Reiser 86 mil for å vinne

Jo Svenstad må helt til Bergen for å få starte med talentfulle Gary Volcano og det er for å vinne. Sjekk våre travtips.

Kommersielt

Sportspills meny torsdag:
Galopptips Øvrevoll: Vi angriper direkte
Oddstips: Italia taper aldri mot Tyskland

Lunsjtrav Bjerke: Vi stoler på Are

Etter en strålende innledning på denne uken, ble det en liten nedtur på Bjerke onsdag. Vi måtte nøye oss med en femmer på alle V65-forslagene, men de som spilte det minste forslaget gikk ihvertfall litt i pluss. I DD-spillet derimot fortsetter suksessen. Både søndag og mandag fikk vi solide DD-treff og onsdag ble det drøye 1200 kroner tilbake i DD-spillet for de som spilte vårt minste forslag på 100 kroner.

Det er som vanlig en innholdsrik meny for oss hestespillere torsdag. Det starter med lunsjtrav på Bjerke og fortsetter med enkel V5 på Øvrevoll og dobbel V5 på Bergen travpark. På Bergen travpark bankerspiller vi to hester som normalt er sine konkurrenter overlegne, men samtidig er to hester som ikke er travsikre.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

I V5A-spillet setter vi altså vår lit til 3 Gary Volcano i V5-3A. Vi fikk fatt på trener og kusk Jo Svenstad onsdag ettermiddag, som altså må reise helt til Bergen travpark for å få med sin Gary Volcano i løp. På Østlandet kommer ikke hesten med i løp grunnet mangel på startpoeng og dermed laster Svenstad opp hestehengeren fra Eina på Toten og tar den 43 mil lange turen til Bergen travpark torsdag kveld.

Kapasitetsmessig er Gary Volcano overlegen de hestene han møter i kveld, men hesten galopperte seg bort i sine tre første løp, og ble disket for trang kjøring i sin siste start. Da var hesten først i mål, men en litt vel ivrig Jo Svenstad sjenerte en konkurrent den dagen og dommerne grep inn. Svenstad mener hesten kan 16.5 på distansen i kveld, og med kun tre hester på strek øker sjansene for feilfri avgang. Trolig kjører Svenstad seg tidlig til tet, og vi tror den lange turen til Bergen ender med suksess. Banker i V5A-spillet.
Rangering V5-3A: A: 3 B: 1-2-6 C: 5-7-9-8 D: 4

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

Fartsmessig overlegen
Til tross for en grov startgalopp, var 10 Tomdin Ø.K. først i mål på Sørlandet søndag etter en mektig opphenting. Den strålende 4-åringen til Bernt Øksnevad har vist at han er blant landets aller beste fireåringer, men han er fortsatt ikke til å stole på. I kveld er distansen 2620 meter, en soleklar fordel for Tomdin Ø.K. i forhold til konkurrenten og uten galopp i sisterunden taper neppe Tomdin ø.K. dette løpet. Bernt Øksnevad har kjørt tre løp på Bergen travpark 2012 og vunnet to av dem. Vi har svært god tro på at seiersprosenten står på 75 etter kveldens løp og bankerspiller Moe Odin-sønnen i V5-3B.
Rangering V5-3B: A: 10 B: 2-6-8 C: 1-5-3-4-12-7 D: 11-9

V5-1A - Varmblodshester. 2600 meter autostart.
Vi har naturligvis sjekket torsdagsløpene på Bergen travpark med Svein Ove Wassberg, som er helt ualminnelig godt pålest både i forhold til egne sjanser og konkurrentene. I V5-1A der 6 Goal Pointer er strøket, varslet Svein Ove kraftig for 5 Musicien som han har kjørt i de to foregående løpene. Musicien kom strålende tilbake etter galopp sist, og distansen er neppe noe minus. Tore Totland som "lurte" oss sist og hindret oss store gevinster da han vant med superskrellen Alert Ås, er kusk i kveld og femtevalget er svært spennende på kryssene i kveld.

8 Delphis Jag er trolig beste hesten, men den kapable vallaken til Ove Kenneth Karlsen er neppe i toppform for dagen. Skiftet og gikk sist torsdag og galoppfaren er fortsatt høy. 1 Olivia Sund er ikke den som er mest ivrig etter å være først i mål. To seire på 89 forsøk er tydelige tall på det. Men med Kristine Kvasnes i vognen fra et perfekt smygspor kan hoppa vinne. Stallkompis 7 Ønas William holder usikker form om dagen, men distansen er et klart pluss i kveld.

12 Money Brother burde holdt unna fra tet sist (og skaffet oss 25 000 kroner på det mellomste V5B-forslaget), men er i fremgang og får også plass på bongen.
Rangering V5-1A: A: 5 B: 8-1-7 D: 12-4-3-9-11 D: 2-1

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5-2A - Varmblodshester. 2100 meter voltestart. Monteløp.
Etter et fint prøveløp setter vi 2 Options Blue Chip først i et uoversiktlig monteløp. Med Kristine Kvasnes som makker er hesten i de beste hender, selv om Yankee Glide-sønnen skuffet litt i et travløp sist. Med kun tre hester på strekdistansen står hesten flott inne i dette løpet.

Det gjør også 3 Yor de Landerije som debuterer i monte i kveld etter et fint prøveløp. Varslet form igjen i et travløp sist på Forus. 13 Britney Spur står litt sjanseartet til, men var god i seiersløpet på Haugaland sist. Løser det seg sånn noenlunde underveis, er hoppa god nok. 6 Santiago viser ikke form i trav, men står grunnlagsmessig nydelig inne i dette løpet. Det finnes ellers flere minioutsidere i et ellers åpent monteløp.
Rangering V5-2A: A: 2 B: 3-13-6-1 C: 11-7-5-9-14-8-10-12-4

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5-4A/V5-1B - Kaldblodshester. 2100 meter voltestart.
1 Espeset Oda blir voldsom favoritt her og er faktisk markert på 86% i formiddagstimene torsdag.. Vi går litt mot og lanserer 3 Sjefsanna som vår favoritt. Den toppstammede hoppa var knallgod i seiersløpet nest sist, og skuffet tilsynelatende litt sist (møtte gode hester den dagen). Det tar Svein Ove på sin kappe, han kjørte for hardt i mellomrunden og hoppa fikk melkesyre siste 200. Hun er garantert ikke noe dårligere enn Espeset Oda, men er altså kun markert på 18%.

Nevnte 1 Espeset Oda var sjanseløs til å stå imot en knallgod Elmer sist torsdag, så slagen ut i den siste svingen, men startet opp igjen og holdt farten flott til sølv. Her vil helt sikkert Lars Tore Hauge satse på å lede hele veien, men hoppa løste ikke godt ut sist og det er ikke helt utenkelig at Åsbjørn Tengsareid vil prøve seg på startsiden her.

9 Tun Tora er tilbake hos eieren etter et innbringende opphold hos Ove Kenneth Karlsen på Forus. Har ifølge Svein Ove fungert flott i et par hurtigarbeider, men fjerdesporet trekker ned. Far Ove kjører i kveld, siden Svein Ove er lojal mot sine hesteeiere og velger 15 Alpha Polaris. Tun Tora kan muligens utfordre favorittduoen, om hun kommer seg feilfritt avgårde. 13 Steggsjura har fart, men bakspor på tillegg betyr at det blir langt frem til strekhestene.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 3 B: 1-9 C: 13-10-12-15-5-6-7 D: 2-8-14-11-4

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5-5A/V5-2B - Varmblodshester. 2100 meter voltestart.
Uoversiktlig, profilløst og helskummelt i V5A-finalen der 15 hester starter. Men da jakter vi dypt og setter sjuendevalget 5 Sky Strong først. I følge våre rapporter har hoppa fungert strålende i et par treningsjobb og sjetteplassen sist må ses i lys av at hoppa møtte mye bedre motstand da. Det er slett ikke utenkelig at Lars Tore Hauge kommer seg foran her, og da prøver vi et frekt førstevalg.

10 M.T. Funky Dude har vært svært variabel i Bergen. God både i seiersløpet fjerde sist og i løpet for Østre tredje sist, men svak nest sist. Sist gjorde vallaken et bra løp etter strul underveis. Får Rolf Tvedt hesten avgårde fra fjerdesporet, skal han duge her. 14 Oeuvre D'Art har trukket bakspor på tillegg, og det er selvsagt et minus. Men Wassberg-hesten er i form og blant de beste på kapasitet.

Spillernes fjerdevalg 13 Dinero fungerte svært dårlig for Svein Ove i et hurtigjobb mandag, men har springspor på tillegg og beste kusken. Svein Ove var imidlertid usikker etter det jobbet. Strekhestene 4 Yankee Jet (viste fart på Forus ved noen anledninger), 1 Lots Of Pride (svært positiv på Haugaland og startsporet) og 6 Vertigo Charlot ( i framgang og fint spor) er tre av mange outsidere i dette løpet.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 5 B: 10-14-13-4-11 C: 1-6-2-12-15-8-7-3

Øk moroa og spenningen til dagens løp ved også å kjøpe en lyntotokupong i spillboksen under til et av dagens spill

V5-4B - Varmblodshester. 1600 meter autostart.
Vi fanget ikke 5 Sandy B. Cole sist på Bergen, da hoppa overrasket stort med ledelse fra start til mål. Vant egentlig veldig lett den dagen og til tross for litt skjerpet motstand, ligger det an til tidlig tetkjenning igjen og det er ikke lett å se hvem som skal trykke opp farten i kveld. Både været og baneforholdene er strålende i Bergen i kveld, og da setter vi hoppa først.

11 Wonder Boy A. holdt koken strålende til mål sist etter et tungt løp. Får vallaken litt drahjelp i kveld, er han meget hvass tilslutt. 10 Gigant Queen er i form, men hun er ikke så lett å lure først i mål. Må nok ha litt rygghjelp denne også. Det kan også 9 Fast Brown Talk trenge som er tilbake hos Odd Storetvedt.

1 Perfect Globe var bunnsolid sist, men blir trolig kraftig overflydd og da blir det sjanseartet på en rask sprint. Klaffer det litt for 12 Lady Cigar Bar, har hun vist at hun duger mot disse.
Rangering V5-4B: A: 5 B: 11-10-9-1 C: 12-6-7-3-4 D: 2-8

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5-5B - Kaldblodshester. 1600 meter voltestart.
Nye herlige spilleobjekter i den avsluttende B-avdelingen der vi setter 7 Lyngfaks og 6 Frost først i et åpent løp. 7 Lyngfaks blir ikke god å skubbe seg på her, dersom Lars Tore Hauge lykkes med å få hesten avgårde fra start, men galopprisikoen er mildt sagt overhengende.

6 Frost trener i følge våre rapporter utmerket, men får det ikke ut i løp. Fra et flott startspor spiller vi hesten tidlig her. Svein Ove Wassberg gjorde en taktisk fulltreffer med 9 Spik Rasken i seiersløpet sist, da han slapp hurtige Fjord Oda forbi seg på siste borte, bare for enkelt å ta seg forbi igjen mot mål. Svein Ove er skeptisk til sprintdistansen, men feilfritt er det nok mer å gå på for denne fireåringen. Bak disse er det åpent.
Rangering V5-5B: A: 7 B: 6-9-10-8 C: 5-4-1-11-3-2sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus