Grønt lys fra Tengsareid

Det er en vinner, var den klare beskjeden fra Åsbjørn Tengsareid til oss søndag ettermiddag og da er lunsjbankeren klar i Bergen mandag.

Kommersielt

Sportspills meny mandag:
Oddstips 1: Ingen tror på England
Dobbel V5 Drammen: Bursdagsbarn med suksess
Oddstips 2: Zlatan må levere

Bergen travpark er altså vertskap for mandagens lunsjtrav, mens Drammen tar over stafettpinnen med dobbel V5 mandag kveld. I tillegg er det en svært interessant V65 fra Ørebro i Sverige og Sportspill har tips til samtlige.

Vi nådde Åsbjørn Tengsareid på telefonen søndag ettermiddag da han var på vei til søndagens travkjøring på Sørlandet. Som alltid har velkjørende Åsbjørn Tengsareid flotte muligheter når det er travløp på Bergen travpark og selv tror han på tre brukbare vinnersjanser under V5-løpene mandag.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

Klart best mulighet har Tengsareid med 1 Kolnes Viktor som har en meget billig oppgave i V5-3. Kolnes Viktor var knallgod vinner for stallmann Lars Kristian Løkken i et V65-løp på Bjerke tredje sist etter hardkjør hele veien. Nest sist ble hesten tempotatt fra køen, men avsluttet helt greit til fjerde fra køen. Sist på Bergen travpark så Kolnes Viktor meget sprek ut runden fra mål, da Tengsareid dro ut i angrep. Dessverre ble han umiddelbart tatt bort av en galopperende Borg Trolla og da var den dagen ødelagt.

- Tet fra start til mål, var meldingen fra tengsareid til oss søndag ettermiddag. Og vi har ingen grunn til å tvile. Kolnes Viktor møter en så formløs gjeng at han trolig vinner dette løpet uansett. Vi dveler ikke, lunsjbankeren er klar.
Rangering V5-3: A: 1 B: 4-6-3 C: 8-5 D: 2-7

V5-1 - Varmblodshester. 1600 meter autostart.
Selv om det sprint og 1600 meter, er det ikke mange hester som vil til mål i dette løpet. Det er ikke ofte vi ser så svak kvalitet på et V5-løp i Norge, men spillemessig er løpet meget spennende.

Teten er trolig innen rekkevidde for 2 Lukin for Credit og til tross for at Gudmestad-hesten ved gjentatte tilfeller har vist sviktende stridsmoral er det muligheter for at dette kan holde helt hjem. Vår knepne favoritt.

Svein Ove Wassberg kan aldri regnes bort i slike løp og 6 Best of Boszorg er blant de bedre her. Men spor litt langt ut er sjanseartet for en hest som ikke er kjent for å være en sporklatrer. 5 Zipin Rapida blir ikke mye spilt, men hesten galopperte bort minst en trippelplass i sitt siste løp (løpet ble vunnet av Ønas William). Zipin Rapida gjør nå sin tredje start i regi Jeanett Flatøy, som var betinget optimist når vi pratet med henne søndag ettermiddag. Vi setter hesten tidlig på. 9 Flo Skywalker er meget variabel, men på en god dag duger hesten godt her.

1 Lucky Hillman er mye bedre enn raden, og som vi har repetert så mange ganger før, innerspor bak startbilen er svært sjelden feil. 4 Nefertiti D.E. gjorde noen fine løp når hun kom til Norge, men har mistet kamplysten fullstendig. Skulle Claus Olsen komme seg foran med hoppa, er hun likevel ikke sjanseløs her.
Rangering V5-1: A: 2 B: 6-5-9-1 C: 4-12-8-3-7-10 D: 11

V5-2 - Varmblodshester. 1600 meter autostart.
Åsbjørn tengsareid er usikker på formen til 3 Enhanced Credit, men hoppa kan ikke få en mye enklere oppgave enn dette. Med B.B.S. Bigbeauty i førstespor, blir det ikke tet her, men Tengsareid-hoppa kan trolig vinne et slikt løp fra dødens om formen er sånn noenlunde. Klart førstevalg.

1 B.B.S. Bigbeauty har vist at hun trives i tet. Nå er det endelig sprint igjen og selv om formen er litt usikker blir hun vårt andrevalg. 9 Ghost Rider vant sitt første løp etter nesten ett års pause. Fikk riktignok et drømmeløp den dagen, men har fine rygger fra start her og er nok også forbedret med løp i kroppen. 4 Moa Crown avsluttet godkjent sist, men heller ikke mer. Tvedt-traveren er ikke lett å bli klok på, på en god dag er det bra vinnersjanse.

7 Zeron har vært uheldig på slutten, og har mye bedre form enn raden. Kommer Zeron inn i leken fra spor sju, er ikke hesten sjanseløs. Det er heller ikke 8 Ami's Queen som avsluttet flott på Forus sist, men åttendespor og sprint er sjanseartet. Fartsmessig er det lite å utsette på både 11 Perfect Globe og 10 Wonder Boy A., og løser det seg fra bakspor kan de vinne. 5 Bugatti M. dro opp angrepene i tredjespor sist, men trøtnet i god tid før mål.
Rangering V5-2: A: 3 B: 1-9-4 C: 7-8-11-10-5-2-6 D: 12

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5-4 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
11 Grand Tealight strakk ikke til i steintøffe omgivelser på Solvalla i sin siste start, men gjorde et par fine løp før det. trolig har blåseren på Solvalla gjort godt, og Grand Tealight har et fint løp mandag. Tengsareid favoritt påny.

12 Gann Golden har hatt en kanonsesong allerede og har rundet 300 000 i innsprungne penger allerede i 2012. Skuffet kanskje en smule sist, og fra spor tolv kan det bli strevsomt for hesten som liker seg best foran direkte. Motstanden er imidlertid flere hakk ned enn vanlig. 9 Shining Lantern spurtet gnistrende sist, og er på vei mot enda en formtopp. Fra et bedre startspor hadde vi muligens satt 8 Peter Lugar først, men åttendespor er svært sjanseartet.

5 Warwick R. satt bom fast sist, tilsynelatende med krefter på lager. Kan faktisk sitte der nå. 10 Cumulus holder fortsatt koken, og Kristine Kvasnes får fart på det meste hun kjører om dagen.
Rangering V5-4: A: 11 B: 12-9-8 C: 5-10-6 D: 2-1-4-3-7

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5-5 - Varmblodshester. 1600 meter autostart.
Vår første innskytelse til disse lunsjløpene var å bankerspille 4 Yankee Splinter i V5-finalen og derfor slo vi på tråden til alltid like imøtekommende kristine Kvasnes søndag ettermiddag. Yankee Splinter stod for en real smell da han tok ned Safir fra lederryggen sist på Forus, og det attpåtil på full distanse. Men Kristine var slett ikke sikker på om hun kom til å sitte foran mandag, all den tid hesten trives klart best med ryggløp.

Siden det er sprint mandag og full form på Yankee Splinter antok vi at Kvasnes ville prøve hesten foran, men det var hun altså ikke sikker på. Uten den garantien kan vi selvsagt ikke foreslå bankerspill på Yankee Splinter da ryggløp vil være svært sjanseartet. Men vår favoritt blir det uansett.

3 Chief Justice innfridde som vår hellekre banker på Klosterskogen tredje sist og fulgte opp med en solid innsats nest sist i et V75-løp. Chief Justice er trolig ikke rask nok til å være med om teten her, men tåler å gå en solid siste 700 meter og skal regnes tidlig her. 9 Down Under mangler kanskje litt på absolutt toppform, men møter enklere selskap enn vanlig. 5 Britney Spur kan være hesten som sitter i tet underveis, dersom Yankee Splinter slipper føringen. Britney Spur er i form og trives fortreffelig på sprint.
Rangering V5-5: A: 4 B: 3-9-5-2 C: 11-1-7-6 D: 10-12-8

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus