Foto: hesteguiden.com

Clear Sign fra Svanstedt

Det ligner et gaveløp for elitehesten Clear Sign og Åke Svanstedt under mandagens V65 fra Ørebro.

Kommersielt

Sportspills meny mandag:
Dobbel V5 Drammen: Bursdagsbarn med suksess
Oddstips 1: Ingen tror på England
Oddstips 2: Zlatan må levere
Lunsjtrav Bergen: Grønt lys fra Tengsareid

Bergen travpark er vertskap for mandagens lunsjtrav, mens Drammen tar over stafettpinnen med dobbel V5 mandag kveld. I tillegg er det en svært interessant V65 fra Ørebro i Sverige og Sportspill har tips til samtlige.

Ørebro travbane er altså vertskap for mandagens svenske V65 og når topptrenerne Åke Svanstedt, Bjørn Goop, Timo Nurmos og Roger Walmann alle sender stallhester ut i kveldens V65, er det bra kvalitet på løpene. Bankeren finner vi allerede i V65-1.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

Det handler om 4 Clear Sign går ned en klasse til dette løpet, da den åtte år gamle vallaken har vært ute i steintøff konkurranse i hele år. Sanity, Oracle, Commander Crowe, Yarrah Boko er alle hester Clear Sign har støtt på i sine siste løp. Svanstedt-traveren er lynhurtig fra start og blåser til tet her og når Åke Svanstedt kommer seg foran så blir dette løpet låst da ingen av konkurreneten skal gjøre noe grovarbeid selv. Det betyr at det blir en rolig 500 meter midtveis før det blir full bøtt siste 500 meter der Clear Sign vinner på lette føtter. Soleklar banker i V65-1.
Vår rangering V65-1: A: 4 B: 6-3 C: 7-10-5-2-12 D: 9-1-8-11

V65-2- Lærlingslopp. Varmblodshester. 2140 meter voltestart.
2 Dreamliner er ei ganske så fin Scarlet Knight-hoppe som er herdet fra litt tøffe selskap og formen er meget bra. Kommer hun seg avgårde fra det litt trange andresporet, skal det være en meget fin vinnersjanse for hun har vinnerform i kroppen.

7 Adam`s Eve er bra fra start så er en mulig tethest. Walmann-hoppa har kun gjort fire starter i karrieren, men har gjort det på en utmerket måte og sist ble hun kun speedet ned av stallvenninnen 6 Alvena Rindi kort før mål. Det kan fort bli samme scenarioet denne gangen med sistnevnte til tet for så å slippe til Adam`s Eve. Begge Walmann-hoppene skal regnes.

12 Lindsey Trot går ned en klasse for hun har møtt knalltøft selskap i sine to siste løp så klaffer det litt for flinke Jennifer Tillman fra 20 m tillegg så skal hun regnes i toppen. 9 Global Melody har kun gått på det jevne den siste tiden, men kapasiteten er bedre enn formen så hun får står som en liten outsider. 3 Fruitcake var positiv sist når de testet henne for første gang uten sko bak sist. Kommer ut med samme balanse denne gangen er rapportene og må krysses på gardering i et åpent lærlingsløp.

15 Future Nalan er en seiersvant dame som har trukket et fint springspor på tillegg så får hun løpet sitt med å bli dratt opp i tredjespor under sisterunden kan hun vinne for denne damen er speedig.
Vår rangering V65-2: A: 2 B: 7-6-12-9-3-15 C: 4-5-1-10 D: 13-14-8-11

Her kan du kjøpe våre eksperttips til V5A i Drammen

V65-3 - Treråringsløp for hopper. 2140 meter voltestart.
9 La Contessa ble testet barfot rundt om sist og det slo veldig positivt ut for Lindy Lane-datteren som danset unna til en klar seier på sterke 15,8/2140m i karrierens andre start. Står på 20m tillegg denne gangen og hun møter noen bra konkurrenter så hun må være like bra som i seiersløpet for å vinne.

13 Berlock utvikler seg fint for tiden og fra et perfekt springspor får normalt Johan Untersteiner en fin start fra tillegg og uten galopp så skal hun regnes der fremme. 12 Flicka Tooma ble klokket til 11,5 siste 800m sist og avgjorde sikkert og prestasjonen fikk toppkarakter. Nå har Windsong`s Legacy-datteren trukket et litt trangt spor så er litt usikker hvordan hun kommer seg ut fra start. 6 Fairytale Fayline har det blitt mye galopp med, men fra et flott startspor med Kihlstrøm som sjåfør skal hoppa regnes.
Vår rangering V65-3: A: 9 B: 13-12-6 C: 8-2-11-14-10 D: 4-1-5-3-7

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V65-4 - Varmblodshester. 3140 meter voltestart.
10 Natural Wonder er en klassehest for sitt grunnlag og vi synes han går ned en liten klasse denne gangen. Distansen er bare en fordel for den sterke Jag de Bellouet-sønnen som lever på sin styrke. Han har møtt knalltøff motstand hele året og nå sist gjorde han en fin sisterunde fra køplass til tredje i V75. Normalt har Per Lennartsson-traveren en topp vinnermulighet.

Hesten først og fremst i mot er interessante 4 Keso som debuterer i regi Svanstedt og er det noe den mannen der kan er det nettopp å forbedre hester radikalt første gang ut hvis de har litt grunnkapasitet. Akkurat det har nettopp Kesaco Phedo-sønnen som har både fart å styrke, så selv om raden ikke ser imponerende ut hadde neppe Svanstedt startet med han hvis ikke han var fornøyd. Vi låser på to hester.
Vår rangering V65-4: A: 10 B: 4-9-3 C: 1-11-14-13 D: 2-12-6-8-5-15

V65-5/DD-1 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
2 Jaguar Broline er en fin traver som galopperte fra start sist, men ellers så fin ut i kulissene. Er nå strøket inn i innersporet noe som kan bli en felle selv om han er blitt rappere fra start, så er ikke hesten noe lyn ut. Klarer formkusk Per Lennartsson å holde tet med Pine Chip-sønnen så er han en stor vinnerkandidat, sjanseartet ellers.

8 Main Kronos har vært på det jevne etter at han kom til Svanstedt, så fra dette sporet må det klaffe mye for den flotte Viking Kronos-sønnen som dog har stor kapasitet. Det lukter uansett et tøft løpsopplegg for Main Kronos. 3 Argwintina har fått to løp i kroppen etter en lengre pause og rapportene er bra fra trenerhold. Er rask fra start den lille Windsong`s Legacy-sønnen, så han er en outsider fra et fint spor.

6 Electra Sund var en av de beste i treårskullet i fjor, men i år har det ikke gått som forventet for den Stig H. Johansson-trente hoppa. Ikke sjanseløs her.
Vår rangering V65-5:A: 2 B: 8-3-6 C: 11-5-7-4-9 D: 10

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V65-6 - Varmblodshester. 1609 meter autostart.
2 Photoshop står meget interessant til og får Ørjan Kihlström i sulkyen. Fra et perfekt spor og på riktig distanse så lukter dette tet fra start til mål for S.J`s Photo-sønnen som skal ha en meget fin vinnersjanse.

1 All American Candy står sjanseartet til når første sporet på Örebro ikke er det beste, men Persall Hanover-sønnen har fin form så han må regnes tidlig. 8 Zic Zac Life er i kjempeform, men dette triste sporet over en kjapp sprint gjør oppgaven vanskelig for den fuxe Coktail Jet-sønnen som uansett er aktuell på gardering. 10 Handler gjorde mye riktig i fjor, men i år har det vært litt stang ut i sine to første løp. Skal normalt ha blitt forbedret med disse løpene i kroppen, så kommer Goop seg fint igjennom fra andre rekke har han klasse for seier.

3 Lineup Du Jape blir fryktelig kuskeforsterket til dette løp når han får Carl Erik Lindblom i sulkyen som er en mester til å fart på hester. Interessant oppgave og en liten outsider i et løp som er åpent om ikke Photoshop leder hele veien.
Vår rangering V65-6:A: 2 B: 1-8-10-3 C: 11-4-7-12-6 D: 5-9

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus