Flott vorspiel i Tønsberg

Jarlsberg travbane byr på jackpot fredag og V75 lørdag. Sjekk våre V65-tips.

Kommersielt

Sportspills meny fredag:
Oddstips: Spennende dobbel fra 3. divisjon
V75 Jarlsberg lørdag: Ei dame til 44 millioner kroner

Etter en pust i bakken for trav-Norge torsdag, er alles øyne rettet mot Jarlsberg travbane i Tønsberg de to neste dagene. Fredag kjøres det V65 der det er jackpot siden ingen spillere klarte verken seks eller fem rette sist fredag på Bergen travpark. Dermed ligger det allerede spreke 1,5 millioner i potten til spillerne fredag. Og lørdag er det hyperinteressant V75 på den raske Vestfoldarenaen. Vi fant vår banker i V65-5 der en dansk ekvipasje får vår tillit.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

Overlegen på kapasitet
8 Ashleigh`s Legacy er ei traver merr med kapasitet langt utover grunnlaget sist. Spor åtte på sprint på raske sommerbanere, er naturligvis ikke optimale forutsetninger. Men i all hovedsak konkurrerer Windsong's Legacy-datteren mot seg selv. De dagene hun holder seg på beina (og sjansene øker fra ytterste startspor bak bilen) er hun stort sett en vinner.

Kusk og trener Anders Pedersen kan fortelle at de har funnet en del småting på hoppa som har gjort henne mer stabil. Windsong`s Legacy datteren er rask fra start og finner sen normalt en bra posisjon direkte. Normalt skal konkurrentene ha respekt for henne så sjansen for at hun blir slippet til tet er tilstede. Hun er ikke avhengig av det, men det svekker selvsagt ikke vinnersjansene. Motstanden er ikke skremmende da 2 Photo Fantacy har ikke vært på topp i det siste, mens 5 Spirit Of Forests neppe har den samme kapasiteten som vår banker og også skal ha det litt servert. I en uhyre vanskelig V65-omgang setter vi våre jackpotkroner på Ashleig's Legacy og Anders Pedersen i V65-5.
Vår rangering V65-5/V5-2: A:8 B: 2-5-3 C: 9-12-4-1-11 D: 7-10-6

V65-1 - Varmblodshester. 2100 meter autostart. Norskfødte 4-åringer.
6 Photo Va Bene er en hest undertegnede liker veldig godt, men han virker ennå litt uferdig. Nå kommer hesten ut etter en liten pause der han har blitt behandlet. Bilstart gikk bra sist, men da stod hesten i annen rekke. Det er ikke utenkelig at Høitomt sitter tidlig i tet her.

1 Ringo Star M er den velkjente ski-hesten som i følge Trond Anderssen skal ha stor fordel av autostart. På kapasitet er han god nok for seier, for etter rapportene skal han kunne en lav 17 tid. Brukbar første gang ut som toer på Biri, sist ble det galopp direkte fra start. 4 Lady`s Legacy tapte kun for treårstalentet Support Vacation i debuten. Fint seiersløp nest sist og fin avslutning sist. Hoppa er travsikker og står flott til bak startbilen i kveld.

7 It`s All In The Game er tilbake hos eieren nå etter en periode hos Øystein Tjomsland. Så ut som en vinner fra tet sist, men det tok litt mot på slutten og Master Thoj-sønnen måtte nøye seg med tredje. 9 Unkas Titan har kapasitet, og med Tom Erik Solberg opp er hesten i de beste hender. Feilfritt duger hesten godt også her.
Vår rangering V65-1: A:6 B: 1-4-7-9 C: 10-5-8-11 D: 3-2

V65-2 - Varmblodhester. 2100 meter voltestart.
Voltestart og Lars Anvar Kolle fra spor sju og springspor. Normalt blir det tet og 7 Dream Play skal ha en flott sjanse derfra. Har møtt bra hester i sine to foregående løp, enklere motstand i kveld, men vi litt usikre på stridsmoralen til treårshoppa.

6 Running Lindy hadde garantert hatt fordel av autostart. Voltestart har Running Sea datteren kun gått en gang i vanlig løp og da ble det galopp, men reparerte til soleklar seier. Undertegnede var i kontakt med Robert S Fossen på 17 Mai der han kunne si at Running Lindy hadde fungert fint under voltestart i noen rutineløp. Han fryktet galopp som den verste konkurrenten, men feilfritt hadde han tro på seier.

10 Photo Lins fikk fortjent uttelling i et lunsjløp sist og imponerte. Fireårshoppa er under rivende utvikling og tåler å bli brukt underveis. 1 Nyssia Va Bene har kapasitet, og gjorde hun en fin opphenting etter tidlig galopp sist. Fra førstespor blir det et fint løp. Passes.
Vår rangering V65-2: A:7 B: 6-10-1 C: 8-2-9-11-5-12-4

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V65-3 - Varmblodshester. 2100 meter autostart. Stallansatte.
Hva har skjedd med 7 Belmont? Åtteåringen er i sitt livs form og har vært lysende i sine to siste løp. Vi erindrer at hesten var lovende i treårssesongen, men Rite On Line-sønnen fulgte aldri opp. Nest sist var han bunnsolid vinner fra dødens, mens sist gjorde han sitt beste løp i karrieren da han måtte bakke sist etter posisjonsproblemer innledningsvis. Avslutningen til tredje bak to meget gode hester står det respekt av. Rite On Line-sønnen er hyggelig ut, men får neppe tet så det blir at han må gjøre mye jobb selv. Klar favoritt og mulig bankerkandidat.

4 Borderline var langt bak Belmont i sitt siste løp, men Lindy Line-sønnen kjemper kun fra tet og den posisjonen er innen rekkevidde fredag. 11 Ira Helevi er en av de bedre på kapasitet, men kretsen rundt hesten ligger lavt etter pause. Har trolig fordel av et løp bakfra nå, har blitt veldig stri fra tet tidligere. 12 Zypani Rich er en kapasitetstraver som kommer tilbake etter diverse skadeproblemer. Skal ikke overses i årsdebuten.
Vår rangering V65-3: A: 7 B: 4-11-12 C: 2-5-1-3-6-9-8 D: 10

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på lyntotokupong

V65-4/V5-1 - Kaldblodshester. 2600 meter voltestart.
12 Viktor K har overlegne fartsresurser. Men nå er formen veldig usikker etter to innsatser langt under pari. Ga helt opp sist etter å ha kjørt seg til tet runden fra mål. Heller ikke nest sist var hesten spesielt bra. Favoritt, men må garderes etter de to siste innsatsene.

10 Bonus utviklet seg flott det siste halvåret. Sist var hesten bedre enn noensinne i seiersløpet på Biri. Distansen er neppe noe problem. Klart motbud. 8 Tori Huldra kommer ut etter lang pause med et fint prøveløp på 31,5/2120m i bagasjen med tilsynelatende krefter igjen. Eirik Høitomt som har hoppa i trening mener hoppa kan vinne.
Vår rangering V65-4/V5-1:A: 12 B: 10-8 C: 3-2-1-5-11-9-4-7 D: 6

V65-6/V5-3 - Varmblodshester. 1609 meter autostart.
4 Patrica Hastrup gjør gode løp hver gang, men det er ei stund siden det har klaffet helt for Sagholen hoppa. Så ut som en kllin vinner fra tet på Momarken nest sist, men satte bremsene på 100 fra mål og tapte. Står igjen helt perfekt til bak bilen og er hurtig fra start så bare Sagholen har kontroll på hestene på utsiden så får han normalt overta tet av 2 Overture F.H og da skal det være en fin vinnersjanse. Men skuffet altså fra samme posisjon nest sist.

5 Bella La Stella har stor kapasitet og skal etter rapportene ha trent meget fint i vinter. Er rask ut så skulle Øystein Tjomsland klare å komme overfly favoritten er det han som sitter i tet. Stor outsider. 9 Livi Goal har tjent mye penger på kort tid, men hun er også blitt herdet i harde lag den siste tiden. Det lukter overpace i dette løpet så hun kan bli tung ned oppløpet.

1 Puk har kapasitet for seier, men formen er usikker. 2 Overture F.H har havnet hos dyktige Evy M Brinch og hun spinner til tet i dette sprintløpet, men hun skal vel uansett ha rygg?
Vår rangering V65-6/V5-3: A: 4 B: 5-9-1 C: 2-11-6-8-7-12 D: 10-3

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5-4 - Kaldblodshester. 2100 meter voltestart.
14 Komnes Viktor var meget bra tredje sist og skuffet mye nest sist. Sist var hesten tilbake i strålende slag og vant overbevisende. Løpesnor med en kusk som treffer på kjør betyr at hesten får en fin start fra sitt tillegg. Normalt en fin vinnersjanse, men han møtet noen konkurrenter.

11 Vestpol Dennis har gjort det meste riktig så langt i karrieren og utvikler seg hele tiden. Er god nok for en lav 30-tid og da ender han i toppen. 7 Steinrig var knallgod vinner på Bjerke sist og imponerte oss mye da. Med lignende innsats her, er fireåringen seiersaktuell igjen. 8 Bell Sona viser imponerende fart mellom galoppene og med proffkusk (Geir Vegard Gundersen opp fredag) er det verd å henge seg på.

1 Øvern Aasa står fint til og unngår hun galoppen kan hun senke rekorden sin en del.
Vår rangering V5-4: A: 14 B: 11-7-8-1 C: 15-5-9-6-13-12-2-3 D: 4-10

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5-5 - Kaldblodshester. 1600 meter. Voltestart. Monteløp.
8 Stjernelyn gjør en meget interessant montedebut med Liv Pedersen i salen og hun hadde aldri valgt denne hesten hvis ikke hun hadde testet han. Hesten har vist form i travløp den siste tiden og kan bli en monteslager utover året.

11 Briskebyrappa gjorde noe så sjeldent som og galoppere sist hun var ute i monte. Må uansett regnes selv om sprint neppe er noen fordel. 6 Alm Tindar står 20 meter foran de verste konkurrentene og dyktige Siv Emilie Løvvold er nok interessert i å komme seg foran på et tidlig tidspunkt. 10 Stjernejerven var jo smått fantastisk første gang ut i monte, men står denne gangen tøffere inne i løpet. Skal uansett regnes på den prestasjonen han gjorde.

14 Juni Blixten har springspor og sprint passer som hånd i hanske. Kan være en liten outsider.
Vår rangering V5-5: A: 8 B: 11-6-10-14 C: 9-12-13-7-15-1-4 D:3-2-5

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus