Foto: hesteguiden.com

Vi stoler på Gaus

Det er ikke ofte vi bankerspiller Jan Rune Gaustad, men under torsdagens lunsjløp er han mannen å stole på. Sjekk våre lunsjtips.

Kommersielt

Sportspills meny torsdag:
Dobbel V5 Bergen: En herlig V5B-banker

V5 Øvrevoll: Tar sin fjerde av fem mulige

Oddstips: Nå starter kvartfinalene i EM

Det er som vanlig innholdsrikt på hestefronten torsdag og spillerne har mye å glede seg til. Det starter med lunsjtrav på Bjerke, og fortsetter med enkel V5 fra Øvrevoll og dobbel V5 fra Bergen til kvelds. I tillegg er det jackpot i svensk V65, som i kveld kjøres på Dannero og disse løpene starter ikke før kl 20.55.

Hardtjobbende Jan Rune Gaustad får vår tillit under denne lunsjen fra Bjerke. Trønderen som har sin base på Klosterskogen travbane i Skien er også trener av folkehesten Telemark. Gaustad har en liten, men kvalitetsfylt stall der Ramstad Eld er den store stjernen. Men også vår lunsjbanker, Tallas, er en bra hest.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

9 Tallas var positiv sist og vant da sikkert etter han kom seg tidlig til tet. Gangen før ble han tredje i et løp gode Solvang Balder vant og han møter mye billigere motstand denne gangen og distansen 2100m er en fordel for Elding-traveren kontra mange andre i løpet. Bare Gaustad kommer seg fint igjennom fra baksporet så sitter han opp bak den beste hesten og kan sende Tallas evt frem utvendig leder, men tror konkurrentene er interessert i rygg hvis han kommer tidlig. Vi tror uansett løpsopplegg at Tallas tar seg av V5-4, og da er bankeren klar.
Vår rangering V5A-4/DD-1: A: 9 B: 4-2-3 C: 1-11-6-5-8 D: 12-10-7

V5-1 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
1 Moneyline Volo var svært forbedret sist da han galopperte fra seg en soleklar seier midt på oppløpet, og hadde rensket solid i kupongene. I ettermiddag blir Tholfsen-traveren stor favoritt. Det snur fort i travsporet. Men han står sjanseartet til torsdag, da han er ustabil bak startbilen. Klarer Hans Petter Tholfsen å svare tet så vinner han dette løpet, men det hele er sjanseartet siden han ikke alltid er komfortabel med auto.

4 Whata Buz skal være en fin tre åring fra stall Hamre som galopperte fra seg en 17-tid i prøveløpet. Normalt i toppen når de velger å dra Andover Hall-sønnen til start. 9 Pine King L har brukbar kapasitet, men ikke alltid han fungerer bra. Nå sist var han positiv og distansen er til hans fordel.
Vår rangering V5A-1: A: 1 B: 4-9 C: 8-12-11-10-6 D: 2-5-7-3

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5-2 - Kaldblodshester. 1609 meter autostart.
1 Alm Raisa debuterer bak startbilen, men har løst godt på voltestart og vi innbiller oss at hun også løser godt bak startbilen. Så klarer Vidar Hop å forsvare sporet skal det være en fin vinnersjanse over sprintdistanse for Lome Kongen-datteren som har fått to løp i kroppen etter lang pause nå. 6 Blimin kommer ut med et interessant prøveløp på 31,8/2160m og duger alle dager i uken mot denne gjengen. Må krysses tidlig.

3 Solberg Rasken har kretsen rundt gjort en fin jobb med, men er litt usikker om sprint er noe fordel da han virker mer sterk enn speedig. Krysses uansett tidlig. 12 Stjerne Vinn var positiv sist da han ikke var langt unna gode Gregorius, men det må klaffe fra dette dårlige sporet. 4 Kihls Rasken har møtt mange av de bedre i årgangen så han skal krysses mot litt enklere selskap. 2 Nito Nicklas er kretsen rundt optimist med, men han har ikke visst noe tidlige som skulle tilsi han vinner selv om han satt fast sist.
Vår rangering V5A-2: A: 1 B: 6-3-12-4 C: 2-7-9-5-10-11 D: 8

Kjøp en lyntoto til torsdagens V4-løp på Tingsryd

V5-3 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
4 X.Factor er en meget flott traver lik sine brødre Enzo og Azeem og autostart skal være en stor fordel for treåringen til Erik Killingmo. Sist tapte han mye fra start, men kom tilbake og vant svært overbevisende. Møter bedre hester denne gangen, men treneren mener hesten kan en 16- tid og det rekker langt.

7 Super Com fungerte ikke sist, men er behandlet og har trent fint i pausen. Meget fin traver dette som helt klart må krysses. 2 Everest er urutinert selv om hun er seks år gammel. Vant greit sist og står fint til. 10 Glazier`s Bolt ser ut som en topptraver, men han skuffet stort før pausen. Nå er hesten operert og kretsen rundt hesten håper på bedre prestasjoner for det bor litt i denne Adams Hall -sønnen. 11 Becky`s Rainman har gått noen veldig fine løp i kulissene så feilfritt er Mikkelborg-traveren god nok for seier.
Vår rangering V5A-3:A: 4 B: 7-2-10-11 C: 3-5-12-1-6-8

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5-5/DD-2 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
10 Kilkenny er den helt klart beste hesten, men han kommer ut etter en lengre pause så han trenger normalt løp i kroppen før formen er der. Nå er rapportene fra stall Holm meget bra og vi alle vet hvilken grunnkapasitet det er i denne fireåringen som møter billig selskap. Men han fungerte dårlig på høstparten i fjor, og var heller ikke på topp i årets eneste start (29. mars), så vi vil gjerne se hestene fungere igjen før budsjettet settes på ham.

3 Ø.B går også ned en klasse eller to. Nest sist ble han sliten i et løp Alamo Boko vant på Oslo Grand Prix helgen, mens nå sist så galopperte han seg bort som storfavoritt. Ender i toppen feilfritt. 6 King Volo er fryktelig variabel og han kan mye på sitt beste, men han får stå som en liten outsider. Disse tre skiller seg en del ut på kapasitet.
Vår rangering V5A-5/DD-2: A: 10 B: 3-6 C: 4-12-11-12-7-1-8-5 D: 2

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus