Foto: Hesteguiden.com

Mikkelsen innfrir igjen

Geir Mikkelsen innfridde som vår V5-banker med Pele Hastrup lørdag og blir bankerkusk også på Sørlandet. Sjekk våre V5-tips.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny søndag:
V64 Skellefteå: Kjøp andel her
V5 Harstad: Mer suksess for Bjerring

Oddstips 1 søndag: Sogndal følger opp
Oddstips 2 søndag: Ny seier til Rosenborg

Tippetips søndag: Tipperne undervurderer Haugesund

Det er litt av hvert på travfronten denne søndagen. Det kjøres løp på Harstad travpark (enkel V5), det kjøres dobbel V5 på Sørlandets travpark og i Sverige er det nypremiere for V64-spillet i Skellefteå.

Klikk her for å se våre V5A-tips til Sørlandet

Bankeren synes soleklar denne søndagen og vi tenker på 1 Sky Air Born G.G. i V5-5A/V5-2B. Hesten har vært som helt forvandlet i sine to siste starter og var rett og slett lysende i sitt siste seiersløp på Jarlsberg, da Face of Speed-sønnen var helt nede på 14.5 som totalt overlegen vinner. Geir Mikkelsen som kusker i kveld, innfridde med vårt fjerdevalg Pele Hastrup som V5-banker i Bergen torsdag og skal sitte på en svært god vinnersjanse her. Motstanden er direkte svak. Vi bankerspiller.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 1 B: 4-2 C: 3-8-6-5 D: 8-10-7

Klikk her for å se våre V5B-tips til Sørlandet

V5-1A - Kaldblodshester. 2140 meter voltestart.
Det var strålende stil på 2 Welita i seiersløpet på Sørlandet sist søndag, og gjentar hoppa den prestasjonen blir hun alt annet enn å lett å slå her. Welita har imidlertid alltid vært variabel i prestasjonene og er slik sett ikke til å stole på. Hun skal i tillegg håndtere et trangt andrespor i volta og selv om motstanden er enklere denne søndagen, velger vi å gardere.

Årsdebuterende 8 Tangen Eld settes nærmest. Tjomsland-traveren var opp og ned i fjor, de dagene han vil ta i for fullt er han bra. Det er også 7 Ovedølen, men hesten viser fortsatt ikke i form. I så billige omgivelser skal han uansett regnes. 9 Hjerteborken liker normalt sprint best, men billig motstand kompenserer mye.
Rangering V5-1A: A: 2 B: 8-7-9 C: 1-5-3-6-10-11-4

V5-2A - Varmblodshester. 2140 meter autostart. Ungdomskusker.
Morten Pedersen er meget lovende kusk og her setter han seg opp bak meget formsterke 9 F.P. Asset. Fireåringen til Sigbjørn Kolnes har vært kraftig forbedret i sine to siste starter, og dette kan være en frekk banker. Gode rygger fra start og det blir en fin posisjon direkte.

3 Boyd kjempet strålende fra dødens sist, men da satt Lars Anvar Kolle i sulkyen. Nå er det unge Jenny Thygesen som setter seg opp, et klart minus, da Boyd må kjøres og jobbes med hele veien. Ny i Norge er både 11 Icantry og 4 Bowmore Level og siden begge har fått gode kusker på, er de aktuelle direkte. 1 Borga caprice har trukket et svært fordelaktig startspor og skal passes litt grunnet det, selv om formen er høyst usikker.
Rangering V5-2A: 9 B: 3-11-4 C: 1-10-2-12 D: 8-7-6-5

V5-3A - Varmblodshester. 2609 meter autostart.
Kun seks hester på startstreken i dette langløpet i kamp om 16 000 kroner. Lars magne Søvik melder om fine treningsjobb på amerikanerimporten 4 Ja El Tomcat og da blir treåringen favoritt direkte. Men amerikanere og 2600 meter er en usikker greie og vi velger å gardere.

Anders Pedersen er stadig på norgesbesøk og dansken har fine hester. Her kommer han med 5 Pronto som ihvertfall ikke mistrives på distansen. Klart motbud til favoritten. 6 M.T. Extra Special var god vinner fra tet på Forus nest sist. I Bergen sist ble galopp ut av den første svingen. Outsider. 3 O'Lillen holder også hyggelig klasse og er ikke sjanseløs.
Rangering V5-3A: A: 4 B: 5-6-3 C: 2-1

V5-4A/V5-1B - Kaldblodshester. 2140 meter voltestart. Tidsløp.
3 Rognfaks kommer til å bli stor favoritt i dette løpet og den begavede fireåringen må sees med topp vinnersjanse. Imponerte i seiersløpene både nest sist og sist og holder Telemarks-hesten seg unna galoppen blir han ikke lett å slå. Men Rognfaks er ikke stø på beina.

2 Nordby Viktor står 20 meter foran og Tom Erik Solberg vil garantert prøve å gi favoritten kamp. Fireåringen er under kraftig utvikling og har helt sikkert en solid rekordforbedring inne. 7 Halling Riga vant i V75 nest sist, men kunne ikke gjøre seg gjeldende i steintøffe omgivelser sist. Her er mostanden enklere igjen. 1 Mai Vilde har fin fart og er kanskje god nok for en tid ned på 31-tallet. Kommer i tillegg til å få et veldig fint løp underveis.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 3 B: 2-7 C: 1-6-9-8-5 D: 11-10-4

V5-3B - Varmblodshester. 2140 meter voltestart.
Lars Magne Søvik tror hans egen 2 Pembroke allerede kan gå ned mot 17.0 og da kan vi ikke annet enn å sette den italienskfødte treåringen først i dette løpet for mange ustartede hester.

Folkehesten på Sørlandet, 1 Thai Holiday, avlegger sin totodebut. Trener og kusk Øystein Tjomsland er spent og melder at hoppa har trent fint. Fra et nydelig førstespor blir det et fint løp. Bjørn Duestad er optimist med 6 Standup and Fight og da må vi ta duen på alvor. 5 Adams Woman er en annen debutant som Høitomt er usikker på.
Rangering V5-3B: A: 2 B: 1-6-5 C: 3-7 D: 8-9-4

V5-4B - Kaldblodshester. 1609 meter autostart.
Det er ikke beste hesten, men si må prøve 3 Ås Glimten i dette løpet. Satt bom fast som sannsynlig vinner sist og nå er det Solberg opp og sprint. Fra et nydelig andrespor bak bilen, er dette et av dagens mest interessante objekter.

4 Bjørntvedt Knekten var solid vinner av et lunsjløp i Drammen i sin siste start og må ha en flott vinnersjanse påny. 5 Tallas gikk en strålende sisterunde forrige søndag og nærmer seg formen nå. Klart forbedret var 10 Havsalt og løp i kroppen har sikkert hjulpet godt på. 2 Flyveren er også i form nå og står flott til.
Rangering V5-4B: A: 3 B: 4-5-10-2 C: 7-11-8-9-6 D: 12-1

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Sørlandet

V5-5B - Varmblodshester. 2140 meter voltestart.
8 See You Soon er en landets beste norskfødte fireårshopper og vi setter hoppa først allerede i årsdebuten. I Frode Hamres feriefravær får Tom Erik Solberg sjansen som gjestekusk, og det er neppe noe minus. See You Soon tåler det meste underveis og uten galopp tror vi på topp vinnersjanse.

9 Golden Felix varslet endelig litt fremgang sist og får hesten gå i gode rygger underveis, har han en fin polett tilslutt. 6 Adonai er god fra start, men ingen løve nedover oppløpet. Outsider i årsdebuten. 2 Skogan's Drömtös har trukket et vrient andrespor i volta, går den fasen bra er hun aktuell.

11 Mister Magic D. er en bra danske, klaffer det fra baskpor for Anders Pedersen kan hesten vinne. 10 Games We Play er ikke i toppform, men kapasiteten er bra.
Rangering V5-5B: A: 8 B: 9-6-2 C: 11-10-3-5-4-7 D: 12-1

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør