Everest mot nye høyder

Ferske Everest har vist praktfullt talent og jager sin tredje strake seier på Momarken tirsdag. Sjekk våre V5-tips.

Kommersielt

Sportspills meny tirsdag:
V65 Jägersro: Jackpot med en million ekstra

Lunsjtrav Bjerke: Mer dansk dynamitt

Oddstips: Rovers vinner første kamp

Med lunsjtrav på Bjerke, dobbel V5 på Momarken og en spennende jackpotomgang i V65-spillet på Jägersro tirsdag kveld, er det en svært spennende meny vi spillere har foran oss denne tirsdagen. På Momarken byr vi på en fersking som V5A-banker, mens vi setter vår lit til ei hoppe som imponerte i norgesdebuten i V5B-spillet.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

Hot Chili Pepper vant Ulf Thoresens minneløp i 2002 og kan ha ei flott reklamehoppa i 5 Everest som starter i V5-3. Etter et flott prøveløp på 18.8 på nettopp Momarken 15. mai, har hoppa vært lysende i to strake seiersløp. I debutløpet 30. mai tok hoppa en sterk seier fra dødens, og i sin siste start vant hoppa lett fra tet mot svært gode hester (Super Com og X.Factor var to og tre i det løpet). Fra startspor fem bak bilen tirsdag med Tom Erik Solberg atter som kusk, bærer dette høyst sannsynlig til tet. Mot svært moderat motstand (bortsett fra uromomentet 7 Keiba Express) ser dette ut som en topp vinnersjanse. Vi bankerspiller i V5-3A.
Rangering V5-3A: A: 5 B: 7-8-6 C: 9-4-10 D: 3-2-1

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

En karamell i B-spillet
Like opplagt var det ikke å finne bankeren i B-spillet, men etter grundig vurdering falt vi ned på 5 Karamell Broline i V5-5A/V5-2B. Som en av mange nykommere på Erik Killingmos stall den siste tiden, innfridde denne i hans debut. Fra fjerde par utvendig fosset hoppa forbi feltet og kom alene til mål. Det var en flott prestasjon, men det skal tillegges et motstanden var svak den dagen. Nå er ikke motstanden veldig mye tøffere tirsdag, kanskje bortsett fra 8 Estrella (men denne har trukket et dårlig spor og trenger kanskje løp i kroppen etter pause). Vi har god tro på at Erik Killingmo tar seg av V5-5A/V5-2B, og bankerspiller i V5B-spillet, men garderer i V5A-spillet all den tid vi føler Everest er en sikrere banker der.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 5 B: 8-2-6 C: 7-1-9-11-4-3

Det er jackpot i V65-spillet på Jägersro tirsdag kveld. Kjøp en av våre ekspertkuponger

V5-1A - Kaldblodshester. 2140 meter autostart.
Formidabel opphenting av 6 Stingers på Bjerke sist og Tvedt-traveren varslet gryende storform. Galopperte grovt fra start den dagen, men kom flott tilbake til andre. Nå er ikke Stingers hesten man kan stole på, men førstevalget må han bli her.

Fireårige 2 Smedviktor skuffet en smule på Bjerke sist etter å ha kommet seg billig til tet. Kunne ikke svare smygkjørte Are Odin den dagen, men burde vel strengt tatt vunnet for å få fullt godkjent. Trolig bærer det til tet igjen og tirsdag er det formkusk Geir Vegard Gundersen som setter seg opp (allerede 13 seire i juli).

11 Striks har møtt gode hester i det siste, men holder fin form. Løser det seg sånn noenlunde fra bakspor, er Antonsen-hoppa med i striden her. 8 Zara hegero står litt tøft inne på pengene i dette løpet, men er i form og tåler å gjøre litt selv. 5 Bjørnemyr Fresa vant et billig hoppeløp sist og er ikke den som skal gjøre så mye selv. Garderingshest i et ujevnt felt.
Rangering V5-1A: A: 6 B: 2-11-8 C: 5-3-7-10-9-12-1 D: 4

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5-2A - Varmblodshester. Hoppeløp. 2140 meter autostart.
Per Oleg Midtfjeld har ei flott fireårshoppe i 5 Lady Centennial som holdt farten flott etter en tøff åpning sist tirsdag på Momarken. I debutløpet i starten før kom hoppa flott tilbake etter galopp. Blir faktisk ikke mer enn fjerdevalg i spillet, vi setter hoppa først.

Dagfinn Aarum gjester sin gamle hjemmebane mandag og setter seg opp bak 1 Kalaschnikova Moss som tok en enkel seier i sin debut på Arvika for en snau måned siden. Fra et perfekt førstespor må hun selvsagt regnes her. 7 Rebelle Juliane vant med 50 meter på Jarlsberg for fjorten dager siden og imponerte da. Det var fra tet og en overraskende god prestasjon ettersom hoppa ikke hadde vist noe spesielt i startene før. Må regnes på den prestasjonen, men veien til tet ligger ikke åpen i kveld.

8 Cosmetica var god vinner på Bjerke nest sist, men spor åtte trekker ned i kveld. 6 Paris Turf blir lite spilt, men denne hoppa er klart bedre enn raden og får Lars Anvar Kolle i sulkyen i kveld. Se opp.
Rangering V5-2A: A: 5 B: 1-7-8 C: 6-2-9-12 D: 10-3-4-11

V5-4A/V5-1B - Varmblodshester. 2640 meter autostart.
Det er ikke sikkert at 3 Sanner Sid er den beste hesten i dette feltet, men formen er på topp og kusken blant de beste i landet. I tillegg er det stor sannsynlighet for at Eirik Høitomt kjører seg til tet her og da kan det bli en ny seier for den fine fireåringen til Vidar Engebretsen.

Best på kapasitet er trolig 2 Barifant, men i likhet med flere andre av Bo Westergaards stallhester er Barifant variabel og galopplysten. Holder femåringen seg på beina, kan han trolig vinne fra dødens om nødvendig. 6 Inspired Love var helt sjanseløs til å utfordre vår favoritt Kul Broline fra lederryggen i et V65-løp på Bjerke for fjorten dager siden. Kolnes-hoppa skal ikke gjøre for mye selv, men er travsikker og blant de bedre her.

Kapasitet som rekker er det i 7 Frenchwoman, men galoppene kommer tett nå. Skulle hoppa holde seg på beina, kan hun overraske. 5 M.T. Extra Special har også bra kapasitet, og har hatt uflaks i sine siste starter.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 3 B: 2-6-7-5 C: 9-11-1-8-4

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5-3B - Kaldblodshester. 2140 meter autostart.
Undertegnede er ikke redd for å sette underspilte hester først på rangeringen og her må vi teste 4 Knutli Blesen, osm trolig kun blir et sjette/sjuendevalg i spillet. Satt bom fast bak vår vinner Virvar (14 ganger pengene på denne) sist på Jarlsberg og så veldig sprek ut ved målpassering. Med to løp i kroppen er kanskje Knutli Blesen enda bedre i kveld. Svært spennende objekt i V5-3B.

Fra formstallen til Odd Arne Sagholen kommer spillefavoritten 6 Hornnes Siri som har tatt to strake seire etter langt fravær. Har gått i dødens i deler av løpet i begge seiersløpene og kan vinne igjen. Ole Johan Østre velger å kjøre 11 Åser Frøy fremfor 8 Nebbenes Helen og denne fireåringen er veldig mye bedre enn raden. Blir omtrent ikke rørt i totoen, men vi krysser tidlig. 8 Nebbenes Helen tok en fortjent seier på Momarken sist tirsdag og er i fin utvikling.

2 Veslefrikk står fint til og kan kanskje få tet. 5 Tara Linnea er også en mulig tetkandidat og varslet form sist. 9 Lome Hero er ikke noen stor vinnerhest, men Kolle opp fra et fint smygspor ser spennende ut. Veldig fint spilleløp dette og mange vinnerkandidater.
Rangering V5-3B: A: 4 B: 6-11-8-2-5 C: 9-12-7-1-3-10

Øk moroa og spenningen til dagens løp ved også å kjøpe en lyntotokupong i spillboksen under til et av dagens spill

V5-4B/DD-1 - Kaldblodshester. 1640 meter autostart.
1 Ingerøvin har foreløpig ikke vunnet i regi Cato Antonsen, men tirsdag har vi svært god tro på at det kan være dags. Bom fast med krefter spart nest sist og bunnsolid avslutning til andre sist i klart tøffere selskap enn dette. Førstespor bak bilen med flere startraske hester på utsiden gjør det litt sjanseartet, men løser det seg sånn noenlunde har vi god tro på seier.

5 Jeppes Odin holdt farten flott fra lederrrygen på Jarlsberg søndag, men var sjanseløs på å utfordre en god Johan Herbjørn. I kveld blir muligens hesten prøvd i tet, vi tror hesten er mye bedre med ryggløp. Uansett skal han krysses tidlig. 8 Torpa Jo fikk det sydd opp sist, og burde tatt ned vinneren Myhreng Eldi da. Fra spor åtte må nok gjestekusk Kolle klemme til, men vi er litt usikre på formen nå.

En feilfri 2 Gjærla Rasken (står endelig fint til), en smygkjørt 3 Sima Hans (er i form nå) og en forbedret 4 Tjuragutten (skuffet sist, men er variabel) er også mulige vinnere i et åpent løp.
Rangering V5-4B/DD-1: A: 1 B: 5-8-2 C: 3-4-10-7-9-11

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5-5B/DD-2 - Varmblodshester. 1640 meter autostart.
Nytt hyperinteressant drag i V5B-finalen. 8 Fifty Cent spurtet gnirstrende fra køen sist etter meget drøye spor og varslet storform da. Det er V75-klasse på denne vallaken når han er i form, og når favorittduoen har trukket bakspor, aner det oss at Lars Anvar Kolle kommer til å satse fra start her. Vi må sette førstevalget først på vår rangering.

11 Pavie Vang har vunnet overbevisende fra tet i to strake seiersløp i Sigbjørn Kolnes-regi, men får ikke tet nå. Fra ellevtespor kan dette bli sjanseartet. 9 Pas På Jokum havnet helt på vingel sist i Drammen og alt ble feil da for 1,3 oddseren. Kan muligens komme fint gjennom fra dette sporet, og må bli outsideren her. Vi synes disse tre hestene skiller seg klart ut i dette løpet og velger å låse på tre hester i V5B-finalen.
Rangering V5-5B/DD-2: A: 8 B: 11-9 C: 2-10-1-4-5-3-12-7 D: 6

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus