Foto: Svein Ove Ekornesvåg (Scanpix)

Kan Jonevret redde Viking?

Kjell Jonevret debuterer som Viking-trener i hjemmemøtet med Rosenborg lørdag kveld. Sjekk våre tippetips.

Kommersielt

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 1: Ingen vei tilbake for Lillestrøm
Oddstips 2: Dags for bortesvake Glimt
V75 Forus: 26 millioner i potten

Det er en flott lørdagskupong vi har foran oss. Fem kamper er hentet fra Tippeligaen som starter opp igjen etter EM-pausen, mens de sju siste alle er henter fra Adeccoligaen som også starter opp igjen denne helgen. Bonuspotten er kommet opp i 1 050 000 kroner, og utbetales som kjent til en eventuell alenevinner ved full tid.

PS. Merk at innleveringsfristen på lørdagskupongen i dag er 17.55 og ikke 15.55 som den normalt er på lørdagene.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

1. Viking - Rosenborg
Etter det forsmedelige 0-3 tapet borte for Fredrikstad i siste kamp før EM-pausen, var det ikke uventet over og ut for Åge Hareide som Viking-trener og inn er kommet Kjell Jonevret. Viking har ikke klart å engasjere verken spillere eller publikum under Hareides regjeringstid og Jonevret kan være rett mann. Ambisiøse Viking er helt nede på 11.plass med sine 14 poeng og det er kun tre poeng ned til Lillestrøm på kvalik. Hjemme på Viking stadion er det blitt åtte mål (4-4) på fem kamper, der tre er vunnet og to tapt. Med så få scoringer er det ikke rart publikum har gitt opp. 1-0-3 på de fire siste før ferien, seieren kom hjemme mot tabelljumbo Stabæk (1-0-).

Viking må unnvære suspenderte Indiri Sigurdsson, samt en skadet Erik Nevland og Henri Anier. Troppen til Viking: Arild Østbø, Rune Almenning Jarstein, Trond Erik Bertelsen, Johan Lædre Bjørdal, Björn Andersson, Håkon Skogseid, Martin Ørnskov, Vidar Nisja, Patrik Ingelsten, Jóan Símun Edmundsson, Christian Landu Landu, Andre Danielsen, Yann-Erik de Lanlay, Jon-Helge Tveita, Valon Berisha, Ole Marius Aasen, Veton Berisha, Trond Olsen

Vi hadde ingen tro på Rosenborg i bortemøtet med Molde i 4.rundekampen i cupen onsdag og til tross for at Molde scoret seiersmålet på overtid (4-3), var det et Rosenborg-lag som ikke presterte bra i den kampen. Ufattelig nok står Rosenborg med 0-4-1 på de fem siste i serien og etter søndagens poengdeling hjemme mot Strømsgodset er det sju poeng opp til nettopp Godset som har overtatt tabellteten. Jim Larsen var ute mot Molde onsdag, og rekker heller ikke denne kampen. Det kan muligens stopperkollega Stefan Strandberg gjøre, han var også ute sist. Det er fortsatt uvisst med Steffen Iversen. Ellers skal det ikke være andre fravær for Rosenborg.

Det står 0-3-4 på de sju siste tilsvarende oppgjørene, men Viking vant 4-0 i en treningskamp uken før seriestart. Jonevret-effekten kan slå til umiddelbart, men Rosenborg har statistikken med seg. HUB.

2. Haugesund - Tromsø
Toppkamp i Haugesund mellom lag nummer tre og fire på tabellen, der hjemmelaget er øverst. Etter glitrende 6-5-1 i vårsesongen er Haugesund med 23 poeng kun tre poeng bak Strømsgodset. I motsetning til de fleste andre tippeligalag gjør også Haugesund jobben i cupen og ga seg ikke før det stod 8-2 mot Egersund for halvannen uke siden. Hjemme i Haugesund har laget som vanlig ikke tapt (3-2-0). Trygve Nygaard er blitt operert for kreft, men skal faktisk være tilbake i august.

Tromsø slo et elendig Brann-lag 2-0 i siste kamp før ferieng og hadde få problemer med å eliminere bynabo Tromsdalen i cupens 3. runde for halvannen uke siden (4-0). Gutan har tatt 19 av 21 poeng på hjemmebane og fortsetter å underprestere på reise. 0-2-3 på bortebane holder ikke til seriegull. Miika Koppinen sliter med akillessenen og blir ikke med til Haugesund. TIL tar ingen sjanser med ham. Fra før var Hans Norbye og Thomas Drage usikker til kampen, men de blir med til Haugesund.

Begge de to foregående har endt med poengdeling og det er slett ikke usannsynlig at det kan skje igjen, men hjemmelaget må få utgangstipset. HUB.

3. Lillestrøm - Sandnes Ulf
Ingen tvil om at Lillestrøm trengte en opptur i slaget om Romerike da laget møtte Ullensaker Kisa borte til cupkamp for halvannen uke siden. 3-0 seieren der gjorde nok godt for både spillere og Kanari-fansen. Etter en løfterik innledning på sesongen, ihvertfall spillemessig falt LSK merkbart i kvalitet utover vårsesongen. Grusomme 1-4 borte for Stabøk i siste kamp før ferien og er altså på kvalplass med sine skarve 11 poeng. Petter Vaagan Moen er som kjent tilbake, et klart pluss for LSK det. Espen Nystuen er usikker, mens Fredrik Gulbrandsen er borte noen uker til.

Sandnes Ulf innledet flott etter opprykket, men har fått det tøffere etterhvert og avsluttet med 0-3-2 på de siste fem før ferien. Har hanket inn 14 poeng, men vinner Lillestrøm denne er det maks ett poeng ned til kvalplassen, ja Sandnes Ulf kan faktisk overta denne om resultatene går mot laget. 1-2-2 er tallene borte. Anel Raskaj og Andreas Westlye er fortsatt ute på ubestemt tid, mens Andreas Ulland Andersen blir ikke med til Lillestrøm på grunn av overbelastning i låret. Det er en viss mulighet for at Tommy Høiland blir klar.

Vi har en mistanke om at Lillestrøm spilte på seg selvtillit mot Ull/Kisa og at årets andre trepoenger hjemme på Åråsen kommer lørdag. H.

4. Molde - Odd Grenland
Molde har hatt en flott tendens til å snu hjemmekamper denne sesongen. I seriemøtene mot både Lillestrøm og Tromsø kom laget bakåp 0-1, men snudde til seier. I cupkampen hjemme mot Rosenborg ledet trønderne både 1-0 og 2-1, men Molde vant kampen svært fortjent. Det er litt Manchester United-mentalitet over slike snuoperasjoner, men det er samtidig at Molde ikke klarer å drepe kamper de dominerer. Det skjedde både borte mot Hønefoss før ferien (0-0) og i onsdagens cupkamp mot Rosenborg. All den tid Strømsgodset fikk med seg ett poeng fra Lerkendal i søndagens hengekamp, mistet Molde serieledelsen til Godset. Bortsett fra Emmanuel Ekpo og Børre Steenslid er troppen skadefri. Molde står forøvrig med full pott hjemme (6-0-0).

Odd Grenland hadde en forferdelig åpning på sesongen med 1-1-3 på de fem første. Kom seg etterhvert litt til hektene og presterte 2-4-1 på de sju neste. Men vinner Lillestrøm sin kamp mot Sandnes Ulf lørdag, samtidig som Odd taper overtar laget den lite attraktive kvalifiseringsplassen. 2-1-3 er tallene borte. Forsvarsstrateg Morten Fevang er skadet, det samme gjelder backen Lars Kristian Eriksen.

De to foregående oppgjørene har faktisk begge endt 0-0, mens Molde vant 2-1 i 2009. Nå har vi ingen tro på 0-0, og klart mest tro på Molde. H.

5. Strømsgodset - Hønefoss
Et slags lokaloppgjør i Buskerud dette og begge lag har hatt en strålende vårsesong. Strømsgodset gjorde en solid bortekamp mot Rosenborg sist søndag og overtok altså serieledelsen. Vi har skrevet dette før, Godset kan ta gull i år. Bunnsolide 5-1-0 hjemme på Marienlyst og lørdagens oppgjør blir det siste for Mohammed Abu i denne omgang (låneperioden er over). Peter Kovacs er suspendert, men toppscorer Diomande er endelig friskmeldt igjen.

Hønefoss røk kanskje ikke så uventet ut av cupen etter tap på straffespark mot Mjøndalen for halvannen uke siden. Er faktisk helt oppe på 6. plass etter vårsesongen med sine 18 poeng, men det er fryktelig tett nedover. Har tatt akkurat like mange poeng hjemme (2-3-1) som borte (2-3-1) og hadde flotte 2-2-0 på sine fire siste før pausen. Seirene kom mot Rosenborg (på Lerkendal) og mot Vålerenga (på Hønefoss).

Kun ett tilsvarende oppgjør i moderne tid, det var i 2010 da Godset vant 4-1. Hjemmesterke Godset må få et klart tips her, men Hønefoss kan knipe poeng på en god dag. HU.

6. Ham-Kam - Alta
Meget skuffende vårsesong for Ham-Kam med kun 12 poeng og en foreløpig 11. plass. Det er faktisk kun tre poeng ned til Hødd på den øverste nedrykksplassen, men på den annen side er det kun tre poeng opp til Sandefjord på 6. plass og playoff. 1-3-1 på de fem siste før ferien og fæle 0-5 borte for Hødd i den siste. Fikk en slags opptur i bortemøtet med Molde i 3. runde i cupen der laget kom tilbake fra 0-3 til 2-3. Meget svake 1-2-2 hjemme på Hamar. Vegard Skogheim har få skadebekymringer å hanskes med.

Alta ligger nest sist med åtte poeng og fire poeng opp til Bryne på sikker plass. Men har faktisk kun tapt en kamp borte, dessverre for finnmarkingene har de tre øvrige bortekampene alle endt uavgjort og det blir det som kjent ikke mange poeng av. Hjemme i Finnmarkshallen står laget med 1-2-3. Hentet opp igjen 0-2 hjemme mot Bodø/Glimt i cupen for halvannen uke siden, men røk i straffesparkkonkurransen der. Ingen spesielle skadeproblemer.

Det er ikke veldig lett å gi tillit til Ham-Kam, men laget får ikke mange bedre sjanser enn dette på hjemmebane. HUB.

7. Kongsvinger - Bærum
Vi lanserte spill på Kongsvinger i hjemmemøtet med Start i 3.rundekampen på Gjemselund for halvannen uke siden til flott odds, men til tross for tidvis stor dominans endte det med cupexit og 0-1 tap. KIL åpnet som kjent med tre strake seire, fortsatt med fem strake tap før det bli fire poeng på de to siste før ferien. 2-0-2 på fire hjemmekamper og har altså spilt seks kamper borte. Med 13 poeng er det kun tre poeng opp til playoff. Gøran Wigum er definitivt klar for kamp og Aleksander Melgalvis er også med i troppen sine hælproblemer til tross. Verre er det med Hassane Dosso, som er den mest usikre av de som har haltet for hjemmelaget denne uken.

Nyopprykkede Bærum har fått en brutal start på sesongen og klarte ikke bedre enn 0-2-8 på de ti vårkampene. Det gjør laget til klar tabelljumbo og det er hele ti poeng opp til sikker plass. Står faktisk med åtte strake etter å ha åpnet sesongen med to poengdelinger. Morten Ruud Irgens soner karantene, på skadefronten er Marius Lundemo, Thomas Larsen og Thomas Finstad alle ute

Dette må være en ypperlig mulighet for hjemmelaget til å fortsette den gode trenden fra de to siste kampene før ferien og ingenting tyder på bedring for Bærum som røk 0-2 i hengekampen mot Hødd sist søndag. H.

8. Notodden - Bodø/Glimt
Sensasjonelt nok gikk Notodden opp i en tidlig 2-0 ledelse i bortemøtet med Strømsgodset i cupen for halvannen uke siden, men det holdt ikke helt inn og endte med 2-3 tap. Kan nå konsentrere seg hundre prosent om serien, der laget ligger tredje sist etter 3-0-7 på de ti første seriekampene. Samtlige seire er tatt hjemme på Notodden der laget står med 3-0-2 totalt. Paal Christian Alsaker, Borgar Velta og Martin Holmen er alle ute med karantener. Nuno Marques, Christian Bjerke, Tor Omar Sande, Tarjei Dale og Bardh Shala er alle ute med skade. Dale skadet seg på trening i uken og mer eller mindre halve førsteelleveren er ute til denne kampen.

Svært varierend takter av Glimt i vårsesongen, men sterke 4-1-0 hjemme på Aspmyra gjør at laget ligger på 5.plass med sine 18 poeng. Kun tre poeng opp til Start på andreplass. Etter å ha vist en viss forbedring på bortebane i fjorårssesongen, har det vært tilbake til gamle synder i år og 1-2-2 er for svake tall til opprykk. Keeper Pavel Londak fikk en smell i cupkampen mot Alta, og det er usikkert om han rekker denne. Kaptein Christian Berg er også usikker, mens spissen Jim Johansen fortsatt er skadet.

Klar fordel Glimt dette all den tid Notodden mangler åtte spillere og begge de to siste innbyrdes har endt med Glimt-seier. Dette må være en flott mulighet for Tommy Knarvik og hans lagkamerater. B.

9. Ranheim - Hødd
Veldig opp og ned for Ranheim på slutten med 2-1-2 på de fem siste før ferien, men laget er på 4. plass med sine 18 poeng i den rekordjevne Adeccoligaen. 2-2-0 hjemme i Trondheim og 3-1-2 på reise.

Etter en meget svak start på sesongen har Hødd fått sving på sakene. Først den solide 5-0 seieren over HamKam i siste kamp før EM-pausen. så en sterk cupseier hjemme mot Sarpsborg for halvannen uke siden. Sist søndag ble det en meget viktig 2-0 seier over Bærum i en hengekamp. Men kun ni poeng gjør at laget er fjerde sist og på direkte nedrykk, men det er kun tre poeng opp til Bryne på sikker plass. Borte har laget foreløpig ikke tatt poeng (0-0-4).

Det står 0-2-2 på de siste innbyrdes møtene mellom lagene og Hødd vant tilsvarende kamp i fjor med 5-2. Her kan godt bortelaget overraske. HB.

10. Sandefjord - Tromsdalen
Det var åpenbart at cuptriumfen hjemme mot Vålerenga ga blod på tann for hjemmelaget, da hjemmesterke Mjøndalen ble smadret 3-0 borte sist helg. Det sendte Sandefjord opp på den siste playoffplassen (6. plass) med 15 poeng, men totalt har det vært en skuffende vårsesong for Arne Sandstøs mannskap. 2-2-1 hjemme i Sandefjord. Alexander Gabrielsen og Brann-kjenningen Yaw Ihle Amankwah er begge ute med skade.

Tromsdalen ligger på plassen bak Sandefjord med sine 14 poeng og har vel hatt en vårsesong som forventet. Det er neppe overraskende heller at laget har tatt ti av 14 poeng hjemme i Tromsø, borte er fasiten 1-1-3. Variable 1-2-1 på de fire siste før pausen og selv om laget holdt Tromsø til 0-0 i cupkampen forrige onsdag, endte det med 0-4 i bagasjen. Eirik Bertheussen (f), Reidar Waage (a) og Håvard Lysvoll er alle ute med skade, og det er sentrale fravær for Tromsdalen.

Kan vi stole på at dette Sandefjord-laget har funnet formen nå da? Det bør være en bra sjanse for seier uansett mot bortesvake Tromsdalen. HU.

11. Sarpsborg 08 - Bryne
Normalt hjemmesterke Sarpsborg har faktisk tatt tolv av tjue poeng borte (4-0-1), mens det kun er blitt åtte poeng hjemme (2-2-1). Ligger på 3. plass etter vårsesongen og har kun fire poeng opp til den overraskende serielederen Ullensaker/Kisa og er således godt posisjonert for resten av sesongen. Måtte ut av cupen etter tap 1-2 mot Hødd etter ekstraomganger og tapte 1-2 borte for Ull/Kisa i siste kamp før ferien. Michael Røn er friskmeldt.

Bryne har hatt en skuffende vårsesong og det er med Bryne som Viking, de sliter med å innfri forventningene. Er på 12. plass og har kun tre poeng ned til Hødd under streken. Som vanlig variable både hjemme (2-2-2) og borte (1-1-2). Avsluttet med 2-1-2 på de fem siste før ferien. Bryne sin tropp begynner å bli skadefri. Kim Nyborg, Vetle Gulowsen og Tommy Eide Møster er utilgjengelige lørdag. Esben Ertzeid, Kai Ove Stokkeland, Marius Helle og Geir Andre Herrem var ikke med mot Sandnes Ulf (treningskamp), men alle er klare til kamp på lørdag

Det står faktisk 0-3-1 på de fire siste tilsvarende i Sarpsborg, og med mange store favoritter på kupongen må vi spekulere litt. HB.

12. Strømmen - Mjøndalen
Strømmen har hatt sommerferie siden 3. juni, man hadde brukbare 2-1-1 på sine fire siste før ferien. Er som så mange andre lag i midtsjiktet med sine 14 poeng, altså kort vei både opp og ned. Strømmen er som vanlig best hjemme (3-1-1), borte er det mer variabelt (1-1-3). Goravn van den Burgt er usikker, ellers skal det stå bra til med mannskapet til Strømmen.

Vi lanserte Mjøndalen som et godt oddsspill hjemme mot Sandefjord i hengekampen sist søndag, men der stod det 0-3 før halvtimen var passert og hjemmesterke Mjøndalen gikk på sitt første hjemmetap for sesongen. Har fjorten poeng som Strømmen og helt identisk hjemme- og bortestatistikk. Gjorde en flott cupkamp mot Hønefoss for halvannen uke siden og avanserte til 4. runde etter ekstraomganger. Midtbanestrateg Bjarne Kortgaard Ingebretsen ble skadet i den kampen og var ikke med mot Sandefjord og er heller ikke klar for dagens kamp. Ny på skadelisten er også spissen Benjamin Dahle.

Det står faktisk 0-0-6 i de seks siste tilsvarende møtene og den type statistikk skal man jo ha respekt for. Men med svært sentrale Ingebretsen ute, er det ingen tvil om at Mjøndalen er svekket. Lagene har sin klare styrke på hjemmebane og vi spiller Strømmen. H.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

Tipping Lørdag, frist: 30.06.2012 17:55
1. Viking - Rosenborg H U B
2. Haugesund - Tromsø U
3. Lillestrøm - Sandnes Ulf H
4. Molde - Odd H
5. Strømsgodset - Hønefoss BK H U
6. HamKam - Alta H U
7. Kongsvinger - Bærum H
8. Notodden - Bodø/Glimt B
9. Ranheim - Hødd H B
10. Sandefjord - Tromsdalen H U
11. Sarpsborg 08 - Bryne H B
12. Strømmen - Mjøndalen H

432-rekker:

Tipping Lørdag, frist: 30.06.2012 17:55
1. Viking - Rosenborg H U B
2. Haugesund - Tromsø H U B
3. Lillestrøm - Sandnes Ulf H
4. Molde - Odd H
5. Strømsgodset - Hønefoss BK H U
6. HamKam - Alta H U B
7. Kongsvinger - Bærum H
8. Notodden - Bodø/Glimt B
9. Ranheim - Hødd H B
10. Sandefjord - Tromsdalen H U
11. Sarpsborg 08 - Bryne H B
12. Strømmen - Mjøndalen H

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill


sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus