Foto: Svein Ove Ekornesvåg/Scanpix

Ingen vei tilbake for Lillestrøm

Etter at Fredrikstad tok tre poeng i Sogndal fredag er Lillestrøm på direkte nedrykk. Lørdag er det kun seier som gjelder. Sjekk vårt oddstips.

Kommersielt

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 2: Dags for bortesvake Glimt
Tippetips lørdag: Får Jonevret fart på Viking?
V75 Forus: 26 millioner i potten

Lørdagens langoddsprogram er det klart mest innholdsrike og spennende siden EM i fotball startet. Med seks kamper fra Tippeligaen, full runde i Adeccoligaen og oppstart igjen i Allsvenskan er det en rikholdig meny fra Norsk Tipping. Totalt er det 89 spilleobjekter på dagens liste, der det selvsagt også er funnet plass til både Toppserien for kvinner og norsk 3. divisjonsfotball.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
Ranheim - Hødd
Veldig opp og ned for Ranheim på slutten med 2-1-2 på de fem siste før ferien, men laget er på 4. plass med sine 18 poeng i den rekordjevne Adeccoligaen. 2-2-0 hjemme i Trondheim og 3-1-2 på reise. Etter en meget svak start på sesongen har Hødd fått sving på sakene. Først den solide 5-0 seieren over HamKam i siste kamp før EM-pausen. så en sterk cupseier hjemme mot Sarpsborg for halvannen uke siden. Sist søndag ble det en meget viktig 2-0 seier over Bærum i en hengekamp. Men kun ni poeng gjør at laget er fjerde sist og på direkte nedrykk, men det er kun tre poeng opp til Bryne på sikker plass. Borte har laget foreløpig ikke tatt poeng (0-0-4). Det står 0-2-2 på de siste innbyrdes møtene mellom lagene og Hødd vant tilsvarende kamp i fjor med 5-2. 4,50 i odds på at Hødd gjentar fjorårets triumf er så sprekt at det må bli et langskudd denne lørdagen.

Kalmar - Syrianska
Hjemmelaget hadde en meget svak vårsesong og vant kun en hjemmekamp (1-2-3). Likevel er laget gjort til stor favoritt i hjemmemøtet med Syrianska lørdag. Syrianska på sin side som vant to av tre siste bortekamper og hadde meget sterke 4-0-1 på sine fem siste seriekamper før ferien. Med så lav favorittodds som 1,65, er det ingen tvil om at all verdi ligger på borteseieren her. 3,95 på at Syrianska fortsetter på vinnersporet kan spilles som singel og er at annet sprekt langskudd denne lørdagen.

Dagens avslag
Strømsgodset - Hønefoss
For første gang på mange år er Godset kommet i forsvarsposisjon all den tid laget skal forsvare serieledelsen sin som de overtok etter sitt 3-3 resultat borte mot Rosenborg søndag. Bunnsolide 5-1-0 hjemme på Marienlyst og lørdagens oppgjør blir det siste for Mohammed Abu i denne omgang (låneperioden er over). Peter Kovacs er suspendert, men toppscorer Diomande er endelig friskmeldt igjen. Hønefoss røk kanskje ikke så uventet ut av cupen etter tap på straffespark mot Mjøndalen for halvannen uke siden. Er faktisk helt oppe på 6. plass etter vårsesongen med sine 18 poeng, men det er fryktelig tett nedover. Har tatt akkurat like mange poeng hjemme (2-3-1) som borte (2-3-1) og hadde flotte 2-2-0 på sine fire siste før pausen. Seirene kom mot Rosenborg (på Lerkendal) og mot Vålerenga (på Hønefoss). 1,35 i odds på hjemmelaget er fryktelig lavt mot et Hønefoss som opptrådte velorganiserte og kloke i vårsesongen. Denne er det lett å droppe.

Dagens spill
Lillestrøm - Sandnes Ulf
Ingen tvil om at Lillestrøm trengte en opptur i slaget om Romerike da laget møtte Ullensaker Kisa borte til cupkamp for halvannen uke siden. 3-0 seieren der gjorde nok godt for både spillere og Kanari-fansen. Etter en løfterik innledning på sesongen, ihvertfall spillemessig falt LSK merkbart i kvalitet utover vårsesongen. Grusomme 1-4 borte for Stabæk i siste kamp før ferien og er altså på direkte nedrykk med sine skarve 11 poeng etter at Fredrikstad tok alle poengene borte mot Sogndal fredag kveld. Petter Vaagan Moen er som kjent tilbake, et klart pluss for LSK det. Espen Nystuen er usikker, mens Fredrik Gulbrandsen er borte noen uker til.

Sandnes Ulf innledet flott etter opprykket, men har fått det tøffere etterhvert og avsluttet med 0-3-2 på de siste fem før ferien. Har hanket inn 14 poeng, men ettersom Fredrikstad vant fredag er det maks ett poeng ned til kvalplassen etter denne serierunden. 1-2-2 er tallene borte. Anel Raskaj og Andreas Westlye er fortsatt ute på ubestemt tid, mens Andreas Ulland Andersen ikke blir med til Lillestrøm på grunn av overbelastning i låret. Det er en viss mulighet for at Tommy Høiland blir klar.

Lillestrøm spilte på seg selvtillit mot Ull/Kisa og årets andre trepoenger hjemme på Åråsen kommer lørdag, tror vi. Oddsen for Lillestrøm-seier er 1,70, det er ikke mer enn det må være. Kampen kan selvsagt spilles som singel, men vi velger å kombinere.

Strømmen - Mjøndalen
Strømmen har hatt sommerferie siden 3. juni, man hadde brukbare 2-1-1 på sine fire siste før ferien. Er som så mange andre lag i midtsjiktet med sine 14 poeng, altså kort vei både opp og ned. Strømmen er som vanlig best hjemme (3-1-1), borte er det mer variabelt (1-1-3). Goravn van den Burgt er usikker, ellers skal det stå bra til med mannskapet til Strømmen.

Vi lanserte Mjøndalen som et godt oddsspill hjemme mot Sandefjord i hengekampen sist søndag, men der stod det 0-3 før halvtimen var passert og hjemmesterke Mjøndalen gikk på sitt første hjemmetap for sesongen. Har fjorten poeng som Strømmen og helt identisk hjemme- og bortestatistikk. Gjorde en flott cupkamp mot Hønefoss for halvannen uke siden og avanserte til 4. runde etter ekstraomganger. Midtbanestrateg Bjarne Kortgaard Ingebretsen ble skadet i den kampen og var ikke med mot Sandefjord og er heller ikke klar for dagens kamp. Ny på skadelisten er også spissen Benjamin Stokke.

Det står faktisk 0-0-6 i de seks siste tilsvarende møtene og den type statistikk skal man jo ha respekt for. Men med svært sentrale Ingebretsen ute, er det ingen tvil om at Mjøndalen er svekket. Lagene har sin klare styrke på hjemmebane og vi spiller Strømmen til 2,05 i odds.

Vi får da en dobbel til 3,48 i odds og vår innsats er kr 100.

Spilleforslag 1 lørdag (spillestopp kl 17.55):
Kamp 76. Lillestrøm - Sandnes Ulf 1,70 3,45 3,95
Kamp 100. Strømmen - Mjøndalen 2,05 3,30 2,80
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill


sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus