Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Vålerenga kan overraske i Trondheim

Rosenborg imponerer ikke spillemessig for tiden og vi helgarderer søndagens hjemmekamp mot Vålerenga.

Kommersielt

Sportspills meny søndag:
Oddstips 1: Endelig opptur i Göteborg
Oddstips 2: Mjøndalen kan gå hele veien
Tippeligaen: Oversikt over skader og karantener

V64 Solvalla: Vi byr på to bankere og et herlig drag i V64-5

Søndagens tippekupong består av fem kamper fra Tippeligaen, fem kamper fra Adeccoligaen, en kamp fra Primera og avsluttet med kampen Brøndby - Horsens fra den danske superligaen. Bonuspotten er nå kommet opp i ca 1,1 millioner kroner og utbetales som kjent til en eventuell alenevinner på fulltidskupongen.

Det ble ellers strålende treff på lørdagskupongen med 12 rette både på 96-rekkeren og 432-rekkeren. Det ble 1910 kroner tilbake på 96-rekkeren og 2370 kroner tilbake på 432-rekkeren.

1. Rosenborg - Vålerenga
Søndagens TV2-kamp og prestisjeoppgjør som alltid. Rosenborg er pisket til å vinne ettersom både Strømsgodset og Molde allerede har vunnet sine kamper denne helgen. Med seier her vil Rosenborg fortsatt være et poeng bak tetduoen, i det som tegner til å bli en meget spennende høst i Tippeligaen. Rosenborg har fortsatt bare tapt en kamp denne sesongen (mot Hønefoss) og står med 10-10-1 totalt og 6-6-0 på sine tolv siste seriekamper. Spillemessig er det fortsatt mye å gå på og laget var heldig som ikke lå under til pause borte mot Stabæk sist. Hjemme på Lerkendal viser tallene 5-5-0. Bortsett fra Jon Inge Høiland er det ingen fravær hos RBK.

Vålerenga er i ferd med å gjennomføre en ny skuffende sesong, all den tid mange eksperter hadde laget som en av de store gullfavorittene. 2-1-2 på de fem siste seriekampene er en svært god indikasjon på Vålerengas sesong. Stabiliteteten mangler. Borte har det fungert dårlig, 4-1-5 er totaltallene. Yssouf Koné og Fegor Ogude er fortsatt ute med skader, mens Andreas Nordvik returnerer etter karantene.

Det står 6-0-0 i favør Rosenborg i de seks siste tilsvarende, men Vålerenga er kapable til å ta poeng og RBK stråler ikke for tiden. HUB.

2, Fredrikstad - Sogndal
Begrepet sekspoengskamp gjelder i aller høyeste grad for denne kampen. Fredrikstad fikk tilført sårt tiltrengt "oksygen" med seieren borte mot Lillestrøm for fjorten dager siden. Østfoldlaget har nå kun to poeng opp til Sandnes Ulf og Sogndal nå, og vil med seier her minst være på kvalik. Hjemmefortet Fredrikstad stadion har ikke lignet mye på et fort i år og 3-1-6 på eget gress er det nedrykkstakter over. Nykommerne Martin Pusic (fra Vålerenga) og Robert Stene (fra Ranheim) gikk begge rett inn i startoppstillingen mot Lillestrøm, dog uten å markere seg veldig. Kevin Dure og Mouhamed Gueye er som tidligere ute og det ser bedre ut enn på lenge med mannskapet til FFK.

Sogndal har sluttet å vinne fotballkamper og etter 3-3-0 på sesongens seks første seriekamper og tolv poeng, har det blitt 1-5-9 på de femten neste og kvalikplass i øyeblikket. Er dog vanskelige og slå og står med 0-3-2 på de fem siste borte og 2-4-5 totalt på bortebane. Midtbaneankeret Stephane Badji (fem gule) soner karantene, Ellers er det ingen sentrale fravær for Tone Damli Aaberges favorittlag.

Fredrikstad har kniven på strupen og møter et Sogndal-lag som er forberedt på slike kamper. Vi tror uansett mest på hjemmelaget, men uavgjort virker minst like sannsynlig. HU.

3. Hønefoss - Viking
Kun to poeng på de fire siste for Hønefoss som røk fortjent borte mot Aalesund sist (0-2), men hadde fortjent poeng i forrige hjemmemøtet med Tromsø (0-1). Det er lett å tenke at Leif Gunnar Smeruds mannskap har møtt den forventede veggen nå, men vi tror moralen er bedre enn som så på Ringerike. Med ni poeng ned til kvalplassen er det foreløpig ingen mørke skyer i horisonten. 4-4-2 er tallene hjemme på intime Aka Arena. Viktige Riku Risku blir ute i tre til fire uker og kanstpiller Heiner Mora er også usikker.

Vi advarte for Viking-tap i hjemmemøtet med Tromsø sist og nedturen som lå i luften etter en sterk periode kom. 0-1 endte den kampen, for et Viking-lag som hadde uflaks da laget ikke fikk med seg alle poengene fra Lerkendal i forrige bortekamp (1-1 etter Dorsin-scoring fire minutter på overtid). Totalt 3-4-4 på bortebane, men de fire siste viser 2-2-0. Forsvarssjef Indridi Sigurdsson mister også denne kampen, mens spissene Erik Nevland og Patrik Ingelsten trolig ikke rekker denne kampen heller.

Dette er vrient mellom to lag som kan ha mistet formen. Målfattig og poengdeling? U.

4. Odd Grenland - Stabæk
Hjemmelagte fulgte opp den sterke hjemmeprestasjonen mot Brann (seier 1-0) med en råsterk borteseier i Haugesund i siste seriekamp før landslagsoppholdet og har dermed avansert til 11.plass med sine 28 poeng. Har dermed åtte poeng ned til kvalikplassen og kun fem poeng opp til Tromsø på fjerdeplass. Vi glemmer ikke at Odd var det store høstlaget i fjor. 4-3-3 er tallene hjemme i Skien. Simen Brenne og Fredrik Semb er ute med skader. Morten Fevang, Mattias Andersson og Adem Güven er usikre.
Elba Rashani (tre gule) må sone karantene, og Magnus Lekven er som kjent forsvunnet til Esbjerg.

Stabæk gjorde en solid førsteomgang hjemme mot Rosenborg sist og hadde fortjent ledelse til pause. Men symptomatisk for bunnlag så taper man slike oppgjør og med ti poeng opp til kvalikplassen ser det nesten håpløst ut for Stabæk når kun ni serierunder gjenstår. Bortetallene viser meget svake 1-0-9. Torstein Andersen Aase og Sean Cunningham er fortsatt ute med skader, mens keeper Jan Kjell Larsen (rødt kort) soner karantene.

Vi merker oss at de tre siste tilsvarende på Skagerrak arena alle har endt med borteseier og hjemmelaget har sentrale fravær. Odd blir storfavoritt, men vi værer en mulig skrell her. HB.

5. Sandnes Ulf - Brann
Etter en oppløftende start på sesongen i sin første opptreden noensinne i Tippeligaen har det buttet kraftig mot for Sandnes Ulf. 1-0-6 på de sju siste i Tippeligaen nå og taper laget denne samtidig som Fredrikstad vinner sin kamp mot Sogndal vil laget ligge på direkte nedrykk. 3-3-4 er tallene hjemme i Sandnes. Avni Pepa (ankel), Harald Vindenes (ankel), Steffen Haugland (hofte) og Andreas Westlye (lyske), Andreas Ulland Andersen og Bo Andersen er uaktuelle. I tillegg er følgende spillere usikre: Morten Bertolt (sykdom), Marius Helle (akilles), Tommy Høiland (hamstring) og Sean McDermott (finger). Anel Raskaj er friskmeldt etter ankelbruddet. Altså er det svært usikkert hvilket lag trener Asle Andersen kan mønstre søndag.

Etter bortimot årsverste borte mot Odd nest sist, slo et klart redusert Brann-lag til med årsbeste og 4-1 seier mot daværende serieleder Molde i siste seriekamp før landslagsoppholdet. Typisk Brann vil nok mange mene. Innehar femteplassen, men står med begredelige 2-1-7 på bortebane. Tomasz Sokolowski er stadig ute med skade, mens Erdin Demir betegnes som usikker. Markus Jonsson (legg) og Erik Huseklepp (hofte) er trolig tilbake etter sine skadefravær, mens Zsolt Korscmar returnerer etter karantene.

Til tross for Branns svake bortestatistikk har vi klart mest tro på bergenserne i dette oppgjøret. UB.

6. Alta - Notodden
Kampen for tilværelsen i Finnmarkshallen søndag ettermiddag mellom lag nummer 14 og 15 på tabellen. Alta har med sine 13 poeng hele elleve poeng opp til sikker plass når ni serierunder gjenstår og står med fire strake tap. 2-3-5 er tallene hjemme i Finnmark.

Notodden har to poeng mer, men altså ni poeng opp til sikker plass. Med 0-1-5 på de seks siste seriekampene er det lite som tyder på at det blir Adeccoligaspill på Notodden neste år. Bortestatistikker viser fryktelige 0-2-8.

Alta har gått målløse av banen i sine fire siste kamper, men det skal tillegges at motstanden har vært bra. Notodden har altså tatt to poeng på ti bortekamper. Dette må være klar fordel hjemmelaget. H.

7. Bryne - Sarpsborg 08
Vi hadde tro på Bryne i hengekampen hjemme mot Bodø/Glimt onsdag, men med tildels store skadefravær bakket vi litt av og nøyde oss med å lansere laget som dagens langskudd på våre oddsspill. Bodø/Glimt kom foran 1-0 tidlig i 2. omgang, men Bryne snudde kampen og vant fortjent 2-1. Dermed har Bryne fått fire poeng ned til Hødd under streken og Gaute Larsen fikk en glimrende start som trener. Ett poeng på de fire siste bortekampene, men hjemme er de tre siste vunnet, alle faktisk med 2-1. Totalt 5-2-4 hjemme på Bryne stadion.

Sarpsborg har fått opp dampen og står med seks strake seire og ligger på andreplass med 41 poeng. Det er fire poeng opp til serieleder Start og to poeng ned til Sandefjord på tredjeplass, men sarpingene har en kamp til gode på begge disse.

Det står 3-4-0 på de sju siste tilsvarende, men meget bortesterke (7-1-2) Sarpsborg må få utgangstipset nå. HUB.

8. Mjøndalen - Ranheim
Vegard Hansen og hans Mjøndalen står med fantastiske 7-4-0 på sine elleve siste seriekamper og er helt oppe på fjerdeplass med sine 39 poeng og har faktisk kun to poeng opp til Sarpsborg på andreplass. Bunnsolide 7-2-1 hjemme i Mjøndalen og bruntrøyene kan altså være på vei mot et sensasjonelt comeback i Tippeligaen. Fire strake seire nå etter en komfortabel 2-0 seier borte mot Notodden sist søndag.

Ranheim mistet grepet på hjemmekampen mot Sandefjord utover i andre omgang sist søndag og det lå i kortene at Sandefjord kom til å få den avgjørende 2-1 scoringen. Men holder fortsatt femteplassen og en av playoffplassene med sine 34 poeng, dog er det kun ett poeng ned til Ham-Kam på sjuendeplass. Noenlunde like gode hjemme (4-4-2) som borte (5-3-3), men formen er variablel for tiden (2-2-2 på siste seks).

Formsterke og meget godtgående Mjøndalen får vår tillit på en vanskelig søndagskupong. H.

9. Sandefjord - Bodø/Glimt
Sandefjord reiste seg umiddelbart etter "fadesen" hjemme mot Notodden for fjorten dager siden (3-3 og rotet bort to meget verdifulle poeng da) og tok en fortjent seier borte mot Ranheim i den TV2 Zebra-sendte kampen sist søndag. Ligger på tredjeplass og har kun seks poeng opp til Start på toppen og to poeng opp til Sarpsborg på andre og playoff blir det garantert.
7-3-0 på de siste ti seriekampene og Sandefjord vil åpenbart være med helt inn. Har imidlertid ikke bedre enn 4-4-2 hjemme i Sandefjord.

Bodø/Glimt har bunnsolide 7-3-1 hjemme på Aspmyra, men de svake bortetallene (2-4-4) gjør at Glimt sakker akterut i kampen om direkte opprykk. Skuffende at laget ikke klarte å utnytte hengekampen borte mot et skaderammet Bryne onsdag til å kapp inn på forspranget.

All den tid Sandefjord kun har vunnet fire av ti hjemmekamper er det litt grunn til uro, men vi synes laget så solid ut mot Ranheim og er i beit for sikre. Bortesvake Glimt taper igjen, tror vi. H.

10. Ullensaker/Kisa - Kongsvinger
Kun to poeng opp til Ranheim ( 5-plass )Bodø/Glimt og (6.plass) som innehar de to siste playoffplassene for Ull/Kisa som hadde sju poeng på de tre siste før bortetapet mot nettopp Glimt sist helg (0-1). Arne Erlandsens gutter hadde som kjent en strålende start på sesongen før det kom en lang formsvikt. Brukbare 5-2-3 på eget gress.

Etter tre strake tap avgjorde Kongsvinger hjemmemøtet mot Alta allerede i den første omgangen sist helg (4-0 til pause). Variable Kongsvinger er på plassen bak Ull/Kisa med tre poeng mindre, så det er fortsatt fullt mulig for Tom Nordlies gutter å blande seg inn i playoffkampen. Svake 3-2-6 på bortebane.

Nok et åpent oppgjør dette på en søndagskupong det virkelig lukter store premier av, men vi tror mest på hjemmelaget. HU.

11. Osasuna - Mallorca
Bortesvake Osasuna har i tradisjonell stil innledet med to strake bortetap, men burde og skulle hatt poeng i hjemmemøtet med Barcelona. En ulykksalig utvisning kvarteret før slutt snudde imidlertid kampen og to Messi-scoringer ga Barcelona en ufortjent 2-1 seier. Alejandro Arribas ble utvist sist mot Celta Vigo sist og soner følgelig karantene her. Også Fransisco Punal må sone karantene.

Mallorca har fått en strålende start på sesongen med sju poeng etter to ettmålsseire hjemme (2-1 mot Espanyol og 1-0 mot Real Sociedad) og et sterkt bortepoeng mot Malaga (1-1). Velkjente Giovanni dos Santos er skadet, det samme gjelder for spisskollega Arismendi.

Osasuna hadde sterke 10-6-3 på eget gress sist sesong, mens Mallorca nøyde seg med 5-5-9 på bortebane. Vi har svært god tro på at Osasuna får sesongens første trepoenger her. H.

12. Brøndby - Horsens
Vi avslutter søndagskupongen med dansk superliga. Brøndby hadde en meget svak sesong i fjor og endte da på 9. plass. Årets sesong bærer ikke bud om bedring og kun seks poeng er hanket inn på de åtte første seriekampene. en kamp er vunnet og den kom mot tabelljumbo Silkeborg (2-1) på eget gress. Nå står laget med tre strake poengdelinger, inkludert et sterkt bortepoeng mot Fc København. Det har og er ellers svært mye bråk rundt anstrengt økonomi og reduserte spillerlønninger om dagen.

Horsens har kun tatt ett poeng på eget gress (0-1-3), men på bortebane er det helt andre saker (3-1-0). Er på 8. plass med sine 11 poeng. Spissen Kenan Hajdarevic er forsvunnet til Sønderjyske, mens spissen Jude Nworuh er kommet fra FC Midtjylland.

Brøndby har kun scoret seks mål hittil, men heller ikke Horsens scorer mye. Brøndby kan stille tilnærmet skadefritt, mens Horsens har et par skader og noen usikre spillere. Dette er bingo. HUB.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

Tipping Søndag, frist: 16.09.2012 17:55
1. Rosenborg - Vålerenga H U
2. Fredrikstad - Sogndal H
3. Hønefoss BK - Viking U
4. Odd - Stabæk H B
5. Sandnes Ulf - Brann U B
6. Alta - Notodden H
7. Bryne - Sarpsborg 08 U B
8. Mjøndalen - Ranheim H
9. Sandefjord - Bodø/Glimt H
10. Ullensaker/Kisa - Kongsvinger H U
11. Osasuna - Mallorca H
12. Brøndby - AC Horsens H U B

432-rekker:

Tipping Søndag, frist: 16.09.2012 17:55
1. Rosenborg - Vålerenga H U B
2. Fredrikstad - Sogndal H U
3. Hønefoss BK - Viking U
4. Odd - Stabæk H B
5. Sandnes Ulf - Brann U B
6. Alta - Notodden H
7. Bryne - Sarpsborg 08 H U B
8. Mjøndalen - Ranheim H
9. Sandefjord - Bodø/Glimt H
10. Ullensaker/Kisa - Kongsvinger H U
11. Osasuna - Mallorca H
12. Brøndby - AC Horsens H U B

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Lever spill og sjekk resultatene på mobilen!

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill


sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus