Foto: Michael Buholzer / Reuters

Nederland på kanten av stupet

Nederland er i trøbbel etter tapet mot Danmark og må ha tre poeng mot Tyskland i kveld. Sjekk vårt oddstips.

Kommersielt

Sportspills meny onsdag:
Oddstips 1: Ronaldo må berge Portugal
V65 Bjerke: Dobbel jackpot med fire millioner ekstra i potten

Onsdagens langoddsprogram byr på to høyinteressante oppgjør fra gruppe B i EM-sluttspillet i fotball. Men det finnes også noen kamper fra norsk 2. og 3. divisjon og totalt er det 31 spilleobjekter å bryne seg på.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
Danmark - Portugal over/under 2,5 mål

Det er ikke veldig ofte vi kommer med et langskudd under 2,00 i odds. Men i dette objektet er det som kjent bare to mulige utfall. Norsk Tipping og bookmakerne har gjort under 2,5 mål til forholdsvis klar favoritt. Det er vi ikke enige med, all den tid Portugal nesten må vinne denne kampen. Og scorer først Danmark ett mål da, er jo regnestykket enkelt. Danmark vil garantert være fornøyd med ett poeng, men vi tror dette kan bli en svært festlig fotballkamp og synes over 2,5 mål er et aktuel alternativ og et langskudd til 1,90 i odds.

Det er fire millioner ekstra jackpotkroner i V65-potten på Bjerke i kveld - kjøp et av våre eksperttips!

Dagens avslag:
Åsane - Jerv og Follo - Mo

Man blir ikke rik av å spille favorittene i norsk 2. divisjon, da de konstant er underbetalt. I den svært jevne avdeling 3, får man 1,75 på at Åsane vinner over Jerv, mens i den like jevne avdeling 4 tilbys vi 1,60 på at Follo slår Mo. Ergo er det ingen grunn til å vurdere innsatser på disse to kampene.

Dagens spill
Nederland - Tyskland
Prestisjeoppgjør mellom to giganter i internasjonal fotball der Tysland med seier vil sende Nederland ut av fotball-EM allerede etter to kamper. Det er et meget interessant bakteppe foran denne kampen og gjør jo ikke akkurat kampen mindre interessant.

Nederland kom seg som kjent til finalen i VM i Sør-Afrika i 2010 og imponerte også i gruppespillet i EM i 2008, men ble satt skikkelig på plass i kvartfinalen mot Russland da. Lørdagens åpningskamp mot Danmark ble et voldsomt tilbakeslag for nederlenderne og til tross for at laget hadde rikelig med sjanser til å vinne kampen, synes vi ikke laget imponerte. Den sentrale midtbanen med van Bommel og De Jong bidro lite og når verken Van Persie eller Robben hadde en topp dag på jobb, ble det et Nederland vi har sett noen ganger før opp gjennom årene. Enkeltspillere som fører ball og dårlig rytme offensivt.

Tyskland imponerte heller ikke i sin åpningskamp mot Portugal, men de gjorde jobben og vant, slik Tyskland er så flinke til. Vi synes dog det var betenkelig at Portugal overtok så mye det siste kvarteret og Portugal hadde definitivt fortjent poeng i den kampen. Men et EM-sluttspill handler mest av alt om poeng og sånn sett fikk Tyskland en strålende start på EM.

Nederlands trener Bert van Marwijk velger muligens å gjøre endringer i kveld. Da er det trolig Ibrahim Afellay som må vike plass (hadde en svært skuffende kamp mot Danmark) og van Marwijk kan da velge å skyve van Persie ut på venstrekanten, og gi plass til scoringsmaskinen Klaas Jan Huntelaar som spiss. Midtstopper Joris Mathijsen er friskmeldt og kan også være aktuell i startoppstillingen.

Joachim Löw velger trolig ikke å gjøre endringer på sitt lag, selv om han har rikelig med alternativer på benken. Midtbanespilleren Toni Krooss er blant dem som aspirerer til en startplass, men foreløpig er det uvisst hva Löw tenker. Det er jo fortsatt noe som heter "never change a winning team".

Lagene har møtt hverandre 38 ganger og det står 14-14-10 i favør Tyskland i innbyrdes oppgjør. Lagene møttes sist i en privatlandskamp i november 2011 i Hamburg, da vant Tyskland 3-0.

All den tid Tyskland avslutter gruppespillet med kamp mot Danmark, vil Tyskland leve svært godt med uavgjort her. Og jo lenger kampen skrider frem vil Nederland også muligens kunne være fornøyd med ett poeng. Siden kampen Danmark - Portugal er ferdigspilt når denne kampen starter, vil selvsagt også sluttresultatet i den kampen påvirke denne. Med mindre Danmark skulle vinne mot Portugal, har Nederland da fortsatt muligheten med uavgjort mot Tyskland. Skulle derimot oppgjøret mellom Danmark og Portugal ende uavgjort, blir det skummelt. Da vil både Tyskland og Danmark leve greit med uavgjort i avslutningskampen, dersom også kveldens kamp mellom Nederland og Tyskland ender uavgjort. Og vinner Portugal mot Danmark og det ender uavgjort i kveld, må Nederland vinne mot Portugal i avslutningskampen.

Ergo må Nederland gå etter seier i kveld, nesten uansett utfall i kampen mellom Danmark og Portugal i kveld. At Nederland matcher Tyskland er det ingen tvil om og så lenge oddsen på nederlandsk seier er flere knepp høyere enn tysk seier, så går vi naturligvis etter den høyeste oddsen i det som på forhånd ser ut som en jevn match. Og skulle Tyskland tape i kveld, vil de med seier mot Danmark ha en svært god mulighet til å være videre uansett.

2,85 er oddsen for nederlandsk seier og den kan naturligvis spilles som singel.

Spilleforslag 3 onsdag (spillefrist kl 20.40):
Kamp 68. Nederland - Tyskland 2,85 3,15 2,25
Klikk her for å levere denne singelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus