Foto: Janerik Henriksson (AP)

Zlatan må levere

Det er ingen tvil om at svensk suksess i EM avhenger av Zlatan Ibrahimovic. Sjekk vårt oddstips.

Kommersielt

Sportspills meny mandag:
Oddstips 1: Ingen tror på England
V65 Ørebro: Clear Sign fra Svanstedt
Dobbel V5 Drammen: Bursdagsbarn med suksess
Lunsjtrav Bergen: Grønt lys fra Tengsareid

EM-fotballen ruller videre denne mandagen og to nye høyinteressante kamper står for tur når gruppe D innledes mandag. I tillegg til E-fotballen, er det litt norsk andredivisjonsfotball på mandagens langoddsprogram . Og i Los Angeles jakter hjemmelaget Stanley-Cup trofeet når de tar imot New Jersey Devils til sjette finalekamp natt til tirsdag.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd:
Ukraina - Sverige - over/under 2,5 mål

Vi har utførlig omtale av denne kampen i vårt andre oddstips mandag, men vi synes oddssettingen på antall mål er skjevt satt her. På forhånd er dette to lag som har sine svakheter bakover på banen og styrkene fremover på banen. Vi tror dette kan bli en målrik og morsom affære og synes 2,10 på at det blir over 2,5 mål er klart spillbart langskudd mandag.

Dagens avslag
Ashley Young - scorer mål? (ja/nei)
Det er ikke lett å forstå hvorfor Norsk Tipping setter på dette spillet når de tilbyr 1,05 på at Ashley Young scorer. Det måtte da vært mye mer fornuftig å valgt Karim Benzema, slik at oddsene hadde blitt jevnere. Å jage Young-scoring til 5,25 i odds er det eneste alternativet slik oddsen er satt nå, men dette objektet er uten tvil mandagens dårligste.

Dagens spill
Ukraina - Sverige
Et utsolgt Olympiastadion i Kiev (70 500 tilskuere) er vertskap for den åpningskampen til vertslandet Ukraina når de tar imot våre svenske venner i kveld. Et møte mellom to nasjoner som er vanskelig å plassere før vi har sett dem.

For øvrig anbefaler vi dere å lese Ola By Rises blogg om fotball-EM og synsing, den er vel verd å bruke noen minutter på.

Ukraina er som vertsnasjon selvsagt direkte kvalifisert til mesterskapet og har i all hovedsak spiller fra de to dominerende klubbene i Ukraina (Dynamo Kiev og Shaktar Donetsk) i sin tropp. Det er faktisk første gang Ukraina deltar i et EM-sluttspill og siden laget ikke har deltatt i kvalifiseringen, har man gjennomført en rekke treningskamper. Fire stykker er spilt i 2012:
Israel - Ukraina: 2-3
Estland - Ukraina: 0-4
Østerrike - Ukraina: 3-2
Tyrkia - Ukraina: 2-0

Ikke akkurat imponerende resultater i de to siste treningskampene altså, selv om landslagssjef Oleg Blokhin har eksperimentert litt i de kampene. Førstekeeper Olexandr Shovkovskiy er ute, det er også andrevalget Andrei Dikan. Alexander Gorjainov (Metalist Kharkiv) og Maxim Koval (reservekeeper i Dynamo Kiev) stod hver sin omgang i treningskampen mot Østerrike uten suksess og trolig er det Andrej Pjatov (Shaktar Donetsk) som får tillitt i kveld fra start. Ellers er det usikker om at Sjevtsjenko starter i kveld og det er mange spørsmålstegn rundt hjemmelaget. Sannsynlig lagoppstilling: Pyatov - Husyev, Khatsjeridi, Mikhalik, Selin - Timosjtsjuk, Nazarenko, Konopljanka, Jarmolenko, Voronin - Sjevtsjenko

Sverige gjorde en flott kvalifisering til EM og gikk videre som beste toer, etter å vunnet åtte av de ti kvalifiseringskampene. Laget har spilt fem treningskamper i 2012 og vunnet samtlige:
Qatar U23 - Sverige: 0-5
Qatar - Sverige: 0-5
Kroatia - Sverige: 1-3
Sverige - Island: 3-2
Sverige - Serbia: 2-1

I følge svenske Sportbladet blir faktisk Anders Svensson vraket i startoppstillingen i kveld og Daniel Majstorovic som hadde vært førstevalg på midtstopperplass er skadet og ikke med i troppen. Landslagstrener Erik Hamren har valgt en ganske så offensiv startoppstilling og svært viktige Johan Elmander skal være friskmeldt. Lagoppstilling i følge Sportbladet.se: Isaksson - Lustig, Melberg, Granqvist, Olsson - Elm, Källström, Larsson, Ibrahimovic, Toivonen - Rosenberg

PS. Etter formiddagstreningen til Sverige mandag blir det opplyst at Elmander likevel ikke spiller fra start. Markus Rosenberg overtar han plass.

Alt ligger til rette for en svært spennende kamp i Kiev i kveld og det er en kamp ingen av lagene har råd til å tape. Vi mener poengdeling er det klart mest sannsynlige utfallet i denne åpningskampen og 3,10 i odds for at så skjer, lever vi godt med.

Vi setter 100 kroner på at begge lagene får en åpning de vil være rimelig tilfreds med.

Spilleforslag 2 mandag (spillefrist kl 20.40):
Kamp 111. Ukraina - Sverige 2,25 3,10 2,90
Klikk her for å levere denne singelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus