Foto: Ned Alley (Scanpix)

Fire norske lag på kupongen

Vi tror på blandet suksess for Molde, RBK, Aalesund og Tromsø. Sjekk tippetipsene.

Kommersielt

Sportspills meny onsdag:
Oddstips:Lager sveitserost av Molde?
V65 Bjerke:Vi stoler på championen
Viking Lotto:Her kan du vinne 127 millioner i kveld!

De seks første kampene på Midtukekupongen er hentet fra tredje runde i Champions League-kvalifiseringen og spilles onsdag. De seks siste går av stabelen torsdag og stammer fra tredje runde i kvalifiseringen til Europa League.

Vi har som vanlig analysert samtlige 12 kamper og satt opp to spillforslag som kan leveres direkte nederst i artikkelen.

1. Molde - Basel
Molde tok seg enkelt videre til 3. runde i Champions League-kvalifiseringen med 4-1 sammenlagt mot lille Ventspils. De regjerende sveitsiske seriemesterne er imidlertid en helt annen oppgave. For selv om Basel har mistet forrige sesongs stjernespillere Xherdan Shaqiri og Granit Xhaka til henholdsvis Bayern München og Borussia Mönchengladbach og Fabian Frei er opptatt med OL-spill, er kvaliteten, tempoet og farten i denne troppen flere hakk høyere enn det Molde er vant med fra Tippeligaen.

Basel slo som kjent ut Manchester United av forrige sesongs Champions League og imponerte en hel fotballverden med gnistrende angrepsspill i flere av de øvrige CL-kampene.

Sveitserne hadde ikke nevneverdige problemer med Flora Tallinn i forrige kvalifiseringrunde og har åpnet med 1-2-0 på de tre første kampene i serien.

Molde på sitt beste er kapable til å hamle opp med et lag på Basels nivå, men Ole Gunnar Solskjærs disipler har ikke prestert spesielt bra i Tippeligaen i sommer. Hadde tre poeng i lomma på Åråsen lørdag, men et sent LSK-mål gjorde at kampen endte uavgjort. Runden før ble det hjemmetap for bortesvake Viking. Molde er også opptatt med den hjemlige cupen, så kampprogrammet er for tiden meget tøft.

Den viktige trioen Jo Inge Berget, Magne Hoset og Joshua Gatt har slitt med skader i det siste. Sistnevnte er helt sikker ute i kveld, og kampen kommer også trolig for tidlig for de to andre. Skulle alle tre stå over, betyr det en klar svekkelse av Moldes offensive og kreative slagkraft.

Vi tror mest på Basel, men det er en viss U-fare. UB.

2. FC København - Club Brugge
Begge lagene debuterer i denne runden. Danskene kom seg til gruppespillet i Europa League forrige sesong, men tok bare sølv i den hjemlige serien. Har åpnet med 2-1-0 og andreplass i Superligaen etter tre kamper. Har hentet inn Arïel Jacobs (Anderlecht) som ny trener. Scoringsmaskinen Dame NDoye er solgt, og midtbanetalentet Thomas Delaney må stå over grunnet skade.

Brugge kom til sluttspillet i Europa League forrige sesong, men ble slått ut av Hannover. Endte på andreplass i serien og tredje i seriesluttspillet. Tok en oppskriftsmessig 3-1-seier over Waasland-Beveren i ligaeåpningen i helgen. Har vært aktiv på overgangsmarkedet i sommer, med spissen Mohammed Tchite (Standard Liege) som det mest interessante kjøpet. Sliter med en del skader til kveldens kamp.

FCK er normalt sterke hjemme i Parken, og vi tviler på at danskene taper dette oppgjøret. HU.

Har du husket Viking Lotto? Klikk her for kjempe im 127 mill i kveld!

3. Slask Wroclaw – Helsingborg
Slask vant 2-0 borte mot Buducnost i forrige runde, og tok seg dermed videre til tross for 1-0-tap på hjemmebane. Vant den hjemlige ligaen i mai, men den nye sesongen begynner ikke igjen før 17. august. Den storvokste, nederlandske spissen Johan Voskamp er tilbake etter skade.

Et Helsingborg-lag uten skadde Erlend Hanstveit og Ardian Gashi gikk på sitt første hjemmetap i Allsvenskan på nesten 22 måneder mot IFK Norrköping forrige runde. Ligger dermed på femteplass, sju poeng bak Elfsborg. Slo ut walisiske TNS med 3-0 sammenlagt forrige kvalifiseringsrunde.

Her må alle tegn med. HUB.

4. Celtic - HJK Helsinki
Celtic vant skotske Premier League forrige sesong, men imponerte ikke i gruppespillet i Europa League (kun én seier). Kommer inn i denne runden, og den hjemlige serien har ennå ikke startet. Spilte 1-1 mot Inter Milan i en treningskamp i helgen. Midtbanespilleren Kris Commons, som scoret Celtics mål mot italienerne, måtte ut med skade i den kampen, og det er uvisst om han rekker kveldens oppgjør. Angriperen Anthony Stokes er et annet usikkerhetsmoment.

Helsinki knuste KR Reykjavik 9-1 sammenlagt forrige kvalikrunde. Tapte 0-1 for Honka i den hjemlige serien i helgen og ligger på andreplass, to poeng bak FC Inter. Angriperen Erfan Zeneli er ute med skade.

Det er normalt klasseforskjell på disse to, men når folkerekka viser 80 prosent på hjemmeseier til et Celtic-lag som ennå ikke har startet sesongen, garderer vi for grådighetens skyld. HU.

Vinn på trav med Nettavisens eksperter:

5. Fenerbahce - FC Vaslui
Hjemmelaget kom på andreplass i den tyrkiske ligaen forrige sesong og sesongdebuterer i kveld. Har hentet inn Dirk Kuyt fra Liverpool og et par andre forsterkninger.

Rumenske Vaslui var i gruppespillet i Europa League forrige sesong etter å ha slått ut Sparta Praha i playoffrunden og endte på andreplass i den hjemlige serien. Har åpnet med fire poeng på de to første kampene denne sesongen. Har mistet viktige spillere som Wesley Lopes da Silva (61 mål på 113 kamper for klubben), Paul Papp (Verona) og Adailton (lagt opp) i løpet av sommeren.

Vi må spare noen kryss til senere og nøyer oss med H.

6. CFR Cluj - Slovan Liberec
Hardsatsende Cluj er regjerende seriemestere i Romania, men har åpnet med to uavgjorte så langt denne sesongen. Var i gruppespillet i Europa League i 2010/11-sesongen. Spissen Liviu Ganea er skadet.

Slovan Liberec måtte ha ekstraomganger for å tukte Shakhtyor Karagandy forrige kvalifiseringsrunde. Vant den tsjekkiske ligaen forrige sesong og åpnet med 4-0 borte mot Pribram i helgen.

Vi tror mest på rumenerne. H.

7. Tromsø - Metalurh Donetsk
De seks siste kampene er hentet fra Europa League-kvalifiseringens tredje runde og spilles torsdag

Tromsø spilte 0-0 borte og hjemme mot Olimpija Ljubljana forrige runde og tok seg videre etter ekstraomganger. Leverte en god andreomgang mot Rosenborg i helgen, men måtte nøye seg med poengdeling. Viktige Kara og Saliou Ciss er opptatt med OL-spill for Senegal. Tromsø må også klare seg uten skadde Steffen Nystrøm.

Metalurh vant hele 11-2 sammenlagt over Celik Nikisic fra Montenegro forrige kvalikrunde, men har fått en vond åpning på den ukrainske serien. Ligger nest sist med null poeng og 1-5 i målforskjell etter tre runder. Endte så langt ned som sjetteplass i ligaen forrige sesong.

Tromsø er nødt til å skaffe seg et godt utgangspunkt hjemme på Alfheim før returkampen, og det tror vi Gutan klarer. H.

8. APOEL Nicosia – Aalesund
APOEL slo ut Lyon i sluttspillet i Champions League forrige sesong, men møtte veggen mot Real Madrid runden etter. Vant også sluttspillet i den hjemlige serien. Tok seg videre til denne runden ved å beseire FK Senica 3-0 sammenlagt.

Aalesund sikret avansement til tredje runde med 5-0 hjemme mot KF Tirana etter å ha spilt 1-1 borte. Amund Skiri, Peter Orry Larsen, Magnus Sylling Olsen, Adam Sellami Honningsvåg og Demar Phillips står over dette oppgjøret, mens Ville Jalasto er solgt til Stabæk. AaFK Slet mot Stabæk i helgen, men vant til slutt 3-1 takket være en god andreomgang.

Det er meldt godt over 30 grader i Nikosia torsdag kveld, og vi levner ikke Aalesund mange sjanser i dette oppgjøret. H.

9. Servette FC – Rosenborg
Servette tok seg videre til denne runden med 5-1 sammenlagt over armenske Gandzasar. Endte på femteplass i serien forrige sesong, men har startet med tre strake tap og sisteplass denne sesongen. Tapte lørdag hele 1-5 for Lausanne, som ikke hadde scoret et eneste mål på de to første kampene.

Rosenborg slet voldsomt mot lille Ordabasy fra Kasakhstan i forrige runde, men et overtidsmål med 10 mot 11 spillere reddet avansementet. Ble presset bakover av Tromsø i andre omgang søndag, men reddet et viktig poeng i medaljestriden.

Mangler Steffen Iversen (akilles), Rade Prica (karantene) og Simen Wangberg (karantene) til dette oppgjøret og er dermed klart svekket i angrep.

Den elendige formen til Servette og Rosenborgs spisskrise gjør dette til en vanskelig kamp å tippe. Vi setter U som utgangspunkt, men garderer helt ut. HUB.

10. Horsens – Elfsborg
Horsens vant den danske cupen forrige sesong, og dette er lagets debut i Europa. Har tatt fire poeng på de tre første kampene i serien.

Elfsborg har slått Floriana og Dacia Chisinau med 14-1 sammenlagt i de to foregående rundene. Spilte 0-0 borte mot Djurgården i helgen og leder Allsvenskan etter 17 runder.

Elfsborg er det beste laget av disse to, men hjemmefordelen gjør at vi helgarderer. HUB.

11. FC Gomel – Liverpool
Hviterussiske Gomel ligger på tredjeplass i den hjemlige serien og slo enkelt ut Vikingur og Renova i de to forrige kvalikrundene.

Liverpool har 0-2-1 på de tre treningskampene i sommer, men har ikke spilt med toppet mannskap. Stiller uten OL-spillerne Craig Bellamy, Luiz Suarez og Sebastian Coates samt Andy Carroll mot Gomel, men resten av stjernene er påmeldt til denne kvalifiseringsrunden.

Brendan Rodgers er garantert lysten på et godt resultat i sin første offisielle kamp som Liverpool-manager, og vi setter ugardert B.

12. Hajduk Split – Inter
Hjemmelaget kom på andreplass i den kroatiske ligaen forrige sesong, men har solgt mange etablerte spillere i sommer. Har startet med fire poeng og 1-0 i målforskjell i de to første seriekampene denne sesongen. Slo Skonto Riga 2-0 hjemme forrige kvalikrunde, men tapte bortekampen 0-1.

Inter sesongdebuterer i denne kampen. Varierte veldig i prestasjonene i Serie A forrige sesong og endte til slutt på sjetteplass. Tok seg videre fra Champions League-gruppespillet, men tapte for Marseille i første runde i sluttspillet. Har ikke vært veldig aktive på overgangsmarkedet så langt.

Vi ser ikke for oss noen målfest i den kroatiske sommervarmen torsdag kveld, og setter UB.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

Tipping Midtuke, frist: 01.08.2012 18:55
1. Molde - FC Basel B
2. FC København - Club Brugge H U
3. Slask Wroclaw - Helsingborg IF H U B
4. Celtic - HJK Helsinki H U
5. Fenerbahce - FC Vaslui H
6. CFR Cluj - Slovan Liberec H
7. Tromsø - Metalurh Donets H
8. APOEL FC Nicosi - Aalesund H
9. Servette FC - Rosenborg H B
10. Horsens - Elfsborg U B
11. FC Gomel - Liverpool B
12. Hajduk Split - Inter U B

432-rekker:

Tipping Midtuke, frist: 01.08.2012 18:55
1. Molde - FC Basel U B
2. FC København - Club Brugge H U
3. Slask Wroclaw - Helsingborg IF H U B
4. Celtic - HJK Helsinki H U
5. Fenerbahce - FC Vaslui H
6. CFR Cluj - Slovan Liberec H
7. Tromsø - Metalurh Donets H
8. APOEL FC Nicosi - Aalesund H
9. Servette FC - Rosenborg H U B
10. Horsens - Elfsborg H U B
11. FC Gomel - Liverpool B
12. Hajduk Split - Inter U B

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus