Foto: Linn Cathrin Olsen/Scanpix

Fredrikstad må ha poeng

Men det tror vi ikke de får borte mot Sogndal. Sjekk våre tippetips på fredagskupongen.

Kommersielt

Sportspills meny fredag:
Oddstips: Vi tror på Sogndal
V75 Forus: Forus inviterer til fest
Lunsjtrav Forus: Dansk storeslem
V65 Jarlsberg: Seiersmaskin spilles

Grunnet er svært magert kamputvalg er altså midtukekupongen flyttet til fredag denne og det er litt av hvert spillerne må bryne seg på. Tippeligakampen mellom Sogndal og Fredrikstad er det store sportslige høydepunktet, og ellers er det seks kamper fra nrosk 3. divisjonsfotball. En kamp er hentet fra Superettan i Sverige, mens de fire siste kampene er hentet fra den lite glamorøse irske toppdivisjonen. Bonuspotten er på ca 790 000 kroner denne fredagen, og utbetales som kjent til en eventuell alenevinner ved full tid.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

1- Sogndal - Fredrikstad
Tippeligaen. Sogndal ledet både 1-0 og 2-1 borte mot Aalesund søndag, men ettersom Daniel Arnefjord utlignet i sluttminuttene måtte Sogndal nøye seg med ett poeng. Sogndal åpnet som kjent strålende med 3-3-0 på de seks første seriekampene, men etterpå det har det blitt 0-2-4 på de seks neste. Har slitt litt med skader og der marginene gikk med laget tidligere i vår, har det gått litt mot den siste tiden.

Fredrikstad har ikke spilt kamp siden 29. mai og ligegr nest sist med sine ni poeng. Stod med forferdelige 0-1-5 på sine seks siste kamper før det ble en svært etterlengtet opptur i siste hjemmekamp før EM-pausen med 3-0 seier hjemme mot Viking. Meget svake 0-2-4 på bortebane.

Fredrikstad vant tilsvarende kamp i fjor med 1-0. Fredag innvier Sogndal sitt helt nye kunstgress og laget fikk matchtrening mot Aalesund søndag. Vi tror ikke Sogndal taper denne kampen. H.

2. Flisa - Alvdal
3. divisjon avdeling 4. Etter en svak periode med 0-3-2 på fem kamper slo Flisa tilbake med en helt fortjent 3-1 seier mot mot Nybergsund 2 søndag. Er oppe på en fin 5. plass med sine 20 poeng, men etter den dårlige perioden med kun tre poeng på fem kamper er det 11 poeng opp til serieleder Eidsvold Turn.

Alvdal er på 10.plass med 13 poeng, men har kun to poeng ned til Funnefoss/Vormsund under streken. Står opprinnelig med 1-1-3 på sine siste fem, men den svært overraskende seieren hjemme mot Tiller tredje sist, er foreløpig annullert av Indre Østfold fotballkrets etter uenighet om et rødt kort. Alvdal har nå anket den avgjørelsen. de tre siste tapene er alle med ett mål og har faktisk kun tre minusmål totalt.

Normalt skal dette ende med hjemmeseier, og hjemmelaget fikk en etterlengtet opptur sist helg. H.

3. Ottestad - Hauerseter
3.divisjon avdeling 4 også dette. Hjemmelaget er helt oppe på tredjeplass med sine 24 poeng, men det er sju poeng opp til serieleder Eidsvold Turn. Flott 2-0 seier hjemme mot andreplasserte Stjørdals Blink sist helg. Men har samtidig røket 1-5 hjemme for Flisa, så stabilt er laget ikke. Totalt 4-2-1 på hjemmebane.

Hauerseter befinner seg på 7. plass og hadde en fryktelig sesongåpning med fem tap på de seks første, men har fått opp dampen nå og står med 4-1-0 på de fem siste, men det skal tillegges at laget ikke har møtt noen av topp fire-lagene i denne perioden. Borte blir det seier eller tap (3-0-3).

Hjemmelaget har en viss kontakt med Eidsvold Turn og da er det kun tre poeng som gjelder her. H.

4. Runar - Eik Tønsberg
3. divisjon avdeling 5. Runar hadde en flott åpning på sesongen med fire seirer på de fem første seriekampene, men det har kladdet ordentlig etterpå det med svake 1-2-3 på de seks siste seriekampene. Sandefjord-laget er dermed på 7. plass med sine 17 poeng og har havnet litt i ingenmannsland all den tid det er åtte poeng ned til Odd 3 under streken. Brukbare 4-0 2 på hjemmebane.

Eik Tønsberg har såvidt karret seg over streken, men har kun en seier på sine elleve siste seriekamper (1-4-6). Med ti poeng er det kun ett poeng ned til Odd 3 under streken. Etter solide 6-0 hjemme mot Kongsberg tredje sist, rotet laget vekk en 4-0 ledelse hjemme mot Tollnes (endte 4-4) nest sist. Borte mot Larvik Turn sist helg ble det 0-4 tap og laget står totalt med 1-1-4 på bortebane. Den borteseieren kom mot tabelljumbo Skotfoss.

Tilsvarende oppgjør i 2009 endte 2-4 og i 2010 endte det 1-3, så bortelaget har vunnet de to siste tilsvarende. Bingokamp. HB.

5. Stryn - Førde
Det gror ikke spesielt godt i Flo-bygden for tiden og med 16 poeng på de 12 første seriekampene er Stryn nummer 9, men det er kun seks poeng ned til Tornado Måløy under streken. Etter tre seire på de fire første seriekampene, har det ikke blitt bedre enn 2-1-5 på de åtte siste. 0-4 borte mot Øystese sist helg.

Førde ga seg ikke før det stod 9-0 hjemme mot Sotra sportsklubb sist helg. Etter 10-1-1 på de tolv første seriekampene og sterke 49-9 i målforskjell har Førde fire poengs forsprang til Voss på andreplass og åtte poeng ned til Florø på tredjeplass. Helt feilfri på hjemmebane (selv om et par av kampene er spilt på Eikefjord stadion tre mil vest for Førde) med 6-0-0. Borte har det blitt tap for Vik i tredje serierunde og poengdeling mot svake Eid, de fire øvrige er vunnet.

Førde har vunnet de fem siste innbyrdes mellom lagene, og har formidable 22-1 på sine tre siste kamper. B.

6. Verdal - Kolstad
3. divisjon avdeling 10. All den tid serieleder Strindheim har 12-0-0 hittil og maksimal poengsum, er det liten hjelp at Verdal har fine 7-3-2 på sine tolv første. Verdal er allerede 12 poeng bak Strindheim på 4. plass. Flott 3-2-0 på de fem siste seriekampene, og tre strake seire, inkludert 2-1 seier hjemme over sterke KIL/Hemne i forrige hjemmekamp. 4-1-1 hjemme i Verdal, tapet kom mot bunnlaget Ranheim 2.

Kolstad er på 6. plass med sine 19 poeng. Femten av disse poengene er tatt hjemme i Trondheim, borte er det blitt mager poengfangst (1-1-3). 3-0-2 er tallene på de fem siste.

Tilsvarende oppgjør i fjor endte 1-2, og vi utelukker ikke helt en skrell i denne kampen. HUB.

7. Porsanger - Fløya
2. divisjon avdeling 12. Sjetteplass foreløpig for Porsanger etter 4-2-4 totalt, men med 14 poeng er det faktisk 17 poeng opp til den suverene serielederen Bossekop. Brukbare 2-2-1 på de fem siste, men stygge 0-3 hjemme for Hammerfest i siste hjemmekamp. De tre øvrige hjemme er vunnet.

Fløya er opp på 25 poeng og andreplass og har bare seks poeng opp til Bossekop, og i tillegg en kamp tilgode. Sju av ti spilte kamper er spilt hjemme og der har laget tatt full pott (7-0-0). Borte er det blitt litt mer moderate 1-1-1. Men tapet kom mot Bossekop og poengdelingen mot sterke Lyngen/Karnes. Voldsomme 14-0 hjemme mot Nordreisa sist helg.

Det er nok store forskjeller på lagene i denne avdelingen, men serieleder Bossekop klarte ikke mer enn uavgjort borte mot Skarp på 8. plass for fjorten dager siden, så topplagene går på en og annen mine og Porsanger kan muligens stjele poeng på en god dag. HB.

8. Assyriska - Brommapojkarna
Superettan Sverige. Med svake 1-1-3 på sine fem siste seriekamper er Assyriska falt ned på 10. plass i Superettan med sine 18 pong. Degerfors på 13. plass ligger på den øverste kvalifiseringsplassen (to lag går direkte ned, mens lag 13 og 14 spiller kvalik) med 14 poeng, så det er ikke langt ned til trøbbel. Det skal tillegges at alle de tre tapene er kommet borte og der er Assyriska svake (2-0-5). Hjemme ble det litt skuffende 1-1 mot nestjumbo Umeå sist helg, men laget er fortsatt ubeseiret på eget gress (3-3-0).

Med full pott hjemme (7-0-0) og betydelig mer moderate 3-0-4 borte, er BP inne på andreplas og direkte opprykk når serien er nesten halvspilt. Med 30 poeng er det tre poeng ned til Halmstad på 3. plass som gir kvalik. Men BP står med fem strake seire nå, inkludert to borteseire så Stockholms-laget er i form.

Det er ikke umulig at hjemmesterke Assyriska kan knipe poeng her. HUB.

9. St. Patricks - Shelbourne
Så er det altså over til irsk der man nesten har kommet halvveis i serien. Irsk premier division ble utvidet til tolv lag før denne sesongen og det skal spilles 33 serierunder. De tre nederste lagene rykker ned. Serien hadde tre ukers pause under EM, men startet opp igjen sist helg.

Hjemmelaget spilte kvartfinale i ligacupen hjemme mot Shamrock Rovers så sent som tirsdag, men etter ekstraomganger og straffespark ble det exit fra cupen . I serien ligger laget på andreplass og denne kampen er den tredje kampen laget spille i Dublin på en uke. Med 28 poeng er det tre poeng opp til serieleder Sligo Rovers som imidlertid har en kamp mindre spilt. Etter 0-2-1 på tre kamper, er de to siste vunnet mot svak motstand. 4-2-1 hjemme på eget gress.

Shelbourne ligger på 6. plass med sine 21 poeng, sju poeng bak kveldens motstander. Dog er det åtte poeng ned til streken. Tapte 2-3 hjemme for Shamrock sist helg etter å ha fått Anto Murphy utvist allerede etter 18 minutter. Variable 3-0-2 på de fem siste seriekampene før pausen. Like variable 3-1-3 på reise.

Hjemmelaget skal være best av disse, men har vist litt sviktende form nå. HU.

10. Derry - Drogheda
Møte på øvre tabellhalvdel melloom Derry på 5. plass og Drogheda på 4. plass. Derry så ut til å gå mot tre poeng borte mot Cork sist fredag, men 0-2 ble til 2-2 og måtte altså nøye seg med ett poeng. Det skyldtes blant annet at Stewart Greacens ble utvist halvtimen før slutt og han soner følgelig karantene her. Stod med tre strake seire, før det ble bortetap 0-1 for kveldens motstander i det omvendte møte i siste kamp før EM-pausen. Tirsdag ble det bakoversveis i kvartfinalen i ligacupen borte mot Sligo Rovers (0-4). Variable 3-1-3 på eget gress.

Drogheda måtte ut i ekstraomganger i kvartfinalemøtet hjemme mot svake Dundalk mandag, men vant 3-2 etter straffespark. Åpnet serien med 3-1 hjemme mot Bray sist fredag, og har vært best borte hittil (4-2-1).

Det står faktisk 0-1-3 på de fire siste tilsvarende og bortelaget skal ha best sjanse her. UB.

11. Bray Wanderers - Cork City
Hjemmelaget ligger på 8.plass med 18 poeng, men det fem poeng ned til UC Dublin under streken. Var sjanseløse i bortemøtet med Drogheda sist fredag og tapte fortjent 1-3. Mandag gjorde laget en meget svak semifinale hjemme mot Limerick fra nivå 2 og tapte 1-3. På hjemmebane står laget med moderate 2-2-3 totalt, men de fire siste har gitt fine 2-2-0. Da snakker vi naturligvis om seriespillet.

Bortesvake Cork (1-3-3) står med samme antall poeng som Bray, men har litt bedre målforskjell og er derfor på 7.plass. Fin opphenting hjemme mot Derry sist fredag, da laget kom tilbake fra 0-2 underlege til 2-2 og står faktisk med sju kamper på rad uten tap nå.

Dette ser vrient ut, hjemmelaget kommer fra en dårlig opplevelse mandag og vi må bruke alle tegn. HUB.

12. Bohemians - Shamrock
Med en hjemmeseier på sju kamper (1-3-3), hjelper det selvsagt på at tre av bortekampene er vunnet for Bohemians. Men med kun 15 poeng, er det kun to poeng ned til UC Dublin under streken. Ledet faktisk lenge 1-0 borte mot topplaget St. Patricks sist fredag, men to mål av hjemmelaget de siste ti minuttene snudde den kampen. Middelmådige 1-2-2 på de fem siste før EM-pausen.

Shamrock er oppe på en flott 3. plass og det er kun fire poeng opp til serieleder Sligo Rovers (som dog har en kamp tilgode). Var den store gullfavoritten på forhånd og tok en viktig 3-2 seier borte mot Shelbourne i første kamp etter EM-pausen. Men spiller for mye uavgjort (1-5-1) på de sju siste før ferien, og må i tillegg ta flere poeng borte (2-3-2).

Bortelaget skal ha den største kapasiteten, og fikk en flott start etter pausen. Vi må ha noen ugarderte kamper. B.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

Tipping Midtuke, frist: 29.06.2012 18:55
1. Sogndal - Fredrikstad H
2. Flisa - Alvdal IL H
3. Ottestad - Hauerseter H
4. Runar - Eik-Tønsberg H B
5. Stryn - Førde B
6. Verdal - Kolstad H U
7. Porsanger - Fløya H B
8. Assyriska FF - Brommapojkarna H U B
9. St. Patricks - Shelbourne H U
10. Derry City - Drogheda United U B
11. Bray Wanderers - Cork City U
12. Bohemians Dubli - Shamrock Rovers B

432-rekker:

Tipping Midtuke, frist: 29.06.2012 18:55
1. Sogndal - Fredrikstad H
2. Flisa - Alvdal IL H
3. Ottestad - Hauerseter H
4. Runar - Eik-Tønsberg H B
5. Stryn - Førde B
6. Verdal - Kolstad H U B
7. Porsanger - Fløya H B
8. Assyriska FF - Brommapojkarna H U B
9. St. Patricks - Shelbourne H U
10. Derry City - Drogheda United U B
11. Bray Wanderers - Cork City H U B
12. Bohemians Dubli - Shamrock Rovers B

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus