*Nettavisen* Sportspill.

44 millioner kroner venter

Foto: Hesteguiden.com

Det er fortsatt voldsomme penger å spille om i V75-spillet og på Biri lørdag kan en eventuell alenevinner ta med seg 44 millioner kroner. Sjekk våre V75-tips.

01.06.12 10:49

Det er idylliske Biri travbane som er vertskap for ukens V75 og kvaliteten på løpene denne lørdagen er strålende. Flere storfavoritter er på farten og i tillegg finnes det en rekke svært spillbare hester. Vi velger å stole på en av favorittene som banker, men drar også til med en frekkis i V75-1 som banker.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

HTML EMBED

Vår hovedbanker i denne omgangen er bare fire år, men på fem starter i 2012 har hesten fortsatt ikke tapt. Det handler om 6 Rognfaks som kommer ut i V75-3. Voje Faks-sønnen startet med tre seire i forholdsvis billige omgivelser, før han ble kastet til ulvene i Telemarksløpet på Klosterskogen påskeåaften. Der møtte han de beste fireåringene i landet, og ble sendt avgårde til 10 i vinnerodds og som et femtevalg i V75-spillet. Rognfaks satt tidlig i tet den dagen og fenomenet Tekno Odin var faktisk sjanseløs på å hente igjen hesten fra sitt tillegg. En seksstjerners prestasjon og Rognfaks fulgte opp med en råsterk seier fra dødens på Jarlsberg for en måned siden. Spor seks i volta lørdag betyr normalt tidlig tetkjenning og er formen konservert (en måned siden siste start), har vi vondt for å se Rognfaks tape dette løpet. Vår hovedbanker i omgangen. Vi har respekt for trønderne 13 Alsaker Faks og 14 Pondus, men at de skal hente 20 meter på en feilfri Rognfaks, det tviler vi på.
Rangering V75-3/V5-5: A: 6 B: 13-14-9 C: 5-10-11-2-1-4-3-7-12-8-15

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

HTML EMBED

En frekkis med Gunnar
Til tross for 20 meter tillegg i V75-1, har vi svært god tro på at 12 Cyrilja vinner den første avdelingen. Hoppa til Kjell Erik Tangen fra Brandval har kun startet tre ganger i år. Innledet med en innsats langt under pari på Bjerke for to måneder siden. Var voldsomt forbedret nest sist i et V75-løp på Leangen. Da satt hoppa langt bak underveis, men avsuttet gnistrende til andreplass. I sitt siste løp på Bjerke for halvannen uke siden satt hoppa sist underveis, men via en makeløs sisterunde var hoppa toer i mål. Vinneren av det løpet het Up To Date. Lørdag har Up To Date tjue meter bedre betingelser, men 2600 meter er en klar fordel for Cyrilja og det kommer til å bli tempo underveis. Når Up To Date fredag morgen er et klart førstevalg i spillet (markert på 68%) og skal håndtere voltestart (kommer ikke til å få en flying start) og Cyrilja er nede som et tredjevalg og kun markert på 18%, ligger all verdien på Cyrilja. Vi er så frekke at vi knaller til med bankerspill på Cyrilja i V75-1.
Rangering V75-1/V5-5: A: 12 B: 3-1-11-4 C: 15-10-8-5-13-14-9-6-7-2

HTML EMBED

Vi garderer en av omgangens største favoritter
I V75-5 kommer 15 Torianna til å bli dunderfavoritt etter sine meget imponerende seiersløp på slutten. Både nest sist på Biri og sist på Bjerke har hoppa sett lysende ut, men begge seirene er kommet fra tet. Sist gjorde Torianna kanskje sitt beste løp i karrieren da hun vant uforskammet enkelt mot bra medsøstre. Men Biri travbane og førti meter tillegg i et femtenhesters-felt er ikke optimale betingelser og det skal ikke bli mye feil på veien før det kan bli for langt frem. Vi velger å spekulere.

Vi starter med 1 Voje Eldina som vi har jaktet ved flere tilfeller de siste månedene. Fireårshoppa er kapabel og her kan det bli umiddelbar tetkjenning. I slike løp er det alltid en fordel og på en rask Biri-bane kan hoppa trolig et godt stykke ned på 27-tallet. 2 Drømmina er også kapabel. Hadde slått en hest som Bork Faksen enkelt sist gang hun var ute på full vei og står fint til her. Klart aktuell uten galopp. 10 Kremlinn har vært en sensasjon de siste månedene. Sist vant hoppa fra dødens over 2600 meter. Hoppa er god fra start og skaffer seg en bra posisjon direkte her. 13 Søreng Spika har atter en tøff oppgave fra lengste tillegg, men var krafig forbedret sist. Garderingshest.
Rangering V75-5: A: 15 B: 1-2-10-13 C: 5-14-6-7-8-11-4-12 D: 9-3

V75-2 - Varmblodshester. 2100 meter voltestart. Norskfødte.
Et praktfullt spilleløp venter oss i V75-2. Vår klare favoritt og bankeralternativ blir fjerdevalget og 14-prosenteren 10 Standing Ovation. Fireåringen til Kristian Malmin skal riktignok hente tillegg på gode strekhester, men Love You-sønnen tåler nok både en, to og tre runder i tredjespor. Glitrende toer bak en rågod K.L.M. Buymethemoon på Bjerke sist og Standing Ovation er under rivende utvikling. Skal spilles her.

5 Staply er utrolig nok nede som et niendevalg i spillet, det må være riv ruskende galt. Vi blir ikke overrasket om denne vallaken kan ned mot 16.0 over distansen og som sannsynlig tethest er vi tidlig med på notene her. 8 Jet Racer G.T. kom seg tidlig til tet fra bakspor sist og da ble det enkel seier. Møter betydelig tøffere motstand her og nå blir det ikke tet. Overspilt favoritt? 3 Saevous hadde muligens vunnet sist uten galoppen ut av den siste svingen sist. En sterk type som tåler hardkjør underveis. 13 SGT. Pepper var skodd om før Bjerkeløpet sist, og du verden for en virkning det hadde på hesten. Til tross for dødens på gode Beak's Mr. Toby underveis, var Mr. Commissioner-sønnen først. Selv fra tøffe betingelser, skal hesten med tidlig her basert på prestasjonen sist.

2 Dream Play (flott vinner fra tet sist og i utvikling), 12 Calle Cheven (absolutt toppform og er veldig effektiv på speed), 11 Jamie Bonanza (solid sisterunde sist), 6 I Have A Dream (i utvikling og ikke sjanseløs), 1 Shriraz J.C. (holdt stand i det lengste sist og kan smyge med her) er også hester som kan vinne i lørdagens flotteste spilleløp.
Rangering V75-2: A: 10 B: 5-8-3-13 C: 2-12-11-6-1-9-7-14-15

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

HTML EMBED

V75-4 - Kaldblodshester. 1600 meter voltestart.
Andrevalget 7 Aaby Knekten blir vårt klare førstevalg i dette litt uoversiktlige sprintløpet. Aaby Borken er normalt kjapp i vei og fra springspor tror vi det bra muligheter for tet her. Satt i tet også nest sist på Bjerke og avviste da enkelt gode Norheim Flaks i seierskampen.

1 Bokli Storm har vunnet tre av sine fire løp i sin hittil korte karriere, men imponerte ikke noe spesielt sist. Fra innerspor blir det uansett et flott løp her og vinnerhester må spilles. Vi betaler også for 5 Hokseng Rypa som responderte strålende på å gå skoløs for første gang og vant såre enkelt på Biri sist fredag. På speed matcher hun trolig vår favorittduo. Bak disse tre er det mye rart på farten og ikke veldig mange vinnerkandidater. Verken 4 Eld Stjernen eller 9 Raukvin har fordel av sprint og vi velger derfor å låse dette løpet på tre hester.
Rangering V75-4: A: 7 B: 1-5 C: 9-4-12-2-8-11-15 D: 6-10-14-13-3

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på lyntotokupong

HTML EMBED

V75-6/DD-1 - Kaldblodshester. 1600 meter voltestart.
En markant forbedret 9 Rossi var kraftig forbedret sist og selv om hesten står på 20 meter tillegg her på sprint, setter vi hesten først. Rossi er normalt veldig god fra start og vil få en fin posisjon direkte her. Får Rossi da smyge med underveis, er han fryktelig god på en speed. Er nede som et fjerdevalg i spillet og hyperinteressant lørdag.

7 Solør Stegg er favoritt og står i et flott springspor. Men er ikke blant de kjappeste fra start og slett ikke sikkert Blekkan kommer seg til tet her. Da blir det sjanseartet, men treffer Blekkan og hesten holder seg på beina kan han bli vond å fange. 15 Alm Taragon har fått velfortjent løpsfri i to måneder. 14 seire på 18 startet forteller om en unntakshest. Løpets helt naturlige outsider.

Gunnar Austevoll setter seg opp bak lunefulle 13 Tin Tveiten som ikke uventet kastet inn håndkleet fra tet i Drammen sist. Denne karen må ha ryggløp og treffer Gunnar underveis med posisjonene, kan hesten vinne dette. Blir lite spilt og nede som et åttendevalg og kun markert på seks prosent. Fra et bedre startspor hadde vi satt 4 Osingen høyere på rangeringen, men fjerdespor volte trekker ned. 5 Hjelset Lissi har fått hvilt seg i seks uker nå. Her kan det bære rett til tet og til tross for tøff motstand er ikke hoppa sjanseløs.
Rangering V75-6/DD-1: A: 9 B: 7-15-13-4-5 C: 6-8-14-12-3-2-10-11-2

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

HTML EMBED

V75-7/DD-2 - Varmblodshester. 2600 meter autostart.
Nok et strålende spilleløp i V75-finalen der vi setter 4 Gary's Coktail først. Femåringen som fikk spolert store deler av den normalt innbringende fireårssesongen har vært strålende i to strake seiersløp nå. Sist på Biri var en så god hest som Yankee's Photo helt sjanseløs. Trolig blir Coktail Jet-sønnen bare bedre og bedre og dette kan være en kommende elitehest. 2600 meter er ikke noe minus.

Men teten er det trolig 2 Express Pepper som får. Derfra var Express Pepper strålende sist i V75 og vant såre enkelt, til tross for en svak varming. Express Pepper kan lede dette rundt om. 6 Gann Stone spurtet gnistrende fra køen nest sist til tredje og gjorde et nytt flott løp sist (møtte da Dacke Håleryd og Anthony Boko). Ikke så tøffe konkurrenter denne lørdagen, men må ha det servert underveis. 7 Chippon spurtet også strålende i et V65-løp på Bjerke sist. Får hesten gode rygger underveis her, kan han vinne.

3 Leon West kommer tilbake etter noen måneders pause og vant et V75-løp over denne distansen i januar. 12 Callisto er nede som et tiendevalg i spillet. Det forteller det meste om kvaliteten på dette løpet. Callisto gjorde et kruttsterkt løp utvendig for Pas på Jokum sist og klaffer det noenlunde underveis her er ikke hesten sjanseløs.
Rangering V75-7/DD-2: A: 4 B: 2-6-7-3 C: 12-1-5-9-8-10 D: 11

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

HTML EMBED

V5-1 - Varmblodshester. 1609 meter autostart.
9 Oslo Kronos galopperte seg bort i et av rammeløpene på Bjerke under OGP-dagen i steintøft selskap. Nest sist var Oslo Kronos strålende vinner fra tet på Biri. Her har hesten rygg på meget startraske Tinka og dermed får hesten en fin posisjon direkte fra bakspor. Vi tror Oslo Kronos er beste hesten i et flott spilleløp.

2 Tinka blir favoritt etter to strake sprintseire. Tinka var splendid fra tet sist på Biri og vant overlegent. Bedre hester imot her, men kan vinne igjen. 10 The First Time er en av mange kapable amerikanere på Frode Hamres stall. Lå veldig hardt på i tet for Malin Berås i et ungdomsløp på Sørlandet sist, men holdt både fart og stil helt hjem og landet på sterke 13.0. Kan vinne igjen. Vi synes vel disse tre skiller seg litt i den første V5-avdelingen.
Rangering V5-1: A: 9 B: 2-10 B: 1-11-12-4-3-7-6 D: 8-5

HTML EMBED

V5-2 - Kaldblodshester. 2100 meter voltestart.
7 Holterjerven kommer tilbake etter tre måneders pause og blir vår knepne favoritt i V5-2. Fireåringen har startet tre ganger i 2012 og vunnet alle tre. Styrke det nok av hos Åsajerven-sønnen og feilfritt skal dette være en fin vinnersjanse.

8 Viktor K. fløy noe voldsomt mellom galoppene på Jarlsberg i sin siste start, etter et svakt løp nest sist. Fartsmessig er trolig Viktor K. best i dette feltet, men det er ikke hver dag han vil. 4 Tangen Jerven skuffet og ville ikke legge seg til på Leangen i sin nest siste start, men var tilbake som en solid vinner igjen sist på Biri. 7 Rapp Odin var veldig tråkk underveis sist, men fikk opp farten til slutt. 5 Tronga Gutten kan få tet og er i klar fremgang.
Rangering V5-2: A: 7 B: 8-4-7-5 C: 1-3-2

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.