Foto: Hesteguiden.com

Gedigne penger i V75

Selv om det ble 45 millioner i V75-utbetaling sist, er det ikke så verst med 24 millioner kroner heller. Sjekk våre V75-tips.

Kommersielt

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 1: van Persie kan bli EM-helt
Oddstips 2: Se opp for Portugal
Tippetips: Fra Øystese til Tyskland

Det ble altså voldsom utbetaling i V75-spillet sist helg. En heldig og dyktig spiller var alene om å ha sju rette i V75-spillet og kunne dermed inkassere pene 45 millioner kroner. Men Norsk Rikstoto har penger også i en ny jokerpott og en eventuell alenevinner i Bergen, kan ta med seg ca 24 millioner kroner.

Det er flere store favoritter på farten i Berge lørdag og således kan det ligge an til en mer normal utbetaling denne helgen, men i travsport vet man som kjent aldri. Fenomenet Tekno Odin blir stor favoritt, men har tøffe betingelser på langt tillegg og der velger vi å gardere. Eirik Høitomt får tillit bak begge våre bankere denne lørdagen.

Vår hovedbanker blir 4 Osen Gutten som har vært som forvandlet i sine to siste seiersløp der han har vunnet ukjørt på sterke tider. Med Eirik Høitomt som makker så føler du at oppgaven er i riktige hender, ikke minst siden Høitomt kjører i voldsom flyt om dagen. Osen Gutten som er etter den meget gode hoppa Venn Vara virker til å være en klasseklatrer, og med kun fire hester fra strekdistansenskal startfasen gå smertefritt. Normalt så sitter Osen Gutten tidlig i tet og treningsrapportene er fortsatt fine og kretsen rundt hesten har siktet inne dette løpet i lang tid. Vi tror Osen Gutten bare er best i V75-4 og hesten blir altså vår hovedbanker i ukens V75.
Vår rangering V75-4: A: 4 B: 3 C: 1-9-7-10-13-14-11-8-5-15-2-6-12

Nå er det dags
Meritterte 11 Bold And Fresh (vant Hambletonian oaks i fjor og tjente fryktelig med penger) har ikke lykkes i sine to første starter på norsk jord. Første gang ut var hoppa direkte svak fra lederryggen, men i et rammeløp under OGP-helgen var det n klart forbedret utgave vi fikk se. Satt da i rygg på n av favorittene, V.C Chocoholic, underveis og holdt farten fint til femte. Rapportene fra Arild Eggen er at hun har fungert utmerket i hurtigarbeidene siden det siste løpet og han mener storformen nærmer seg med stormskritt. Bold And Fresh skal vi huske gikk mot de beste i årgangen sin i fjor i USA. Møter svært mye billigere motstand lørdag.

Bakspor over full distanse trekker litt ned, men Høitomt finner nok en god posisjon underveis. Blir det labert tempo er vi inne på at Høitomt sender fireårshoppa tidlig fremover for å evt låse dette løpet og det er vel strengt tatt kun 4 See You Soon som er interessert i å svare noe tet. Vi tror Bold And Fresh tar si første seier på norsk jord lørdag o bankerspiller i V75-3. Dermed er det Eirik Høitomt som blir nøkkelkusken lørdag, all den tid han sitter opp bak begge våre bankere.
Vår rangering V75-3/V5-5: A: 11 B: 4-2-1 C: 9-7-5-12-8-3-10 D: 6

V75-1 - Kaldblodshester. Kong Olavs æresløp. 2100 meter voltestart.
9 Tekno Odin er jo et unikum, men det at han skal hente 40 meter tillegg på hester som er i rivende utvikling er tøffere enn det folk flest tror. Vi skal også huske at han har vært på to veldig lange turer nå til Sverige og selv om han var fryktelig god i sitt siste løp der han landet på 24,2/2180m, så trenger han 400-500m før han legger seg helt til. Han går liksom og tar noen tak ned startsiden og når strekhestene kan en 25,5/2120m så sier det seg selv at han skal slite med å fange dem. Nå er det en fordel at det bare er ni hester i feltet så han skal helt klart regnes med en solid vinnersjanse, men noe sikkert kort synes ikke vi det er da han har to langreiser i kroppen og i tillegg står hardt inne i løpet.

4 Tyri Gubben fungerte bedre enn noen gang sist på Klosterskogen, der han avgjorde joggende på siste indre. Her tror vi Flåten satser offensivt fra første travsteg for han mener hesten sin kan en 25 tid. Første motbud. 5 Alm Kiwi feilet i seierskampen sist så formen er fortsatt bra. Er fryktelig kjapp fra start og med en av Norges beste voltekusker i Lars Anvar Kolle, er det teten som gjelder her. Så spørs det om Kolle ønsker å ta i mot Tyri Gubben.

1 Erga Odin har vært meget bra i sine to siste løp og vi får håpe han er like bra når han møter de beste. Ingen kuskeforsterkning når Per A Erga skal kjøre hesten til sin sønn Atle Erga og han er ikke like treffsikker på volten som han var i sine yngre dager. Men treffer Per Arvid har Erga Odin vist at han kan trave på 25-tallet på distansen.
Vår rangering V75-1/V5-3: A: 9 B: 4-5 C: 1-8-7 D: 2-9-3

V75-2/V5-4 - Varmblodshester. 2100 meter autostart. Norskfødte 4-åringer.
3 K.L.M Budweiser er en bra fireåring fra Steinar Holms formsterke stall. Steinlager-sønnen har måttet trave i dødens i tre av sine fire siste starter, men lørdag er startsporet ypperlig. Skulle han komme seg foran har han tidligere vist at han er bra til å forsvare seg. En fin vinnersjanse i et åpent løp.

4 Sir John var sterk vinner for sin eier John Revheim på Forus sist og viste stor fremgang. Er matchet til dette løpet så han er godt forberedt og når Høitomt setter seg i sulkyen er det helt klart han må regnes med en solid vinnersjanse fra et perfekt spor. 9 Redneck gikk en meget bra tid sist, men han ble jo kjørt på helt feil premisser da han ble brukt fryktelig mye den første runden. Står helt perfekt til med tanke på han skal kjøres på sjanse da han er klart best med rygg i det lengste.

1 Keep The Spirit innledet lovende som treåring, men fulgte ikke opp utover sesongen. Nå kommer Angus Hall-sønnen ut etter lang pause og har blitt vallak siden sist. Skal bli spennende å se om kamplysten er blitt bedre for han står meget interessant til denne gangen bak bilen, liten fidus. 8 Independent O er en meget fin traver som var positiv i Stavangerløpet når han kun hadde de to beste i årgangen foran seg. Nå gjør sporet oppgaven meget vanskelig lørdag, men hesten er under rivende utvikling.

6 Love Me er en kapasitetstraver som virker til og være på rett vei. Sist ble han speedet ned kort før mål, men han skal være mye forbedret med det løpet i kroppen. Aktuell helt der fremme. 11 Ulixes varmet meget fint sist, men galopperte helt umotivert i løpet. Treneren kan melde om en hest som trener meget bra og til tross for et kinkig startspor varsler vi litt.
Vår rangering V75-2:/V5-4 A: 3 B: 4-9-1-8-6 C: 11-10-5 D: 7-2

V75-5 - Kaldblodshester. 2100 meter voltestart.
5 Førlands Faksa lurte oss sist søndag på Bergen travpark, da hun sammen med sin eier Per Eivind Tjordal vant i V5-3. Det kostet oss snaue 9 000 kroner på det mellomste forslaget. Hoppa avgjorde greit for eieren sist og hun har vært bra de siste løpene, men noe sikkert kort blir aldri Tjordal-traveren. Lørdag blir hoppa kuskeforsterket til Åsbjørn Tengsareid

8 Baytor er i sitt livs form og sist var han fryktelig god etter galopp 800m fra mål før han gjentok i seierskampen midt på oppløpet. Høiby Kongen-sønnen har 40 meter tillegg og det er neppe enkelt, men i den formen Baytor er pr dags dato så skal han regnes bare det klaffer litt underveis. 4 Skaffer Elden er fort en tidlig tethest og da kommer Hans Christian Holm til å holde jevnt hardt tempo med Lome Elden-sønnen som er klart mer sterk enn speedig.

6 Vertigo Prins gikk litt med bremsene på sist, men eieren mente at det var grunnet pausen som han hadde hatt. Virker mer spenstig hjemme og nå blir han utstyrt med Høitomt i sulkyen noe som vi tror er en perfekt kombinasjon. Ikke bli overraket om du ser en innbitt Høitomt som jobber inn Spikeld-sønnen til seier. 1 Sagi Allvinn er det stor galoppfare med fra start men skulle Rolf Tvedt klare å forsvare tet samt galoppen blir unngått er hesten god nok for seier. 14 Kleppe Manden er mer enn god nok for seier, men han må som oftest innom galoppen og det har han neppe tid til her.
Vår rangering V75-5:A: 5 B: 8-4-6 C: 1-14-2-12-10-3-11-13 D: 15-7-9

V75-6 - Varmblodshester. 2600 meter voltestart.
3 Bogle Superb har bortsett fra på Momarken tredje sist (burde vunnet fra tet da)vært oustanding i alle sine løp for året og han er en av de beste fireåringene vi har til lands. Står fint til på strek lørdag og alle strekhestene kommer til å stå i bøylene for å slippe til Kolle når han kommer tidlig. Fra tet er dette en meget solid vinnersjanse for Kihle-traveren

13 Dacke Håleryd er en hest som kan bli en elitehest etterhvert. Hesten er ennå litt for trøblete på voltestart så er neppe noe sikkert at han går feilfritt. Det største problemet for Dacke Håleryd er at Magnus Søderstrøm skal lede volten motsatt med Zeus og det betyr normalt enten at de får en elendig start eller at det blir mange omstarter. Kjører starterne på Bergen samme praksis som på Bjerke så kommer neppe 14 Zeus til start, men vi frykter at de legger seg på den snille linjen som de alltid gjør på lokalbanene! Det er bare en fordel for Tengsareid at Zeus blir bortvist for da er det han selv som skal lede volten og da blir det feilfri avgang, så det er mye å ta hensyn til i vurderingen her.

9 Out Of Nowhere har utviklet seg meget fin den siste tiden og sist var han fryktelig god når han tok ned Duen`s Photo enkelt på en meget sterk tid. Skal helt klart krysses her. 7 Pastthegate er liten av vekst, men han har hjerte av gull. Sist på Bjerke så hadde han størst fart over mål samt proppene satt i. Hadde han fått rygg på Icare De Bois så mente Mikkelsen at danskeimporten hadde blitt nummer to og hesten trener meget bra hjemme etter Bjerkestarten så han skal regnes bak de tre store forhåndsfigurene. Bak disse så er det mye bedre form på 10 Pikachu C.N enn det raden indikerer, men Buer har dessverre ikke klaff når det gjelder V75 og voltestart for tiden. Havner fort sist og da blir det tungt å runde dette feltet.
Vår rangering V75-6: A: 3 B: 13-9 C: 7-10-8-12-4-1-15-12 D: 5-6-11-14

V75-7/DD-1 - Varmblodshester. Ketil Hansens minneløp. 1600 meter autostart.
3 Winmecredit har vunnet sportrekningen og er i strålende form. Normalt er det Winmecredit som sitter i føringen ut av den første svingen her, selv om det står raske hester på utsiden så tror både vi og Frode Hamre at han sitter i tet på første sving. Så kommer spørsmålet hva gjør Hamre når hissige 6 Photo Bear kommer flyvende etter noen hundre meter? Slipper du så har du normalt tapt – tar du i mot så blir det et morderisk tempo. Så dette løpet er ikke enkelt å lese fordi det er mange løpsscenario som kan bli tilfelle, men i den formen Credit Winner-sønnen er pr dags dato så må Hamre prøve å sitte foran og vinnersjansen skal uansett være bra.

6 Photo Bear er en maskin som Bo Westergaard har gjort en utmerket jobb med fordi man skal huske at denne hesten har vært hos de dyktigste trenerne du kan tenke deg. I års debuten var hesten i egen klasse på Billund og selv om det var mot billig motstand satte han ny banerekord på 14,6/3280m! Det er en fryktelig god tid og Westergaard sier hesten skal være mye bedre til dette løpet. 7 Priority Photo var jo fryktelig god etter vintertrening under sal der han årsdebuterte på solide 12,8/2040m og det med fullspenst inn i kassen. Det lukter fart på dette løpet så Tjomsland traveren plukker mange siste 200-300m.

5 Kejser K.D ble til overs i Sverige, men hesten trengte det løpet. Interessant hva Austevoll gjør fra start når han har raske hester på både innsiden og utsiden. Ikke mange hester som klarer å stå i mot Action Hall sønnen på startsiden, men det kan også bli galopp hvis han blir kjørt for fullt. 9 Megaman Neo var meget positiv første gang ut etter langt avbrekk så han kan skrelle hvis det skulle klaffe maksimalt.
Vår rangering V75-7:A: 3 B: 6-7-5 C: 9-2-4-1 D:8-10

V5-1- Kaldblodshester. 1600 meter autostart.
4 Ness Tjo Alma er i kjempe form og står fint til bak bilen over 1600m. Alm Viktor datteren holder normalt de på utsiden ute fra start, men henter aldri en lengde på 1 Søndre Prinsen visst Høitomt ønsker å sitte foran. Vil han ha rygg så blir Solberg bukket til tet med favoritten og da er det en fin vinnersjanse, men vinner neppe utvendig leder.

1 Søndre Prinsen er interessant for han har bekreftet fin form en periode så er ikke utenkelig at de prøver å sitte foran denne gangen når de står interessant til. 6 Odins Tira går fine løp hele veien, men har tapt sportrekningen mot de beste så hun er avhengig av tempo samt det klaffer med posisjonene. 5 Tekno Elden galopperte fra seg noe som lignet en seier sist så han holder den fryktelig fine formen og får han bruke speeden sin siste 200-300m så er det ikke mange som står i mot.
Vår rangering V5-1:A: 4 B: 1-6-5 C: 10-2-9-3-11 D: 7-8-12

V5-2 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
3 The Sorceress er en brukbar tre åring som Wassberg har stor tro på fremover. Amerikaner importen møtte for gode hester på Bjerke og er ute i helt riktige omgivelser denne gangen. Normalt så spinner hun til tet og uten for mye press underveis så bør det være en fin vinnersjanse selv om det er snakk om 2100m.

7 Rock On Line har fin kapasitet noe han bekreftet sist da han vant etter pause på en fin måte. Må regnes selv om han står langt ute på vingen. 10 Romarino nærmer seg en seier og den kan komme når som helst. Den røde vallaken til Refsland blir mer og mer stabil og da kommer resultatene.
Vår rangering V5-2:A: 3 B: 7-10 C: 11-8-6-5-9 D: 1-4-12-2

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus