TABELLTIPS ELITESERIEN:
2.-plass: Molde

MARBELLA (Nettavisen): - Hvordan ser du på sesongen for din egen del?

- Jeg føler meg i fin form, og har ikke stått over en eneste trening. Kroppen kjennes bra ut, og jeg har lagt på meg en del kilo muskler siden jeg kom til Molde i august. Jeg kom som 68 kilo, og nå er jeg 73. Jeg er fornøyd, og kroppen kjennes bra ut.

- Du er jo kjent som en offensiv spiller med X-faktor, men Erling Moe sa til meg at han ble overrasket over hvor godt du står i mot i dueller. Han trodde du var en «feiging» da du kom til klubben, men er overrasket over hvor tøff du er i hodet, og hvor tøft du går i dueller. Er det en underkommunisert del av spillet ditt?

- Nei, men det har kanskje vært en svakhet hos meg. Jeg skjønner at det ble sett på sånn før jeg kom, men det er en ting jeg har vært klar over lenge. Jeg husker spesielt en kamp fra i fjor da vi møtte Rosenborg hjemme. Da mistet jeg en del baller etter at jeg ikke klarte å stå i mot, og den kampen spesielt har plaget meg. Jeg har vært bevisst på det og jobbet med det nå, og det er tid for å jobbe med sånne ting i pre-season. Jeg har blitt sterkere og har jobbet mye med «core» (kjernemuskulatur, red. anm) for å klare å stå imot i sånne situasjoner, så det er bra han legger merke til det.

- Så du tok ekstra grep etter Rosenborg-kampen, og tenkte «her må jeg gjøre noe»?

- Ja, den kampen plagde meg skikkelig. Vi vant ganske komfortabelt og både vi og jeg gjorde en god kamp, men jeg kritiserer meg selv veldig mye og blir nesten aldri fornøyd. Selv om jeg hadde en assist og vi gjorde gode ting offensivt, så satt det i hodet mitt etter kampen at jeg kunne gjort en mye bedre kamp om jeg hadde stått imot i duellene.

- Det som skjedde var at jeg mistet ballen i farlige situasjoner, så de kunne scoret eller skapt store sjanser, så det er ikke godt nok. Det er slik jeg tenker, så den satt i ganske lenge. Så fikk vi ferie etterpå, men jeg var bevisst på at jeg skal bli sterkere i preseason. Jeg er langt ifra der jeg vil være på den biten, men jeg har sett bedring og føler bedring, og andre har også sett det, så det er bra.

- Hvordan tok du grep etter Rosenborg-kampen?

- Jeg gikk inn i gymmen og begynte å trene. Jeg har vært i gymmen før også, men jeg har tatt det til neste nivå, snakket med en fysisk trener og lagt en plan for hva jeg skal gjøre. Så det har blitt litt tøffere trening for min del.

- Du har jo hatt en forholdsvis lang karriere allerede, men du er bare 24 år..

[Zekhnini smiler]

- Skjønner du spørsmålet kommer?

- Ja, jeg skjønner det kommer.

- Men du er ikke enig?

- Nei, men jeg er ikke ung lenger, hehe. Vi var på rommet i går og gikk gjennom litt gamle ting, og jeg har opplevd ganske mye på kort tid med tanke på alderen. Der er jeg enig, og jeg har vært i en del klubber og vært ute og kjent på det høyeste nivået, så jeg har opplevd en del og tar med meg den erfaringen overalt.

- Er målet nå å komme ut igjen til utlandet, og slå igjennom slik du kanskje håpet på sist?

- Ja, helt klart. Det snakket Molde og jeg om da jeg signerte den første kontrakten min her. Vi har et klart mål om at jeg skal hjelpe laget og at de skal hjelpe meg, for de er en selgende klubb og jeg er en spiller med ambisjoner. Så jeg har absolutt mål om å dra ut igjen.

- Ord som «superreserve» og «super-innbytter» har blitt brukt om deg tidligere. Er det et stempel du har lyst til å bli kvitt, og heller bli sett som en sentral del av Molde-laget?

- Jeg skjønner «superreserve» spesielt i fjor, for da jeg kom var det mye usikkerhet fra begge sider. Når du har vært ute, vil du egentlig ikke hjem, men en helhetsvurdering måtte bli tatt og det gjorde vi. Vi skulle bruke tiden fra august og ut sesongen til å bygge kropp. Det skulle være innhopp her og der, men til slutt begynte jeg å starte alle kampene. «Superreserve» kom etter at jeg kom inn i starten og gjorde det bra, så jeg skjønner at det kom, men det er ikke et ord jeg vil høre mye, for jeg vil ikke være en reserve.

- Fem kilo muskler er jo forholdsvis solid. Har det vært enkelt, eller har du måttet jobbe for å gå opp?

- Jeg har jobbet ganske mye. Jeg har en type kropp som gjør at jeg mister vekt ganske raskt. Jeg må opprettholde vekta med riktig mat og sånne ting, så det har vært en lang prosess, men med riktige folk rundt meg i Molde har det gått gradvis og fint.

- Hvordan synes du 3-4-3 passer deg?

- Det passer meg ganske fint. Jeg var positiv til det første gang vi fikk vite det. Min posisjon som kantspiller er jeg én av de tre på topp, så det endrer ikke så mye. Noen justeringer må gjøres, men jeg har vært positiv siden dag én og gutta virker gira og jobber mot samme ting.

- Du er en spiller som er ganske selvkritisk til deg selv. Er det styrken din, eller kan det også bli svakheten din?

- Det er ikke lenge siden jeg hadde en prat med noen i Molde om det om akkurat den delen der. Jeg vil si det er en liten styrke, men også en svakhet. Det er for sjelden jeg gir meg en klapp på skuldra, og jeg søker alltid mot at det ikke var bra nok. I treningshverdagen kan det være at kroppsspråket mitt er dårlig. Nå er jeg ganske åpen og ærlig om det, men kroppsspråket mitt kan være dårlig på trening, og sånn skal det ikke være.

- Det skal handle om neste situasjon, men så selvkritisk jeg er så kan jeg bli værende i situasjonen jeg gjorde feil, og det kan plage meg i for mange sekunder som gjør at kroppsspråket kan bli dårlig, og det vil jeg jo ikke vise på banen. Og det er ikke noe jeg vil, men det er noe som har fulgt meg hele livet. Midt oppe i det her vet jeg at jeg er best når jeg er sur, når jeg får kritikk og når jeg får høre dritt, så er det noe som svitsjer om, og da er jeg best. Men jeg må luke vekk det som er svakt med det, og det er kroppsspråket og sånne ting, og det er jeg fullt klar over og noe jeg jobber med.

- Er det noe trenerteamet la merke til på trening?

- Jeg hadde tenkt å ta det opp uansett, for jeg hatt det sånn i de fleste klubbene jeg har vært i. Det er ikke så vanskelig å legge merke til, dessverre. Jeg prøver ikke å vise det tydelig, men fra andres ståsted hadde jeg sett det tydelig. Men det har blitt mye bedre enn det var før, som i Odd-tiden eller Italia eller i Nederland. Det er noe jeg er bevisst på og ikke noe jeg liker å vise tydelig.

- Er det mange som har misforstått det, og trodd du er misfornøyd med lagkamerater, når det egentlig er deg selv du er misfornøyd med?

- Nei, det tror jeg ikke. Akkurat på den delen ser man at det er med meg selv, for det skjer kun etter en bom eller feilpasning. Det er fordi jeg er så selvkritisk og forventer så mye av meg selv.

- Hvordan jobber du med det?

- Jeg prøver å være bevisst på det, og har man en god treningsøkt skryter jeg av meg selv, og det har jeg vært dårlig på. Det er noen småting man prøver å luke vekk, og så prøver å tenke seg om to ganger før man reagerer.

- Du er din største kritiker på godt og vondt?

- Ja.

- Sesongen som kommer. Jeg regner med det er gull som gjelder i Molde. Hvor lyst har dere til å sette skapet på plass?

- Ambisjonene må være de samme hele tiden. Som Molde har hatt før jeg kom, og som de kommer til å ha hvor enn jeg er, så er det gull, og det er ikke noe annet som er godt nok i serien. Samtidig har ligaen litt bedre de siste årene. Bodø/Glimt har gjort det bra de siste tre sesongene og vunnet de to siste, så det er på tide at det er noen andre sin tur, og det er vår tur nå.

- Hvilken spiller på ditt lag er det verdt å følge ekstra med på denne sesongen?

- Jeg har ingen spesielle jeg har tenkt på der, altså. Gode spillere overalt!

- Hvem er ditt idrettsidol?

- Cristiano Ronaldo har jeg jo vært stor fan av helt siden jeg husker. Lewis Hamilton og hans verdier og måten han oppfører seg på er også noe jeg liker.

OVERGANGER:

INN:

Mathis Bolly (Stabæk, tilbake fra lån)
Oliver Petersen (Grorud, tilbake fra lån)
Tobias Hestad (Hødd, tilbake fra lån)
Jacob Karlstrøm (Tromsø)
Markus André Kaasa (Odd)
Johan Johannessen Bakke (Sogndal)
Benjamin Tiedemann Hansen (Haugesund)
Eirik Haugan (Östersund)

UT:

Ohi Omoijuanfo (Røde Stjerne)
Andreas Linde (Greuther Fürth)
Eirik Hestad (Pafos)
Fredrik Sjølstad (HamKam)
Albert Braut Tjåland (Bryne, utlån)
Mathias Eriksen Ranmark (Moss)
Alex Craninx (Seraing, utlån)

MOLDES TRENINGSKAMPER:

11. februar: Molde - Hammarsby 3-1
15. februar: Molde - Rostov 0-2
19. februar: Molde - Lokomotiv Mosksva 3-0
1. mars: Molde - HamKam 5-0
8. mars: Molde - Aalesund 6-1
26. mars: Molde - Aalesund 2-4