(Hesteguiden.com)

Bergensk suksess i hovedstaden

Med 1,7 millioner ekstra friske jackpotkroner i potten er det vel verd å spille til Bjerke i kveld. Sjekk våre V65-tips.

Kommersielt

Det var ingen spillere som løste V65-rebusen sist onsdag på Bjerke og dermed er det snaue 1,7 millioner kroner ekstra i sekserpotten i kveld. Både sportslig og spillemessig er det en pangomgang på landets hovedbane og vår hovedbanker i kveld er faktisk nede som et andrevalg i formiddagstimene onsdag (kl 11). Da må vi til lukene.

Det handler om svært begavede 6 Crab Shack i V65-3. femåringen etter Conway Holl ble handlet til Norge av hardtsatsende Terje Svendsen fra Haukeland (sør for Bergen) og har vært innom både Åsbjørn Tengsareid, Frode Hamre og Ove Wassberg i Norge. Selv om hesten leverte noen hyggelige løp for både Tengsareid og Wassberg og vant fire løp i denne perioden, har man slitt med å få ut potensialet på hesten. I august i fjor valgte derfor Svendsen å sende hesten til Trond Anderssen og etter å ha blitt trent opp i åtte måneder var det en helt annen Crab Shack vi fikk se i årsdebuten på Bjerke lørdag 12. mai.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

Fra spor åtte bak startbilen valgte Svein Ove Wassberg å klemme til fra start og etter 400 meter satt hesten i tet. Måtte åpne 11.3 den dagen første fem, men hadde både spenst og krefter igjen over mål. Det var bra motstand den lørdagen, og selv om Crab Schack også møter bra hester i kveld er ikke motstanden tøffere. Med ett løp i kroppen er garantert hesten også forbedret til kveldens løp. Det er slett ikke utenkelig at Crab Schack kan rundt 13.0 på en rask Bjerkebane og når hesten kun er markert på 31 %, løper vi til lukene (blir nok spilt opp til favoritt etterhvert). Svein Ove Wassberg er en av landets aller beste kusker og hentes over fra Bergen for å kjøre hesten i kveld. Frode Hamre er mye betrodd med 9 Hundreanfiftyg', men tror ikke på seier. Vi klemmer til og spiller 6 Crab Schack i V65-3 som vår hovedbanker onsdag.
Rangering V65-3: A: 6 B: 2-9-7-11 C: 4-3-12-5-8 D: 10-1

Vinner igjen?
Vi velger også å bankerspille 10 French Destiny i V65-1. Den meget kapable Love You-vallaken galopperte bort en mulig seier i debuten for Erik Killingmo og forsvant også i galopp i den neste starten. Men i den tredje starten i Killingmo-regi, var French Destiny helt lysende for gjestekusk Kai Johansen og var knallgod vinner av et V65-løp på Bjerke. I kveld er det "gamlekusken" Lars Anvar Kolle som setter seg opp og en feilfri French Destiny taper ikke dette løpet.

Bak denne er det åpent i V65-1. 8 O.O. Seven V.P. innledet svært lovende på norsk jord, men fulgte ikke opp utover fjoråret. Men var svært positiv i årsdebuten og holdt flott til tredje da etter et meget tøft løp. Det løpet i kroppen har garantert gjort svært godt og hesten holder V75-klasse på sitt beste, men har vært litt uheldig med sportrekningen i kveld. Truls Desserud har en vrien oppgave i kveld, det er å få 2 Bertie Invalley avgårde fra andresporet. Lykkes han med det, kan hesten vinne. 12 Casanova Chip overbeviste nest sist på Sørlandet, og får fullt godkjent sist etter et tøft løp. Men det er tøft å vinne disse løpene fra tillegg. 3 Hahnemann fikk alt sydd opp sist og overrasket med å vinne etter flere middelmådige innsatser. Vi tviler på gjentagelse.
Rangering V65-1: A: 10 B: 8-2-12 C: 3-5-11-7-13-15-14-6-9-4 D: 1

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V65-2 - Kaldblodshester. 2140 meter voltestart.
4 Snonsøy Elda blir en av kveldens største V65-favoritter etter to meget imponerende seiersløp på Leangen. Men hoppa har møtt fryktelig svak motstand der oppe og skal i tillegg håndtere et trangt fjerdespor i volta i kveld. Det er for mange usikkerhetsmomenter for oss og 65% er veldig i overkant og da garderer vi.

Etter å ha vært helt under båten i fire løp på rad, var plutselig 7 Eldpia tilbake som en vinner i Drammen sist tirsdag. Fra bakspor satt hoppa i tet etter noen hundre meter og sammen med Ernst Petter Knutsen tok hoppa en enkel seier til brakodds. Fra springspor kan det bære rett til tet igjen i kveld og da kan hun vinne igjen. Ikke glem at Eldpia var strålende i tre strake seiersløp i fjor vinter. 5 Bjøroli er nok ikke på nivå med favorittduoen på kapasitet og er heller ikke den som liker best å stikke nesen først. Men Bjøroli er travsikker og i form og det rekker langt i slike omgivelser. Fartsmessig er det lite å utsette på 10 Jærvsø Kristina og nå setter formkusk Eirik Høitomt seg opp. Se opp.

9 Lustra Tyra har mest gått på det jevne på slutten, men har bra kapasitet og er hoppa i løpshumør i kveld er hun bra. Thor Borg er spennende vikarkusk. 6 Kringelandlovinda fikk alt sydd opp etter innvendig løp i seiersløpet nest sist på Jarlsberg, sist ble det tidlig galopp. 2 Elding Tora og 3 Hvatt Erle syns ikke det å vinne travløp er det morsomste som fins, men fra fine startspor vil de kunne smyge med her.
Rangering V65-2: A: 4 B: 7-5-10-9-6 C: 2-3-1-12-11-8

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på lyntotokupong

V65-4/V5-1 - varmblodshester. 4-åringer. 2100 meter autostart.
Meget kapable 5 Eck Episode er handlet inn av Anders Mikkelborg og Morten Langli og satt i trening til Erik Killingmo. Da kan det dreie seg om en klink vinner på direkten. Killingmo er fenomenal på å forbedre hester og denne fireåringen har vist at han kan trave. Klart førstevalg og bankeralternativ, men vi har valgt andre bankerløsninger og garderer. Blri faktisk kun et tredjevalg i spillet og det takker vi for. I V5-spillet velger vi imidlertid å bankerspille Giant Chill-sønnen. Der er det dårlig med andre alternativer.

Harald Grønby har eid flere fine Hamre-hester de siste årene (Super Challenge, Magnifique S.E og Miraflores). Nå har han skaffet seg en mulig arvtager i fireårige 6 Legacy Broline som i sin tid ble solgt for betydelige beløp på auksjon i Sverige. Hesten har trent strålende for Frode Hamre og er det klare motbudet til favoritten. Men kanskje trenger Pine Chip-sønnen en blåser i kroppen.

9 Tobroysboy Augustinu bankerspilte vi I Widding-løpet tidligere i år, men da galopperte hesten seg vekk i tet ut av den siste svingen. Galopperte seg også bort i de to påfølgende startene og måtte ut i prøveløp. På kapasitet står ikke fireårsvallaken tilbake for noen her. Vi synes disse tre skiller seg litt ut her, men det er bra klasse på flere øvrige hester i dette flotte fireårsløpet. Spillefavoritten 2 Sibylla møter betydelig bedre hester i kveld og blir kun en garderingshest for oss.
Rangering V65-4/V5-1: A: 5 B: 6-9 C: 2-11-3-4-8-12-7-10-1

V65-5/DD-1 - Kaldblodshester. Tidsløp. 2100 meter autostart.
Nytt flott spilleobjekt i den femte avdelingen som er et svært uoversiktlig tidsløp. 3 Turboson er riktignok litt variabel i prestasjonsnivået, men han har vist at han kan slå disse hestene ved flere tidlige anledninger. Solid til tredje på Dannero i sin siste start etter dødens store deler av løpet. Feilfritt har vi god tro på Turboson her som er et tredjevalg i spillet og en av få med dokumentert form i kroppen.

6 Briskeby Rauen og 12 Karmland Trym var blant landets beste treåringer i fjor, men ingen av dem har fungert noe særlig i årets to første starter. Vi har en mistanke om at spesielt Karmland Trym vil vise seg forbedret i kveld og motstanden skremmer ikke. Nede som et sjuendevalg i spillet, det ligner undervurdering. Mer usikker er vi på nestfavoritten 6 Briskeby Rauen som ikke har fungert i det hele tatt. Men vi setter ham inn som outsider.

2 Varg Spik blir trolig spillernes favoritt, men hesten har ikke imponert i sine siste starter. Klart god nok på sitt beste. Det er også 9 Lome Brage, men også her er formen svært usikker. Skummelt løp dette, da mange av forhåndsfavorittene kommer til start med usikker form.
Rangering V65-5/V5-2/DD-1: A: 3 B: 12-6-2-9 C: 5-10-1 D: 8-7-11

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V65-6/V5-3/DD-2 - Varmblodshester. 2140 meter voltestart.
Ingen tvil om at 1 Alamo Boko er hesten med størst kapasitet i V65-finalen, men førstepor volte er et usikkerhetsmoment for Gottling-traveren. Viste fantastisk moral med å avvise Aries på Bjerke under OGP-helgen og 13.8 full vei er sterke papirer. Vi stoler imidlertid ikke helt på hesten i kveld og velger å gardere omgangens største favoritt.

Det kan bære tidlig til tet med 6 Ouster Hanover her og da stiger naturligvis mulighetene for Anderssen-traveren. Etter tre strake seire ble det tidlig galopp i et rammeløp under OGP-helgen sist. Feilfritt er det både styrke og tæl i Andover Hall-sønnen. 8 King Of Friday har opptrådt ujevnt i regi Cato Antonsen. Etter et mektig seiersløp på Biri fjerde sist (svepte hele feltet nedover Mjøssiden da), skuffet hesten i de to påfølgende startene. Sist gjorde hesten et strålende løp til fjerde i et tøft rammeløp under OGP-helgen.

7 Happyliverafter, 9 Petter Rags og 2 Constantin W. (svært vrient startspor - men flere strykninger hjelper på nå) er heller ikke sjanseløse om favoritten roter seg bort.
Rangering V65-6/V5-3/DD-2: A: 1 B: 6-8-7 C: 9-2-4-11-12-10

V5-4 - Kaldblodshester. 1609 meter autostart.
Vidåpent sprintløp i monte dette om ikke 2 Sivfrøkna leder hele veien. Dog har hoppa vært uryddig i det siste, men fartsmessig er kanskje best her. Topp vinnersjanse feilfritt.

Bak denne finner vi faktisk ingen sjanseløse hester og på det største V5-forslaget betaler vi for alle åtte startende hestene.
Rangering V5-4: A: 2 B: 9-1-6-3 C: 5-7-4

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5-5 - Varmblodshester. 2100 meter autostart. Ungdomskusker.
Også i dette ungdomsløpet som avslutter V5-spillet vrimler det av vinnerkandidater. Vi setter 3 Games We Play først med dyktige Hans Wilhelm Storås som sjåfør. Nå holder kanskje ikke Brinch-traveren absolutt toppform, men i et løp det lukter tempo kan det være dags for hesten som normalt går bra til mål.

5 Chip Line får flinke Tina Storetvedt som makker. Det er form på stallhestene til Bjørn Gulbransen nå og Chip Line er klart bedre enn raden. Unngår Chip Line dødens kan han vinne. 1 Dayzy Ek forsvarer trolig innersporet. Blir ikke hoppa for stri i front, kan det bære helt hjem. 2 Fabian As har også klart bedre form en raden gir inntrykk av. Med flinke Morten A. Pedersen som kusk fra et flott startspor, kan det gå.

9 Nibley L.B. dukker opp i ny regi med gode treningsrapporter i ryggen og Siv Emilie Løvvold har vist han også kan kjøre hest. Fra et fint smygspor obser vi.
Rangering V5-5: A: 3 B: 5-1-2-9 C: 4-10-6-7-12-11-8

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus