Foto: Eirik Hagesæter/Bergensavisen

Karadas gir håp for Sogndal

En spillesugen Azar Karadas går rett inn i startoppstillingen når Sogndal tar imot Strømsgodset på Fosshaugane søndag kveld. Sjekk våre tippetips.

Kommersielt

Sportspills meny søndag:
Oddstips 1: Ny smell for Helsingborg
Oddstips 2: Molde vinner i Bergen
Oddstips 3: Milito sender Inter til topps

V75 Jägersro: Svensk derby og superpott

Fem tippeligakamper og sju kamper fra Adeccoligaen er rammen rundt søndagens tippekupong . Det er en rekke storfavoritter på farten, vi velger blant annet å spekulere litt i Stavanger.

1. Brann - Molde
Vi starter i Bergen der Brann skal prøve å reise seg igjen etter den fryktelig svake bortekampen mot Odd Grenland sist fredag. Et Odd-lag uten flere av sine beste spillere var overlegen i det oppgjøret og Brann gjorde kanskje sin svakeste kamp for sesongen. Erik Huseklepp har mistet både form og landslagssplass og spisskollega Kim Ojo virker også formløs om dagen. Erik Huseklepp har mistet både form og landslagssplass og spisskollega Kim Ojo virker også formløs om dagen. I kveld må Erik Huseklepp stå over grunnet skade. Det samme gjelder for Markus Jonsson og Tomasz Sokolowski som også begge er skadet. I tillegg er Zsolt Korscmar suspendert. Det innebærer blant annet 18-åringen Jonas Grønner fra start i midtforsvaret og store rokeringer i Brann-laget.

Fantastisk kamp av Molde borte mot Heerenveen torsdag og fullt fortjent 2-1 seier der og avansement til gruppespillet i Europa League. Ettersom Strømsgodset avga to poeng i hjemmemøtet med Lillestrøm sist lørdag og Molde vant sin hjemmekamp mot Vålerenga 2-0 overtok moldenserne serieledelsen i Tippeligaen.

Det står 1-1-2 på de fire siste tilsvarende på Brann stadion. Vi tror Molde vinner. B.

2. FK Haugesund - Odd Grenland
Hjemmelaget hadde vist sviktende form forut for hjemmemøtet med Stabæk sist helg og manglet i tillegg profilen Nikola Djurdjic. Det spilte åpenbart ingen rolle, Haugesund avgjorde kampen det første kvarteret og vant tilslutt komfortabelt 4-1. Pontus Engblom var åpenbart en god erstatter for Djurdjic. 5-4-1 totalt hjemme i Haugesund.

Et Odd-lag uten Torgeir Børven, Morten Fevang og Simen Brenne gjorde på sin side en bunnsolid hjemmekamp mot Brann og burde vunnet mer enn 1-0. Fikk dermed en luke på seks poeng ned til Sogndal på kvalifiseringsplassen. Borte har laget svake 3-1-6.

Det står 4-1-1 på de seks siste tilsvarende i Haugesund og vi har vondt for å se hjemmelaget tape. HU.

3. Sogndal - Strømsgodset
Nykommer Ricardo Santos sendte Sogndal i føringen 1-0 i det svært viktige bunnopgjøret mot Sandnes Ulf sist søndag, men det holdt ikke for Sogndal som fortjent tapte 1-3. Formen er helt forsvunnet for Sogndal, som har hentet inn Azar Karadas på fri overgang. Meget viktige Tonny Brochmann returnerer etter karantene.

Strømsgodset har altså mistet serieledelsen etter en seier på de fem siste seriekampene og Alexander Aas er sårt savnet. 4-2-4 er tallene på bortebanene. Både Kim Andre Madsen og Peter Kovacs må sone karantene for gule kort søndag.

Det står 2-7-0 på de ni siste tilsvarende og vi ser slett ikke bort fra at Sogndal kan ta en sjelden trepoenger igjen søndag på et regntungt Fosshaugane. HUB.

4. Viking - Tromsø
Viking hadde fortjent alle poengene i bortemøtet med Rosenborg sist søndag, men en heldig Dorsin-scoring på overtid berget uavgjort for hjemmelaget. Meget solide 5-2-0 på de sju siste for Viking nå, som har fått opp dampen etter at Kjell Jonevret overtok som trener. Spissene Erik Nevland og Patrik Ingelsten var ikke med i Trondheim og sliter fortsatt med skader. 6-0-3 er totaltallene hjemme på Viking stadion. Meget viktige Indridi Sigudsson er blitt skadet og blir borte seks til åtte uker.

Tromsø holdt stand i det lengste i bortemøtet med Partizan Beograd torsdag, men serberne fikk det forløsende målet kvarteret før slutt og dermed røk Tromsø ut av Europa League på bortemålsregelen. Etterlengtet borteseier mot Hønefoss i Tippeligaen sist helg, det var årets første borteseier (1-3-5).

Et sprudlende Viking-lag mot det som etterhvert må være et slitent Tromsø-lag. Men skaden på Sigurdsson bekymrer for hjemmelaget. HUB.

5. Aalesund - Hønefoss
I likhet med Tromsø tok Aalesund sesongens første borteseier da Fredrikstad ble slått 3-1 mandag kveld. Det ga Aalesund en avstand på sju poeng ned til Sogndal på kvalifiseringsplassen. 19 av 26 poeng er tatt hjemme på Color Line stadion. Kjell Rune Sellin ( på lån til Hødd) og Magnus Sylling Olsen (fristilt) er borte.

Hønefoss hadde fortjent poeng i hjemmemøtet med Tromsø sist søndag, men fikk ikke hull på byllen og tapte således 0-1. Har ellers vist flott form den siste tiden og med 29 poeng er det ingen fare for at laget blir involvert i bunnstriden. 3-4-3 på bortebane.

Få tilsvarende oppgjør mellom lagene, men Hønefoss vant tilsvarende oppgjør 3-1 i 2010. Nå har vi klart mest tro på hjemmelaget. HU.

6. Bryne - Kongsvinger
Ett poeng opp til sikker plass nå for Bryne ettersom både Tromsdalen og Hødd vant sine respektive hengekamper i midtuken. Viktig bortepoeng mot Ranheim sist helg, men Bryne har ikke bedre enn 1-1-3 på sine fem siste seriekamper. Moderate 3-2-4 hjemme på Bryne stadion.

Vi gikk mot Kongsvinger i vårt oddstips onsdag i bortemøtet mot Tromsdalen. Glåmdølingene kom bakpå 0-2 til pause i den kampen, men til tross for en brukbar andreomgang ble det med en redusering og tap 1-2. Dermed opprettholdt Kongsvinger sin svake bortestatistikk (3-2-5). Med 26 poeng er det kun seks poeng ned til Bryne som ligger først under streken. Viktige Henry Shindika returnerer etter karantene søndag.

Det står 5-0-2 på de sju siste tilsvarende og ingen av lagene er egentlig tjent med uavgjort her. HB.

7. Hødd - Ranheim
Med to strake seire har Hødd endelig kommet seg over nedrykksstreken, men selv om laget nå ligger på 11. plass er det kun to poeng ned til Bryne under streken. Meget viktig 2-1 seier over Notodden onsdag, der laget også brente et straffespark. Har tatt 17 av sine 22 poeng hjemme i Ulsteinvik (5-2-3).

Litt opp og ned for Ranheim i de siste med 1-1-1 på de tre siste kampene. Måtte nøye seg med 0-0 hjemme mot Bryne sist, men er fortsatt inne på playoff med sine 31 poeng. Men det er kun ett poeng med til Ham-Kam på sjuendeplass. Gode Robert Stene (10 seriemål) er gått til Fredrikstad. I tillegg må Kristoffer Løkberg (m) sone karantene for tre gule kort. Fredrik Midtsjø er hentet fra Rosenborg og får sin debut i kveld.

Hødd har fått opp dampen og er normalt meget sterke hjemme på Høddvoll, men har hatt et tøft program på slutten Ranheim er svekket. HUB.

8. Mjøndalen - Bodø/Glimt
Vi varslet for Mjøndalen i bortemøtet med Kongsvinger sist helg og et effektivt Mjøndalen vant 2-0. Dermed står Vegard Hanssens mannskap med strålende 5-4-0 på de ni siste seriekampene og er helt oppe på fjerdeplass med sine 33 poeng. Det er faktisk ikke mer enn fem poeng opp til Sarpsborg på direkte opprykk. Meget sterke 6-2-1 hjemme i Mjøndalen.

Bodø/Glimt på sin side innehar den viktige sjetteplassen som også dir playoff. Med 31 poeng er det kort vei opp og kort vei ned. Sterk og fortjent 3-1 seier hjemme mot formsterke Ham-Kam sist helg. Men Bodø/Glimt tar som vanlig sine klart fleste poeng hjemme (6-3-1), borte går det tråere (2-4-2). Magnus Sylling Olsen er ankommet fra Aalesund.

Hjemmesterke og meget formsterke Mjøndalen får vår tillit her. H.

9. Sandefjord - Notodden
Vi advarte for at Sandefjord kom til å få det tøft borte mot Ullensaker/Kisa onsdag og til tross for at Sandefjord tidlig kom foran 1-0 i den kampen, skal nok vestfoldingene si seg mest fornøyd med 1-1 som ble sluttresultatet. Det var nok uansett litt skuffende for Sandefjord som dermed er tre poeng bak Sarpsborg på andreplass. 6-2-0 på de åtte siste er uansett meget bra.

Notodden hang brukbart med borte mot Hødd onsdag, men ulsteinvikingene fikk sitt fortjente seiersmål to minutter før slutt. med skarve 14 poeng er det sju poeng opp til Tromsdalen på sikker plass. Meget svake 0-1-8 på bortebane.

Dette må være en topp mulighet for Sandefjord mot et skaderammet Notodden. H.

10. Start - Bærum
Ny storfavoritt på farten her når serieleder Start tar imot tabelljumbo Bærum. Start måtte altså tåle sesongens første hjemmetap i toppoppgjøret mot Sarpsborg for fjorten dager siden, men slo tilbake med en svært viktig 2-1 seier borte mot Strømmen forrige helg. Dermed er Start fortsatt serieleder, tre poeng foran Sarpsborg og seks poeng foran Sandefjord. Meget sterke 7-1-1 hjemme på Sør-Arena.

Bærum har nøyd seg med ett poeng på sine seks siste seriekamper og står fortsatt med fattige ni poeng. Med tolv poeng opp til sikker plass når det gjenstår elleve serierunder, ser det svært tøft ut for Bærum.

Start kan selvfølgelig undervurdere Bærum, men vi har svært vondt for å se Start avgi poeng her. H.

11. Tromsdalen - Strømmen
Vi lanserte Tromsdalen som vårt oddstips i hengekampen hjemme mot Kongsvinger onsdag og til flotte 2,55 i odds innfridde Tromsdalen. Det sendte i tillegg laget over nedrykksstreken, dog kun ett poeng foran Bryne. Etter seks strake tap smakte det nok godt, det skyldes nok mye at skadene nesten er fraværende nå for Gaute Helstrups lag. Søndag er det ny sekspoengskamp, nå mot Strømmen som ligger tre poeng foran. Nå er Vegard Lysvoll klar på lån fra Tromsø, mens Mohammed Ahamed endelig er klar igjen etter to kampers karantene. Dermed kan TUIL-trener Gaute Helstrup mønstre sitt aller beste lag for første gang denne sesongen.

Fire kamper på rad uten seier for Strømmen nå, som røk elleve minutter før slutt i hjemmemøtet med Start sist helg. Har kun fire poeng ned til Bryne under streken nå, og med tap her blir Strømmen for alvor involvert i bunnstriden. I kveld må Steinar Strømnes (f) sone karantene, mens forsvarskollega Frode Bjørnevik har lagt opp. Begge startet i hjemmemøtet mot Start sist helg og derfor Strømmen gjøre rokeringer bak. Svake 2-3-4 på bortebane.

Hjemmesterke Tromsdalen får et klart tips her. H.

12. Ullensaker/Kisa - Alta
Etter 0-1-6 på sju kamper, har det løsnet litt igjen for Kisa med fire poeng på de to siste kampene. Den dramatiske overtiddseieren borte mot Notodden sist søndag (2-1), ble fulgt opp med et meget velfortjent poeng i hengekampen hjemme mot Sandefjord onsdag (1-1). Med sine 29 poeng har Ullensaker/Kisa kun to poeng opp til Bodø/Glimt på playoff. 4-2-3 er tallene hjemme på Romerike.

Alta har med kun 13 poeng hele åtte poeng opp til sikker plass. Baklengsmål ett minutt før slutt ødela i hjemmemøtet mot Sandefjord sist helg (0-1). Står fortsatt uten trepoenger borte (0-4-5).

Det heller mot hjemmeseier dette også, men vi må jage noen skreller også. HU.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

432-rekker:

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus