Foto: Getty Images

Italia taper aldri mot Tyskland

Italia har møtt Tyskland sju ganger i mesterskapssammenheng og aldri tapt. Sjekk vårt oddstips.

Kommersielt

Sportspills meny torsdag:
Dobbel V5 Bergen: Reiser 86 mil for å vinne
Galopptips Øvrevoll: Vi angriper direkte
Lunsjtrav Bjerke: Vi stoler på Are

Torsdagens langoddsprogram byr på finsk Veikkausliiga og friidretts-EM fra Helsingfors der det er finale på 100 meter både for kvinner og menn. Men det soleklare høydepunktet er naturligvis semifinalen i EM mellom Tyskland og Italia. Det er faktisk hele 61 spilleobjekter på dagens liste, men en del av disse objektene er kamper som spilles i helgen.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd:
Tyskland - Italia (pause) B
Utførlig omtale av kampen kommer lenger ned i artikkelen. Og vi har allerede tilkjennegitt at det er Italia som skal spilles i kveld. Og til meget spreke 4,75 i odds på at Italia er front til pause, er det ingen grunn til ikke å prøve denne også. Vi synes oddsen i denne semifinalen er ekstremt skjevt satt, så dette må være dagens soleklare langskudd.

Dagens avslag
TPS Turku - Kups
Underbetalte favoritter over en lav sko på torsdagens kamper fra den finske toppdivisjonen, men denne er trolig verstingen. Her måtte vi hatt minst 2,00 for å vurdere spill og da er selvsagt 1,60 på hjemmeseier aldeles meningsløst.

Dagens spill
Vi har foreslått riktige spill på samtlige kvartfinaler i dette EM, og fortsatte med helt riktig vurdering av den første semifinalen mellom Portugal og Spania onsdag der vi spådde en lang kveld i Donetsk og uavgjort etter ordinær tid til fine 3,15 i odds. Torsdag jager vi vårt sjette strake treff i dette sluttspillet, og stikker haken skikkelig frem.

Tyskland - Italia
Undertegnede har vært Italia-fan i en mannsalder og har aldri lagt skjul på det, men kan virkelig ikke begripe oddssettingen i denne semifinalen. 1,80 på Tyskland og 4,30 på Italia høres nesten helt spinnvilt ut, men alle såkalte eksperter har "bestemt" at Tyskland har vært klart best av disse to lagene. Men hvor kommer den vurderingen fra? Italia har bortsett fra den svært vanskelige kampen mot Irland (der laget hadde alt å tape) gjort tre bunnsolide kamper, herunder åpningskampen mot Spania.

Tyskland står uansett med fire strake seire og er alene om det (etter ordinær tid). Men vant ikke fortjent mot Portugal i åpningskampen (1-0), møtte et "havarert" Nederland i den andre kampen (2-1) og imponerte vel ikke storveis mot Danmark i den siste gruppespillkampen (1-0). Så kan man selvsagt argumentere med at laget var gode mot Hellas i kvartfinalen, men hvor bra er Hellas da?. Joachim Löw har ingen problemer med sitt mannskap torsdag, men det gjenstår å se om han velger Miroslav Klose eller Maria Gomez på topp.

Italia gjorde en knallsterk åpningskamp mot Spania, og skapte flere målsjanser mot den regjerende europamesteren enn det Spania har fått mot seg i de fire neste kampene. Fulgte opp med svært gode 75 minutter mot Kroatia, helt til laget ble for opptatt av å forsvare ledelsen. Det kladdet mot Irland, men i den kampen hadde Italia alt å tape. Gjorde imidlertid jobben og vant 2-0. Mot England i kvartfinalen var Italia klart best og det var både rett og rimelig at Italia kom seirende ut av straffesparkkonkurransen i den kampen. Landslagssjef Prandelli gjør trolig ingen endringer i sitt lag og har ingen fravær bortsett Chiellini (som er ute av mesterskapet med skade). Rettelse: Chiellini er faktisk friskmeldt og med i troppen i kveld, så får vi se om Prandelli velger å ta Juventus-klippen med fra start igjen.

Tyskland og Italia har møtt hverandre sju ganger i mesterskapssammenheng i EM og VM. Og tyskerne har ikke vunnet en eneste gang. Seks ganger har det stått uavgjort etter ordinær tid (noen gruppespillmatcher og tre ganger har Italia vunnet etter forlengning). I VM i 1982 er eneste gangen ett av lagene har vunnet etter ordinær tid (3-1 til Italia). Siste mesterskapssmøte mellom lagene var den uforglemmelige semifinalen under VM i Tyskland i 2006, da det stod 0-0 etter ordinær tid. Etter 119 minutter (helt på tampen av andre ekstraomgang) gikk Italia foran med 1-0 etter scoring av Fabio Grosso, og forsyne meg puttet ikke italienerne en gang til ved Alessandro del Piero og tok seg til finale på tyskernes bekostning. Det VM ble som kjent spilt i Tyskland og svir nok veldig for tyskerne enda. Siden gikk Italia hen og vant finalen mot Frankrike.

Oddsspill handler om å vurdere odds mot sannsynlighet. 4,30 på Italia er så godt betalt at den skal spilles, så kan man selvsagt argumentere med at uavgjort er minst like sannsynlig (seks av sju ganger har det endt med poengdeling i tidligere mesterskapsoppgjør). Men vi går etter høyeste oddsen og spiller Italia til deilige 4,30 i odds.

Undertegnede har allerede tatt på seg en nyvasket italiensk landslagstrøye og gleder som en unge til kveldens semifinale.

Vår innsats på at Italia vinner etter ordinær tid i kveld er som vanlig kr 100 og kampen kan naturligvis spilles som singel.

Spilleforslag torsdag (spillestopp kl 20.40):
Kamp 80. Tyskland - Italia 1,80 3,10 4,30
Klikk her for å levere denne singelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus