Foto: Devlin / Pa Photos

Vi garderer ikke EM-kampene

To høyinteressante EM-kamper er på søndagens tippekupong og vi lar begge stå ugardert. Sjekk våre tippetips.

Kommersielt

Sportspills meny søndag:
Oddstips 1: Spania er bare best
Oddstips 2: Irland kommer til å blø for drakta
V65 Charlottenlund: En sjokoladevinner fra Goop
Dobbel V5 Sørlandet: To bankere i sør

Søndagens tippekupong består av to EM-kamper og ti kamper fra norsk 2. divisjon. Det er slett ingen lettløst kupong vi står ovenfor og det kan være riktig fine penger å hente for dem som prikker tolv rette. Vi måtte nøye oss med ti rette lørdag der Danmark sin seier ovr Nederland ble den store bøygen også for oss. Med UB i kampen mellom Alvdal og Tiller røk vi også der. Bonuspotten er kommet opp i 600 000 kroner og utbetales som kjent ved full tid til en eventuell alene

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

1. Spania - Italia
Regjerende EM- og VM-mester Spania opp mot verdensmesteren fra 2006 Italia. Det er litt av en godbit vi få ta del i og ved siden av matchen mellom Frankrike og England det store oppgjøret i den første gruppespillrunden.

Spania har bortsett fra et par glipptak stort sett ikke tapt fotballkamper de siste årene og er den store favoritten til å gjenta bedriften fra 2008. Mannskapet er ikke vesentlig endret fra det laget som tok VM i Sør-Afrika i 2010. Men langtidsskadde David Villa mangler naturligvis, det samme gjelder for Carles Puyol. Trolig startoppstilling: Casillas, Arbeloa, Ramos, Pique, Alba, Xabi Alonso, Busquets, Silva, Xavi, Iniesta, Torres

Dog er lite forbehold om at Fernando Llorente kan bli valgt som spiss og kanskje backplassene også kan være gjenstand for endringer.

Italia er rammet av finanskrise, jordskjelv og kampfiksing i forkant av EM og røk i tillegg 0-3 mot Russland i en treningskamp rett før EM. Med andre ord er det meste sånn det skal svære i Italia og da kan hva som helst skje. For noen måneder siden var det mange som pekte på Italia som en stor outsider i dette EM, i øyeblikket er Italia trolig det største spørsmålstegnet. Domenico Criscito ble som kjent kastet ut av troppen rett før mesterskapet, da han er blant de mistenkte i kampfiksingsskandelene, mens stopperen Andrea Barzagli er ute i de to første gruppespillkampene. Trolig flyttes da Daniele De Rossi ned som midtstopper i en 3-5-2 formasjon. En posisjon De Rossi har spilt med suksess for Roma flere ganger foregående sesong.

Det er ikke lett å spå hvilken startellever trener Prandelli vil velge søndag ettermiddag, men en revitalisert Andrea Pirlo (flott sesong i Juventus) er garantert den som skal styre midtbanen. Sebastien Giovinco som kanskje har vært Serie A's beste spiller denne sesongen er slett ikke noe sikkert kort i startoppstillingen, og hvem Prandelli velger på topp er uvisst.

Tja, Spania har ikke nødvendigvis imponert i sine åpningskamper i de siste mesterskapene, men all den tid det har vært så mye uro rundt Italia gir vi full tillit til Spania på tippekupongen. H.

2. Irland - Kroatia
Åpningskamp i gruppe C. Ingen tvil om at gamlingen Trapattoni har gjort en flott jobb med dette rutinerte irske landslaget. Troppen er blant de eldste som er med i EM-sluttspillet, men det er neppe noe minus, det viste blant annet Hellas i sin kamp mot Polen fredag. Spillere som Richard Dunne, Robbie Keane, Shay Given, Damien Duff og John O'Shea er alle spillere som vet hva som kreves. Irland deltar for øvrig i sitt første EM-sluttspill siden 1988 der laget forsvant ut etter gruppespillet. Irland stiller med følgende elleve: Given; O'Shea, St Ledger, Dunne, Ward; Duff, Whelan, Andrews, McGeady, Keane, Doyle.

Kroatia var også med i sluttspillet i 2008 og kom seg fra videre fra gruppespillet, men røk da for Tyrkia i kvartfinalen etter straffespark. Hevne var trolig søt da Kroatia slå nettopp Tyrkia i play-off til dette mesterskapet. Gode Ivica Olic blir ikke skadefri og mister EM. For øvrig har Kroatia levert ujevne resultater i oppkjøringen til dette sluttspillet, inkludert en svært intetsigende og søvndyssende affære mot Norge.

Med Spania og Italia som de to andre landene i denne gruppen, er dette selvsagt kampen verken Irland eller Kroatia bil tape. Vi synes poengdeling er det klart mest sannsynlige utfallet her og garderer ikke på tippekupongen. U.

3. Brumunddal - Fram Larvik
Etter åtte seriekamper står hjemmelaget fortsatt uten seier. Fire poengdelinger og fire tap har ført laget ned på tredje siste plass, men det er kun tre poeng opp til Ørn Horten på sikker plass. Dog må det har vært en gedigen opptur for det unge mannskapet å reise hjem fra Elverum med ett poeng sist helg (1-1), etter to strake tap. Hjemme i Brumunddal er det blitt 0-2-2.

Fram Larvik stod lenge mot presset fra Nybergsund i toppkampen i Trysil sist lørdag, men to scoringer av hjemmelaget de siste tjue minuttene gjorde at Fram Larvik mistet serieledelsen til nettopp Nybergsund. Det var lagets andre bortetap for sesongen (1-1-2). Hjemme i Larvik er det blitt full pott på fire forsøk.

Det må ha vært en opptur for Brumunddal sist helg og mot bortesvake Fram skal det være poengsjanse. Vi synes denne kampen er såpass skummel at vi anbefaler alle tegn. HUB.

4. Elverum - Birkebeineren
To tabellnaboer som møtes her, da begge står med 14 poeng etter åtte serierunder, med hjemmelaget knepent foran på bedre målforskjell. Elverum har fortsatt ikke tapt, som det eneste laget i avdelingen. Ledet både 2-0 og 3-2 borte mot Grorud nest sist, men måtte nøye seg med poengdeling. 1-3-0 er tallene hjemme, totalt står Elverum med 3-5-0.

Birkebeineren står med 2-1-1 både hjemme og borte. Men etter å ha tatt kun ett poeng på de tre første serierundene, er det blitt sterke 4-1-0 på de fem siste og laget står nå med fire strake seire. Meget imponerende 5-1 borte mot Valdres nest sist, til tross for at laget fikk en mann utvist på stillingen 1-1. Komfortabel 2-0 seier hjemme mot Grorud sist lørdag.

Elverum har altså ikke tapt, men spilt uavgjort i fem av åtte seriekamper og møter nå et formsterkt Birkebeineren. Vi tror hjemmelaget forblir ubeseiret også etter denne serierunden, men uavgjortfrekvensen er skyhøy på hjemmelaget. HU.

5. Grorud - Lillehammer
Møte på nedre tabellhalvdel mellom Grorud på 10. plass med åtte poeng og Lillehammer som ligger nest nederst med fire poeng. Grorud har tatt sju av åtte poeng på eget gress hjemme i Oslo (2-1-1), hjemmetapet kom mot Ørn Horten. 0-2 tapet borte mot Birkebeineren sist helg var som forventet.

Lillehammer har fortsatt tilgode å vinne, men har maktet uavgjort i fire av de åtte seriekampene de hittil har spilt. Akkurat like dårlige borte som hjemme (0-2-2), men gjorde en ålreit figur hjemme mot Valdres sist helg (2-2).

Vi tror rimelig hjemmesterke Grorud har en flott mulighet til sesongens tredje hjemmeseier i det femte forsøket her. H.

6. Ørn Horten - Raufoss
Svært skuffende sesonginnledning av hjemmelaget som kun står med sju poeng etter de åtte første serierundene. Som en av avdelingsfavorittene er det selvsagt langt under forventet. 1-3 tap borte mot FK Tønsberg sist helg, hjemme i Horten er ikke tallene bedre enn 1-1-2.

Raufoss leverer nær sagt som vanlig sakene hjemme på raufoss (3-1-0), borte er det som vanlig tidvis trøbbel (1-2-1). Skal laget ha ambisjoner om opprykk må bortetallene bedres. Formen er imidlertid svært god ettersom laget står med fire strake seire.

Så er spørsmålet, kan det snu for hjemmelaget eller er de ikke bedre. Det er jevnt i denne avdelingen og ikke lett å forutsi hvem som rykker opp. Raufoss underpresterer ofte på bortebane. Vi tror minst på uavgjort. HB.

7. Egersund - Ålgård
Også i avdeling 3 er det jevnt. Til tross for at Flekkerøy allerede har avgitt åtte poeng, er de serieleder med 16 poeng. Egersund er på en fin tredjeplass med sine 14 poeng etter 2-2-0 på hjemmebane og 2-0-2 på bortebane. Lå lenge bakpå 1-2 i siste hjemmemøte med Åsane, men snudde kampen de siste tjue minuttene. Sist helg ble det 3-4 tap borte mot tetlaget Flekkerøy i en jevn kamp.

Merkelig sesongstart av Ålgård som ligger fjerde sist med ni poeng. Kun to av disse poengene er tatt hjemme (0-2-2), borte har Ålgård fine 2-1-1.

Det er altså en svært jevn avdeling dette, men så langt har Egersund levert bra på hjemmebane og vi tror laget forblir ubeseiret på eget gress etter denne kampen. HU.

8. Jerv - Flekkerøy
Veldig opp og ned for hjemmelaget hittil som står med åtte poeng og tredje siste plass. Til tross for 3-0 ledelse til pause i siste hjemmekamp mot Vindbjart, måtte Jerv nøye seg med 4-4 og kun ett poeng. Viktig trepoenger borte mot Brann 2 i siste seriekamp i Bergen, Totalt viser tallene hjemme 1-2-1.

Flekkerøy har litt overraskende inntatt tabelltoppen til tross for at to kamper allerede er tapt. Begge de tapene er kommet på bortebane (2-0-2) mot Vidar og Åsane.

Det er neppe så voldsomt stor forskjell på disse lagene all den tid Jerv har hjemmebane. Vi utelukker ingenting her. HUB.

9. Mandalskameratene - Vindbjart
To lag som begge har hatt en høyst ordinær innledning på sesongen. Som de fleste andre lagene i 2. divisjon tar Mandalskameratene de fleste poengene hjemme (2-1-1), borte er det mer variabelt (0-2-1). Men 1-4 hjemme mot Nest Sotra, 2-3- borte mot Brann 2 og 5-1 hjemme over Odd forteller om et lag som ikke er stabilt.

Vindbjart har ikke skaffet seg mer enn seks poeng foreløpig, etter 1-3-3 totalt. Borte er kun en av fire kamper tapt (1-2-1). Fin opphenting borte mot Jerv i siste seriekamp da laget kom tilbake fra 0-3 til 4-4 og poengdeling.

To supervariable lag dette og denne kampen kan bikke begge veier. HB.

10. Vard Haugesund - Åsane
Kanskje er det Vard Haugesund som er den største favoritten til å ta avdelingsseieren i denne jevne avdelingen. Sesongstarten har vært bra og det er kun to poeng til tabelleder Flekkerøy og Vard har i tillegg en kamp til gode. Vard presterte faktisk å tape 1-2 borte for svake Jerv i sesongpremieren, men etter det er det blitt 4-2-0 og på hjemmebane.

Åsane gjorde som så mange bergenslag gjør i denne avdelingen, taper sine bortekamper. Til tross for at laget snudde 0-1 til 2-1 ledelse borte mot Egersund i forrige bortekamp endte det med 2-3 tap. Tallene 3-1-3 totalt forteller det meste om en variabel sesongstart.

Hjemmesterke Vard (2-2-0) er som alltid vanskelige å slå i Haugesund og vi tror ikke Åsane lykkes nå heller. H.

11. Frigg - Follo
Tre poeng skiller serieleder Senja og Mo på sjuendeplass i den foreløpig rekordjevne avdeling 4. Og blant disse sju finner vi begge disse lagene. Frigg er nummer seks etter 4-1-3 på de åtte første seriekampene, mens Follo er oppe på andreplass (kun ett poeng mer) etter 4-2-2 på de åtte første.

Frigg tok en sterk og overbevisende 3-2 seier borte mot Lørenskog sist helg, men har ellers vært svært variabel. 2-1-1 hjemme i Oslo på fire forsøk.

Follo har tatt ti av sine fjorten poeng hjemme i Follo, borte går det betydelig tråere. Der er kun en kamp vunnet (1-1-2). Men vi merker oss at bortetapene er kommet mot Lørenskog og Senja og at laget også har møtt Mjølner borte.

I en svært åpen avdeling der alle slår alle er ikke dette noe lett oppgjør å vurdere. HUB.

12. Kvik Halden FK - Nesodden
Kvik Halden har en kamp til gode på serieleder Senja og vil komme a poeng med serielederen dersom denne vinnes. Har åpenbart ikke likt reisene nordover denne sesongen. De to eneste tapene er kommt bort mot tabelljumbo Finnsnes (0-1) og Mo (2-3). Hjemme i Halden er det blitt to seire (begge 1-0) og en 0-0 kamp så hjemmekampene har ikke akkurat vært noen målfester hittil.

Nesodden har tatt åtte av elleve poeng på hjemmebane og kun tre poeng borte, der de tre øvrige bortekampene alle er tapt. Men slo Østsiden i siste bortekamp og har ellers møtt bra lag som Follo, Frigg og Asker på bortebane.

Kvik Halden har ikke sluppet inn mål på eget gress foreløpig og altså heller ikke tapt. Det tror vi ikke de gjør søndag heller. H.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

Tipping Søndag, frist: 10.06.2012 17:55
1. Spania - Italia H
2. Irland - Kroatia U
3. Brumunddal - Fram Larvik H U B
4. Elverum - Birkebeineren H U
5. Grorud - Lillehammer H
6. Ørn Horten - Raufoss H B
7. Egersund - Ålgård H U
8. Jerv - Flekkerøy U B
9. Mandalskamerate - Vindbjart H B
10. Vard Haugesund - Åsane H
11. Frigg - Follo H
12. Kvik Halden FK - Nesodden H

432-rekker:

Tipping Søndag, frist: 10.06.2012 17:55
1. Spania - Italia H
2. Irland - Kroatia U
3. Brumunddal - Fram Larvik H U B
4. Elverum - Birkebeineren H U
5. Grorud - Lillehammer H
6. Ørn Horten - Raufoss H B
7. Egersund - Ålgård H U
8. Jerv - Flekkerøy H U B
9. Mandalskamerate - Vindbjart H B
10. Vard Haugesund - Åsane H
11. Frigg - Follo H U B
12. Kvik Halden FK - Nesodden H

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspillsterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus