*Nettavisen* Sportspill.

Alt du trenger å vite om Adeccoligaen

Foto: brynefk.no

Nå braker det løs. Sjekk terminlister, TV-tider, profiler og annet her.

01.04.11 08:32

OBS:Slik får du spilt på iPhone og Android

Søndag kl 15.30 sparker rogalandsrivalene Sandnes Ulf og Bryne i gang Adeccoligaen 2011.

Vi har samlet informasjonen du trenger for å være forberedt til de 30 spennende rundene frem til avslutningen 30. oktober.

Opprykk/nedrykk
16 lag kjemper om to opprykksplasser, og de fire dårligste rykker direkte ned. Det spilles altså ikke noen former for kvalik om opp- eller nedrykk denne sesongen.

Favorittene
Sandefjord, Hønefoss og Kongsvinger rykket ned fra Tippeligaen forrige sesong, og de fleste bookmakerne har de to førstenevnte som de største favorittene til opprykk. Bak disse følger lag som Bodø/Glimt, Bryne, Kongsvinger og nyopprykkede HamKam.

De tre øvrige opprykkslagene, Asker, Hødd og Randaberg, er levnet små sjanser, og de fleste bookmakerne tipper at trioen ender rett tilbake til 2. divisjon.

TV-kamper
NRK sender én kamp fra hver runde direkte kl 15.30 søndag. Alle kampene sendes også gratis på NRKs nett-TV. Les mer om nettsendingene her.

Fire profiler
Vegar Bjerke er en av Norges mest trofaste klubbspillere. 31-åringen har spilt for HamKam sammenhengende siden 1997 og har fått med seg 283 kamper i Tippeligaen, Adeccoligaen og 2. divisjon. «Bjerkovic» spiller helst midtbane, men kan også bekle backrollen.

Jan Banan Tømmernes er bare 24 år, men er likevel rukket å bli Askers mestscorende spiller gjennom tidene. Etter noen magre sesonger i Stabæk er spissen tilbake i moderklubben, der han alltid har bøttet inn mål. Har potensial til å kjempe om toppscorertittelen denne sesongen.

Marius Helle ble toppscorer i Adeccoligaen 2010 med 17 mål på 15 kamper. Den imponerende statistikken gjorde at han signerte for Stabæk 20. august i fjor. 27-åringen fikk imidlertid bare sju kamper for tippeligalaget (to mål) og er nå tilbake i Bryne, der han har scoret 47 mål på 110 kamper.

Kristjan Örn Sigurdsson har 46 landskamper for Island og har spilt i Norge siden 2005. I 2007 ble han seriemester med Brann og ble ansett som en av Tippeligaens raskeste og beste midtstoppere. 31-åringen gikk til Hønefoss før 2010-sesongen. Örn Sigurdsson er fortsatt fast på det islandske landslaget og kan bli en viktig brikke i Hønefoss’ jakt på opprykk.

Statistikk
Tabell
Terminliste

Hjemmesider
Alta
Asker
Bodø/Glimt
Bryne
HamKam
Hødd
Hønefoss
Kongsvinger
Løv/Ham
Mjøndalen
Nybergsund Trysil
Randaberg
Ranheim
Sandefjord
Sandnes Ulf
Strømmen

Første runde 3. april
Sandnes Ulf – Bryne (15.30)

Asker – HamKam (18.00)

Hødd – Bodø/Glimt

Kongsvinger – Mjøndalen

Nybergsund Trysil – Alta

Randaberg – Strømmen

Ranheim – Løv/Ham

Sandefjord – Hønefoss

Tipping
Sju av kampene i seriepremieren er på søndagens tippekupong, noe som innebærer at vi får årets første helnorske tippekupong.

Toppscorere 2010
Marius Helle, Bryne (17)

Sindre Marøy, Løv-Ham (16)

Andreas Moen, Strømmen (16)

Celso Borges, FFK (14)

Morten Eriksen Sandnes Ulf (14)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag