Foto: Hesteguiden.com

Høitomt på torsdag og på fredag

Eirik Høitomt innfridde med vår lunsjbanker torsdag og kjører også vår V65-banker fredag. Sjekk våre travtips.

Kommersielt

Sportspills meny fredag:
V75 Bergen lørdag: Gedigne penger å spille om fortsatt
Tipping: EM på midtukekupongen
Oddstips 1: Drømmestart for Polen
Oddstips 2 (langtidsspill): Zlatan bedre enn Bendtner
Oddstips 3 (langtidsspill): Danskene får det tungt

Vi er dessverre inne i en trend med fire rette på våre tipsforslag for tiden. På Bjerke onsdag fikk vi fire rette på den uløselige V65-rekken og fire rette på en vanskelig V5. Og torsdag ble det fire rette under lunsjtravet på Bjerke og fire rette både i V5A-og V5B-spillet på Klosterskogen. Vi er altså i nærheten hele veien og forhåpentligvis har vi marginene med oss fredag når Biri inviterer til V65 og V5.

Duoen Eirik Høitomt og trener Sigbjørn Kolnes vant tre løp sammen på Leangen mandag, Dark Story var en vinner tirsdag på Momarken og torsdag innfridde Pirat Viva som vår lunsjbanker på Bjerke. Fem seire allerede denne uken altså på de to og fredag er det nye sjanser.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

Det er ihvertfall vanskelig å spille mot 5 Torpa Jo i V65-4/V5-1 på Biri fredag. Hesten har utviklet seg meget fint den siste tiden og han scorer mye på at han er meget rask bak bilen. Helt perfekte forutsetninger denne fredagen på Biri for H.G Balder sønnen som spinner til tet og da leder han dette sprintløpet fra start til mål for vi må kunne si at konkurransen er billigere denne gangen enn i de foregående seiersløpene. Klar banker i både V65 og V5-veddemålet.
Vår rangering V65-4/V5-1: A: 5 B: 1-10 C: 7-3-6-2-11-8 D:4-9-12

V65-1 - Kaldblodshester. 2100 meter voltestart.
1 Hanse Piril gikk fint sist og var ikke langt unna seier. Står interessant til på strek og vi tror det er en fordel for Grindstad Jahn-sønnen og være med der fremme direkte. Får Ruttenborg kommet seg tidlig foran så er det en fin vinnersjanse.

8 Tenoren møter billigere selskap enn i sine siste løp og har fin kapasitet. Kommer nå ut etter en liten pause, men skal etter rapportene trene fint. 4 Tamarin er et stort spørsmålstegn hver gang hun starter for hun er fryktelig usikker. Feilfritt ender hun trolig i toppen. 6 Rabb Arger er meget rask for grunnlaget, men han er egenrådig og det er ikke hver dag han ønsker å springe. Er humøret på topp så ender han langt fremme. 5 Høymyr Gutten er ingen stor vinnerhest, men gjorde en bra prestasjon i V75 nå sist der han avsluttet sterkt. Bedre form enn raden.
Vår rangering V65-1: A: 1 B: 8-4-6-5 C: 2-9-7-11-10-3

V65-2 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
2 Galliano har vært meget solid i sine to siste løp. Sist var han ikke mye slått av gode Crab Shack og fra et perfekt spor må det være en solid vinnersjanse for den mer sterke enn speedige Trond Anderssen-traveren.

7 Mistress Superb har gjort alt riktig den siste tiden og er rask fra start hvis hun løser ut i trav. Det er nettopp inn første sving som er den store svakheten hennes for da skal det ikke mye til før det blir galopp. Har tjent mye penger på kort tid, men det er bra klasse i Biesolo-datteren. 10 Ozzi De Vie gjorde en meget sterk avslutning nå sist etter lang pause og det var meget fin stil over den flotte S.J`S Photo-datteren, som har stor kapasitet i forhold til grunnlaget, men diverse helseproblemer har satt en stopper.

5 French Superb mistet en sko sist så glem det løpet. Får Høitomt i sulkyen denne gangen og er interessant grunnet det. 11 Borderline møter riktig motstand, men er klart best når han er fremme direkte så sporet var ikke bra.
Vår rangering V65-2: A: 2 B: 7-10-5 C: 11-6-12-1-3-9-8-4

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V65-3 - Varmblodshester. 1609 meter autostart.
4 Carpe Emmanova er det enten vinn eller forsvinn med for fungerer hun i helsen så vinner hun dette løpet, men Home Alone-datteren fungerte ikke i sitt siste løp. Skal etter rapportene trene fint og en dyktig hestekar som Erik Killingmo hadde neppe dratt henne til start hvis han ikke var fornøyd med henne hjemme.

3 Superatrix har trent fint en lengre periode, men trenger løp i kroppen melder Olav Mikkelborg. På sitt beste beviste hun jo tidligere i vinter at hun er meget bra på. Er rask ut så er mulighet at hun kan svare vår favoritt ut fra start. 11 Luciano er en fin traver for klassen, men fra dette sporet sier det seg at han må ha tempo. Blir det tempo spurter Holm traveren fort. 7 I`M Ken gikk godkjent fra tet sist og var ikke mye slått da mot gode hester.
Vår rangering V65-3: A: 4 B: 3-11-7 C: 2-6-10-12-1 D: 9-5

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V65-5/V5-2/DD-1 - Kaldblodshester. 2100 meter autostart
10 Hågå Odin har vært positiv i sine to løp for året. Spesielt sist likte vi Moe Odin-sønnen da han spurtet forrykende etter å ha sittet lenge stengt. Han er normalt klart best når han får bruke speeden tilslutt og og således vil nok Atle Jostein Owren kjøre litt på sjanse her. Uansett bra vinnersjanse.

4 Jarli Mai har overlegne fartsressurser, men hun må ha det på sin måte med rygg til siste 200-300m. Blir det et opplegg som klaffer, så vinner hun. 5 Trons Lomen synes vi var positiv sist selv om det kun ble en liten premie. Er flink fra start og distansen denne gangen er bedre enn sprint da han er mer sterk enn speedig. Kan fort vinne fra tet. 3 Landås Becca er i bedre form enn raden og har hatt mye utur i sine siste løp. Er uansett avhengig av et fint løpsopplegg for å vinne.

2 Gikling Balder vant sist uten å være på topp og over full distanse er han avhengig av et snilt løpsopplegg for han er ikke den tøffeste hvis han blir brukt fra start.
Vår rangering V65-5/V5-2/DD-1: A: 10 B: 4-5-3-2 C: 11-9-7-6-1-8-12

V65-6/V5-3/DD-2 - Varmblodshester. 1609 meter autostart.
Det lukter tempo av dette løpet! Vi setter 1 Kendrick J.R først da han holder hysterisk form samt han er meget kjapp fra start og når treneren signaliserer barfot foran så blir han ennå rappere fra start. Vel i tet blir han neppe enkel å kneble, selv om det skulle bli en tøff første 300-400m for det tåler Kendrick Hanover-sønnen.

2 Beat The Wiz har ikke gjort noe spesielt i sine to løp etter pause, men dette er en klassehest de gangene han er som best. Tror neppe Arild Eggen hadde dratt ut sin kjæledegge hvis han ikke hadde kontroll på formen hjemme. Interessant med H.C.Holm som kusk bak denne flotte traveren. 5 Rolling Star er fryktelig kjapp på de første metrene så han kan klare å overfly vår favoritt. Blir det et slikt scenario så skal han helt klart regnes som en vinnerkandidat.

7 Lincoln Frontline fikk et helt perfekt løp sist med tempo i front og da speedet han inn til en overlegen seier. Lukter lignende scenario denne gangen, så han må krysses tidlig selv om det sjanseartet hvor han havner fra dette sporet. 10 Onion F.H kommer ut i regi til dyktige Evy M Brinch og får Høitomt i sulkyen og nettopp han kjenner godt denne usikre S.J`s Photo-sønnen bedre enn noen andre. Det er galoppfare fra bakspor, men på sitt beste er det fint kapasitet i denne hesten selv om formen er høyst usikker nå.
Vår rangering V65-6/V5-3/DD-2: A: 1 B: 2-5-7-10 C: 4-6-11-3 D: 9-8-12

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5-4 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
3 Ringo Star M er kjendishesten som blant annet har Petter Northug jr. på eiersiden. Fredagens oppgaven ser helt riktig ut og trolig får Ringo Star M. overta fra stallkompis Showmetheglory ut av den første svingen. Blir det slik vi leser startsiden så vinner kjendishesten dette løpet, men han skal uansett ha en fin mulighet fra andre posisjoner også.

1 Beloved Fortuna er en meget flott Love You-sønn som utvikler seg fint. Steinseth prøver nok å forsvare sporet, men tror neppe han er rask nok på de første meterne for han er mer sterk. Fin traver som blir bra på sikt. 5 Showmetheglory er bra fra start og gikk godkjent sist etter lang pause. Er nok forbedret med løp i kroppen så han skal med på gardering. 7 Sembs Nephi galopperte seg bort sist, men har gjort noen solide innsatser i løpene før. En 16 tid 2100m holder langt i dette laget.
Vår rangering V5-4:A: 3 B: 1-5-7 C: 6-4-2 D: 8

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5-5 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
1 Lady`s Legacy er ei meget fin travermerr etter From Above og hun har arvet mye av sin fars tøffhet for denne dama går helt inn i kassen. Normalt er det snakk om en klink vinner for hun virker travsikker og er rask fra start.

9 Restless Queen var ute i knallhardt selskap sist der gode See You Soon vant, men det var en fin avslutning Thorseth traveren gjorde. Står litt interessant til i dette løpet og på sitt beste er hun ikke mye dårligere enn favoritten. Disse skiller seg en del ut.
Vår rangering V5-5:A: 1 B: 9 C: 5-7-4-8-2 D: 3-6

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus