulle som skal i aksjon i Kriteriet-kvalifiseringer på Bjerke, og det er da veldig kvalitetsforskjell på deltagerne i alle løpene. Sjekk våre V5-tips her.

Klikk her for å se våre V5A-forslag.

Hele 13 løp skal avikles denne tirsdagskvelden i hovedstaden, og da har vi to adskilte V5-rebuser å forholde oss til. Det skal godt gjøres å få noen utbetaling å snakke om med mange store favoritter på farten som trolig innfrir, og da går vi for samlebonger over hele linjen. Utenfor V5-rammene stiller årgangstoppene Tekno Odin (1 løp) og Viking Frecel (løp 13) til start, og det ser på forhånd ut til å være ren walkover for dem begge i de kvalifiseringsløpene.

V5-1A, Kaldblodshester-Kvalifisering Norsk Travkriterium-2100 meter autostart
Tre hester gjør opp, og fremst setter vi 1 Briskeby Rauen. Gikk et sterkt løp til fjerde på 28.4 full vei i den siste starten med innlagt galopp, og slik 3-åringen løste fra start bak bilen i den fjerde siste starten (åpnet da i 26-fart, og det så veldig stabilt ut) kan det ligge an til tet fra start til mål denne gangen. Stått veldig kinkig til de siste gangene, men ved denne anledningen er forutsetningene optimale.

Utfordres av duoen 5 Gylden Balder og 6 Karmland Trym, og vi er da rimelig trygge på at vinneren er nevnt. Førstnevnte var kanskje ikke helt som best ved triumfen på enkle 31.6 full vei i den siste starten, men Holtung-traveren har ved flere anledninger vist at han er en av årgangens beste. Sistnevnte imponerte ved å sette eldre konkurrenter til veggs ved triumfen på 29.0 full vei i den siste starten, og i kveld jakter den alltid sterkt avsluttende Fakse-sønnen den femte strake triumfen.

Vår rangering: A: 1 B: 6-5 C: 9-2-7-4-3-10

V5-2A, Varmblodshester-Kvalifisering Norsk Travkriterium Hoppeavdeling-2100 meter autostart
Det ligner heldekk med to hester, og fra spiss er 3 Adonai snakk om hesten å fange til slutt. Det klaffet ikke helt ved sjetteplassen på 16.2 full vei i den siste starten, men sterke innsatser til sølv to ganger på rad forut for den starten gjør Super News-datteren til en relativt klar favoritt denne gangen. Ingen nekter Tjomsland-traveren teten ved denne anledningen, og vi ser i grunnen kun en hest som kan utfordre til slutt.

Vi snakker da om 6 Thai Mahal (og hun får da en plass på vårt største spilleforslag), og dette lignet en riktig bra hest ved triumfen på fine 18.0 full vei i debuten på Jarlsberg 26. august under relativt tunge forhold. Stamme som forplikter med Andover Hall som far og Sweetpike som mor (er da en søster til Thai Tanic), og selv om 3-årshoppa kun har en start på baken så det ut til at Waaler-traveren virket veldig rutinert i den siste starten (ble kjørt på små marginer nedover den siste langsiden, men det taklet hun på utmerket vis).

Vår rangering: A: 3 B: 6-1-9-8-2 C: 4-5 D: 7

Annonse: Grøstad/Lerum`s V5-tips til løpene på Bjerke kan du finne her.

V5-3A, Varmblodshester-Kvalifisering Norsk Travkriterium Hoppeavdeling-2100 meter autostart
Tre hester gjør opp, men ganske klart først setter vi 9 Uptown B. Girl. Fullførte helt greit til fjerde på fine 16.5 full vei i den siste starten uten å fungere helt som best (behandlet etter den starten), og 3-årshoppa fremstår trolig i en forbedret utgave i kveld. Dagens arena tror vi er en klar fordel for den litt hissige Anderssen-traveren, og vi tror hun blir tung å stå i mot til slutt.

Teten er innen rekkevidde for 1 Umbra, men etter å nærmest ha besvimt til slutt etter en tøff åpning på løpet i den siste starten må Korean-datteren vise seg frem i en kraftig forbedret utgave for at det skal kunne bli seier denne gangen. Sterk som få er 7 See You Soon (men er foreløpig ikke helt travsikker), og i en feilfri utgave kjemper Suttle-traveren om seieren (solid til sølv på fine 15.7 full vei i den nest siste starten).

Vår rangering: A: 9 B: 7-1 C: 3-5-2-4-8-6

V5-4A, Varmblodshester-Kvalifisering Norsk Travkriterium Hoppeavdeling-2100 meter autostart
Vi finner ikke mer enn tre vinnerkandidater i dette løpet heller, og i en feilfri utgave er det neppe noen som rører 6 Angelina B.R. Gikk en formidabel opphentning til sølv på 18.2 full vei i den siste starten, og vi er ikke i tvil om at Angus Hall-datteren er best på kapasitet. Slo på en galopp rett etter start i Drammen (ble for hissig med helstengt hodelag), men vi tror på et feilfritt løp med et åpent hodelag denne gangen.

Utfordres av duoen 2 Moni Strong og 4 Tirn`A Noir, men da er også vinneren av dette løpet nevnt. Førstnevnte er matchet i tøffe lag hele veien, og den siste innsatsen til sølv på 16.2 full vei var av den solide sorten. Sistnevnte var bunnsolid til sølv på flotte 16.4 full vei fra utvendig posisjon i den siste starten, og den stammesterke frøkna virker til å være i rivende utvikling.

Vår rangering: A: 6 B: 4-2 C: 8-1-3 D: 9-5

V5-5A, Varmblodshester-Kvalifisering Norsk Travkriterium Hoppeavdeling-2100 meter autostart
Vi har vondt for å se at 9 My Hapinness E. P går på et nederlag i dette løpet, og hun må i hvert fall være syk for dagen for at så skal skje. Etter å ha konkurrert i Danmark i innledningen på karrieren med gode resultater å vise til viste 3-årshoppa seg frem på landets hovedbane i den siste starten, og hun ga da et mektig inntrykk ved triumfen på superfine 15.0 full vei.

Ble gitt et defensivt opplegg ved den anledningen, men når det først løste seg til slutt avgjorde Credit Winner-datteren på lette ben. Fryktelig billig i mot i dette løpet, og alt annet enn en seier for Westergård-traveren vil være et sjokk. Ble strøket til en tiltenkt start p.g.a. problemer med en hov, men dette skal være under kontroll nå (og da ser vi ingen grunn til å gardere storfavoritten).

Vår rangering: A: 9 B: 6-7-3 C: 5-2-8 D: 1-4

V5-1B, Varmblodshester-Kvalifisering Norsk Travkriterium Hoppeavdeling-2100 meter autostart
Det er fryktelig klasseforskjell på hestene også i dette løpet, og normalt er det ingen som rører 6 Ira Helevi. Slo riktignok på en galopp ned startsiden i det siste løpet (men har virket dønn stabil forut for den starten), men avslutningen etter grovt terrengtap innledningsvis til femte på 17.2 full vei bak gode hester i grunnlaget sitt den gangen var det klasse over.

Blir etter alt å dømme bukket til tet ut av den første svingen i kveld, og da taper i så fall ikke den flotte Soir Des Tibur-datteren dette løpet. Viste frem 15-tallet full vei ved et par triumfer i sommer, og de øvrige konkurrentene har ikke vært i nærheten av å vise frem noe tilsvarende. Kuskene bak hhv 2 Inga Princess, 3 Amoreena og 5 Lonely On Line er nok ute etter ryggen til den store favoritten for siden å kunne haike med til en finalebillett, men at noen av dem kan utfordre til slutt har vi liten tro på.

Vår rangering: A: 6 B: 5-3-2 C: 7-4 D: 8-1

Klikk her for å se våre V5B-forslag.

V5-2B, Varmblodshester-Kvalifisering Norsk Travkriterium Hoppeavdeling-2100 meter autostart
I det avsluttende kvalifiseringsløpet for denne klassen er det nok en gang enorm kvalitetsforskjell på deltagerne, og det vil være et sjokk dersom vinneren ikke er å finne blant våre tre utvalgte. Vunnet sportrekningen har 1 Scream gjort, og det kan være slik at 3-årshoppa gjentar bedriften fra den nest siste starten. Ledet da rundt om ved triumfen på 17.8 full vei, og dagens kusk Bjørn Goop fikk fin fart på Lamvik-traveren i den femte siste starten (sølv på 16.1 full vei).

En sterk innsats til sølv leverte usikre 6 Chickamuga til sølv på solide 16.1 full vei fra utvendig posisjon, og med et nytt feilfritt løp fra den kanten tilmåler vi Banker Hall-datteren solide vinnersjanser. En hest godt over snittet er også 8 One By One snakk om, og dette virker til å være en 3-årshoppe med tunge avslutninger å by på. Solid innsats til tredje på 16.0 full vei i den nest siste starten, mens det ble helt feil i en stoppende rygg i den siste starten.

Vår rangering: A: 1 B: 8-6 C: 2-4-5 D: 3-7

V5-3B, Varmblodshester-Kvalifisering Norsk Travkriterium Åpen Klasse-2100 meter autostart
Storfavoritten 6 J.T.`s Crown sitter i teten ut av den første svingen i dette første kvalifiseringsløpet for den åpne klassen, og da har vi vondt for å se at den flotte Kihle-traveren går på et nederlag. Det klaffet ikke i Märtha-løpet ved femteplassen på 15.2 full vei i den siste starten, men forut for den starten var 3-åringen utruet fra tet to ganger på rad. De antatt tøffeste i mot står veldig sjanseartet til, og da var vi i grunnen aldri inne på tanken om å gardere denne gangen.

Under utvikling er 8 Thai Torres, og dette blir nok en veldig bra hest på sikt. Det virker dog langsøkt å tro at Wiig-traveren skal slå den store favoritten fra en plass langt ned i køen underveis (foreløpig ikke vist seg som noen kløpper fra start), og duoen 11 Nozler og 12 Jamie Bonanza står veldig sjanseartet til. Begge er avhengig av overpace på løpet for å kunne rekke frem til slutt, men noe tempo å snakke om på dette løpet tror vi ikke det blir (og da blir det i så fall tungt med tanke på seier for dem begge).

Vår rangering: A: 6 B: 8-11-12-4 C: 5-1-3-7 D: 9-10

V5-4B, Varmblodshester-Kvalifisering Norsk Travkriterium Åpen Klasse-2100 meter autostart
Piler til tet i det andre kvalifiseringsløpet for denne klassen gjør 5 Illuminato Winner L., og på sitt beste leder da Wolden-traveren rundt om. Klappet sammen i Märtha-løpet i den nest siste starten, men gikk helpigg i mål ved fjerdeplassen på 16.1 full vei i den siste starten uten å få sjansen til slutt. Ble for lett i Ulf Thoresens Minneløp tidligere i sommer, men ved triumfen på 15.7 full vei i den fjerde siste starten stakk 3-åringen unna på lette bein til slutt fra spiss (og det kan ligge an til et tilsvarende scenario i kveld).

En hest vi liker godt er 1 Tanita`s Broadway, og med perfekte luker til slutt fra rygg leder ser vi ikke helt bort i fra at Garberg-traveren kan utfordre favoritten til slutt. En type som går og sparer seg litt, men når denne 3-åringen slipper seg for fullt kan det bli riktig bra (solid til sølv på 16.1 full vei i den siste starten). Av de bedre skal også 2 Youremyman være (solide innsatser i kval og finale til Märtha-løpet på Biri), og sporet i kveld kan ikke trener og kusk Frode Hamre klage på (bør ligge an til en optimal reise ved denne anledningen).

Vår rangering: A: 5 B: 1-2 C: 7-11-4-3-10-9-6 D: 8-12

V5-5B, Varmblodshester-Kvalifisering Norsk Travkriterium Åpen Klasse-2100 meter autostart
To hester skiller seg klart ut i den avsluttende kvalifiseringen, og etter en voldsomt imponerende triumf på 15.9 full vei i den siste starten er det nesten ikke mulig å ikke sette 10 King Of Friday fremst. Totalt overlegen til slutt ved den anledningen etter å ha skyldt til tet runden igjen, og Fast Photo-sønnen virker til å være i rivende utvikling.

Mister travet litt til slutt gjorde 8 Express Pepper i finalen av Märtha-løpet ved tredjeplassen på 15.2 full vei (slet med en hov, men dette er under kontroll nå), men mot litt enklere motstand i kveld skal selvsagt den flotte 3-åringen til Rune Flaskerud være seiersaktuell i dette løpet. Virker tøff i skallen denne, og Hot Chilli Pepper-sønnen er snakk om en av få i årgangen som tåler et tøft opplegg underveis.

Vår rangering: A: 10 B: 8-6 C: 5-4-7-9-11-1 D: 2-3

Spilleforslag
Til V5A-rebusen på Bjerke har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 90. 360 og 810 kroner, som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre tre forslag til B-rebusen på 120, 360 og 810 kroner ligger ute her .

Samtlige forslag er samlebonger.

Våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

Innleveringsfrister Bjerke
V5A kl. 18.40 (løp 3-7)
V5B kl. 20.20 (løp 8-12)
DD kl. 21.20 (løp 11-12)

Kjøp en bong og se løpene fra Bjerke gratis på www.rikstoto.no i kveld.