Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX

Poengene blir i Ålesund

På eget kunstgress skal AaFK være en meget tøff motstander for et fornyet Lillestrøm med startvansker.

Kommersielt

Sportspills meny lørdag
V75 Färjestad: 60 millioner i spill!
Tippetips: Chelsea holder koken

Oddstips 1: Wolves vinner igjen
Oddstips 2: Ålesund slår tilbake

Premier League: Skaderapport
Premier League: Fun facts om helgens runde

langoddsen finner vi mye norsk og engelsk fotball innledningsvis. Som vanlig er det Bundesliga klokken 15.30, før det virkelig braker løs i England klokken 16.00. Oddsen-Ligaen er godt representert, og lørdagskamp i Tippeligaen er Aalesund - Lillestrøm. Ellers er det full runde i Ligue 1 og enkelte kamper fra Serie A og Primera Division som vekker størst interesse.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
44. Wigan - Fulham B 2,65

Wigan har levert som forventet hittil, de sliter mot de beste lagene men tar poeng fra den andre på nedre halvdel i ny og ne. Denne gangen kommer et offensivt sterkt Fulham på besøk. Kacaniklic, Berbatov, Ruiz og Petric kjemper om plassene på topp og alle skal være i stand til å score her. Fulham har ofte lykkes mot Wigan, og vi synes 2,65 for at Fulham tar sesongens første borteseier mot nettopp Wigan ser spennende ut.

57. Leeds - Nottingham Forest B 2,75
Leeds sliter med skader på de beste spissene sine, og det er usikkert hva stor slagkraft de stiller med i dag. De møter et ubeseiret Forest som vant 7-3 her forrige sesong. Som vanlig kan vi forvente oss alt mulig av Leeds, og en svak prestasjon i dag vil ikke overraske oss. 2,75 på det beste laget ser veldig bra ut i våre øyne og må prøves som et langskudd. Klokken 12.00: Oddsen er dessverre blitt satt ned til 2,45.

Dagens avslag
102. Juventus - ChievoVerona (0-1) H 1,67

I våre øyne er ikke i dag den rette dagen å satse på storseier til Juventus. Oddsen er lav, som vanlig, men motstander holder et habilt Serie A-nivå og Juve kommer fra en viktig kamp mot Chelsea i Champions League, som endte 2-2 og kostet en del krefter. Vi holder oss unna handicapspill på Juventus akkurat i dag, spesielt når oddsen bare er 1,67.

Dagens spill
Det skjer så mye i England og rundt om kring i Europa at vi må la Oddsen-Ligaen ligge denne lørdagen. Fra Premier League ser West Bromwich og West Ham ut som spennende spill, og vi bruker førstnevnte i en dobbel med Solbakkens Wolverhampton, som skal ut mot bunnlaget i Championship.

I dagens andre dobbel ser vi på Tippeliga-oppgjøret mellom Aalesund og Lillestrøm, samt en fransk godbit til 2,15 i odds.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

79. Aalesund - Lillestrøm
Aalesund har vært et typisk hjemmelag så langt. Gode 6-4-1 på eget gress holder dem oppe rundt midten av tabellen. Bare Molde har vunnet her. Forrige runde hadde Rekdals menn lite å melde borte mot Godset og røk 0-4 i Drammen, men går det som det pleier skal de slå tilbake med hjemmeseier nå.

Jason Morrison har vært i slaget på trening og er ventelig tilbake her etter å ha stått over med vondt kne mot Godset. Tramaine Stewart er suspendert. Ellers skriver Sunnmørsposten følgende: «Rekdal sliter med offensive alternativer lørdag. Demar Phillips kommer til å bekle venstrekanten etter sin langvarige skade, det fastslo Rekdal i går. Leke James blir nok midtspissen, mens Christian Myklebust kanskje kan rekke kampen. Han har vært sjuk, men trente så vidt i går.»

Lillestrøm har hentet inn mye nytt og spennende, men de sportslige resultatene står ikke helt i stil. Etter uavgjort mot Hønefoss og Godset, har det blitt to strake tap hjemme for Fredrikstad og borte mot Tromsø. Trener Haglund har måttet tåle kritikk etter at han satte forsvarsveteranen Kippe ut av laget mot Tromsø sist, da treneren mente han ikke hadde prestert bra nok på trening. Etter sammenbrudd i forsvaret og 1-5-tap, tror vi Kippe kommer raskt tilbake på rett plass. Til LSK-forsvarets forsvar må det sies at midtbane og angrep ikke var stort bedre de heller. Lillestrøm har greie 3-4-4 på bortebane, men er likevel ikke mer enn tre poeng over kvalikplass for nedrykk.

Moryke Fofana kan få sin LSK-debut, skriver klubben på sin nettside. Ellers noterer vi at Palmason, Ringstad, Staw, Kippe og Søgård ble satt ut av startoppstilling til fordel for Vaagan Moen, Gabrielsen, Ramovic, Nystuen og Hauger sist. I dag ventes endringer igjen. Vi kan ikke se at det skal være nye skader i laget.

Historien viser at Lillestrøm stort sett taper i Ålesund. Vi kan ikke tro at Lillestrøm skal spille like svakt nå som i Tromsø, men de kan heve seg mange hakk og tape likevel, for å si det slik. Begge lag kommer fra tap, og vi tror hjemmebanefordelen nok en gang spiller inn for AaFK. Lillestrøm kan trenge mer tid på å få alle de nye på plass spillemessig, og vi bruker 1,65 på hjemmeseier, i en dobbel.

95. Reims - Nancy
Det er spilt fem runder i Ligue 1, og opprykker Reims ser ut til å ha kommet i siget. Etter tap for Marseille og Bastia i de to første rundene, er Sochaux og Montpellier slått på dagens bane, og man knep med seg ett poeng borte mot Toulouse. Reims har hevet seg dit de ønsker å være, og nå tar de poeng mot etablerte Ligue 1-lag. Nå gjelder det å holde dampen oppe.

I dag forteller klubben at Peuget, Toudic, Fortes, Liébus og Ghilas er ute. Det betyr at at Ayité (m) er tilbake, de andre har vært ute en stund. Fra før er også Fofana ute. Trener Hubert Fournier sier han forventer sterk motstand i dag, men at de skal bygge videre på alt det positive med 3-1 seieren over Montpellier sist. Han har tatt ut denne troppen:

Agassa, Malherbe – Mandi, Signorino, Sekkat, Souaré, Tacalfred, Weber, Glombard – Krychowiak, Ca, Devaux, Ramaré, Ghisolfi, Diego, Ayité – Fauvergue, Courtet.

Nancy har vi ikke sett i aksjon, men rapporter forteller at det var fullstendig fantasiløst spill hjemme mot Marseille forrige runde, det endte med tap 0-1. Runden før ble det 0-3 for Lorient, før det ble det 0-1 mot Toulouse. Dette kom etter en positiv sesongstart med seier mot Brest og uavgjort mot Lille. Litt overraskende har Nancy sluttet å score mål og har tilsynelatende mistet piffen etter få runder.

Haidara (f) er ute med skade. Det snakkes om å gjøre endringer i laget for å få bukt med den dårlige trenden, men problemet sitter antagelig i spillernes hoder.

Reims er inne i en god periode der de har tro på seg selv og vinner hjemmekamper. Dagens Nancy slår oss ikke som det rette laget til å endre på det, og 2,15 for en ny hjemmeseier i Reims ser bra ut. Dette gir oss en dobbel til 3,55 og det blir dagens andre spill. Innsats 100 kroner og spillefrist klokken 17.55.

79. Aalesund - Lillestrøm 1,65 3,50 4,20
95. Reims - Nancy 2,15 2,80 2,85

Total odds 3,55

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus