Jakten på nye tusen

Svein Ove Wassberg nådde magiske 1000 seire søndag, og har allerede startet jakten på de neste 1000. Sjekk våre travtips.

Kommersielt

Sportspills meny torsdag:
V5 Øvrevoll: Tar sin fjerde av fem mulige

Lunsjtrav Bjerke: Vi stoler på Gaus

Oddstips: Nå starter kvartfinalene i EM

Det er som vanlig innholdsrikt på hestefronten torsdag og spillerne har mye å glede seg til. Det starter med lunsjtrav på Bjerke, og fortsetter med enkel V5 fra Øvrevoll og dobbel V5 fra Bergen til kvelds. I tillegg er det jackpot i svensk V65, som i kveld kjøres på Dannero og disse løpene starter ikke før kl 20.55.

I Bergen byr vi på en klar favoritt som banker i V5A-spillet, mens vi drar til med en riktig lekkerbisken som banker i V5B-spillet (og hesten blir ikke favoritt). At Svein Ove Wassberg er en av landets beste kusker har undertegnede ment lenge og søndag nådde han 1000 seier på Haugaland travpark i Haugesund. Svein Ove Wassberg er rolig og svært taktisk god i sulkyen og ikke minst er han usedvanlig flink til å ha kontroll på hva konkurrentene kan. Vi sjekket opp med Svein Ove i forkant av løpene på Bergen travpark torsdag og fikk "napp" så det holdt. Den godeste Svein Ove kjører favoritten 8 Little Samo i V5-1A, betrodde 9 Ami's Queen i V5-5B og outsideren 12 Lifeisachallenge i V5-4B. Og har mest tro på sistnevnte.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

Da er det ingen bønn, vi må til lukene på nevnte 12 Lifeisachallenge i V5-4B- Noen av dere vil kanskje huske at vi satte hesten først på rangeringen i hestens foreløpige eneste seiersløp (20.mars i år). Da var hesten et fjerdevalg i V5-spillet og vant helt uanstrengt etter tet hele veien. I de tre påfølgende startene har det blitt galopp og utur, men hesten gjorde en strålende opphenting i kulissene sist etter gedigent terrengtap på startsiden. Volte er en klar fordel for fireårshoppa og fra et bra startspor, mener Svein Ove at galoppfaren er mye mindre.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

- Jeg kommer til å kjøre offensivt torsdag og dette løpet kan jeg vinne fra dødens, var den klokkeklare meldingen fra Bergen Travparks beste kusk og da tar vi rygg. Hesten blir trolig et tredjevalg i spillet og med slik verdi er det enda mer interessant å prøve. Galopprisikoen er selvsagt tilstede, men tar man ikke risiko når man spiller på hest, er man heller aldri med i kampen om de store kronene. Sigbjørn Kolnes tar med seg flere hester til Bergen og en av dem er den treårige debutanten 3 Surrender E.P: i dette løpet som altså starter fra strek. Rapportene fra Kolnes er greie, men ikke mer og ellers er det ikke mye futt i hestene i dette løpet.
Rangering V5-4B: A: 12 B: 3-6-5 C: 10-13-7-1-4-12-11-15 D: 8-2-9

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

Kolnes med flotte sjanser
Den godeste Sigbjørn Kolnes har uansett mange fine vinnersjanser med de totalt fem hestene han sender over til Bergen travpark torsdag og får også med seg Eirik Høitomt vestover. Kolnes har gjort en flott jobb med 3 J.T.'s Gold som kommer ut i V5-2A. Undertegnede syns ikke dette var en stjerne hos Øysteiin Tjomsland, det var aldri noen kampglød i hesten. Men Kolnes har åpenbart gjort noe riktig, og til tross for at motstanden var billig i seiersløpet på Bjerke sist synes vi hesten gjorde karrierebeste. Ble brukt en god del underveis i det løpet, men vant likefullt overbevisende og svært enkelt.

Billigere motstand enn det Angus Hall-vallaken møter torsdag har han trolig aldri møtt, og fra spor tre bak bilen ligger veien til tet åpen. Ingen kommer til å trykke opp farten underveis, og selv om folkehesten Forus 9 Jegerinnen viser lovende takter, har vi vondt for å tro at treåringen tar ned en J.T's Gold som får dirigere i tet. Soleklar banker i V5A-spillet.
Rangering V5-2A: A: 3 B: 9-10 C: 2-4-12-6-5-11-8 D: 1-7

V5-1A - Varmblodshester. 1600 meter autostart.
2 Opossum har ikke innfridd på norsk jord, men var litt forbedret i et tøft V65-løp på Bjerke sist onsdag. Med et flott startspor (dog trolig ikke tet - blir nok overflydd av 6 B.B.S Bigbeauty), kan det ble bli et smørløp her. Kommer lukene tilslutt da, bør Opossum ha et bra bud på seieren i enklere selskap enn vanlig.

8 Little Samo er tung i sluttfasen og all den tid det lukter tøft tempo underveis, er det kanskje ikke så farlig med det dårlige startsporet. Little Samo har vært solid hele veien i år, og er selvsagt en seierskandidat her. Det er også 10 Pippi Gammelsbæk som kun hadde gode Master Blaster foran seg i mål på Forus sist, men leverte sterke 14.4/2040m.

1 Pomoduri Gubi er giftig på en kortspeed, og fra innersporet kan det bli helt riktig. Sist måtte hoppa avgårde litt for tidlig, og treningsrapportene er fortsatt fine. 5 Gigant Queen spurtet fint i V75 sist. Hoppa er god fra start og sprint passer utmerket.
Rangering V5-1A: A: 2 B: 8-10-1-5 C: 6-7-4-9-3 D: 12-11

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5-3A - Kaldblodshester. 2100 meter autostart. Ungdomsløp.
Flinke Morten A. Pedersen får sjansen bak 9 Dag Terna som kom strålende tilbake etter galopp på siste bortre sist og trolig hadde slått vinneren Kap Viktoria uten den galoppen. Det var første løpet etter tre måneders pause og hoppa er neppe dårligere torsdag. Kjører Pedersen feilfritt her, har vi god tro på at Vosse-hoppa seiersdefilerer etter dette løpet.

7 Willyne var tilbake som en vinner på Haugaland søndag og så riktig så fin ut da. Fjorårets seiersmaskin (åtte seirer) møter ingen kanoner torsdag og kan legge på til to strake. Meget flinke Erlend Rennesvik (så dere hvor flott han kusket Drav Siss inn til seier på Klosterskogen mandag?) får sjansen bak egenrådige 10 Bottolf. Vallaken vil sjelden yte sitt aller beste bakfra, men kanskje er det nettopp Erlend som lykkes med det? 8 Tekno Viktor har vært på det jevne i sine to siste starter i ny regi, men kapasiteten er bra og kusken (Kristine Kvasnes) blant de beste i dette feltet.
Rangering V5-3A: A: 9 B: 7-10-8 C: 4-6-5-3-1-2

Øk moroa og spenningen til dagens løp ved også å kjøpe en lyntotokupong i spillboksen under

V5-4A/V5-1B - Kaldblodshester. 2100 meter voltestart.
Det ser ut som et tohesters oppgjør ved første øyekast dette løpet, men vi har i tilllegg en herlig outsider å by på. 2 Espeset Oda var enda bedre i sitt siste seiersløp enn i sitt første og svarte ut flinke Valle Faxa svært enkelt sist. Det er helt sikkert mer å gå på, og hoppa kan sikkert rundt 29.0 på denne distansen. Da skal det påny være en flott vinnersjanse for den toppstammede hoppa.

Fireårige 13 Elmer hang flott med de beste jevnaldrende i Bergen sist og kom i må på flott tid. Andre forutsetninger torsdag med 40 meter tillegg og mange hester å runde. Galopprisikoen øker også, men feilfritt kan Elmer ta denne gjengen. Så er det 1 Høiby Sess som var godkjent første gang ut etter mer enn et års fravær. Ikke glem at denne hoppa vant tre løp på rad rundt årsskiftet 2010-2011. Tjue meter bedre ute denne torsdagen kontra 2 Espeset Oda og herfra kan det bli dønn riktig. Vi betaler også for denne. 11 Loke Faks er i toppform, men skal hente 40 meter på gode strekhester. Vi tror det blir for tøft.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 2 B: 13-1 C: 11-4-5-7-9-8-615-12-3 D: 10-14

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5-5A/V5-2B - Varmblodshester. 2600 meter voltestart.
Soleklar favoritt for oss og bankerkandidat blir 12 Relax Jet for oss. Kolnes-traveren gjestet Leangen i sin siste start og galopperte fra seg andreplassen ved den anledningen. Relax Jet har ikke fått det til å stemme i år, men kapasitetsmessig syns vi han skiller seg ut her. Holder han seg på beina, tygger han normalt ned denne gjengen.

1 Niveau De Vie står forlokkende til i førstespor og var god både nest sist og tredje sist. I V75 sist ble det for tøft. Ikke helt umulig at Ove Wassberg kan forsvare innersporet og lede lenge her. 13 Grand Tealight holder ikke toppform og stummet for tidlig og for mye sist. Men distansen passer, likeså motstanden. 14 Rita Sensation var positiv nest sist, sist var det tilbake til gamle galoppsynder. Outsider feilfri. 7 Money Brother er mye bedre enn raden og skal ikke overses helt. 8 Santiago finner ikke formen, men kusken finner ofte lure løsninger. 4 You Do Kievitshof holder svært usikker form om dagen.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 12 B: 1-13-14 C: 7-8-4-2-11-6-3-10 D: 5-9

V5-3B - Kaldblodshester. 2100 meter voltestart. Monteløp.
Kun fem hester til start i dette monteløpet og med dokumentert monteform må 5 Heffalompen bli klar favoritt i dette løpet. Liv Pedersen tar turen ens ærend over fra Biri for å ri hesten og det må være topp vinnersjanse.

4 Gjerde Åsar debuterer i monte og er jo normalt svært travsikker og stabil. Gjerde Åsar er vanligvis foran Heffalompen i travløp og er den som står klart næmest her. 3 Røeds Ginsten utstyres med Kristine Kvasnes. Vallaken har vist form i trav de siste månedene, men har lite å vise til i monte. 1 Gosengutt står tøft inne på penga, men formen er på topp for femåringen.
Rangering V5-3B: A: 5 B: 4-3 C: 1-2

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5-5B - Varmblodshester. 2600 meter voltestart.
Wassberg senior var kanskje litt vel optimistisk når han sendte den treårige hoppa 7 The Sorceress ut i et steintøft treårsløp på Bjerke under OGP-søndagen og hoppa strakk ikke til den dagen. Sist ble det galopp direkte, men hoppa gikk fint i kulissene etterpå. Svein Ove Wassberg kan fortelle at hoppa trener fint og i et litt uoversiktlig løp setter vi henne først.

9 Ami's Queen slå slagen ut i siste sving sist, men viste moral nedovr oppløpet ved å holde til tredjeplass. Skal nok ha ryggløp over denne distansen, men formen er fin og motstanden overkommelig. 6 Romarino har ingen ulempe av distansen og har vist flott form på slutten. Kan vinne dette. 2 Leia Brodda utstyres med Eirik Høitomt og hoppa fikk sen åpning sist. Med optimalt smygløp er det ikke helt utenkelig. 3 Staro Extra Bonus overrasket spillerne litt sist ved å lede fra start til mål. Tet blir det neppe nå, men hun fortjener et kryss på kupongen.
Rangering V5-5B: A: 7 B: 9-6-2-3 C: 4-10-12-1-5-8-11

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus