*Nettavisen* Sportspill.

Andy fikser cashen

Foto: Hesteguiden.com

Den lovende treåringen Andy B.R. har et gaveløp på Biri fredag. Sjekk våre travtips.

30.09.11 11:53

Sportspills meny fredag:
V75 Forus lørdag: Vi tror på et troll
V5 Jarlsberg: Ovedølen tilbake som en vinner

Oddstips: Eintracht Frankfurt vinner igjen

Fredag kveld er det trav både på Jarlsberg og Biri travbane, men i motsetning til sist fredag er det ingen jackpotter å spille om denne fredagen. Biri er vertskap for V65, mens det kjøres enkel V5 i Tønsberg.

Klikk her for å se våre V65-tips til Biri

Vi var ikke veldig mye i tvil om bankeren på Biri denne fredagen. Kriteriefinalisten 1 Andy B.R. har noe som ligner et gaveløp og straffespark i V65-3. Fra førstespor bak bilen skal det være tetgaranti i dette løpet og selv om hesten har blitt disket for galopp i to av sine tre siste starter, er det ikke snakk om en usikker hest. Holdt koken strålende til tredjeplass i et av kvalløpene til Kriteriet nest sist og årets første seier skal være innen rekkevidde her. Fjerde sist hadde også hesten førstespor bak bilen i et bra treårsløp på Bjerke og da forsvaret hesten sitt innerspor bak bilen.

I kveld er det Andre H. Stensen som får tilliten bak den Trond Anderssen trente treåringen og mot svært moderat motstand fredag blir Andover Hall-sønnen vår soleklare banker.
Rangering V65-3: A: 1 B: 3-8 C: 10-9-5-6-4-2 D: 12-11-7

V65-1 - Varmblodshester 1609 meter autostart
Det ligger an til en luftig startside i den første avdelingen og mon tro om ikke 4 Sense Of Beauty kan være tilbake i vinnersirkelen her. Åtteåringen har havnet helt feil på det i sine tre siste starter, men her kan det endelig ligge an til tet igjen. Og vel i tet har denne vallaken vist seg ofte lei å slå. Litt usikker form nå etter et par tøffe løp, men at hesten skal være nede som et femtevalg er jo helt feil.

5 Chippon er endelig tilbake i form. Vant et svært billig lunsjløp nest sist, og gjorde det etter en solid sisterunde. Sist satt hesten bom fast i lederryggen på Paco Halbak i et V65-løp på Bjerke og Chippon så frisk og tagget ut over målstreken. Spor utenfor Sense of Beauty er sjanseartet i kveld, og det er en viss risiko for dødens. Derfra vinner ikke hesten, men han kan også overfly vår favoritt. Blir uansett for tung favoritt etter vår oppfatning. 7 Grand Madam Ruth spurtet meget oppløftende sist, og med noenlunde klaff fra dette sporet, er hoppa seiersaktuell.

9 Danish Angel trives normalt best i tet, men kan få et fint løp her og det lukter tempo av dette løpet. 6 Melvin Zoot er lynrask fra start, men det spørs om han klarer å overfly både Sense of Beauty og Chippon. Avsluttet på det jevne på Klosterskogen sist, men er bra på sitt beste. 1 Surfing Superb gjorde en bunnsolid sisterunde i et travritt sist og holder knallform.
Rangering V65-1: A: 4 B: 5-7-9 C: 6-1-3-10-8-2

Annonse: Rolf Lerum byr på et sjokk som V75-banker på Forus lørdag på en hest som blir svært lite spilt

V65-2 - Kaldblodshester 2100 meter autostart
Fem hester kan vinne den andre avdelingen og litt tilfeldig med rangeringen dem imellom. Vi tror likevel at tredjevalget 10 Vinnie Elden er hesten med størst kapasitet. Fantastisk opphenting og sisterunde nest sist på Biri, og flott tilbake etter galopp sist også. En feilfri Vinnie Elden blir ikke god å stå imot her.

9 Engas Kvikk har tatt to strake seire nå og sist ble det veldig lett til tross for en liten startgalopp. Tåler å gjøre litt selv denne Spikeld-sønnen og er naturligvis seiersaktuell påny. 2 Rabb Arger holdt flott fra dødens sist i sitt første løp etter et par måneders pause. Fra et fint startspor er Rabb Arger en seierskandidat her. 3 Atom Extra vant enkelt sist etter et fint løp underveis. 8 Lykkelandets Oscar har møtt bra hester i Trøndelag i sine tre siste starter og duger trolig her også, selv om startsporet er begredelig.
Rangering V65-2: A: 10 B: 9-2-3 C: 8-4-1-6 D: 5

V65-4 - Kaldblodshester 1609 meter autostart
Geir Vegard Gundersen sitter som vanlig på flere flotte vinnersjanser når det er travkjøring på Biri og også i den fjerde avdelingen sitter han opp bak vår favoritt. Også i dette tilfellet er det snakk om et foreløpig tredjevalg. 3 Tjurastjerna fyker normalt til tet her og denne trønderdama kommer med toppform i bagasjen. Måtte kun gi seg for V75-vinneren Nuuk i sin nest siste start. Det var over full vei og sprint er en klar fordel. Er imidlertid variabel i kamplysten og kan legge inn årene på oppløpet.

8 Siv Sprintå har fire strake V75-løp bak seg etter lang pause og vært solid hver gang. Stod tøft inne i løpet sist, men avsluttet flott til femte. Vesentlig billigere i mot denne fredagen og topp vinnersjanse. 2 Skøifinn vant meget lett fra tet på Momarken nest sist, og var ålreit til tredje på samme bane nå tirsdag. Tøffere i mot nå, outsider. 7 Lille J's Ylva er kanskje best på kapasitet i dette feltet, men opptrer svært ujevnt. Meget solid toer bak Garli Mollyn i et V65-løp på Bjerke nest sist. 1 Haugestad Friggen og 5 Husanlynet er to trøndere med flott kapasitet, som begge kan vinne og 4 Hvatt Kaisa er travsikker og lettplassert.
Rangering V65-4: A: 3 B: 8-2-7 C: 1-5-4-6

Annonse: Er bedre enn grunnlaget sitt! GRØ vet om et fantastisk objekt i V65-4 som gjør livet surt for mye spilte hester her! Dette må du ikke gå glipp av

V65-5 - Varmblodshester 2100 meter autostart
All den tid 3 Icaria er blitt strøket, øker sjansene for tet for 4 Millstone. Fullstendig bortkjørt av sin trener Per Johansen i et av kvalløpene til Norsk Travderby nest sist (hengt opp i tredjespor etter en håpløs vurdering av Per Johansen). Sist gjorde hesten en knallsterk sisterunde til seier på Bjerke. Kommer fireåringen seg til tet her, blir han ikke lett å slå.

8 I'M Ken blir forholdsvis stor favoritt, men må stå tidlig opp for å slå Millstone. I'M Ken spurtet inn til enkel og overraskende seier i et av kvalløpene til Derby, men galopperte seg bort i selve finalen. Her må muligens I'M Ken gjøre grovjobben selv. 1 Icora Wapiti sjokkvant i V65 fjerde sist. Vant da enkelt fra lederryggen til over 100 i vinnerodds. Gjorde et flott seiersløp også nest sist, og satt bom fast i et V65-løp også sist. Selv om hesten er tredjevalg i kveld, er han kun markert på åtte prosent.

5 Lovestrong har foreløpig ikke innfridd i regi Gunnar Austevoll. Ikke mer enn det på det jevne nest sist og feilet direkte sist. Her kan det bli dødens, og derfra vinner han neppe.
Rangering V65-5: A: 4 B: 8 C: 1-5-2-10-7-6 D: 9

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Biri

V65-6 - Varmblodshester 1609 meter autostart
Det er ingen tvil om at det kommer til laddes fra flere hender på startsiden i V65-finalen. Uansett hvordan vi snur og vender på det, så setter vi Geir Vegard Gundersen først igjen og for tredje gang i V65-spillet med et tredjevalg. Det handler om 2 Super Fighter som ga formbeskjed sist på Klosterskogen og gikk svært pigg i mål som toer. Super Fighter har noen startkanoner på utsiden og klarer trolig ikke å forsvare sporet, men er uansett sikret et fint løp.

Vi har en viss følelse for at Gunnar Austevoll bomber til tet med 7 Fabian As og setter femtevalget inn som vårt andrevalg i et meget jevnt felt. Holdt koken fint fra lederryggen på Klosterskogen sist. 4 Pebbe Simoni har faktisk aldri startet på sprint, men er nok best på kapasitet. Er han noenlunde på skuddhold i sisterunden, er han med i seierskampen. 5 Livi Candy er også en tetkandidat og trives utmerket på Biri. Toppform er det også på 3 Goliat Brebro, 8 Athena Rod og 9 Ocean Crown og det er litt halvskummelt dette løpet.
Rangering V65-6: A: 2 B: 7-4-5 C: 3-8-9 D: 10-1

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag