Foto: Jeff Pachoud-Ap

Ronaldo må berge Portugal

Portugal gjorde en bra kamp mot Tyskland, men må vinne i kveld. Sjekk vårt oddstips.

Kommersielt

Sportspills meny onsdag:
Oddstips 2: Nederland på kanten av stupet
V65 Bjerke: Dobbel jackpot med fire millioner ekstra i potten

Onsdagens langoddsprogram byr på to høyinteressante oppgjør fra gruppe B i EM-sluttspillet i fotball. Men det finnes også noen kamper fra norsk 2. og 3. divisjon og totalt er det 31 spilleobjekter å bryne seg på.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
Danmark - Portugal over/under 2,5 mål

Det er ikke veldig ofte vi kommer med et langskudd under 2,00 i odds. Men i dette objektet er det som kjent bare to mulige utfall. Norsk Tipping og bookmakerne har gjort under 2,5 mål til forholdsvis klar favoritt. Det er vi ikke enige med, all den tid Portugal nesten må vinne denne kampen. Og scorer først Danmark ett mål da, er jo regnestykket enkelt. Danmark vil garantert være fornøyd med ett poeng, men vi tror dette kan bli en svært festlig fotballkamp og synes over 2,5 mål er et aktuelt alternativ og et langskudd til 1,90 i odds.

Dagens avslag:
Åsane - Jerv og Follo - Mo

Man blir ikke rik av å spille favorittene i norsk 2. divisjon, da de konstant er underbetalt. I den svært jevne avdeling 3, får man 1,75 på at Åsane vinner over Jerv, mens i den like jevne avdeling 4 tilbys vi 1,60 på at Follo slår Mo. Ergo er det ingen grunn til å vurdere innsatser på disse to kampene.

Det er fire millioner ekstra jackpotkroner i V65-potten på Bjerke i kveld - kjøp et av våre eksperttips!

Dagens spill:
Danmark - Portugal og Cristiano Ronaldo scorer mål (ja/nei)
Superviktig oppgjør i gruppe B der begge lagene gjorde gode prestasjoner i åpningskampen, med den store forskjell at Danmark står med tre poeng og Portugal står uten poeng i dødens gruppe.

Danmark hadde stort sett mer enn nok med å forsvare seg i den første omgangen mot Nederland, men kunne likefullt gå til pause med 1-0 ledelse etter Michael Krohn-Dehlis strålende scoring midtveis i den første omgangen. Danmark hevet seg i den andre omgangen, og spilte klokt og rutinert og evnet også å holde ballen i laget. Sjansemessig og spillemessig vil det uansett være en grov overdrivelse å si at Danmark vant fortjent.

Portugal gjorde en klart godkjent match mot Tyskland og hadde ikke marginene med seg i den kampen. Midtstopper Pepes skudd gikk via krysset og ned på målstreken i sluttminuttene av den første omgangen, og til tross for voldsomme sjanser i sluttminuttene stod Portugal igjen med null poeng.

Trener Morten Olsen varsler ingen endringer på sitt lag før kveldens kamp og det er det naturligvis heller ingen grunn til. Søren Kjær og Daniel Agger spilte en kanonkamp i midtforsvaret mot Nederland og de to gutta må prestere også i kveld. Playmaker Christian Eriksen var vel en av få danske spillere som skuffet mot Nederland, men han hever seg nok. Trolig lagoppstilling: Andersen, Jacobsen, Kjaer, Agger, S Poulsen, Zimling, Kvist, Rommedahl, Eriksen, Krohn-Dehli, Bendtner

Hugo Almeida er friskmeldt for portugiserne og med tanke på hvor svak Helder Postiga var i den første kampen, er det slett ikke usannsynlig at Almeida blir foretrukket som spiss i kveld, flankert av Nani og Ronaldo. Det er viktig for portugiserne å få Nani opp på et høyere nivå i kveld, han var ikke bra i den første kampen. For øvrig er det ikke ventet at trener Paulo Bento gjør øvrige endringer.

Danmark og Portugal møttes også i kvalifiseringen og som kjent vant Danmark den gruppen og gikk direkte til sluttspillet, mens Portugal måtte ut i playoff. Danmark har vant hjemmekampen i Parken i kvalifiseringen, mens Portugal vant sin hjemmekamp. På tolv innbyrdes oppgjør mellom lagene står det 7-2-3 i favør Portugal.

Det er neppe mange som er uenige i at Portugal har det sterkeste laget på papiret, men det er samtidig fortsatt ikke nok til å avgjøre fotballkamper. Likevel synes vi Portugal var så positive mot Tyskland, at vi tror laget drar dette i land i kveld. Og siden Portugal fortsatt ikke produserer midtspisser som scorer mål, er det Cristiano Ronaldo nasjonen må sette sin lit til. Nå har riktignok ikke Cristiano Ronaldo scoret mer enn tre mål i de tre siste EM- og VM-sluttspillene, men vi tror på Portugal-seier i kveld og da tror vi samtidig det er Cristiano Ronaldo som må besørge den.

Vi foreslår derfor to spill i denne kampen. Ett spill på at Portugal vinner kampen og ett spill på at Cristiano Ronaldo scorer mål. Oddsen for portugisisk seier er 1,90, mens oddsen for at Ronaldo scorer er på 2,25. Gledelig nok kan begge spilles som singelspill og vår innsats er som vanlig kr 100 per spill.

Spilleforslag 1 onsdag (spillefrist kl 17.55):
Kamp 47. Danmark - Portugal 3,60 3,25 1,90
Klikk her for å levere dette spillet (innsatsen styrer du selv)

Spilleforslag 2 onsdag (spillefrist kl 17.55):
Kamp 52 Cristiano Ronaldo - scorer mål? (ja/nei) 2,25 1,45
Klikk her for å levere dette spillet (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill


sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus