Foto: hesteguiden.com

To tetvinnere i Skien!

45 millioner kroner venter en alenevinner på Klosterskogen på lørdag, og vi tror at våre to bankere for dagen leder sine respektive løp rundt om. Sjekk våre V75-tips her.

Kommersielt

Klikk her for å se våre V75-forslag.

Unghestene er i fokus denne lørdagen i Telemark, og vi har stor sport i vente i både Klosterksogens 3-årselite med 100.000 kroner til vinneren og i DNT`s 4-årsløp med 200.000 kroner til vinneren (begge løpene er for varmblodshester).

I tillegg viser fenomenet Tekno Odin seg frem i E.C. Korens Lunds Minneløp (i et løp utenfor V75-rammen), og når vi også har et heftig sprintløp for den nest høyeste klassen for varmblodshestene å se frem til, ja så ligger alt til rette for at dette skal kunne bli en høyst minneverdig dag.

Ny flott klaff!
Det går opp og ned i dette gamet, og etter at vi hadde to strålende uker forut for denne (med rundt 258.000 kroner innspilt) har det gått litt trått i innledningen på denne uken.

Det gikk dog vår vei igjen på Bergen travpark i går med strålende tips levert av Kurt Leirvåg, og når de to største forslagene i A-spillet satt klokkerent, kunne vi bokføre nye 30.000 kroner inn på konto!

To tetvinnere
Ja, vi tror sterkt på at begge våre bankere for dagen bruker korteste veien til mål, og i den sjette avdelingen er det 1 Kejser K.D. som skal forsøke å lede sitt løp rundt om. Det er ikke snakk om at noen av dagens konkurrenter klarer å hente en lengde på 9-åringen ned startsiden, og vi tror da at kusk Gunnar Austevoll har full kontroll på begivenhetene fra start til mål.

Anderssen-traveren var et lekkert skue der han danset rundt konkurrentene fra en plass langt ned i køen ved triumfen på flotte 13.0 over aktuell distanse på Bjerke i den siste starten, og når vår første banker for dagen klippet svingene i Drammen i et løp tidligere i år (vant på 14.7 full vei), ja så tror vi ikke at den flotte teknikeren skal ha noen som helst problemer med å takle de krappe svingene på Klosterskogen.

Vi tror at 9 Taxdodger Joe sitter klistret i ryggen på favoritten, og da må i så fall den formtoppede duoen 2 Acolyte Hanover og 3 Photo Bear vandre i andrespor hele veien (og en av de da uten rygg). Vi tror da at det skal bli veldig tøft å ta ned tetløperen til slutt på en sprint på en arena som dagens, og vi satser på at seiersmaskinen bokfører årets tiende triumf på lørdag.

Vår rangering: A: 1 B: 2-3 C: 9-8-10-4-6-11-12-5-7

Vår andre banker for dagen dukker opp i DNT`s 4-årsløp hvor hele 200.000 kroner venter vinneren i V75-finalen, og da snakker vi om en av årgangstoppene i form av 3 Tourbillon. 4-åringen har hatt en strålende sesong med over 600.000 kroner innkjørt, og høydepunktet for Gottling-traveren var selvsagt den flotte triumfen i Jarlsberg Gand Prix i sommer.

Ganymede-sønnen er som en katapult fra start, og vi er ganske sikre på at kusk Tom E. Solberg (hysterisk form på den karen om dagen) sikter inn føringen på et relativt tidlig tidspunkt. Fra tet skal det da kunne dreie seg om en solid vinnersjanse, og vi satser på at årets åttende triumf blir bokført ved denne anledningen.

Etter en lang sesong begynner det etter hvert å røyne litt på for de øvrige deltagerne i dette løpet (bortsett i fra 2 Carte Blanche, men 4-årshoppa holder normalt ikke samme klassen som favoritten), men formkurven på hjemmehesten ser bare ut til å peke en vei. Det er opp, og i den siste starten stod han for en strålende innsats til tredje på sterke 13.5 over en sprint i Axel Jensens Minneløp.

Vår rangering: A: 3 B: 2-7-1-11-5-4-8 C: 12-9-6-10

Annonnse: Grøstad/Lerum`s V75-tips til løpene på Klosterskogen kan du finne her.

Krefter skal måles
Et stayerløp for kaldblodshester i relativt høyt grunnlag innleder denne rebusen, og vi synes at vinnerkandidatene er veldig mange (på vårt store system krysser vi da av for hele åtte hester).

Etter litt pause i den siste starten synes vi at 12 Pedrus gikk et veldig fin løp til fjerde på 26.0 full vei (avsluttet voldsomt fint til slutt), og løp i kroppen har da normalt gjort godt. Tidligere vist at han takler dagens lange distanse til fulle (sølv på 26.4 over 3180 meter i den fjerde siste starten), og da synes vi at 6-åringen er alt for lite spilt med sine 10 % denne gangen.

Står i en veldig rask rygg i fra start (6 Torpa Glad), og Bokli Eld-sønnen kan da få en veldig fin start inne ved railen. Det løser seg som regel alltid fra innerfila på dagens arena (og i denne typen løp sprekker feltet opp før eller siden), og da tror vi på en topp vinnersjanse for Desserud-traveren.

Tilbake etter litt pause kommer seiersmaskinen 7 Gomnes Tornado, og på full form er selvsagt 6-åringen seiersaktuell. Spikeld-sønnen hadde helt feil forutsetninger i den siste starten (sprint), men forut for den starten vant favoritten på solide 24.5 full vei under Unions-travet i Sverige.

Tjente veldig mye penger i det løpet (173.000 kroner), og vi synes da ikke at det er gitt at det skal være snakk om en klink vinner ved denne anledningen. Støter på veldig gode hester på lørdag, og når Gulbransen-traveren trolig er sist ut av den første svingen (ingen kløpper fra start) har han en tøff oppgave foran seg.

Veldig interessant til denne gangen står 1 Storm Eld, og dersom kusk Lars A. Kole får ”trylle” litt på førsterunden, kan 6-åringen vise seg å bli alt annet enn lett å fange til slutt. Skaug-traveren holdt strålende form på sensommeren (vant fire strake), men nå på slutten har det gått litt i dur og moll. Fått ladet batteriene litt nå etter en mindre pause, og da kan vi fort få se en forbedret utgave på lørdag.

Forbedret med løp i kroppen etter litt pause er trolig 11 Tekno Jerken (gikk kun på det jevne til syvende på 26.2 full vei i den siste starten, og hesten satt ikke fast slik det blir antydet flere steder), og dagens lange distanse er da også bare en fordel for Bjerring-traveren. Treneren er nærmest lyrisk med hensyn til vinnersjansene, og da må vi ta suksesstreneren på alvor.

Det er intet å utsette på kapasiteten til 9 Ramstad Loke, men 7-åringen må være klart bedre enn ved triumfen på enkle 28.9 full vei i den siste starten for å kunne gå helt til topps denne gangen. Det er han jo da også trolig med løp i kroppen, og krefter har aldri vært mangelvare der i gården.

Vår rangering: A: 12 B: 7-1-11-9 C: 6-10-3-4-8-2-13

Kommentarer til V75-2 finner du her!

Herlige 3-åringer i aksjon!
Ja, i Klosterskogens 3-årselite for varmblodshester i den tredje avdelingen støter tolv svært lovende ungdommer sammen i kampen om en førstepremie på 100.000 kroner, og vi har god tro på at vi har plukket vinneren på våre fire utvalgte på vårt store system.

Vi har veldig god tro på at Hans P. Tholfsen kan sitte bak en vinner i form av 4 Sizzling Volo, og da snakker vi om et tredjevalg (kun markert på 20 % av de innleverte kupongene) i spillet. 3-årshoppa gikk relativt pigg i mål som tredje bak Movie Q.C. i debuten her til lands, og i den påfølgende starten imponerte Yankee Glide-datteren ved å vinne Bergens 3-årsfestival på 17.0 full vei.

I den siste starten skulle treneren kun sjekke om hoppa taklet dagens arena (og det gjorde hun uten problemer), og etter en defensiv styrning fra Tholfsen den gangen gikk vår banker på de to minste forslagene helpigg i mål som femte på 15.9 over en sprint mot eldre hester i grunnlaget sitt. Hun så helt lysende ut for dagen, og vi tror på en topp vinnersjanse.

Vi likte veldig godt 3 Lightsonlightsoff ved triumfen på 15.6 full vei med voltestart i den tredje siste starten (nærmest jogget 14.0 siste tusen som en overlegen vinner den gangen), men etter den starten har det blitt relativt skral uttelling for 3-åringen i to løp i Danmark (dog i tøffe lag).

Trener Bo Westergård har hatt siktet innstil mot dagens oppgave i lang tid, og vi forventer da at Yankee Glide-sønnen presenteres i topp skikk til lørdagens dyst. Veldig god i fra start (svært sannsynlig tethest), og svingene på dagens arena er trolig intet problem for den flotte teknikeren (og da krysser vi på våre to største spilleforslag).

Et flott løp til tredje på 16.3 full vei gikk 2 Rocky Dun Dee (selv om det stummet litt siste 100 etter en helsvett siste langside), og med løp i kroppen etter litt pause har trolig Gottling-traveren gått kraftig fremover på form. Hoppet i den første svingen sist han gjestet dagens arena (men det kan ha vært er arbeidsuhell), men i en feilfri utgave skal Love You-sønnen tilmåles solide vinnersjanser.

Litt lurt til står 9 Rasser Vang (og trener Bo Westergård holder denne hesten høyt), og ved triumfen på 16.5 full vei i den siste starten i Skive (tilsvarende arena som dagens) beviste 3-åringen at han skal kunne takle de krappe svingen i Skien også. Lindy Lane-sønnen står litt spennende til på lørdag, og det er slett ikke utenkelig at gjestekusk Thor Borg sender 16-prosenteren i spillet først over mål.

Vår rangering: A: 4 B: 3-2-9 C: 10-1-6-11-12-5-7-8

Tre hester gjør opp
I et kaldblodsløp i den fjerde avdelingen skiller tre hester seg klart ut (toppform på alle tre), og på tross av et dårlig spor setter vi 8 Frøyu Tuva fremst. Knuste Kampen Blessen fra ”dødens” ved triumfen på flotte 28.0 over aktuell distanse i den nest siste starten, og på Momarken i den siste starten hadde kusk Gunnar Austevoll full kontroll fra tet ved triumfen på 30.0 full vei.

Galoppen ligger litt på lur, men i en feilfri utgave tror vi at Sjefen-datteren blir vond å stoppe på ny. Fra et litt bedre spor hadde vi vurdert et bankerspill, men det må nødvendigvis satses litt fra dette sporet fra start (og da tror vi at galoppfaren øker betraktelig).

Vi synes at 5 Hjortejegeren må få mer enn godkjent for tredjeplassen på 30.5 full vei i den siste starten (i våre øyne snakk om en ren sprinter), og fra et perfekt spor på lørdag tror vi på en topp vinnersjanse.

I den tredje siste starten sprintvant 6-åringen på fine 28.3 på voltestart, og Sagholen-traveren kan nok senke den tiden ytterligere ved hjelp av startbilen (og da bli han i så fall vond å slå).

Noe dårligere enn de to favorittene er trolig ikke 11 Atom Extra, men sporet gjør det hele selvsagt litt sjanseartet (dog fine rygger i fra start). 5-åringen har utviklet seg voldsomt i høst, og i den siste starten gikk Lome Elden-sønnen et helt rått løp til femte på 29.3 full vei med to innlagte galopper i knalltøff konkurranse.

Lome Brage var en god vinner av det løpet, og vi synes at 17-prosenteren i spillet må krysses på alle bonger. Kusk Per O. Midtfjeld er veldig god på slike førstgangsoppsitt, og Linn-traveren kan da meget vel bokføre årets fjerde triumf på lørdag.

Vår rangering: A: 8 B: 5-11 C: 1-2-3-6-9-10-12-7-4

Kommentarer til V75-5 finner du her!

Spilleforslag
Til V75-løpene på Klosterskogen har vi satt opp fire spilleforslag på hhv 168, 420, 840 og 2610 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

Innleveringsfrister Klosterskogen
V5 kl. 14.20 (løp 2-6)
V75 kl. 15.00 (løp 4-10)
V4 kl. 16.00 (løp 7-10)
DD kl. 16.40 (løp 9-10)

Kjøp en bong og se løpene fra Klosterskogen på NRK2 kl. 18.00-18.45 på lørdag.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus