Foto: hesteguiden.com

Alle norske travkjøringer er avlyst søndag.

Beslutningen er fattet i medfølelse med alle de pårørende som er rammet og i respekt for de omkomne etter fredagens to store terroraksjoner, skriver Det Norske Travselskap i en pressemelding på www.travsport.no

Kommersielt

Klikk her for å se våre V75-forslag.

Veldig ofte har nemlig vinneren av denne bataljen kommet fra strek (og hestene fra lengste tillegget har som regel fått alt for langt frem til slutt), men i år tror vi at vinneren kommer fra 20 meter tillegg. Vi tror at 6 Out Of Nowhere er en bedre hest enn 8 Gangster Advice, og når den flotte 5-åringen til Per Gottling er nede som et foreløpig fjerdevalg i spillet (latterlige lite spilt 12-prosenter dette!), ja så klemmer vi til med et friskt bankerspill i V75-finalen.

Gått strålende løp i hele år, men i den siste starten fungerte kanskje ikke Great Challenger-sønnen helt som best (mistet aksjonen litt til slutt) ved andreplassen på 15.9 over aktuell distanse, i nederlaget for gode Year One. Dette er dog snakk om en litt stresset type som vi tror tappet seg litt for krefter på turen over fjellet til Bergen, og uten at hesten gikk noe dårlig løp ved den anledningen, tror vi det er en langt rappere utgave vi vil få se i kampen om hele 125.000 kroner i førstepremie denne gangen.

Dagens arena tror vi passer som hånd i hanske (aksjonen flyter gjerne ofte langt bedre for denne typen hester på Sørlandet), og når kusk Tom E. Solberg melder om at hesten har sett strålende ut i trening forut for lørdagens dyst etter en mindre pause (treneren har garantert hatt siktet innstilt mot dette løpet et stykke tid), er vi ikke i tvil om at dette skal være snakk om en solid vinnersjanse.

Vår rangering: A: 6 B: 8-5-13-15 C: 2-7-10-12-14 D: 9-1-3-4

Løser championen oppgaven?
I Norgesmesterskapet for våre kaldblodshester med 150.000 kroner til vinneren i V75-3 pådrar en formtoppet 8 Moe Brage seg et tungt favorittstempel med sine 70 %, men hvordan skal champion Eirik Høitomt sørge for at 9-åringen er først i mål? Ja, ikke godt å si, løpet blir garantert ikke lett å kjøre for rogalendingen, for fra tet på 2609 meter tror vi ikke Moe-traveren er snakk om noen klink vinner.

Løsningen kan være å bakke seg sist (men det blir trolig heller ikke så lett, all den tid hesten tar tak i ”sakene” fra start litt selv), og så stole på at sønnen til gamlekongen Moe Odin speeder ned konkurrentene til slutt. Uansett synes vi at det ser litt sjanseartet ut, og vi tyr da til noen garderinger på samtlige spilleforslag.

Litt til og fra har 7 Feseth Lynet vært i sommer (brenngod til seier på flotte 20.4 på Solvalla den siste helgen i mai), men dersom Järvsöfaks-sønnen har en av sine bedre dager, ja så er det snakk om en opplagt vinnerkandidat. Trengte i følge trener Ola Engevold løpet sist i kroppen etter en mindre pause, og det kan da fort være slik at 10-åringen har hevet seg såpass med den siste blåseren, at han kan forsvare tittelen som Norgesmester.

To outsidere finner vi i form av 3 Særpefanten og 9 Slettvoll Rambo, og begge får da en plass på våre to største spilleforslag. Førstnevnte har vært veldig positiv i regi Odd Dvergsdal (satt fast til slutt ved fjerdeplassen på 22.7 over en sprint i den siste starten), og på en distanse vi tror 6-åringen trekker klar fordel av kontra de øvrige konkurrentene, synes vi at 5-prosenteren i spillet er verdt å se opp for.

Sistnevnte har vist veldig fine takter mot Hallsta Lotus & Co i de siste startene i Sverige, men det må klaffe med fine rygger i det lengste på dagens lange distanse, for at Gravold-traveren skal kunne gå helt til topps.

Vår rangering: A: 8 B: 7-3-9 C: 2-1 D: 6-5

Annonse: Grøstad/Lerum serverer et lekkert objekt i V75-5, tipsene finner du her.

Innfrir storfavoritten?
I den sjette avdelingen støter vi på dagens største favoritt i form av 10 Acolyte Hanover med sine 72 %, og dersom 4-åringen har kommet fra den siste opplevelsen med helsen i behold, ja så skal det normalt dreie seg om en solid vinnersjanse. Vi snakker da om to strålende innsatser i kvalifisering og finale til Sprintermesteren på Halmstad hvor Hamre-traveren avsluttet flott til hhv fjerde og sjette på to lave 11-tider.

Spillerne skal dog være klar over at det er en drøss med hester som har møtt veggen etter å ha vært ute i dette oppgjøret (mange som aldri har reist seg etter den bataljen), og Windsongs Leagcy-sønnen skal ikke være mye under pari for dagen før vårt drag i løpet kan snyte ham for konfekten.

Vi snakker da om 6 Kick Hanover (begynner å finne stilen i ny regi denne nå), og med det siste løpet i kroppen etter en mindre pause forventer vi at 5-åringen til Kristian Malmin er ytterligere forbedret til lørdagens dyst. Solid innsats til sølv fra tet (og vi tror han er klart mer effektiv med et løp i rygger) på fine 12.5 i den siste starten, og i fjor sommer vant da også S.J.`s Caviar-sønnen et sprintløp på flotte 11.9 (så fartsressursene er det lite å utsette på der i gården).

Vår rangering: A: 10 B: 6-2-11 C: 3-8-1-9-4-5-7-12

To hester gjør opp?
Et flott kaldblodsløp venter oss i den andre avdelingen, og selv om både 14 Fetter`n T.G. og 15 Gylden Knut har trukket dårlige spor, tror vi de begge er med og kjemper om den gjeveste sjekken pålydende 60.000 kroner til slutt. Dette er snakk om to seiersmaskiner av de helt sjeldne, og vi har god tro på at vinneren er å finne blant de to.

Førstnevnte var tapper til tredje på flotte 25.7 full vei i den siste starten etter en strevsom reise underveis, og vi holder vinneren av det løpet (Johan Herbjørn) for å være en bedre hest enn de konkurrentene Gundersen-traveren støter på ved denne anledningen. Bom fast forut for den starten, og vi synes at 5-åringen er klart mest spennende i løpet med sine lusne 15 % på kryssene.

Sistnevnte kan se tilbake på to solide triumfer på hhv 26.6 og 27.3 over stayerdistansen etter veldig lang pause, og på ny dukker ventelig den alltid sterkt avsluttende 8-åringen opp i toppen på ny. Kusk Tor Wollebæk er en mester til å gjøre de rette trekkene underveis i denne typen løp, og den tredje strake triumfen kan meget vel komme på lørdag (vi mistenker dog at førstnevnte er hakket bedre).

Favoritten 6 Norheim Odin går opp minst en klasse ved denne anledningen (og vi tror ikke han holder unna for våre to utvalgte til slutt denne gangen), mens 8 Kringelandtellus normalt skal bli et nummer for liten denne gangen (dog god til seier på fine 27.0 full vei etter lang pause i den siste starten).

Vår rangering: A: 14-15 B: 8-6 C: 1-3-12-13-10-2 D: 5-4-7-9-11

V75-1, 2140 meter autostart
Et flott varmblodsløp innleder denne rebusen, og vi synes at fire hester hever seg litt over mengden. Best på kapasitet tror vi 6 Shaman Star M. er, og 5-åringen har en helt riktig oppgave foran seg ved denne anledningen. Strålende innsats til sølv på fine 13.7 over en sprint i den siste starten, og vi banker på lillebongen. Solid vinnersjanse i en feilfri utgave, men verken hest eller kusk er helt til å stole på (og da tyr vi til garderinger på våre tre største spilleforslag).

Helt riktig til i løpet står 2 Lumiere De Nuit, og når 5-åringen har vist stabilt god form nå på slutten, ja så tror vi Tjomsland-traveren dukker opp i fremste rekke også denne gangen (solid innsats til tredje på 16.1 full vei i den siste starten). Thor Borg bak 5 Burj Al Arab vil nok gjøre et forsøk på å holde favoritten fra livet ned startsiden, og dersom vestfoldingen lykkes med den taktikken, skal 5-åringen tilmåles solide vinnersjanser. Viser en sterkt stigende formkurve med noen løp i kroppen etter litt pause, og innsatsen til seier på fine 15.4 full vei i den siste starten var av den solide sorten.

Absolutt toppform holder 11 K.N. Wind, og den spurtsterke 6-åringen kan i dette løpet profitere på at det etter alt å dømme vil bli kjørt litt friskt innledningsvis. Tung til slutt, og vi synes det er litt spennende når Vidar Hop setter seg opp bak 5-prosenteren i spillet ved denne anledningen (latterlig lite spilt denne!). Solid innsats til sølv på fine 15.6 i den siste starten, og etter at 10 Mr. Vegas har blitt strøket i løpet ser det nå langt bedre ut for Moen-traveren.

I outsidergruppen finner vi hester som 3 Gann Golden (stabilt god form, men vi tviler litt på at Stensland-traveren er tøff nok til å legge dette feltet på rygg), 7 Tiger News (holder uforandret fin form, men sporet gjør det hele litt sjanseartet), 8 Superatrix (ble tatt helt bort i en stoppende rygg i den siste starten, men 5-åringen er ikke typen som kan avgjøre løpet til sin fordel via den tunge veien utvendig) og 9 Fifty Cent (glimter til med noen fine løp i ny og ne, men S.J.`s Photo-sønnen har vondt for å vinne løp).

Vår rangering: A: 6 B: 2-5-11 C: 3-7-8-9 D: 4-1-12

V75-4, 2140 meter autostart
I den fjerde avdelingen støter tolv varmblodshopper sammen, og vi synes at løpet ser vidåpent ut. Bred gardering er således å anbefale, men en grei favoritt skal 2 Blades Of Glory være snakk om. Flotte innsatser til hhv tredje og sølv (på flotte 13.7 over en sprint) i de to siste startene, og 5-årshoppa fortjener nå å få smake seierens sødme igjen. Tung å stå i mot til slutt i en feilfri utgave, og sporet på lørdag kan ikke kusk Gunnar Austevoll klage på.

Piler til tet gjør ventelig 4 Writing Hall, og da kan i så fall Hammersborg-traveren fort gjenta den siste bedriften ved triumfen på 17.0 full vei (gikk en meget kjapp sisterunde ved den anledningen). Det er ikke mange i dette feltet som matcher 3 Becky på kapasitet, men formen etter lang pause er litt uviss. Eieren har dog som regel alltid hestene sine vel forbedret når de kommer til start, og sist Gunslinger Spur-datteren gjestet dagens arena ble det en flott V75-triumf på 16.2 full vei.

Fra de bakre regioner har vi mest tro på 9 Linderjet G.T. og 11 Nice Like A Rose, og med litt tempo på løpet stiger sjansene for dem begge. Førstnevnte har løftet seg et hakk i sommer, og innsatsen til sølv på 17.0 full vei i den siste starten var bra. Sistnevnte er veldig variabel, men fryktelig god på sitt beste. Så dunderfin ut i tet ved den siste triumfen på fine 13.7 over en sprint i den siste starten, og at Wassberg-traveren også kan vinne løp bakfra viste hun ved seieren på Forus på fine 15.1 full vei i den femte siste starten.

Vår rangering: A: 2 B: 3-4-9-11 C: 5-12-1-10-8-7-6

V75-5, 1640 meter voltestart
Vi føler at dagens mest åpne løp dukker opp i dette kaldblodsløpet i den femte avdelingen, og på vårt store system stryker vi da kun fire hester (kan fort komme en smell i dette løpet).

Med kun fire hester på strek gikk 2 Låhne Lukas feilfritt fra start i den siste starten, men med full volte hvor samtlige på strek er hissige på grøten på en kjapp sprint fra start, tror vi at galoppfaren er overhengende stor på Flåten-traveren (fryktelig klønete fra start i den nest siste starten). Dog fryktelig god til sølv på flotte 28.4 bak seiersmaskinen Ramstad Odin i den siste starten, og i en feilfri utgave er det neppe snakk om saken.

Vi tror dog at sjansene for at 4-åringen står igjen og hopper er langt større enn at det bærer av gårde i rett gangart, og da setter vi 5 Doktor Jaros fremst (kun krysset av på hver femte kupong). Sistnevnte er i rivende utvikling, og etter den flotte V75-triumfen på 29.7 full vei i den siste starten, tilmåler vi 4-åringen solide vinnersjanser på ny. Trolig klar for å kunne gå en lav 28-tid over aktuell distanse, og vi ser ikke bort i fra at Gudmestad-traveren leder rundt.

Sjokkerende god var 4 Vald i den siste starten ved andreplassen på fine 30.4, og med feilfri avgang fra et litt kinkig spor skal ikke 5-åringen undervurderes. Vi synes at 9 Kolberg Kim må få godkjent for innsatsen til femte på 29.3 full vei fra ”dødens” i den siste starten (så veldig fin ut den dagen), og løp i kroppen etter en mindre pause kan ha gjort godt.

Både 12 Spang Jotroll og 14 Flyveren innehar fartsressurser til å kunne blande seg inn i striden helt der fremme til slutt, og med løpesnor for de der bak på 20 meter tillegg trenger det ikke å bli så galt.

Vår rangering: A: 5 B: 2-4-9-14-12 C: 8-15-6-7-13-3-1-10-11

Spilleforslag
Til V75-løpene på Sørlandets travpark har vi satt opp fire spilleforslag på hhv 120, 480, 960 og 2192 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

PS!Undertegnede går nå ut i tre uker ferie, og jeg vil da passe på å ønske alle våre lesere en fortsatt riktig god sommer!

Innleveringsfrister Sørlandet
V5 kl. 14.20 (løp 2-6)
V75 kl. 15.00 (løp 4-10)
V4 kl. 16.00 (løp 7-10)
DD kl. 16.40 (løp 9-10)

Kjøp en bong og se løpene fra Sørlandet på NRK2 kl. 18.00-18.50 på lørdag.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus