Foto: Alf Ovbe Hansen/Scanpix

Dags for bortesvake Glimt

Notodden mangler åtte mann lørdag og da må vi teste bortesvake Glimt. Sjekk vårt oddstips.

Kommersielt

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 1: Ingen vei tilbake for Lillestrøm
Tippetips lørdag: Får Jonevret fart på Viking?
V75 Forus: 26 millioner i potten

Lørdagens langoddsprogram er det klart mest innholdsrike og spennende siden EM i fotball startet. Med seks kamper fra Tippeligaen, full runde i Adeccoligaen og oppstart igjen i Allsvenskan er det en rikholdig meny fra Norsk Tipping. Totalt er det 89 spilleobjekter på dagens liste, der det selvsagt også er funnet plass til både Toppserien for kvinner og norsk 3. divisjonsfotball.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
Ranheim - Hødd
Veldig opp og ned for Ranheim på slutten med 2-1-2 på de fem siste før ferien, men laget er på 4. plass med sine 18 poeng i den rekordjevne Adeccoligaen. 2-2-0 hjemme i Trondheim og 3-1-2 på reise. Etter en meget svak start på sesongen har Hødd fått sving på sakene. Først den solide 5-0 seieren over HamKam i siste kamp før EM-pausen. så en sterk cupseier hjemme mot Sarpsborg for halvannen uke siden. Sist søndag ble det en meget viktig 2-0 seier over Bærum i en hengekamp. Men kun ni poeng gjør at laget er fjerde sist og på direkte nedrykk, men det er kun tre poeng opp til Bryne på sikker plass. Borte har laget foreløpig ikke tatt poeng (0-0-4). Det står 0-2-2 på de siste innbyrdes møtene mellom lagene og Hødd vant tilsvarende kamp i fjor med 5-2. 4,50 i odds på at Hødd gjentar fjorårets triumf er så sprekt at det må bli et langskudd denne lørdagen.

Kalmar - Syrianska
Hjemmelaget hadde en meget svak vårsesong og vant kun en hjemmekamp (1-2-3). Likevel er laget gjort til stor favoritt i hjemmemøtet med Syrianska lørdag. Syrianska på sin side som vant to av tre siste bortekamper og hadde meget sterke 4-0-1 på sine fem siste seriekamper før ferien. Med så lav favorittodds som 1,65, er det ingen tvil om at all verdi ligger på borteseieren her. 3,95 på at Syrianska fortsetter på vinnersporet kan spilles som singel og er at annet sprekt langskudd denne lørdagen.

Dagens avslag
Strømsgodset - Hønefoss
For første gang på mange år er Godset kommer i forsvarsposisjon all den tid laget skal forsvare serieledelsen sin som de overtok etter sitt 3-3 resultat borte mot Rosenborg søndag. Bunnsolide 5-1-0 hjemme på Marienlyst og lørdagens oppgjør blir det siste for Mohammed Abu i denne omgang (låneperioden er over). Peter Kovacs er suspendert, men toppscorer Diomande er endelig friskmeldt igjen. Hønefoss røk kanskje ikke så uventet ut av cupen etter tap på straffespark mot Mjøndalen for halvannen uke siden. Er faktisk helt oppe på 6. plass etter vårsesongen med sine 18 poeng, men det er fryktelig tett nedover. Har tatt akkurat like mange poeng hjemme (2-3-1) som borte (2-3-1) og hadde flotte 2-2-0 på sine fire siste før pausen. Seirene kom mot Rosenborg (på Lerkendal) og mot Vålerenga (på Hønefoss). 1,35 i odds på hjemmelaget er fryktelig lavt mot et Hønefoss som opptrådte velorganiserte og kloke i vårsesongen. Denne er det lett å droppe.

Dagens spill
Notodden - Bodø/Glimt
Sensasjonelt nok gikk Notodden opp i en tidlig 2-0 ledelse i bortemøtet med Strømsgodset i cupen for halvannen uke siden, men det holdt ikke helt inn og endte med 2-3 tap. Kan nå konsentrere seg hundre prosent om serien, der laget ligger tredje sist etter 3-0-7 på de ti første seriekampene. Samtlige seire er tatt hjemme på Notodden der laget står med 3-0-2 totalt. Paal Christian Alsaker, Borgar Velta og Martin Holmen er alle ute med karantener lørdag. Nuno Marques, Christian Bjerke, Tor Omar Sande, Tarjei Dale og Bardh Shala er alle ute med skade. Dale skadet seg på trening i uken og mer eller mindre halve førsteelleveren er ute til denne kampen.

Svært varierende takter av Glimt i vårsesongen, men sterke 4-1-0 hjemme på Aspmyra gjør at laget ligger på 5.plass med sine 18 poeng. Kun tre poeng opp til Start på andreplass. Etter å ha vist en viss forbedring på bortebane i fjorårssesongen, har det vært tilbake til gamle synder i år og 1-2-2 er for svake tall til opprykk. Keeper Pavel Londak fikk en smell i cupkampen mot Alta, og det er usikkert om han rekker denne. Kaptein Christian Berg er også usikker, mens spissen Jim Johansen (fire mål) fortsatt er skadet. Scoringsmaskinen Vegard Braaten leverer som alltid og har stått for sju av Glimts 19 seriemål.

Klar fordel Glimt dette all den tid Notodden mangler åtte spillere og begge de to siste innbyrdes har endt med Glimt-seier. Dette må være en flott mulighet for Tommy Knarvik og hans lagkamerater og 2,20 på årets andre borteseier for Glimt testes. Kampen kan spilles som singel og vår innsats er som vanlig 100 kroner.

Spilleforslag 2 lørdag (spillestopp kl 17:55):
Kamp 92. Notodden - Bodø/Glimt 2,65 3,15 2,20
Klikk her for å levere denne singelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus