Foto: Bertinussen, Rune Stoltz (Scanpix)

Tromsø lever farlig

Vi er slett ikke sikre på at Tromsø får noen enkel kamp hjemme mot Ljubljana torsdag. Sjekk våre tippetips.

Kommersielt

Sportspills meny torsdag:
Oddstips: Elfsborg tar ikke en Aalesund
Dobbel V5 Bergen: Ei jente til å stole på
Galopp Øvrevoll: Vi satser direkte
Lunsjtrav Bjerke: En vinner fra Bergløf

Det er returkamper i Europa League-kvalifiseringen som gjelder på denne ukens midtukekupong. Samtlige tolv kamper er hentet fra denne kvaliken. Bonuspotten røk lørdag, og dermed er det ikke mer enn 440 000 kroner i denne torsdag.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

1. Aalesund - KF Tirana
Til tross for at Aalesund sparte flere sentrale spillere i bortemøtet med albanske Kf Tirana, fikk sunnmøringene med seg et strålende utgangspunkt med 1-1 derfra. Aalesund kom seg helt til playoff i fjorårets turnering, men var der sjanseløse mot nederlandske AZ Alkmaar. Skaffet seg uansett flott erfaring ved å eliminere Neath, Ferencvaros og Elfsborg i de tre kvalifiserende rundene. Startet i andre kvalifiseringsrunde i år og må ha en flott sjanse til å avansere videre til tredje runde.

Tirana klarte å avansere fra første kvalrunde i 2010/11-sesongen etter å ha slått ungarske Zalaegerszegi, men måtte melde pass mot Utrecht i neste runde. Har ellers få meritter i europacupen. Den hjemlige ligaen ble avsluttet 12. mai. Tok seg til andre kvalrunde etter å ha slått ut Grevenmacher fra Luxembourg (2-0 hjemme og 0-0 borte).

Normalt må dette være en flott sjanse for Aalesund til avansement og vi garderer ikke. H.

2. Tromsø - Olimpic Ljubljana
Tromsø gjorde en flott bortematch i Slovenia og med 0-0 fra bortemøtet bør det være en bra sjanse for avansement for TIL. Har imidlertid ikke vist toppform i Tippeligaen på slutten med svake 0-2-1 på de tre siste. Tromsø var med i denne turneringen også i fjor og avanserte da til andre kvalrunde. etter meget skuffende 0-3 hjemme for ungarske Paksi ble det derimot bråstopp. Viktige Kara og Ciss er opptatt med OL-spill for sine hjemland og er ikke med.

Slovenske Ljubljana gjorde jobben med 3-0-seier hjemme og borte mot Jeunasse d'Esch i første kvalrunde. En av lagets profiler Dare Vrsic er borte, han er solgt til Austria Wien. Endte på andreplass i den hjemlige serien sist sesong, men hadde ikke bedre enn 8-5-5 på bortebane. Kom seg til tredje kvalrunde i fjor, men røk da 3-4 sammenlagt mot Austria Wien.

All den tid Tromsø ikke har med seg bortemål fra Slovenia, må laget være litt forsiktige torsdag og det er slett ikke noe dårlig lag Gutan møter. Når Tromsø kunne ryke 0-3 hjemme for Paksi i fjor, kan de utmerket godt tape her også. Vi dekker fullt ut. HUB.

3. Kalmar -Osijek
Det var mange svenske lag som skuffet i den forrige runden (Helsingborg (CL), AIK og Elfsborg), men Kalmar gjorde jobben og vel så det med å vinne 3-1, til tross for at laget kom bakpå 0-1. Kalmar kom seg til tredje kvalrunde for to år siden, men røk da for Levski Sofia. I hjemlig liga har det gått trått denne sesongen og laget er 10. plass med 19 poeng.

Kroatiske Osijek innledet den hjemlige serien med å spille 0-0 borte mot Zadar i helgen. Tok seg veldig greit til andre kvalrunde etter å ha eliminert Santa Coloma fra Andorra med 4-1 sammenlagt. Marko Leskovic (f) må sone karantene torsdag.

Kalmar skal ha bra kontroll på dette og er normalt sterke hjemme på Guldfågeln Arena, men trenger som kjent ikke å vinne. H.

4. Asteras Tripolis - Inter Baku
Ikke akkurat velkjente lag for oss nordmenn dette. Greske Asteras Tripolis er med i europacupen for aller første gang. Men til tross for at laget er midt i sommerferien, klarte laget 1-1 i bortemøtet.

Inter Baku med 5-0 seier hjemme og 2-0 seier borte mot estiske Trans Narva i den første kvalrunden. Har som så mange andre lag i disse kvalrunden få meritter ute i Europa å slå i bordet med.

Det lukter ikke må av dette oppgjøret, grekerne er videre med 0-0. Vi tror minst på bortelaget. HU.

5. Ried - Soligorsk
1-1 i det første møtet mellom disse etter at Ried utlignet på straffe 20 minuitter før slutt. Flott utgangspunkt for østerikkerne altså ettersom laget også fikk med seg et bortemål. Flott start i hjemlig i helgen med 2-0 seier borte mot Admira Mödling. Ried slo ut Brøndby i fjor, men røk så ut for sterke PSV.

Hviterussiske Soligorsk røk ut i første kvalrunde i fjor med 0-1 tap hjemme og 2-3 tap borte for latviske Ventspils i fjor. Kommer inn i denne runden nå, og står med fine 6-5-0 på de siste elleve i den hjemlige ligaen.

Ried er normalt sterke hjemme og bør ha en flott mulighet til å vinne dette returoppgjøret torsdag. H.

6. Hafnarfjordur - AIK
Det var definitivt ikke et korrekt bilde av kampen at det endte 1-1 i Stockholm i det første oppgjøret. Med et skudd på mål fikk islendingene svært godt betalt. Men de fikk med seg det viktige bortemålet og hjemme blir det selvsagt en annen dans. Meget ukjente Eschen-Mauren ble slått i første kvalrunde etter 2-1 hjemme og 1-0 borte. 0-2-6 på de åtte foregående europacupmatchene.

AIK varierer stort i hjemlig liga og står med 2-0-2 på de fire seriekampene som er spilt etter EM-oppholdet. Hadde ikke marginene med seg i hjemmemøtet, men har gjort det vanskelig for seg selv nå. Røk ut for Rosenborg i CL-kvalifiseringen i 2010.

AIK er nok det beste laget av disse to, og vi tror ikke laget taper denne. UB.

7. FK Senica - Apoel Nicosia
Hjemmelaget mistet flere sentrale spillere etter forrige sesong og har da også startet årets hjemlige sesong med to strake tap. Har et vanskelig utgangspunkt etter 0-2 tap i det første møtet på Kypros. I fjorårets kvalik ble det tap både hjemme og borte for Salzburg.

Apoel Nicosia kom seg altså til gruppespillet i Champions League i fjor og kom seg sensasjonelt videre til kvartfinalen der laget måtte melde pass for Real Madrid. Det er sterke papirer og laget har således skaffet seg solid erfaring i Europa.

Det ser ut som klar fordel bortelaget dette, men de må altså ikke vinne. UB.

8. Vitesse - Lokomotiv Plovdiv
Til tross for at Vitesse ledet fire ganger i bortemøtet med bulgarske Lokomotiv Plovdiv måtte nederlenderne nøye seg med 4-4 i bortemøtet. Har uansett da et strålende utgangspunkt før hjemmemøtet. Er med i E-cup spill for første gang siden 2002/03. Tok en flott 7. plass i den nederlandske serien i fjor.

Lokomotiv Plovdiv endte på 6. plass i den bulgarske serien sist sesong. Har slitt med store økonomiske problemer og flere spillere har forlatt klubben. Et ekstremt typisk hjemmelag. Hadde 13-1-1 hjemme i serien og svært moderate 4-5-6 på fremmed gress.

Dette skal Vitesse fikse ganske så greit og vi ser ingen grunn til å gardere. H.

9. Zeta - JJK
Zeta fra Montenegro tok seg av Pyunik Yerevan i første kvalrunde med 3-0 seier borte og 1-2 tap hjemme. Ledet 2-1 i bortemøtet med JJK, men endte tilslutt opp med 2-3 tap. Endte på tredjeplass i den hjemlige serien i fjor med 60 poeng, med hadde 20 poeng opp til serievinneren Buducnost. 10-4-3 på eget gress og 7-5-4 på bortebane.

Finske JJK slo altså ut Stabøk i den første kvalrunden etter 2-0 seier hjemme og 2-3 tap på Nadderud. I den hjemlige serien går det trått, men 3-3 borte mot Mariehamn i helgen var en liten oppmuntring. Tamas Grubovics var den store helten i hjemmemøtet med hattrick.

Det er ikke lett å plassere disse lagene, men vi har ingen særlig tro på at finnene unngår tap her. H.

10. Sligo Rovers - Trnava
Irske Sligo Rovers har et tøft utgangspunkt her etter 1-3 i bortemøtet med slovakiske Trnava. Har mislyktes i første forsøk i sine to siste kvalspill. Leder den hjemlige irske serien med fire poeng når sesongen er drøyt halvspilt. Solide 10-6-1 på eget gress.

Trnava kom seg helt til playoff i fjor, men måtte der melde pass mot russiske Lokomotiv Moskva. Har startet den hjemlige serien med to strake 0-0 kamper. Endte på andreplass i fjor, kun to poeng bak serievinner Zilina. Solide 8-4-4 på bortebane da.

irene må fremover og kan altså gå videre med 2-0, men Trnava vik nok gå veldig forsiktig ut her og har trolig det beste mannskapet. HUB.

11. St. Patricks - Siroki Brijeg
To nye svært ubeskrevne blad for oss nordmenn. Irske St. Patricks hadde seieren inne i det lengste i bortemøtet, men måtte tåle at hjemmelaget utlignet tre minutter på overtid og dermed endte det 1-1. imponerte dog ikke i den første kvalrunde, der laget såvidt kom seg videre på bortemålsregelen mot islandske IBV Vestmannaeyjar.

Bosniske Siroki har prøvd seg i mange kvalifiseringer, stort sett uten suksess. Endte på andreplass i den hjemlige bosniske serien i fjor, åtte poeng bak serievinner Zeljeznicar. Brukbare 7-5-3 på bortebane da.

Hjemmelaget er videre med 0-0 og det lukter ikke veldig mye må av denne kampen heller. HU.

12. St. Johnstone - Eskisehirspor
Skotske St. Johnstone prøver seg i E-cup kvalifisering for første gang på 14 år. Men har fått et tøft utgangspunkt ettersom laget tapte 0-2 i Tyrkia. Spilte ultradefensivt i den kampen, men altså uten suksess. Endte på fjerdeplass i den skotske serien i fjor, men hadde ikke bedre enn 6-2-8 på hjemmebane.

Tyrkiske Eskisehirspor endte på femteplass i serien i fjor, men det var 27 poeng opp til serievinneren Galatasaray. Brukbare 6-4-7 på bortebane. Har ikke glitret i Europa og stod med 1-2-7 på de ti foregående kampene i Europa før triumfen i hjemmemøtet med skottene.

Tyrkiske lag leverer normalt svakt på bortebane i Europa, men så spørs det hva dette skotske laget kan. Vi bruker alle tegn. HUB.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

Tipping Midtuke, frist: 26.07.2012 18:55
1. Aalesund - KF Tirana H
2. Tromsø - Olimpija Ljublj H U B
3. Kalmar FF - NK Osijek H
4. Asteras Tripoli - FC Inter Baku H U
5. SV Ried - FC Shakhtyor So H
6. FH Hafnarfjördu - AIK U B
7. FK Senica - APOEL FC Nicosi U B
8. Vitesse Arnhem - Lokomotiv Plovd H
9. FK Zeta Golubov - JJK Jyväskylä H
10. Sligo Rovers - Spartak Trnava U B
11. St. Patricks - NK Siroki Brije H
12. St.Johnstone - Eskisehirspor U B

432-rekker:

Tipping Midtuke, frist: 26.07.2012 18:55
1. Aalesund - KF Tirana H
2. Tromsø - Olimpija Ljublj H U B
3. Kalmar FF - NK Osijek H
4. Asteras Tripoli - FC Inter Baku H U
5. SV Ried - FC Shakhtyor So H
6. FH Hafnarfjördu - AIK U B
7. FK Senica - APOEL FC Nicosi U B
8. Vitesse Arnhem - Lokomotiv Plovd H
9. FK Zeta Golubov - JJK Jyväskylä H
10. Sligo Rovers - Spartak Trnava H U B
11. St. Patricks - NK Siroki Brije H U
12. St.Johnstone - Eskisehirspor H U B

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill


sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus