Foto: Mike Hewitt (Getty Images / All Over Press)

Kan Hamren lure England?

Vi utelukker ikke det og helgarderer Sverige mot England på fredagens tippekupong. Sjekk våre tippetips.

Kommersielt

Sportspills meny fredag:
V65 Leangen: Tengsareid jager NM-tittelen

Oddstips: Frankrike viser seg fram

V75 Leangen: 24 millioner kroner i V75-potten

Ukens midtukekupong er altså flyttet til fredag siden kamputvalget i midtuken har vært svært begrenset grunnet det pågående Europamesterskapet i fotball. Fredagens tippekupong består av de to siste EM-kampene i runde to av gruppespillet og kompletteres av ti kamper fra norsk 3. divisjon, der vi har vært i kontakt med flere trenere for å sjekke siste status. Bonuspotten er nå kommet opp i ca 630 000 kroner og gjelder kun ved full tid til en eventuell alenevinner.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

1. Ukraina - Frankrike
Andrej Sjevtsjenko sendte vertslandet til himmels med sine to scoringer mot Sverige og til tross for voldsomme sjanser for Sverige i sluttminuttene ble det en flott start og 2-1 seier til hjemmelaget. Vi synes Ukraina gjorde en solid førsteomgang i den matchen, men varierte betydelig mer i andre omgang.

Frankrike måtte nøye seg med 1-1 mot et svært defensivt England, men gjorde ingen dårlig kamp og skaffet seg egentlig et bra utgangspunkt for avansement. Verken Franck Ribery eller Karim Benzema lyktes spesielt godt mot England, men får trolig bedre arbeidsbetingelser her.

Vi har fortsatt Frankrike som en outsider i kampen om EM-gullet og selv om laget skuffet en smule mot England tror vi laget vinner her. B.

2. Sverige - England
Zlatan Ibrahimovic sendte Sverige i ledelsen et kvarter ut i den andre omgangen, men to forsvarsblundere ødela deretter for Sverige. Til tross for et par voldsomme sjanser i sluttminuttene, ble det en lei start for Sverige. Men Sverige var positiv i sluttfasen og fredag er trolig både Anders Svensson og Johan Elmander med fra start.

Vi hadde ingen tro på fotballfest av England mot Frankrike og fikk det heller ikke. Roy Hodgson sender ikke sine lag uhemmet i angrep, men alt i alt var det en godkjent åpningskamp av England. Det skal ikke være noen skadeproblemer for England, men Wayne Rooney soner også karantene her.

England har faktisk ikke slått et skandinavisk lag på seks forsøk i EM- og VM-sammenheng. Vi utelukker ikke at Sverige kan vinne denne kampen og setter på alle tegn. HUB.

3. Ullern - Romsås
Så er det over til norsk fotball og 3.divisjon avdeling 3. Etter 0-2-2 på fire kamper så det atter tungt ut for Ullern borte mot Drammen FK fredag med 0-2 etter 25 minutter. Men til tross for utvisning i andre omgang snudde Ullern til 3-2 seier. Det gir en foreløpig femteplass med 17 poeng, elleve poeng bak den suverene serielederen Lyn som kun har avgitt to poeng. 3-1-1 er tallene hjemme.

Romsås er kun to poeng bak dagens motstander med sine femten poeng. 5-0-5 på de ti første seriekampene forteller om et lag som er variabelt. Men står med to strake borteseire, dog mot lag på nedre tabellhalvdel.

Hjemmefordelen er som vi har nevnt mange ganger før stor i 3. divisjon og Ullern har av alle ting kun tapt hjemme mot nestjumbo Lommedalen (3-6). All den tid Romsås ikke spiller uavgjort, dropper vi U'en her. HB.

4. Larvik Turn - Runar
Tung start for hjemmelaget som kun står med sju poeng etter ni kamper. Men har vist en viss bedring i det siste og står med 1-1-1 på de tre siste seriekampene. Hjemme er tallene 1-1-2.

Runar ligger på 7. plass og har tatt 16 poeng så langt. Likevel er det 14 poeng opp til den suverene serielederen Arendal som foreløpig ikke har avgitt poeng. Runar har tatt tolv av 16 poeng hjemme i Sandefjord, borte er kun fire poeng tatt på fem kamper (1-1-3).

Det står faktisk 5-0-2 på sju innbyrdes oppgjør siden 2002. Larvik Turn er trolig litt bedre enn det tabellposisjonen indikerer, mens Runar ikke imponerer på bortebane. Åpent. HB.

5. Eik-Tønsberg - Kongsberg
Meget viktig oppgjør i bunnstriden der hjemmelaget fortsatt ikke har vunnet hjemme i Tønsberg (0-2-2). Med seks poeng er laget nest sist, kun poengløse Skotfoss er bak. Det er samtidig det eneste laget Eik har vunnet mot.

Kongsberg har et ungt og lovende mannskap, og har foreløpig ikke tatt poeng på bortebane. Men Konsgberg har møtt svært gode lag på reise og er nok bedre enn som så og fredag møter de endelig et lag de skal være på talefot med. Roy Egil Løver som er oppmann for laget hadde vi en hyggelig prat med torsdag ettermiddag og han har god tro på at laget kan vinne denne kampen

Norsk Tipping setter hjemmelaget til oppsiktsvekkende 1,20 i odds, det må nesten være feil. Bortelaget skal ha mye bedre vinnersjanser enn som så. Vi tar en råsjanse og setter pengene på bortelaget. B.

6. Staal Jørpeland - Brodd
Toppoppgjør i avdeling 6, mellom to ambisiøse klubber. Staal gikk på et stygt feilskjær borte mot Donn nest sist, men slo umiddelbart tilbake med 3-1 seier borte mot Start 2 lørdag. Dermed er det tre poeng opp til Viking 2, men Viking-rekruttene har en hengekamp tilgode. Staal-trener Vegard Oftedal melder til Sportspill torsdag ettermiddag at flere spillere er tilbake i troppen til denne kampen, men advarer mot at Brodd slett ikke er noen walk-over.

Bydelsklubben Brodd fra Stavanger ligger på tredjeplass med nitten poeng og har altså fem poeng opp til Staal. Også Brodd har ambisjoner, men etter kun ett poeng på fire kamper var det nesten krise før seieren 6-1 hjemme mot Flekkefjord sist helg. 2-1-2 er tallene på bortebane.

Når Staal-trener Oftedal advarer mot at dette kan bli jevnt, gir vi Brodd en viss poengsjanse. HU.

7. Vardeneset - Vigør
Også Vardeneset er en bydelsklubb fra Stavanger, men ikke med ambisjoner som Brodd. Omtales ofte som bohemklubben i Stavanger og kjennetegnes ved et ønske om å spille fin fotball. Hjemme har laget kun tapt for serieleder Viking 2, ellers står laget med 3-1-0 hjemme i Stavanger og det er nok mange lag som kommer til å få trøbbel borte mot Vardeneset. 1-3-1 borte er heller ikke så ille. Vardeneset melder til oss om en helt skadefri tropp før fredagens kamp.

Vigør har vært på en langreise til Stavanger og det endte med 1-4 tap mot middelmådige Madla. Med kun 1-1-2 på bortebane er ikke Vigør bedre enn nummer fire til tross for 5-0-0 hjemme på Sørlandet.

Vi tror hjemmesterke og skadefrie Vardeneset har en flott sjanse til tre nye hjemmepoeng her mot et Vigør-lag som ikke trives på reise. H.

8. Saga - Stryn
3. divisjon avdeling 8. Førdeklubben Saga står med 3-0-2 på sine fem siste seriekamper til tross for at tre av disse er spilt borte. Men siden fire av de fem første ble tapt er ikke laget bedre enn nummer 10 med sine tolv poeng og har fem poeng ned til Tornado Måløy under streken. Ni av tolv poeng er tatt hjemme og flere forsterkninger er hentet fra nettopp Førde den siste måneden, men fortsatt er flere spillere skadet.

Stryn er oppe på sjuendeplass med sine 16 poeng, men har vært svært variable (5-1-4). Ledet tre ganger hjemme mot Sotra sist helg, men endte opp med poengdeling (3-3). 3-0-2 på bortebane. Nok et oppgjør der uavgjort virker minst sannsynlig. HB.

9. Skarbøvik - Elnesvågen og Omegn
Avdeling 9 der Skarbøvik har inntatt tabelltoppen med 20 poeng, men følges av hele tre lag på 19 poeng. Etter en noe trøblete innledning har vertene nå fem strake seire og solide 17-2 i målforskjell. Hjemme i Ålesund står laget med 4-0-1.

Elnesvågen har også funnet formen med 4-1-0 på de fem siste kampene og har avansert til femteplass med 17 poeng i en svært jevn avdeling. 2-1-2 på bortebane.

I følge våre kilder skal Skarbøvik være klart best i dette oppgjøret og da garderer vi ikke det formsterke hjemmelaget. H.

10. Volda - Hareid
Lokaloppgjør og bunnoppgjør på Søre Sunnmøre mellom nestjunbo Volda og tabelljumbo Hareid. Volda-trener Arild Hagen Bakke kan fortelle til Sportspill at hans mannskap slet med svært vanskelige treningsforhold til langt ut i april og hadde kanskje bare ti gode balløkter før seriestart og at dette er hovedårsaken til den dårlige seriestarten. Samtlige ni poeng er tatt hjemme i Volda (2-3-0).

Hareid har kun vunnet en kamp og ligger altså nederst med skarve fem poeng. Seieren kom i åpningskampen hjemme mot Stranda (5-3), deretter er det blitt 0-2-7 på ni neste seriekampene. Borte har laget kun tatt ett poeng. Har slitt med en god del fravær den siste tiden og er også svekket fredag.

Lokaloppgjør lever som kjent sitt eget liv, men Volda har prestert godt på hjemmebane og skal ha en flott mulighet til tre poeng. H.

11. Kolstad - Kvik
Avdeling 10. Møte mellom to middelshavsfarere og tabellnaboer. Kolstad er nummer åtte med 13 poeng etter ti serierunder, men har seks poeng ned til Frøya under streken. Ni av disse poengene er tatt hjemme (3-0-2) og formen viser 2-0-3 på de siste fem. Skuffende 2-4 tap borte mot svake Frøya sist helg.

Kvik tok tre seirer på rad i starten av mai, men har nå kun to poeng på de fire siste seriekampene og har falt på tabellen. Borte står laget med 2-0-3.

Dette ser åpent ut og vi dekker med alle tegn. HUB.

12. Lyngen/Karnes - Fløya
Avdeling 12 og toppkamp mellom Lyngen/Karnes på tredjeplass og Fløya på andreplass. Begge lagene står med 21 poeng og har tre poeng opp til serieleder Bossekop. Lyngen/Karnes står med sju seire på de åtte første seriekampen, tapet kom borte mot Norild 6. mai. Har faktisk kun spilt tre av åtte kamper hjemme og står da naturligvis med full pott hjemme.

Fløya har spilt seks av sine åtte kamper hjemme og står med full pott der. Borte er det blitt 1-2 tap mot serieleder Bossekop.

Det står 2-0-2 på de fire siste tilsvarende oppgjørene og vi ser oss nødt til å bruke alle tegn her også. HUB.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

Tipping Midtuke, frist: 15.06.2012 17:55
1. Ukraina - Frankrike B
2. Sverige - England U B
3. Ullern - Romsås IL H B
4. Larvik Turn - Runar H B
5. Eik-Tønsberg - Kongsberg B
6. Staal Jørpeland - Brodd H U
7. Vardeneset - Vigør H
8. Saga - Stryn H
9. Skarbøvik - Elnesvågen og O H
10. Volda - Hareid H
11. Kolstad - FK Kvik H U
12. Lyngen/Karnes - Fløya H U B

432-rekker:

Tipping Midtuke, frist: 15.06.2012 17:55
1. Ukraina - Frankrike B
2. Sverige - England H U B
3. Ullern - Romsås IL H B
4. Larvik Turn - Runar H B
5. Eik-Tønsberg - Kongsberg B
6. Staal Jørpeland - Brodd H U
7. Vardeneset - Vigør U
8. Saga - Stryn H B
9. Skarbøvik - Elnesvågen og O H
10. Volda - Hareid H
11. Kolstad - FK Kvik H U B
12. Lyngen/Karnes - Fløya H U B

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspillsterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus