Foto: Hesteguiden.com

Ei dame til 44 millioner kroner

I jakten på 44 millioner kroner i lørdagens V75 på Jarlsberg setter vi vår lit til ei meget fartsfylt dame. Sjekk våre V75-tips.

Kommersielt

Sportspills meny fredag:
V65 Jarlsberg: Jackpot med 1,5 millioner ekstra i potten
Oddstips: Spennende dobbel fra 3. divisjon

Jarlsberg travbane i Tønsberg er arrangør av ukens V75, der en eventuell alenevinner kan ta med seg formidable 44 millioner kroner. Sportslig og spillemessig er det knallomgang spillernes tilbys på Vestfoldarenaen og vi blir ikke overrasket om det blitt stor utbetaling. Ei kaldblodshoppe som får sine daglige treningsdoser på Dombås blir vår hovedbanker i omgangen.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

Overlegen på kapasitet
Det er ikke ofte vi bankerspiller ei hoppe fra førti meter tillegg i V75. Men oppgaven til 14 Schuvablessa lørdag er overraskende billig til V75 å være. De fleste hoppene i dette hoppeløpet, skal ha det veldig servert underveis og det er nesten bare mot seg selv Schuvablessa konkurrerer lørdag. På fart og styrke er hun garantert overlegen, men hoppa til dyktige og rutinerte Ola Martin Aasen hører ikke hjemme i kategorien travsikker. Til tross for dette har hun flere ganger vunnet med innlagt galopp og det er vi rimelig sikre på at hun kan gjøre også lørdag. Vi har bankerspilt hoppa i V5-spillet på Leangen to ganger tidligere i år, begge med suksess. Og da er det bare å satse på at alle gode ting er tre og at Schuvablessa seiersdefilerer etter V75-3.
Rangering V75-3/V5-5: A: 14 B: 3-12-11 C: 8-5-9-1-15-2-10-13-6-2-7

To i første og to i siste
Vi har ikke ubegrenset med midler til disposisjon og må derfor gå tynt i noen av de andre løpene. I den første avdelingen er det svært mange formsterke hester på farten, men til tross for det tror vi to hester gjør opp. Fremst setter vi kapasitetstraveren 3 Dacke Håleryd. Sist søndag gjorde hesten en strålende opphenting i løpet Raja Marchi vant, og skulle Tom Erik Solberg få denne feilfritt avgårde, tror vi løpet er kjørt. Hesten til Alf Torfinn Skeie kan være en kommende elitehest, men hesten har altså galoppert i sine to siste starter og da må vi sette på en "sikring".

7 Umbriel som trenes av Bjørn og Olle Goop i Sverige vant overbevisende på Bjerke sist. Til tross for tøft tempo underveis, var det masse spenst igjen i stegene nedover oppløpet. Hesten så nesten uforskammet sprek ut fra tet og vant på sterke 13.9/2100. Springspor kan bety tidlig tet igjen, og da er Goop-hesten den som må slås i dette løpet.

Vi skulle så gjerne betalt også for 4 Gann Stone som leverte en forrykende avslutning på Bjerke i V75-7 sist lørdag. Fra nesten jumboplass på den siste langsiden, var Kolnes-traveren tredje i mål. Vidar Hop er litt optimist med kapasitetstraveren 5 Global Karanar, men inntil hesten viser litt bedre blir det venteliste. Seiersmaskinen 9 Anthony Boko skal hente 20 meter på denne gjengen, det høres steintøft ut selv om hesten var strålende i seiersløpet sist. På V5-bongen får disse plass. Bak disse igjen vrimler det av minioutsidere i et praktfullt spilleløp.
Rangering V75-1/V5-1: A: 3 B: 7-4-5 C: 9-1-12-15-13-11-8-6-2-14-10

Må testes i DD-spillet
Frode Hamre førstetipper seg selv med 3 See You Soon i V75-7 som skal kjøres uten framsko lørdag. Den råsterke Super Arnie-hoppa gjorde en meget solid avslutning til tredje sist og med to løp i kroppen er det trolig en enda rappere See You Soon vi får se lørdag. Hoppa imponerte i en rekke løp i fjor og har tilsynelatende blitt mer travsikker nå. Det er nesten fristende å prøve henne som V75-banker (fantastisk verdi mot storfavoritten), men all den tid galopprisikoen fremdeles er tilstede, nøyer vi oss med førstevalg i V75. I DD-spillet singelstreker vi.

Storfavoritt er naturligvis 6 My Happiness E.P, og lørdag bytter Bo Westergaard seg selv ut med Tom Erik Solberg. Uten tvil et pluss. Fikk et fint løp i årsdebuten og vant sikkert, men vår favoritt See You Soon som ble treer i det samme løpet syns vi var minst like bra. Startsiden kommer til å avgjøre mye i dette løpet, men vi blir overrasket om ikke en av disse to vinner dette løpet.

2 Great Sensation er bra, men lang pause og skadeproblemer gjør at vi setter henne på venteliste. 5 Adonai er rask fra start, men fortsatt litt "enkel" til slutt. 12 Thai Mahal er på gang nå, men spor tolv mot så gode konkurrenter ser steintøft ut. Vi står på to hester i V75-7 og håper å se See You Soon på seremoniplass.
Rangering V75-7/DD-2: A: 3 B: 6-2-12 C: 5-8-1-4-7-11-9-10

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V75-2/V5-4 - Kaldblodshester. Fireåringer. 2100 meter voltestart.
Dersom Øystein Tjomsland klarer å kjøre feilfritt med 6 Eikdølen tror vi han sitter bak en topp vinnersjanse i dette flotte fireårsløpet. Eikdølen har fart til å være med de aller beste i denne årgangen og kom strålende tilbake etter galopp sist. Vårt knepne førstevalg i et flott felt.

7 Alm Kiwi vil Kolle garantert satse mot tet med. Fireåringen som trenes av Tormod Rundhaugen viste i Kongepokalen at han duger blant de beste. Det er samtidig eneste gangen han har møtt årgangstoppene, men fjerdeplass der var meget bra. Kommer Kolle seg til tet, kan det bære hele veien. 1 Tyri Gubben står med tre strake V65-seire fra Bjerke. Har vært behandlet siden det siste seiersløpet. Det er ikke helt utenkelig at Geir Flåten kan makte å forsvare innersporet. Outsideren.

8 Gylden Balder var treer i Kongepokalen. Slo da nevnte Alm Kiwi knepent. Da stod hestene likt, nå har Balderen 20 meter tillegg. I et lite felt vektlegger vi det lite. Gylden Balder er god nok til vinne. Vi stopper på fire hester, all den tid 10 Dragon ikke viser toppform om dagen og står knallhardt til på 40 meter tillegg (men i V5 har vi råd til å ta med hesten)
Rangering V75-2/V5-4: A: 6 B: 7-1-8 C: 10-9-5-2 D: 3-4

V75-4 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Et strålende spilleløp der vi setter 10 Per Halbak først. Vallaken møter bedre hester enn han gjorde i seiersløpet på Bjerke sist onsdag, men imponerte voldsomt i det løpet. Etter en blytung sisterunde var hesten først i god tid før mål. Her ligger det an til tempo underveis, og Per Halbak favoriseres av det.

2 Pippi Reerstrup har vunnet sportrekningen. Solberg opp istendenfor Westergaard er en fordel, og selv om vi er litt usikre på hvor bra denne hoppa er skal hun tidlig på fra en flott utgangsposisjon. 5 Tristan Des Bosc er en lillebror til toeren fra OGP (Quarcio De Chene). Har gått i forholdsvis billige lag i Sverige, men tre seire på de fire siste løpene forteller om vinnerskalle. Outsideren.

3 Mc Dreamy løftet vi frem som et drag i V75 på Biri for tre uker siden. Da galopperte hesten direkte fra start. Glitrende spurt til andre fra køen nest sist. Vi slipper ikke denne allerede. Som en liten fotnote nevner vi at formtoppede 8 Winter Weather er en toprosenter og et tiendevalg i formiddagstimene fredag. Det forteller litt om kvaliteten på dette løpet.
Rangering V75-4: A: 10 B: 2-5-3 C: 8-1-12-9-6-4-11-7

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V75-5 - Varmblodshester. 2100 meter autostart. Norskfødte.
Også i V75-5 er det spillemessig glitrende. Til tross for ellevtespor må vi prøve 11 International Lover først. Ligger an til å bli et femtevalg i spillet (markert på seks prosent). Love You-sønnen var med i et rammeløp sist lørdag på Bjerke og hadde all verdens utur inn i den siste svingen. Måtte bakke seg løs og avsluttet storveis til fjerde (meget gode Alama Boko vant løpet). Hesten skuffet litt i Bergen nest sist, men vi slipper ikke denne så lett og når favoritten har trukket et svært sjanseartet spor, kan det være dags lørdag.

8 Bogle Superb heter favoritten og Kihle-traveren kom fra det med æren i behold på Bjerke søndag. Kom seg da tidlig til tet, men måtte strekke våpen for et par sterke utlendinger. 14.3 full vei duger normalt godt her, men hesten skuffet litt nest sist og løpet fra søndag kan sitte i beina. Fra åttendespor kan det i tillegg bli en strevsom innledning. 1 Petter Rags er faktisk sistevalget i øyeblikket. Galopperte i lederryggen på vår V65-banker K.L.M. Buymethemoon sist onsdag og hadde ikke slått denne. Men kunne kanskje vært toer. Fra førstespor bak bilen er det ikke helt utenkelig at Hans Petter Tholfsen vil prøve å forsvare sitt innerspor og denne hesten har bra kapasitet. Sistevalg må være feil. Vi krysser tidlig.

9 Fritz Othello har vist at han tåler å gjøre grovjobben selv. Litt usikker form nå, feilfritt er det bra klasse i denne. 12 Fux Pride er en meget bra fireåring. Kunne ikke rå på en god Staro Fighter sist, men Midtfjeld-traveren er en tøffing. Helt nede som et sjettevalg i spillet., det forteller mye om kvaliteten på dette løpet.
Rangering V75-5: A: A: 11 B: 8-1-9-12 C: 10-2-3-5-7-4-6

V75-6/DD-1 - Kaldblodshester. 2600 meter voltestart.
Ny prøve for spillerne i dette kaldblodsløpet med hester fra tre distanser og mye bra hest på farten. Tredjevalget 7 Tidrande blir vår knepne favoritt, ikke minst siden hesten har bevist at han trives på distansen. Femåringen har vært bunnsolid i sine tre siste løp og felifritt skal Lome Elden-sønnen være med å gjøre opp om seieren her.

Nærmest setter vi sjuendevalget 8 Hasse som har varslet gryende storform i sine to siste løp. Jens Kristians Brenne sterke åtteåring er dessverre litt dårlig fra start og får derfor ofte vel langt fram. 2600 meter er en klar fordel. 2 Hesby Kvikk vant såre enkelt i V75 i Bergen i sin siste start. Med kun tre hester på strek, ligger det meste til rette for tidlig tetkjenning her. Skjerpet motstand, men hesten har sikkert mer å gå på. 10 Lome Jokeren har ikke vært som best på slutten. Heller ikke denne har noen ulempe av den lange distansen og Tom Erik Solberg er forsiktig optimist.

4 Kremlinn har gjort seg helt om på slutten og går plutselig alle distanser. Må krysses igjen. 12 Pondus står tøft til på 40 meter tillegg, men trønderen går både på en, to og tre svinger i tredjespor om nødvendig. 3 Turbin kan få et fint løp innvendig fra sin gunstige utgangsposisjon på strek. På en maksdag er heller ikke denne helt utenkbar.
Rangering V75-6: A: 7 B: 8-2-10 C: 4-12-3-11-9-1-5-6-14-13-15

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5-1 - Kaldblodshester. 1609 meter autostart.
Endelig perfekte forutsetninger igjen for 1 Brødsjø Stina. Sprint og førstespor betyr at Tom Erik Solberg kommer til å kjøre foran så lenge det går. Hoppa har vært litt variabel på slutten og vi velger derfor å gardere.

Vi startet med 3 Hornnes Tiril som er på vei mot en formtopp. Unngår Arvid Aasheim dødens, skal det være vinnersjanse. Tolv år gamle Moe Argr har lurt spillerne to ganger på sine fire siste starter. Med fine rygger fra start er det ikke utenkelig med ny triumf. 4 Rossi måtte seg slått av Brødsjø Stina sist. Her blir det ikke tet, får Rossi en bra posisjon kan han vinne. 2 Våler Best har kapasitetten, men formen er tvilsom om dagen.
Rangering V5-1: A: 1 B: 3-9-4 C: 12-10-7-12-8-5-11 D: 6

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5-2 - Kaldblodshester. 2100 meter voltestart.
Lovende 3 Straim Vaier er under flott utvikling og har nydelige betingelser i V5-2. Har tapt for gode Bokli Storm i sine to siste starter, men lørdag er det henimot tetgaranti. Topp vinnersjanse.

7 Viggelden traver sjelden feilfritt, men Schem-traveren har flott kapasitet. 9 Fixfaks gikk litt i veggen som storfavoritt på Jarlsberg sist. God i løpene forut. 5 Silkegull er vanskelig å plassere, men prøveløpet var ålreit. For øvrig er det flere fine fireåringer på farten i dette løpet.
Rangering V5-2: A: 3 B: 7-9-5 C: 4-12-10-8-2-11 D: 1-6

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus