- Jeg vinner fra dødens

Formkusk Olav Mikkelborg var klar i talen onsdag morgen når vi nådde ham på telefon og da er V65-bankeren klar. Sjekk våre V65-tips.

Kommersielt

Sportspills meny onsdag:
Oddstips 1: Brann sier takk for seg
Oddstips 2: Børven ut - Haugesund inn
Tippetips midtuke: Hvor kommer cupsmellene?

Det ble brukbar treff under den doble V5-omgangen på Momarken tirsdag kveld der begge bankerne innfridde og der det ble klaff i både V5A-spillet og V5B-spillet, dog med moderate utbetalinger. I kveld er alle travøyne rettet mot Bjerke når landets hovedbane avvikler en meget spennende V65-omgang.

Når 3 Sevrin ble strøket i morgentimene, var det bare å kaste seg på tråden til Olav Mikkelborg og høre hans vurdering av vinnersjansene til 4 Odals Frøy i V65-3 som er et tidsløp. Løpet er utskrevet med voltestart og dermed blir det enda bedre plass for Odals Frøy i volten.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

- Jeg tror ikke det har så stor betydning, kunne Olav fortelle oss. Hesten virker veldig travsikker og fornuftig, selv om han gjerne skal ha det litt på sine premisser. Han går gjerne best fra dødens og skal ha en topp vinnersjanse, meddelte Olav som er i flott kuskeform for tiden. Grunnlagsmessig og motstandsmessig er det nesten et gaveløp for Odals Frøy denne onsdagen. Hesten avsluttet flott til fjerde på Biri nest sist mot gode hester. Sist vant hesten overlegent. Andrevalget 1 Hovsjerka vil ikke først i mål og full vei er i tillegg et minus. Den klart største utfordreren må være 5 Horgen Don dersom denne mot formodning skulle gå feilfritt. Vi må ha en banker og satser på at svært sympatiske (det er mange andre kusker som har mye å lære av den vennligheten Olav viser når vi medier ringer) Olav Mikkelborg styrer 4 Odals Frøy inn til seier i V65-3.
Rangering V65-3: A: 4 B: 5-10 C: 1-2-7-6-8-9

GV ga ikke grønt lys
Opprinnelig planla vi å bankerspille 4 Ramstad Odin i V65-6, men etter en prat med Geir Vegard Gundersen tirsdag ettermiddag skrinla vi de planene. Kusker og trenere er ofte i overkant optimistiske på egne vegne, og det er det lett å bli lurt av. Men når GV Gundersen er usikker og mener hesten har et stykke igjen til toppformen, må vi ta ham på alvor. - Han er kun en av flere, sa GV, og da må vi ta det til etterretning. Klart førstevalg for oss blir han uansett, etter en flott årsdebut på Drammen i V75 sist. I V5 og DD-spillet har vi imidlertid ikke noe valg, der bankerspiller vi Ramstad Odin.

5 Lome Odin fikk ikke has på en god Briskeby Rauen nest sist og klarte heller ikke å kneble en god Tidrande sist. Men Lome Brage gjorde to toppløp og er i toppform. Har et fint løp denne onsdagen og er hovedutfordreren til Ramstad Odin. Vi synes vel disse to skiller seg klart ut, men 8 Borg Emil hadde en så syk avslutning på Bjerke sist onsdag, at han kan vurderes selv fra et dårlig startspor. 2 Rokketroll henger med i alle slags tempo, men mangler foreløpig det lille ekstra i denne klassen. 11 Varg Spik har skuffet i regi Kjetil Helgestad, men vi blir ikke sjokkert om hesten skulle vinne dette løpet.
Rangering V65-6/DD-2/V5-3: A: 4 B: 5-8 C: 2-11-10-12-7-3-6-1-9

Øk moroa og spenningen til dagens løp ved også å kjøpe en lyntotokupong i spillboksen under til et av dagens spill

V65-1 - Varmblodshester. 2140 meter voltestart.
Favoritten 13 Prins Trøjborg blir stor favoritt her med 56% av spillet i formiddagstimene onsdag. Nå er det opp til bevis og vi har ikke voldsomt tro på hesten denne onsdagen og plasserer den ned på rangeringen.

Det må bli 5 El Jaros først på ranken for oss. Amatøren Robert Kruse har fin flyt for tiden og presenterte igjen en meget opplagt Kendrick's Pride under lunsjløpene på Jarlsberg tirsdag. Fireårige El Jaros avsluttet storveis tredje sist, likeså nest sist. Sist var hesten tidlig i tet og vant uanstrengt. Får El Jaros føringen her også, skal det en bra hest til for å slå ham. 3 Pingo Spring ble treer i seiersløpet til el Jaros sist og holdt koken strålende til mål. Gjorde et sterkt seiersløp nest sist og er i form. Klart motbud.

8 Saevous kjempet svært godt fra delvis dødens i et bra fireårsløp på Bjerke sist onsdag og ble toer da. Avsluttet storveis til andre bak stortalentet Standing Ovation tredje sist og var også solid toer nest sist. Vi antar at Andre H. Stensen vil kjøre i rygger denne onsdagen. 13 Prins Trøjborg vant et bløffløp fra tet sist på jarlsberg og har fått det billig i seiersløpene. det er en helt annen verden onsdag med tøff motstand og tillegg. Vi nøyer oss med fjerdevalget. Vi burde sannsynligvis satt 14 Moneyline Volo høyere på ranken, da Tholfsen-traveren kanskje er den med størst kapasitet. Holder denne seg på beina, er han tung i sluttfasen. 7 Felix S. er blitt ni år gammel, men er Kolles valg i løpet. Det er mer enn nok til å ta denne seriøst. 11 Ramos Boy blir ikke spilt og er nede som en femprosenter. Det kan da ikke være rett, denne er for god til det.
Rangering V65-1: A: 5 B: 3-8-13-14 C: 7-11-2-10-9-6 D: 4-1-12

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V65-2 - Kaldblodshester. 2600 meter autostart.
Magefølelsen er viktig å stole på når man vurderer travløp. Vi synes det er så flott utvikling i 7 Norheim Jærv om dagen at vi setter ham først på bekostning av storfavoritten Tyri Gubben. Tom Erik Solberg er flere mil bedre enn Geir Flåten til den taktiske biten av å kjøre travløp og over lange distanser blir de taktiske egenskapene svært ofte avgjørende. Norheim Jærv gjorde et strålende løp mot fireårseliten sist på Leangen og nærmer seg de beste. 2600 meter er ikke noe minus, snarere tvertimot. Markert på 22% mot favorittens 70% og da skal Norheim Jærv testes onsdag.

11 Tyri Gubben blir garantert sendt framover direkte fra sitt bakspor og trolig sitter Geir Flåten i tet etter 500 meter (Tom Erik har varslet et rolig opplegg fra start med Norheim Jærv). Vi gikk mot hesten i et tilsvarende løp på Bjerke 21. mars over samme distanse. Da ble det lett seier. Men hesten ble kjørt helt i kjelleren sist i Bergen og slike løp kan koste. Dersom Geir Flåten kjører for hardt underveis (som han gjerne gjør) kan det bli melkesyre underveis. Veldig mye tyder på et tohestersoppgjør her, og da stenger vi butikken på to kryss.
Rangering V65-2: A: 7 B: 11 C: 8-3-1-6-2-9-10 D: 5-4

V65-4/V5-1 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Et meget fint spilleløp dette og tredjevalget 5 Kul Broline først da det slett ikke er utenkelig at dette er tethesten etter noen hundre kjørte meter (dersom Hans Wilhelm Storås slipper føringen med 4 Calle Cheven som han har forhåndsannonsert). Trener Morgan Iversson har meldt kjøreforfall og Erik Bergløf er ny kusk. Kul Broline var solid vinner på Färjestad og kommer til Bjerke med toppform i bagasjen og hesten har også vunnet på Bjerke tidligere.

2 Quapower E.J. fikk nok litt vel tette starter og derav var ikke hesten på topp sist på Jarlsberg. Strålende vinner fra dødens i et V65-løp i Årjäng nest sist og denne tåler å gjøre mye selv. Frode Hamre er optimistisk med 6 Hundredandfiftyg's, men startsporet er sjanseartet. 10 On Stride innfridde lett som vår banker i Drammen sist, men det var fra tet. Det lukter tempo i dette løpet og On Stride skal på bongen. 1 Inspired Love er i fremgang og kommer fra formstallen til Sigbjørn Kolnes. Kan ikke utnytte førstesporet, men får et fint løp herfra. 3 M.T. Extra Special og 4 Calle Cheven er garderingshester og i dette løpet kan faktisk alle vinne.
Rangering V65-4/V5-1: A: 5 B: 2-6-10-1 C: 3-4-9-8-7-12-11

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V65-5/DD-1/V5-2 - Varmblodshester. 2140 meter voltestart.
Jonas Moberg er nok ikke den enkleste å sveive inn på Bjerke, men vi må sette 4 Mon Petit Cheval først i dette uoversiktlige løpet. Nede som et femtevalg i spillet og kun markert på 16%. Satt bom fast i sin siste start på Bjerke med vinnerkrefter og dersom Moberg får hesten avgårde fra fjerdespor volte, må dette være en flott vinnersjanse.

10 Frameable ble offer for morderisk kjøring de første 500 metrene sist onsdag på Bjerke og orket derfor ikke de siste hundre metrene da. Her kommer Borg'n til å kjøre på smygen og Frameable skal være tidlig aktuell her. 5 C.C. Crystal Jet viste fremgang sist og løfter hesten seg ett hakk til onsdag, synes vi hesten er vel lite spilt. 15 Cream Of Arnie har hatt mye utur i år, men 40 meter tillegg er ikke ideelt. Vi er ikke enig med at hesten er favoritt, for oss er Hamre-traveren kun et garderingskryss. 14 Mino Rock har fått løp i kroppen og trives utmerket på Bjerke.
Rangering V65-5/DD-1/V5-2: A: 4 B: 10-5-15-14 C: 6-1-2-7-9-11-13-12-8-3

V5-4 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Full vei er muligens ikke noe pluss for 4 Anna Mona Hanover, men denne oppgaven ser veldig riktig ut på forhånd. Trolig blir det tet så lenge lampa lyser og hoppa var god på Solvalla i sin siste start, selv om det var absolutt maks.

Vi setter 2 American Sine nærmest. Sjuåringen er trolig god nok til å vinne dette løpet fra dødens, dersom han fungerer. Men formen er usikker nå. Ingeborg Engen er meget undervurdert kusk. Politistudenten får fart på hestene og lite spilte 6 Extreme Valley kan være et kanondrag her. Formen er fin. Hans Wilhelm Storås har vunnet en god del løp i år, men valgte å sitte foran med både Tinka og Calle Cheven sist og det var begge feilvurderinger. Nå blir det løp bakfra for 11 Tinka, hun kan speede fort. 9 J.J. Funkies finner ikke storformen, men grunnkapasiteten er bra på Tovengen-traveren.
Rangering V5-4: A: 4 B: 2-6-11 C: 9-3-8-7-5 D: 1-10

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5-5 - Varmblodshester. 2140 meter voltestart.
12 ustartede strekhester og to urutinerte tilleggshester er utfordringen for spillerne i V5-finalen. Vi setter et sjanseartet vinnertips til 6 Beauty Pedro. Det har vært stille rundt spydkaster Terje Pedersen og hans Pedro-hester de senere årene, men kanskje har han noe spennende på gang. Så fin ut i prøveløpet og startsporet er bra.

14 Alberth Laylock var sjanseløs mot en meget god McSteamy på Sørlandet sist, men holdt koken flott til andre på sterk tid. Skal hente tillegg på bra strekhester, men er under flott utvikling. Bak disse er det vidåpent og trolig bare å krysse i vei.
Rangering V5-5: A: 6 B: 14-8-9-4-1 C: 13-5-3-2-12-10-11-7

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus