Foto: Hesteguiden.com

Frode Hamre styrer lunsjen igjen

Vi bankerspilte D.J's Lover under tirsdagens lunsjtrav i Drammen. Torsdag blir det mer Hamre-suksess i lunsjen på Bjerke. Sjekk våre travtips.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny torsdag:
Galopp Øvrevoll: Vi spiller Billson
Bergen travpark: Vi bankerspiller et andrevalg (kommer kl 13)
Oddstips 1: Slutt på moroa for HJK Helsinki

Oddstips 2: Aalesund faller i Nederland

Vi kan aldri gjenta vårt mantra ofte nok. Spill banker på de dominerende kuskene. Det vil alltid lønne seg i lengden. Og les derfor kuskestatistikkene, men vær også våken for formkusker og formsvikt.

Klikk her for å se våre V5-tips til Bjerke

Frode Hamre har vært utallige ganger i bankerspalten til Sportspill/Nettavisen det siste året og formen sitter i for fullt for Frode Hamre. Per 24. august står Frode Hamre med 83 seire og 4,1 millioner innkjørt. For hele 2010 var tallene 68 seire og 4 millioner kroner innkjørt, og dersom det flyter godt på også i årets fire siste måneder, kan dette bli det beste året i Frode Hamres karriere som kusk og travtrener.

Torsdag tar han med seg en stallhest til Bjerke, og det er den svært lovende treåringen 4 Poppy Hills i V5-4. Credit Winner-sønnen gjør nå sin tredje start i Norge og vi har en veldig god følelse for at den første seieren kommer nå. Første gang ut i Norge i et svært bra treårsfelt, havnet Poppy Hills i dødens, men holdt både fart og stil oppe på en fremragende måte og endte som nummer fire på sterke 15.5a/2100. Ble på bakgrunn av den prestasjonen spilt til storfavoritt i V65 på Bjerke sist onsdag. Men da endte det en i dundrende startgalopp. Den dagen var det voltestart og Poppy Hills kom flott tilbake i kulissene. Torsdag er det autostart og spor fire bak bilen, og mot denne motstanden tror vi Poppy Hills vinner selv fra dødens.

I en ellers svært vanskelig lunsj-V5 setter vi dermed alle lunsjpengene på Frode Hamre atter en gang.
Rangering V5-4: A: 4 B: 10-7-1 C: 5-8-11-12-6-3-2-9

V5-1 - Varmblodshester 2100 meter autostart
Det starter med et svært vrient varmblodsløp der vi nesten ikke avskriver noen av hestene, men 5 Mosquito De Mill må ses med en bra sjanse her. Har tullet fryktelig mye i år denne hesten, men sist var det endelig fremgang å spore. I et V65-løp som ble overlegent vunnet av Victor Invalley ble hesten sittende bom fast som firer i mål. Han vil neppe få tet her, all den tid 4 Peacekeeper normalt er umulig å ta en lengde på fra start. Unngår Mosquito De Mill dødens, må det være en fin vinnersjanse mot behagelig motstand.

Vi må tidlig på med 1 Jet Staro også. Med all respekt for den faste kusken Liv Jorunn Lund, det blir andre saker når Hans Christian Holm setter seg opp. Fra et perfekt førstespor bak bilen, kan dette bli dønn riktig og tiåringen er milevis bedre enn raden. 12 Super Tomin satt fast nest sist, tilsynelatende med krefter spart. Sist på Biri gjorde hesten en råsterk siste 800 til en flott tredjeplass. Spor tolv er selvsagt vanskelig, men Super Tomin tåler å gjøre en del selv. Vi trodde en del på 7 Nero Høgsted sist, siden Eirik Høitomt var kusk. Ble da med i angrep fra baktroppen 800 igjen, og holdt farten helt inn. Løp i kroppen nå, og Høitomt kjenner også hesten bedre (er blitt strøket). 8 Mozart Fiveone holdt flott fra dødens sist han gjestet Norge (på Bjerke), men det var med respekt å melde svært moderat motstand den dagen, og fra åttendespor blir det ikke noe smygløp nå heller.
Rangering V5-1: A: 5 B: 1-12-7 C: 8-4-3-10-2-9-11-6

Annonse: Øivind Grøstad advarer voldsomt for en sprek 20-oddser i V5-2 på Bjerke

V5-2 - Kaldblodshester 1609 meter autostart
Elleve kaldblodshester som ikke preges av et særlig sterkt vinnersting og da blir det åpent. 2 Lykkefaks blir forholdsvis klar favoritt hos spillerne, men åtteåringen har fortsatt ikke vunnet. Står med to strake annenplasser, men har vært langslått av vinneren ved begge tilfellene. Her kan det imidlertid bli tetkjenning direkte og i mangel av bedre alternativer blir Sagholen-traveren også vår favoritt.

5 Juvel Svarten (er blitt strøket) var veldig fin i flere løp på vårparten/sommeren. Men galoppene har kommet tett på slutten. Er garantert minst like bra som Lykkefaks på kapasitet, og det er spennende å se Cato Antonsen opp på denne vallaken. 1 Lønggrete kan ikke veldig mye, men førstespor, sprint og Eirik Høitomt har vært seiersgivende mange ganger gjennom historien. Vi krysser selv om vi har vondt for å se denne dama vinne løp. 9 Ekfax vil heller ikke vinne travløp, men er trolig overlegen fartsmessig. Nå blir det ryggløp og billigere oppgave enn dette er det ikke mulig å få. 4 Atom Danelius makset i prøveløpet i følge Eirik Høitomt, og sprint er ingen fordel.

6 Høy Eng viser voldsom fart mellom galoppene, og dette løpet er billig. 10 Spang Rosa vant til over 100 ganger pengene sist, etter et smørløp innvendig og etter at fem av mest betrodde hestene galoppert seg bort og Ekfax ikke ville vinne. Vi har tungt for å se hesten til Olaf Bildengjerdingen (fargerikt navn) legger på til to strake.
Rangering V5-2: A: 2 B: 5-1-9-4-6 C: 10-11-3-7-8

V5-3 - Varmblodshester 2100 meter autostart
Uten tvil torsdagens klart beste sportslige løp, og her er det mange lovende ungdommer på farten. Vi dummet oss dessverre ut på 5 Chanto Lady Jet sist (burde hatt denne med på kupongen og gikk dermed glipp av 51 000 kroner på det mellomste forslaget). Det var uansett en råsterk prestasjon å ta ned tethesten Peter Plys og femårshoppa har vist ved flere tilfeller at hun tåler å gjøre mye selv.

2 Flicka Extreme kom alene til mål på Momarken sist på en tung bane, og seierstiden må ses i lys av det. Wallevik-hoppa lenset unna i front og med løp i kroppen er hun trolig enda bedre nå. Kan åpne bak bilen og kan meget vel innta føringen her. Fra Danmark norgesdebuterer 9 Ramasjang, og hoppa kommer med fine meritter fra Danmark. Rygg på Flicka Extreme fra start kan bli helt riktig og selv om det er svært tvilsom form på stallen til Sigbjørn Kolnes om dagen, må hoppa vurderes tidlig her. 8 Andy B.R. møtte for gode hester sist og fikk maks fra lederryggen på vår V65-banker Jamie Bonanza. Enklere motstand her, men startsporet er begredelig. Vi tror vinneren er blant disse fire, selv om 6 J.P's Girl avsluttet flott sist og 1 Li Li Fly var kraftig forbedret sist.
Rangering V5-3: A: 5 B: 2-9-8 C: 6-1-10-4-12 D: 3-7-11

Klikk her for å se Sportspills eksperttips til Bjerke

V5-5 - Varmblodshester
Så er det nesten bare å trekke i hatten, her møtes hester med under 300 startpoeng og det innbærer hester med tvilsom form. Vi setter et knepent og frekt vinnertips til kapable 4 Ill Sentry som holdt farten fint sist i sitt første travløp på fire måneder. Det er en fin kapasitet i denne vallaken, og i et løp kjemisk fritt for store profiler tror vi Ill Sentry har en bra vinnersjanse. 3 Hitch Hiker har nok minst like bra kapasitet, og er etterhvert blitt en gjenganger i disse poengjaktene. Hitch Hiker kan løse veldig bra bak bilen på gode dager, og får han tet blir han vond å slå.

Fint til står også variable 2 Dayzy Ek, som gjorde et hyggelig løp til andre for Eirik Høitomt sist. Fra en flott utgangsposisjon er hoppa tidlig aktuell. For øvrig vrimler det av outsidere i dette løpet og i arkivet vårt noterer vi blant annet en svært positiv avslutning av 12 Four O'Clock sist (men kanskej langsøkt å tro at hoppa kan vinne fra spor tolv?), 9 T.T. Crown er grunnkapabel, men viser ikke form og 5 Grand Madam Ruth egentlig har et fint løp her, men formen er tvilsom om dagen.
Rangering V5-5: A: 4 C: 3-2-12-9-5 C: 11-10-6-8-1-7

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør