Foto: Hesteguiden.com

Vi tror på Sagholens yankee

Odd Arne Sagholen har veldig fin fireåring i Yankee Photo og vi tror på seier på Klosterskogen torsdag kveld.

Kommersielt

Sportspills meny torsdag:
Lunsjtrav Bjerke: Tilbake som en vinner

Galopp Øvrevoll: Vi tror på en gammel venn
Oddstips: Italia overbeviser igjen

Det er en flott meny for hestespillerne denne torsdagen. Som vanlig er Bjerke først ute med lunsjtrav, mens menyen til kvelds består av galopp og enkel V5 fra Øvrevoll, samt dobbel V5 fra Klosterskogen. Og i Skien er det riktig så fine løp denne torsdagen og bankeralternativene står ikke i kø. Vi finner vår V5A-banker allerede i den første avdelingen, mens vi låser V5-3B på to hester der vi ellers spiller bankerfritt.

Matches mot Derby
Odd Arne Sagholen har en sabla fin fireåring i 10 Yankee's Photo som kommer ut i V5-1A. S.J's Photo-sønnen kunne riktignok ikke rå en på en brenngod Gary's Coktail på Biri i sin siste start, men gjorde et toppløp fra køen til andreplasss. Og etter å ha sett Gary's Coktail sin oppvisning i sin påfølgende start, da hesten var overlegen V75-vinner fra dødens, er det ikke rart Yankee's Photo måtte nøye seg med annen den dagen. Yankee's Photo har hatt spor åtte, spor elleve, spor ni, spor ni, og spor ti bak startbilen i sine fem siste starter, og har altså trukket bakspor påny.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

Men i seiersløpene både tredje sist og nest sist, samt kanonløpet sist, så er det ingen grunn til å lure på om Yankee's Photo tåler tøffe opplegg fra køen. Per Gottling varsler tetkjøring med 2 Thai Offshore her, normalt skal Sagholen-traveren avvæpne denne greit da Thai Offshore ikke er den som kjemper best. Det er alltid fare for hester via siste indre på Kloster, men det lange Kloster-oppløpet er utvilsomt til fordel for Yankee's Photo som blir vår V5A-banker på Klosterskogen torsdag.
Rangering V5-1A: A: 10 B: 6-11-2 C: 5-4-8-9-7-1-3-12

Totalt overlegen kapasitetsmessig
Undertegnede måtte se løpsvideoen om igjen for å se 4 Rapido Va Benes seiersløp på Sørlandet sist. Ganymede-sønnen tapte mellom 80 og 100 meter på startgalopp, blåste feltet midtveis og satt i tet runden fra mål og vant så uanstrengt at det nesten ikke skulle være mulig. Feilfritt må det være en klink vinner etter prestasjonen sist, men Klostersvingene er en utfordring og løpet sist kan også ha kostet.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

Derfor dekker vi opp med den jevnaldrende treåringen 3 Boggymaker som imponerte i seiersløpet sist da han avviste storfavoritten Thai Chaiy. Det så ut som kusk Geir Vegard Gundersen hadde full kontroll nedover oppløpet, sjeldent å se slikt på en hest som betaler ut 45 ganger pengene i vinnerspillet. Bilstart er nytt for Millmaker-sønnen, men han virket stabil sist. Vi velger å låse V5-3B på disse to treåringene, vel vitende om at de begge kan galoppere, men på kapasitet rager de langt over resten av hestene i dette feltet.
Rangering V5-3B: A: 4 B: 3 C: 7-2-1-8-10-5-6 D: 9

Kjøp også en av ekspertkuponger til Øvrevoll torsdag kveld

V5-2A - Varmblodshester. 1700 meter voltestart.
Etter en svært positiv innsats nest sist som treer (satt fast bak gode Marionmetropolitan da), var det en svært skuffende innsats av 1 Making Mischief sist på Bjerke. Trøtnet da aldeles fra tet/lederrygg og ga seg veldig mye. Vi velger å tro det var en dårlig dag på jobben, fra et perfekt førstespor setter vi hoppa først her.

2 Ira Helevi håndterte fjerdesporet i volta sist og kom seg tidlig til tet. Men ble skjev mot mål og imponerte ikke i det hele tatt. Nå er det andrespor i volta og hoppa blir veldig stor favoritt. Med tanke på startsporet og innsatsen sist, er vi ikke med på den. Men vinne kan hun selvsagt. 4 American Sine er særdeles ujevn i prestasjonene, men god de dagene han fungerer. Fjerdespor volte er et spørsmålstegn.

7 Game Over Land har trukket st spennende springspor og treffer Undem, er vallaken bra nok til å vinne. 11 J.C. Heigen er nok klart best bakfra og skulle det klaffe litt underveis for hesten her, er han ikke sjanseløs.
Rangering V5-2A: A: 1 B: 2-4-7-11 C: 8-3-12-5-9-6-10

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5-3A - Varmblodshester. 1700 meter voltestart.
Ny spillemessig utfordring i den tredje avdelingen, der favorittene ikke er blant kategorien travsikker. Lykkes Åsbjørn Tengsareid å få avgårde 2 Walk Of Life fra start, er det trolig vinneren. Fireårshoppa vant fra tet i årsdebuten og opptrådte fint i volta da (men det var fra førstespor). Uansett vår vinner.

1 Tanksen sitter trolig i tet eller lederrygg underveis og da skal hoppa tidlig på. Gjorde en flott avslutning sist via drøye spor i den siste svingen, og sprint er ikke noe minus. Det er ikke mange vinnere fra Petter Glittums stall for tiden og hans sønn Truls Glittum har heller ikke marginene med seg. 10 Vive La France er en spennende nykommer på Glittum-stallen som leverte et bra prøveløp og som viste kapasitet ved et par anledninger i fjor i regi Bjørn Goop. Den klare outsideren her.

3 Matrioska har foreløpig ikke innfridd på norsk jord, men viste fremgang sist og Høitomt er i kuskeform. 6 Nyssia va Bene har vi varslet for en rekke ganger de siste månedene. Fireåshoppa henger fint med, men mangler fortsatt det siste ekstra.
Rangering V5-3A: A: 2 B: 1-10-3 C: 6-7-5-8-9-11-4

V5-4A/V5-1B - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Etter en flott vinter med flere seire har det blitt litt tyngre for 6 No Big Deal utover våren. Gjorde et godkjent løp til fjerde sist mot bedre hester enn dette og kommer hesten inn i løpet fra et litt sjanseartet spor, er Hamre-traveren seiersaktuell. 1 Orion Hindø tjente nesten 300 000 kroner i fjor, men har ikke fått dreis på sakene i år. Er ikke blant de kjappeste fra start, men skal duge i disse omgivelsene.

3 Mighty Power har hatt mye dårlige startspor på slutten, torsdag er det klart bedre betingelser. 11 Canny må som oftest gjøre mye av jobben selv, men spurtet flott til tredje sist og holder sin fine form. 4 Espresso er et stort spørsmålstegn for tiden, formen har ikke vært på topp den siste tiden.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 6 B: 1-3-11 C: 4-10-8-7-5-2-12

V5-5A/V5-2B - Kaldblodshester. 1700 meter autostart.
Sprint, førstespor og dokumentert form, dermed setter vi 1 Ra Tina først her. Etter solide løp både tredje sist og nest sist, ble Ra Tina sittende fast i mål sist og det etter galopp på startsiden. Her kan Gunnar Austevoll velge tet eller lederrygg.

12 Johan Herbjørn skuffet muligens en smule tredje sist og nest sist, men var tilbake i toppslag sist. Fra tolvtespor på en rask Klostersprint blir det ikke lett å gjenta. 3 Espe Trym trøtnet litt fra dødens sist, men det løpet må ha gjort godt. Her har Espe Trym et fint løp og da skal han på bongen.

Løp i kroppen har også 5 Eld Lynet som var svært positiv toer bak Johan Herbjørn på Sørlandet sist. 11 Asteria har funnet formen igjen, men har tapt sportrekningen her. Med middels kusk, blir det sjanseartet herfra. 2 Dag har vært bra i sine to første løp etter lang pause, men møter klart skjerpet motstand nå.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 1 B: 12-3-5 C: 11-2-8-10-6-9 D: 4-7

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5-4B - Kaldblodshester. 1700 meter autostart.
Det er ikke få ganger Knut Arne Ødegaard har forbedret hester han har fått i trening. Her dukker han opp med 5 Dag Storm som kun har gjort sju starter i sitt liv til tross for at han har rukket å bli sju år. Dag Storm gjorde et positivt prøveløp og møter langtfra avskrekkende motstand her.

1 Fixfaks skuffet voldsomt tredje sist, men viste overlydsfart mellom galoppene nest sist. Sist ble det også gjentatte galopper. En feilfri Fixfaks er kanskje den beste hesten her, men førstespor bak startbilen senker neppe galopprisikoen. 2 Mai Vilde er ingen stjerne, men med god kusk og flott startspor skal hun passes. 8 Rabb Jim avsluttet fint sist, og løser det seg for Øivind Mathisen fra spor åtte er det litt obsvarsel på denne i et ellers svakt felt.
Rangering V5-4B: A: 5 B: 1-2-8 C: 4-10-6-12-11-9 D: 7-3

V5-5B - Kaldblodshester. 2100 meter autostart.
Også i V5-5B sitter Geir Flåten bak den kapasitetsmessig beste hesten. 6 Hesby Kvikk så ut som en vinner sist, når en klønete Geir Flåten skulle trekke ørehetta sist og da galopperte hesten. Flåten er som kjent offensiv i kjørestilen og vil garantert søke fremover mot tet direkte her.

4 Gurifax har vist formstigning i sine to siste løp. Gurifax er ikke den som skal gjøre så mye selv, men her blir det trolig tet eller lederrygg. Derfra er det bra vinnersjanse. 11 Negards Vinna varslet form nest sist og kom flott tilbake etter galopp sist. Blir ikke mye betrodd her, men skal passes i et ikke altfor sprekt felt.

2 Solmøy Åse har støtt på steintøff motstand i det siste, og går ned en klasse torsdag. Litt uviss er formen, men hoppa er bra på sitt beste. Det er også 7 Løkki Vilma, men nå kommer galoppene svært tett.
Rangering V5-5B: A: 6 B: 4-11-2-7 C: 1-9-8-5-10-12-3

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus