Foto: Getty Images / All Over Press

Irsk borteseier og tsjekkisk jubel?

Vi drar fram et yndet hatobjekt i oddsspill i dag.

Kommersielt

Sportspills meny torsdag:
V5 Øvrevoll: Tar sin fjerde av fem mulige

Lunsjtrav Bjerke: Vi stoler på Gaus

Dobbel V5 Bergen: En herlig V5B-banker

Oddsprogrammet torsdag er selvfølgelig preget av mange spill på kvartfinalen i EM, men vi har også plukket ut en kamp fra irsk toppdivisjon i vårt tips.

Dagens langskudd

Oddsen på at Tsjekkia skal klare å slå Portugal er 4.65. Det er en fin odds på en kvartfinale i EM. Tsjekkia begynte dårlig mot Russland, men klarte å slå både Hellas og Polen slik at laget kvalifiserte seg som gruppevinner foran Hellas. Portugal på sin side tapte mot Tyskland før de slo Danmark og Nederland.

På papiret har nok Portugal det beste laget, men i en kvartfinale i EM kan dagsform og tilfeldigheter avgjøre. Vi synes derfor oddsen på 4.65 på et singelspill derfor er fristende.

Dagens avslag

Vi synes at oddsen på 2 blank på at Ronaldo skal score er for dårlig, og når oddsen er 1.55 på at ikke skal gjøre det er det så absolutt ikke noe fristende spill. Det er selvfølgelig slik at Ronaldo lager mange mål, men i en kvartfinale i EM er det såpass mange tilfeldigheter som spiller inn at oddsen burde ha vært bedre om vi skulle ha spilt på akkurat dette spillet.

Dagens tips

Shamrock Rovers borte mot Shelbourne står på dagens langoddsprogram, og oddsen er 1.80 på at Shamrock skal vinne - slik de også gjorde i mars (4-0) på bortebane. I 2011-sesongen vant Shamrock toppdivisjonen i Irland (noe de også gjorde i 2010), men fikk en 3.plass da serien ble avsluttet 1.juni. Det har vært en skuffende sesong hittil for Shamrocks nye manager, Stephen Kenny, og håpet er nok at den andre halvdelen av sesongen blir bedre. Shelbourne kom på en andreplass i den nest øverste divisjonen i fjor og har hatt en god sesong oppe i toppen til nå, men skal på papiret være et svakere lag enn Shamrock.

Innbyrdes siden 2001 har lagene 7 3 10 til fordel Shelbourne, noe som skyldes dominansen til Shelbourne før de fikk økonomiske problemer og ble tvangsnedrykket til den nest øverste divisjonen. Samtidig har Shelbourne 3 1 4 hjemme mot Shamrock så det kan nesten virke som om Shamrock har et ok tak på sine rivaler.

Sammen med den irske borteseieren tar vi med spill på handicapspillet på Tsjekkia-Portugal. Vi er ikke spesielt glade i handicapspill, men vi tror at oddsen for at det skal være uavgjort ved fulltid og/eller at Tsjekkia skal klare å slå Portugal er såpass ok at 1.92 er et spill vi kan ta.

I 2008 endte to av kvartfinalene uavgjort ved fulltid (Kroatia-Tyrkia og Spania-Italia), fire år før spilte Portugal-England og Sverige-Nederland uavgjort ved full tid. Det er derfor fristende å spille på at det ikke er tsjekkisk seier ved full tid.

Kamp 109 Shelbourne - Shamrock Rovers 3.00 2.80 1.80

Kamp 104 Tsjekkia - Portugal (1-0) 1.92 3.45 2.95

Total odds: 3.46

Spillstopp er 20.40

Her kan du levere spillet

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus