Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)

Endelig opptur i Göteborg

Seriefavoritt IFK Göteborg har vært en gedigen skuffelse denne sesongen, likevel tror vi på laget søndag.

Kommersielt

Sportspills meny søndag:
Oddstips 2: Mjøndalen kan gå hele veien
V64 Solvalla: Vi byr på to bankere og et herlig drag i V64-5

Tippetips: Vålerenga kan overraske i Trondheim
Tippeligaen: Oversikt over skader og karantener

Dobbel V5 Sørlandet: Vinner med alt

Søndagens langoddsprogram byr på fem tippeligakamper og full runde i Adeccoligaen. Det er ellers en rekke kamper fra Europa og også fotball fra Brasil natt til mandag. Ishockeyen ruller for fullt igjen og det er også funnet plass til kamper fra jentenes håndballstart. Totalt er det 89 spilleobjekter på dagens liste.

Lever spill og sjekk resultatene på mobilen!

Ellers ble det fullklaff på det meste lørdag. Tolv rette både på 96-rekkeren og 432-rekkeren. 96-rekkeren betaltet tilbake ca 1900 kroner (inkludert sju ellevere og ti tiere), mens 432-rekkeren betalte tilbake snaue 2400 kroner (inkludert ti ellevere og 42 tiere). Begge oddsdoblene satt også (Hannover/Fulham() til pene 4,07 i odds og (Bolton/Cardiff) til 3,46 i odds.

Dagens langskudd
Reading - Tottenham
Nyopprykkede Reading viste i bortemøtet mot Chelsea at de kan spille fotball. VAr i ledelsen 2-1 et stykke ut i andre omgang i den kampen, men endte opp med 2-4 tap. Sesongens eneste hjemmekamp på Madejski endte 1-1 mot Stoke og Reading har kun spilt to kamper hittil. Tottenham har hatt en meget svak start på sesongen, ikke minst spillemessig og står med fattige to poeng etter tre kamper, og to av kampene er attpåtil spilt hjemme på White Hart Lane. Hvorfor Tottenham er satt til så stor favoritt i denne kampen er en undertegnede og her er det kun hjemmeseier som gjelder ved eventuelt spill. 3,45 på Reading er et fint langskudd søndag.

HamKam - Start
Etter to strake tap (mot tøff motstand) innfridde Hamkam vårt oddstips med stil i bortemøtet mot Strømmen sist søndag og ga seg ikke før det stod 4-0 i målprotokollen. Med 33 poeng og sjuendeplass er Hamkam kun ett poeng bak Ranheim og Bodø/Glimt som begge innehar playoffplasser i øyeblikket. Både Ranheim og Bodø/Glimt skal ut i tøffe bortekamper søndag og med seier her vil Hamkam trolig avansere til playoff. Start skuffet med 3-3 hjemme mot Tromsdalen sist, og det er litt rusk for Start og Mons Ivar Mjelder i øyeblikket og tankene rundt direkte opprykk kan bli en utfordring utover høsten. Hamkam må ha bedre muligheter enn det oddsen indikerer og 2,95 på Kamma et klart langskudd for oss denne søndagen.

Dagens avslag
Odd - Stabæk
Hjemmelagte fulgte opp den sterke hjemmeprestasjonen mot Brann (seier 1-0) med en råsterk borteseier i Haugesund i siste seriekamp før landslagsoppholdet og har dermed avansert til 11.plass med sine 28 poeng. Har dermed åtte poeng ned til kvalikplassen og kun fem poeng opp til Tromsø på fjerdeplass. Vi glemmer ikke at Odd var det store høstlaget i fjor. 4-3-3 er tallene hjemme i Skien. Simen Brenne og Fredrik Semb er ute med skader. Morten Fevang, Mattias Andersson og Adem Güven er usikre.
Elba Rashani (tre gule) må sone karantene, og Magnus Lekven er som kjent forsvunnet til Esbjerg. Stabæk gjorde en solid førsteomgang hjemme mot Rosenborg sist og hadde fortjent ledelse til pause. Men symptomatisk for bunnlag så taper man slike oppgjør og med ti poeng opp til kvalikplassen ser det nesten håpløst ut for Stabæk når kun ni serierunder gjenstår. Bortetallene viser meget svake 1-0-9. Torstein Andersen Aase og Sean Cunningham er fortsatt ute med skader, mens keeper Jan Kjell Larsen (rødt kort) soner karantene. Vi merker oss at de tre siste tilsvarende på Skagerrak arena alle har endt med borteseier og hjemmelaget har sentrale fravær. 1,38 for Odd-seier under slike forutsetninger. Nei takk.

Dagens spill
IFK Göteborg - Elfsborg
IFK Göteborg var meget aktive på overgangsmarkedet før årets sesong og mange eksperter hadde laget som gullfavoritt før sesongen. Tidligere Stabæk-spiller Pontus Farnerud og vår egen Kjetil Wæhler var blant dem som ble hentet inn. Etter 21 serierunder ligger IFK på tolvteplass med 25 poeng og har 19 poeng opp til dagens motstander, serieleder Elfsborg. Ingen tvil om at IFK har vært den store skuffelsen i Allsvenskan denne sesongen. Det er faktisk kun tre poeng ned til Gefle på kvalifiseringsplassen og IFK må ha flere poeng. Var i ferd md å havne helt i undergrunnen borte mot GIF Sundsvall i siste seriekamp og lå under 0-3 da kvarteret gjenstod, men en strålende opphenting berget ett poeng (3-3).

Serieleder Elfsborg har tatt 34 av sine 44 poeng på kunstgresset hjemme i Borås, og har når ni serierunder gjenstår fem poeng ned til Häcken på andreplass, Malmö på tredjeplass og AIK på fjerdeplass. Utfordrerne er altså like bak og det er aldeles ikke avgjort i Allsvenskan. Elfsborg har ikke bedre enn 4-1-5 på bortebane denne sesongen og de fire siste bortekampene har kun gitt ett poeng. Det vi også skal merke oss er at Elfsborg har 0-1-4 på de fem bortekampene de har spilt på naturgress i år. Begge lag har noen fravær.

Det står 3-1-0 på de fire siste tilsvarende i favør IFK. Hjemmelaget er brukbare hjemme 4-5-1 og er uten tvil bedre enn det har fått vist. Elfsborg sliter med borteformen og vi har god tro på IFK fikser tre poeng i kveld. Oddsen for hjemmeseier er 2,40 og kan spilles som singel.

Spilleforslag 1 søndag (spillestopp kl 16.25):
Kamp 36 IFK Göteborg - Elfsborg 2,40 2,80 2,50
Klikk her for å levere denne singelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus