Foto: Anders Kjærbye/Scanpix

AaB trosser spådommene

Vi tror Kjetil Wæhler og hans Aalborg vinner igjen. Her er dagens oddstips.

Kommersielt

Mandagsdelen av langoddsen byr på Fair Play-Liga, fortrinnsvis med rekruttlagene til Tippeligaklubbene i aksjon. Ellers er det norsk 3. divisjon og noen svenske fotballkamper som ser interessante ut, og noe dansk, finsk, tysk og fransk fotball. Dessuten møter Vålerenga Liverpool i vennskapskamp.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
Fram Larvik er et vrient lag å tippe, men de er en gjeng som kan glimte til, og deres maksimale potensiale ser ut til å være stort. De to siste i Larvik er vunnet 2-0 over FK Tønsberg og hele 6-2 over FK Senja. Begge disse er gode bortelag, og dette var på papiret tøffe kamper for Fram.

I dag kommer selveste avdelingslederen på besøk, og det ligger i kortene at Fram hever seg med oppgaven og gjør det vanskelig for Skeid. Oslo-gutta er gode, men ikke uslåelige, det vet vi, og de er ikke helt fulltallige heller. Bortekampen i Larvik er et skjær i sjøen for Skeid, og dagens langskudd blir H i objekt 99 til fine 3,60.

Dagens avslag
Vi holder oss unna store favoritter til elendig odds i den tyske cupen, da overraskelsene i denne turneringen kommer for tett til å spille for eksempel Bayern München til odds 1,20 på bortebane. Ikke dermed sagt at vi tror Eintracht Braunschweig vinner, og vi kunne godt vurdert et spill på Bayern -1 til 2,00 i odds, men dette tilbyr ikke Norsk Tipping.

Dagens spill
GAIS og Monaco var lenge oppe til vurdering, og vi tror de har gode sjanser, men vi fristes også av den danske mandagskampen. Vi lander på et singelspill, da hjemmeseieren i Ålborg er brukbart godt betalt.

Følg dagens sport LIVE her

AaB - FC Midtjylland
Dansk Superliga, 3. runde. AaB berget plassen med et nødskrik forrige sesong, da de som svakeste hjemmelag over streken var ett poeng unna nedrykket. Når de så mister en del sentrale spillere før denne sesongen, var det ikke mange som trodde på dem. Med 2-2 borte mot Brøndby og en sterk 2-1-seier mot rivalen fra Århus, AGF, har AaB overrasket positivt, både resultatmessig og ikke minst spillemessig. Kanskje ser vi et eksempel på at når et par av frontfigurene forsvinner, trer nye spillere fram fra annen rekke og tar ansvar, fordi de er nødt.

Rasmus Würtz, Kasper Bøgelund, Marcus Tracy og Denis Dedovic er ute med skader. En spiller ved navn Lucho, som vi ikke kjenner så godt, venter fortsatt på oppholds- og arbeidstillatelse. Würtz (m) hadde vært god å ha på banen i dag, resten av fraværene kan man leve med. Trener Kent Nielsen har tatt ut denne troppen:

Larsen, Kristensen, Wæhler, Nielsen, Petersen, Chanko, Due, Augustinussen, Curth, Helenius, Wichmann, Rolfe, Andersen, Dalsgaard, Gotfredsen, Christensen, Ahlmann, Toft og Kusk.

FC Midtjylland har spilt fem kamper i juli. I kvalifiseringen til Europa League har man slått The New Saints 3-1 og 5-2, og holdt portugisiske Vitória de Guimarães til 0-0 påfølgende runde. Her var man gode defensivt. I Superligaen har man et uheldig hjemmetap 0-1 for Silkeborg og en 3-2-borteseier i Køge, der man ifølge rapportene ikke spilte godt, men vant fordi Køges forsvar ikke er patent. På torsdag reiser man til Portugal og returkampen i Guimarães.

Disse resultatene er ikke helt enkle å tolke, men vi ser at FC Midtjylland ikke er redd for å spille offensivt, men at de ofte slipper inn en del mål. I dag er Ipsa (f) tilbake fra karantene, og da mangler bare Albrechtsen (f) og Sviatchenko (f) av de som muligens kunne startet kampen. Trener Glen Ridddersholm stiller med disse:

Lössl, Møller, Afriyie, Juelsgård, Borring, Poulsen, Janssen, Olsen, Jensen, Albæk, Ipsa, Salami, Bak, Sivebæk, Hassan, Nworuh, Uzochukwu, Igboun.

Nok et jysk derby for AaB. De tok seg av AGF sist, og vi tror de kan lykkes igjen. Med god støtte fra publikum, og med en stram, defensiv struktur, kan Aalborg la FCM gå sure her og tape på Energi Nord Arena enda en gang. AaB har vunnet 2-0, 3-2, 1-0 og 3-2 i de fire siste. Man jo spørre seg hvor svekket AaB egentlig er, nå som det viser seg er at de spiller bra og tar poeng. Det kan bli tett og det kan bli jevnt, men 2,20 på H er verdt en innsats på 100 kroner. Spillefristen er klokken 18.55.

102. AaB - FC Midtjylland 2,20 2,85 2,70

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus