Foto: hesteguiden.com

Mer suksess på Leangen

Vi hadde suksess med tipsene sist mandag, mens Andre H. Stensen vant tre løp. Sjekk våre Leangen-tips.

Kommersielt

Sportspills meny mandag:
V65 Hagmyren: Kjemper som en puma
Oddstips: Ny nedtur for Enga
Lunsjtrav Sørlandet: Tjomsland regjerer

Det er altså Sørlandets travpark som er vertskap for lunsjløpene denne mandagen, mens Leangen overtar med dobbel V5 til kvelds. I tillegg har vi tips til en flott V65-omgang på Hagmyren travbane i Sverige.

Sist mandag hadde vi fantastiske tips til løpene på Leangen. Vi satte seks av åtte vinnere først på rangering, og deriblant femtevalget Høiby Sico, fjerdevalget Macholine og andrevalget Play Online. DD ble satt på en rekke til friske 40,86 i odds og samtlige ni kupongforslag gikk inn.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

Andre H. Stensen tar sine fleste seire på Leangen, selv om han er hjemmehørende på Biri. Tre seire ble det på Stensen sist mandag og også denne mandagen har han flotte vinnersjanser. En av dem er 6 Seaborn Simona som vi varslet for i V75 sist. da var hoppa et nest sistevalg og en 66-oddser i V75-spillet. Vi betalte for hoppa og hadde henne på som femtevalg. Dessverre så galopperte hoppa midt på oppløpet med seieren på gaffelen. Det er ei riktig fin hoppe dette og vi tror det bærer rett til tet også mandag. Mot klart billigere motstand enn sist, og måten hesten så ut på i seiersløpet på leangen nest sist skal dette være en topp vinnersjanse. Vi bankerspiller i både V5A og V5B.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 6 B: 2-1-7 C: 9-4-5-10-8 D: 3

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5-1A - Varmblodshester. 2640 meter autostart.
Det er en flott oppgave for 3 Tanita's Broadway som tester Derby-distansen denne mandagen. Garberg-traveren er i form, han er travsikker og har fin distanse i seg. Men vinnerstinget er ikke fremtredende, så vi velger å gardere litt.

Vi starter med 9 Come on Sandy som garantert ikke har noe mot langløp. Det har blitt mye feil for hesten i de siste startene. Her er det et lite felt og fint smygspor og da kan Come On Sandy vinne. Fint til står også 1 K.L.M. The Black, men formen er uviss. I svært billige omgivelser bør det være vinnersjanse. 5 Noah Cæsar har ikke infridd på Leangen, etter at hun kom fra Bergen, men distansen er et klart pluss mandag.
Rangering V5-1A: 3 B: 9-1-5 C: 6-2-10-9 D: 7-4

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5-2A - Kaldblodshester. 1640 meter autostart.
6 Snonsøy Kvikka var svært positiv i et av NM-løpene for halvannen uke siden, da hoppe spurtet fint til andreplass for Geir Vegard Gundersen. Motstanden mandag er stort sett svak og hoppa skal ha en flott vinnersjanse her.

3 Run Odd er uten tvil den beste hesten, men amatøren Raymond Stranden sitter opp mandag. Det er et klart minus all den tid Run Odd er en humørhest som må ha løpene på sine premisser. Det blir en utfordring for Stranden. 8 Varg Riga er tilbake i vante omgivelser og da skal hoppa duge godt.

12 Bjørkekvikk varslet fremgang sist, men også Bjørkekvikk er egenrådig og ikke hver dan han byr til for fullt. i Ylvjo er ingen utpreget vinnerhest, men startspor og distanse er skreddersydd.
Rangering V5-2A: A: 6 B: 3-8-12 C: 1-2-11-9-5 D: 7-10-4

V5-3A - Varmblodshester. 2640 meter autostart.
Vi har betalt for 7 Midnight Spirit både nest sist og sist til brakodds uten uttelling. Mandag er verdien litt borte, da hesten blir mye spilt. Fireårshoppa kom flott tilbake etter galopp nest sist og spurtet flott til tredje sist. Veldig fin oppgave mandag og vårt førstevalg.

10 Yankee Hall kommer tilbake etter pause og fireåringen har vært positiv i sine to starter for Atle Eggan. Lang distanse er neppe noe minus. Fireårige 11 Max Bowler W.L. er mye bedre enn raden og møter slett motstand her. Kommer nå tilbake etter sju måneders pause. 6 Bo Eden har ikke mye å vise til fra Sverige, men vi har sett en rekke eksempler på at disse svenskegjestene duger på leangen. 1 Justloveyou kunne veldig lite etter et fint løp sist, og må vise bedre for å vinne dette.
Rangering V5-3A: A: 7 B: 10-11-6 C: 1-2-9-5-4 D: 8-3

Øk moroa og spenningen til dagens løp ved også å kjøpe en lyntotokupong i spillboksen under til et av dagens spill

V5-4A/V5-1B - Kaldblodshester. 1640 meter autostart.
9 Hemne Nikken var en av flere sjokkvinnere som sørget for at ingen spillere klarte seks rette under NM-løpene på Leangen for drøye to uker siden. Og hesten vant faktisk lett. Det blir proffkusk også denne mandagen all den tid Atle Solhus setter seg opp. Hemne Nikken har fine betingelser i dette amerikanerløpet.

To løp i kroppen etter lang pause har 6 Rigelin fått og 12-åringen har vært positiv i begge disse startene. Fint startspor og overkommelig motstand gjør Rigelin til et tidlig kryss her. Verken 8 Gjerv Prinsen (tilbake etter pause) eller 1 Teigen Vinn har utpreget fordel av sprint, men på kapasitet er begge bra nok i et ujevnt felt.

12 Fykeneld er nesten bestandig god etter pause, og står fint inne pengemessig i dette løpet. med ringreven Edvard Kristiansen i sulkyen er det kanskje ikke helt iskaldt selv fra spor tolv.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 9 B: 6-8-1 C: 12-3-5-7-11-4-10 D: 2

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5-3B - Kaldblodshester. 1640 meter autostart.
Flott oppgave for 11 Skofteblessen som ble sittende bom fast som en sannsynlig vinner i årsdebuten. Sist ble det startgalopp og da var den dagen ødelagt. Bakspor trekker ned, men motstandsmessig er det en svært passende oppgave for Sørmo-traveren.

5 Slottelid Knerten er muligens tethesten her og derfra trives Lyng-hesten godt. Ikke utenkelig at Slottelid Knerten kan lede fra start til mål. 6 Juvena vant i V75 tredje sist og vant også den påfølgende starten. Har hatt pause i over fem måneder nå, men kan vinne direkte. 1 Jærvsørappa er svært usikker, men fartsmessig er fireårshoppa til Blekkan god nok. Vinneren skal være blant disse.
Rangering V5-3B: A: 11 B: 5-6-1 C: 3-9-2-10 D: 12-7-4

V5-4B/DD-1 - Varmblodshester. 1640 meter autostart.
Det har vært en strålende sesong for 4 Vacation Kosmos og Magne Olsen og mandagens oppgave ser perfekt ut. Fjerdespor bak bilen og sprint, men ikke sikkert Olsen kommer seg forbi 3 Quality Hall fra start. Uansett vår favoritt.

Nevnte 3 Quality Hall trives desidert best i tet og vant lett derfra sist. Motstanden er ikke tøffere her (bortsett fra Vacation Kosmos) og dersom Odd Arne Kjøsnes kan fange denne opp i dødens er myt gjort. 8 Thai Extreme er i kanonform, men har vært uheldig med sporet her. 1 Sean Trot har stort sett bare gått monte på slutten, men har vist form der. Kan åpne bak bilen og skal passes fra innersporet.
Rangering V5-4B/DD-1: A: 4 B: 3-8-1 C: 6-7-11-9-5-2-12-10

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5-5B/DD-2 - Kaldblodshester. 1640 meter autostart.
11 Tangen Jerven var bunnsolid etter galopp på Biri nest sist og tok en svært kontrollert seier for John Stillerud i et av NM-løpene for drøye to uker siden. Til tross for ellevtespor på sprint setter vi hesten først i et svært billig løp.

12 Bottem Viktor var toer i det samme løpet etter en flott avslutning. Er nok den nærmeste utfordreren igjen. 5 Storsjarmøren var faktisk helt nede på 28-tallet på sprint sist. Han holder neppe den samme klassen som våre to forhåndsfavoritter foreløpig, men fremspor og sprint kompenserer en god del.

10 Varann holdt på å detonere en voldsom overraskelse sist, men ble treer i en tett sluttstrid. Det løpet har garantert gjort godt og tiåringen må tas på alvor her.
Rangering V5-5B/DD-2: A: 11 B: 12-5-10 C: 2-9-6-1-3-8 D: 7-4

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus