Foto: JAVIER SORIANO (AFP)

Nytt mirakel fra Alcorcón?

Vi ser på begge de spanske play-off kampene i Segunda Division i onsdagens oddstips.

Kommersielt

Det er to dager igjen til EM starter, og langoddsen frister med objekter fra svensk 2. divisjon, norsk 3. divisjon, italiensk Serie B, spansk Segunda, islandsk cup, U21-EM og brasiliansk Serie A.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens spill
Undertegnede må melde pass på svensk 2. divisjon og den brasilianske fotballen, og står igjen med fem aktuelle objekter. Så selv om det er rundt 25 objekter på langoddsen føles utvalget snevert, for snevert til å komme med noe vettugt langskudd og avslag.

I dagens spill ser vi nærmere på det spanske Segunda-play off, der fire lag kjemper om den siste opprykksplassen til Primera Division.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

42. Cordoba - Valladolid
Segunda play-off, kamp 1 av 2. Returkampen i Valladolid spilles 10. juni. Det er nye regler for play-off denne gangen, som går ut på at dersom lagene står likt etter to kamper, blir det ikke avgjørelse på straffespark, men det laget som gjorde det best i ligaen kåres som vinner. Denne endringen er gjort for å premiere innsats til siste slutt i ligaen.

Cordoba knep 6. plassen i Segunda, den siste plassen som gir rett til play-off. De trengte minst ett poeng borte mot Celta Vigo i siste spillerunde for å holde Almeria bak seg, og spilte ut et 0-0-resultat som motstander også var svært fornøyd med, ettersom Celta Vigo sikret direkte opprykk med dette resultatet. Så opplagt var det at oddsen på uavgjort var rundt 1,70 før kampstart, og Norsk Tipping åpnet aldri objektet for spill. Nå er det blodig alvor igjen, og Cordoba må sikre seg et godt utgangspunkt, det vil si seier og gjerne med flere mål, før den antatt meget tøffe returkampen. Cordoba var nest beste hjemmelag i seriespillet med 14-6-1 hjemme på Nuevo Arcangel.

Toppscorer Borja García er med for Cordoba fremgår det av et intervju, men ellers har vi ikke sett noen offisiell tropp i skrivende stund. Store skadeproblemer skal det imidlertid ikke være snakk om.

Real Valladolid lå godt an til direkte opprykk, men med 2-2 borte mot Alcoron i nest siste runde gjorde man seg avhengige av andres resultater for å klare 2. plassen, og da Cordoba og Celta Vigo spilte 0-0 som forventet må det ha raknet motivasjonsmessig for Valladolid, som tapte 1-3 hjemme for Guadalajara i siste runde. Innbyrdes oppgjør teller før målforskjell i Spania, så selv om Valladolid har bedre målforskjell enn Celta Vigo, var det kjørt fordi Valladolid tapte begge innbyrdes mot Celta denne sesongen. Dermed må Valladolid gjennom play-off. Valladolid hadde 9-9-3 på bortebane i ligaen. Det var ikke best, men de var laget som tapte færrest bortekamper.

Trener Djukic sier før kampen: "Vi skal være trofaste mot vår spillestil og vår filosofi, slik vi har vært hele sesongen. Vi går for seieren, slik vi alltid gjør, vi spekulerer ikke i uavgjort nå og seier hjemme".

Álvaro Rubio (m) er ute med skade, leser vi på klubbens nettsider, og de betegner dette som det eneste fraværet av betydning. Varela (f) er dessuten skadet, og Manucho (a) skal være ute på opdrag for Angolas landslag. Dette er troppen:

Jaime, Dani, Balenziaga, Peña, Jesús Rueda, Valiente, Juanito, Nafti, Baraja, Jorge Alonso, Víctor Pérez, Sisi, Nauzet, Marquitos, Jofre, Bueno, Óscar, Javi Guerra.

Innbyrdes oppgjør de to siste sesonger i Segunda:

Cordoba - Valladolid 2-0
Valladolid - Cordoba 2-0
Valladolid - Cordoba 5-1
Cordoba - Valladolid 1-0

I kveld må Cordoba vinne, det vet de, for det blir veldig tøft i returkampen. Kveldens bortelag er kanskje marginalt bedre enn hjemmelaget på en god dag, men samtidig kan Valladolid leve med uavgjort, og et 1-2- eller 2-3-tap gir heller ingen grunn til fortvilelse. Vi tror bortelagets trener Djukic vil være veldig godt fornøyd med uavgjort, uansett hva han måtte si, og bruker 2,80 for uavgjort i en dobbel. Med de nye reglene kan Valladolid gå videre med 0-0 borte og hjemme.

39. Hercules - AD Alcorcón
Segunda play-off, kamp 1 av 2. Returkampen i Alcorcón spilles 10. juni.

Hercules avsluttet ligaspillet med 5-0 borte mot Alcoyano, 2-2 hjemme mot Xerex og 2-1 borte mot Huesca. Denne gode innspurten sikret den tidligere Primera-klubben fra Alicante 5. plassen og rett til play-off. Hercules var bare ligaens 9. beste hjemmelag med sine 11-3-7 på Estadio Jose Rico Perez, men kompenserte med nøyaktig samme statistikk på bortebane, noe som er meget sterkt.

Abel Aguilar (m) er ute med en skade, mens Juanra Cabrero (f) og Sergio Díaz Castilla (f) har vært ute en stund og vil fortsatt være det, leser vi på Marca.com. De gode nyhetene til dagens kamp er at Samuel Llorca (f) er tilbake etter å ha sonet mot Huesca i siste spillerunde, mens Tiago Gomes (m) og David Aganzo (a) er tilbake etter å ha unnagjort tre kampers karantene i kjølvannet av bataljen på Las Palmas i runde 39, som endte med tap og sure miner.

AD Alcorcón tok 4. plassen, etter 1-0 mot Sabadell, 2-2 hjemme mot Valladolid og en meget viktig borteseier 1- 0 mot ferdigspilte Numancia i siste runde. Med 8-4-9 var Alcorcon ligaens syvende beste bortelag. De går inn i play-off med middels resultater borte, de hadde 2-1-2 på sine fem siste bortekamper.

Klubben er relativt ung, den ble stiftet i 1971 og har spilt på fjerde og femte nivå i Spania frem til 2000, da de endelig klarte opprykk til Segunda B. Etter ti sesonger der ble det opprykk til Segunda med 9. plass i debutsesongen og nå en meget sterk 4. plass. Alcorcon fikk oppmerksomhet da de slo Real Madrid 4-0 i Copa del Rey 2009. Real Madrid vant returkampen bare 1-0 og cup-bomben smalt. Skulle Alcorcon bli en Primera-klubb neste sesong vil det være helt unikt, som trener Anguela sier, at en så liten klubb med så lite penger kan klare så mye. "Vi har vist at penger ikke er alt. Vi har kjempet med sverd mot stridsvogner. Med våre hjerter og følelser skal vi nå sette prikken over i-en etter en fantastisk sesong".

Innbyrdes oppgjør Segunda 2011/12:

Alcorcon - Hercules 1-0
Hercules - Alcorcon 1-0

Alcorcon har allerede gjort en meget god sesong. Opprykk vil være en enorm bonus, kanskje i overkant av hva klubben er moden for. Hercules spilte i Primera så sent som i 2011 og nå skal de opp igjen. Denne hjemmekampen er de nødt til å vinne, ellers blir det meget skummelt mot et entusiastisk hjemmelag i Alcorcon. Vi tror Hercules vinner denne første kampen og 1,85 er grei odds.

Vi kunne levert Hercules som singel til 1,85, men vi er grådige i dag og leverer en dobbel til hele 5,18, da vi har god tro på at Valladolid skaffer seg et godt utgangspunkt mot Cordoba. Innsatsen blir som vanlig 100 kroner og spillefristen er klokken 19.55.

39. Hercules - AD Alcorcón 1,85 3,00 3,30
42. Cordoba - Valladolid 2,25 2,80 2,65

Total odds 5,18

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus