Foto: hesteguiden.com

Årets sikreste V75-vinner?

Tekno Odin er på farten på Biri på lørdag, og i en omgang hvor svimlende 44 millioner kroner venter en alenevinner garderer vi ikke supertalentet. Sjekk våre V75-tips her.

Kommersielt

Klikk her for å se våre V75-forslag.

Vi har stor sport i vente på Biri denne lørdagen, og rosinen i pølsen er selvsagt Biri Oppdretningsløp for våre beste kaldblods 3-åringer hvor hele 300.000 kroner venter vinneren i den fjerde avdelingen. Samtlige av de øvrige løpene holder også svært høy klasse, og vi ser med forventning frem i mot dette stevnet ved arenaen som ligger vakkert til ved Mjøsas bredder.

Opptur
Etter en onsdag på Bjerke som undertegnede helst vil (og bør) glemme fortest mulig var det godt å reise kjerringa under lunsjtravet på Bjerke på torsdag med 6200 kroner innspilt, og de om spilte det minste V5-forslaget på 108 kroner ved den anledningen kunne innkassere småpene 1837 kroner.

Thomas Svensen var så ikke snauere enn at han prikket V5`en på det største spilleforslag i A-rebusen på Bergen travpark på kvelden, og den bragden ble belønnet med storfine 21 097 kroner. Det er nye sjanser i helgen, og våre spilleforslag til løpene på Jarlsberg i dag fredag kan du finne her .

Taper neppe
Nei, det vil være et sjokk av de helt sjeldne dersom 3 Tekno Odin skulle gå på et nederlag i den fjerde avdelingen, og det er vel slik at vi ikke har sett et slikt talent siden Alm Rau Jo (vant 24 av 25 løp i karrieren) herjet tidlig på 2000-tallet før han så tragisk gikk bort.

Moe Odin-sønnen har vært helt outstanding i hele år, og på lørdag jakter 3-åringen den niende triumfen for året. Ble millionær i den siste starten ved triumfen på solide 25.6 full vei, og i den nest siste starten satte Tjomsland-traveren norgesrekord ved seieren på 25.0

Ingen av dagens konkurrenter er i nærheten av å kunne matche dagens soleklare banker på kapasitet, og selv om alle løp skal kjøres først, ja så kommer vi ikke noe nærmere en sikker vinner enn dette innen travet.

Kusken er trolig så "gal" at han kjører for norgesrekord på ny, og det vil da si at vi trolig vil få se 24-tallet på lørdag (og da er han i så fall et hav foran de øvrige konkurrentene i mål).

Vår rangering: A: 3 B: 1-9 C: 10-2-6-5-7-8

Annonse: Øivind Grøstad går på et herlig spilledrag i V75-1 på Biri og skal høste i lukene lørdag

Storeslem for Bo?
Bo Westergård har herjet fælt på norske travbaner de siste årene, og til løpene på Biri på lørdag kommer dansken med tung skyts. Favorittspilt i tre løp, og i den andre avdelingen er det 7 Variete B.R. som skal prøve å sørge for nye fremganger for suksesstreneren.

Vunnet de to siste startene i relativt billige omgivelser, og i den siste starten ved triumfen på 15.0 over en sprint synes vi ikke 4-årshoppa var voldsomt imponerende (stive bein til slutt). Et trangt fjerdespor i volten trekker ned, og vi synes at det er snakk om en favoritt i fare denne gangen.

Løpet ser for oss vidåpent ut, og vi tyr da selvsagt til veldig bred gardering. Etter å ha gått strålende løp i lang tid synes vi at 11 Mosquito De Mill fortjener å få smake seierens sødme igjen nå, og vi føler at 5-åringen er litt bortglemt som en foreløpig 9-prosenter i spillet denne gangen. Avsluttet strålende til sølv på 16.5 full vei i den siste starten, og dagens lange distanse bør passe Johansen-traveren som hånd i hanske.

Vi tror fort at 10 Super Fest Boy kan sitte i teten ut av den første svingen fra sitt springspor på 20 meter tillegg med ikke alt for startkjappe konkurrenter på strek (2 Kenny Pine er kjapp i vei, men han skal ha en rygg å gå i), og når 5-åringen viste uforandret fin form ved å bli tredje på fine 15.3 full vei i et V75-løp i den siste starten, krysser vi tidlig.

Sterk som få er 5 Millstone, og innsatsen i den siste starten er bare å glemme (kom overhodet ikke overens med den trange ovalen i Drammen). Brenngod forut for den starten, og 4-åringen er således alt for lite spilt med sine 9 % Vi føler at dagens lange distanse ikke er den beste for 3 Leon West, men en hest som står med tre strake triumfer er vond å avskrive helt (maks klaff ved triumfen på 16.0 full vei i den siste starten).

Det er skyhøy kapasitet på 1 Playwood S.L., og triumfen på 16.3 full vei i den siste starten var av den overlegne sorten (og løp i kroppen etter litt pause har normalt gjort godt). Hevet seg et hakk i regi Sigbjørn Kolnes har 4 Melvin Zoot gjort (vant sprettlett på fine 15.6 full vei i den nest siste starten), og 4-åringen må regnes som en seriøs vinnerkandidat også denne gangen.

Vår rangering: A: 11 B: 10-5-7-3-1-4 C: 8-9-6-13-15-12-14 D: 2

I et heftig sprintløp for varmblodshester i den tredje avdelingen er det 5 Pingus Vang som er Bo Westergårds seiershåp, og vi tror på en topp vinnersjanse for 4-åringen. Snakk om en kanonhest dette, men det har ikke klaffet helt for S.J.`s Photo-sønnen denne sesongen. Hoppet vekk det som kunne ligne en seier i Dansk Derby i den nest siste starten, og i den siste starten ble favoritten etter sigende utsatt for en hodeløs styring (11.5 første tusen i ”dødens”).

Imponerte voldsomt ved triumfen på 13.9 full vei i den fjerde siste starten, og i den påfølgende starten vant vår banker på de to minste forslagene Derby-prøven i Danmark på 15.0 over stayerdistansen 2500 meter. Vi tror hesten kan gå en lav 12-tid over aktuell distanse, og da blir han i så fall veldig vanskelig å slå (skal etter sigende trene strålende forut for lørdagens dyst).

Hesten i første rekke å slå er 1 Anthony Boko snakk om, og den seiersvante Hamre-traveren får en plass på våre to største spilleforslag. Variert litt i prestasjonene i hele år (dog vunnet hele 10 av 19 starter), men i den siste starten ved triumfen på 15.6 over aktuell distanse så 4-åringen lysende ut. Vant et V75-løp på 14.1 på samme distanse sist han gjestet dagens arena under tunge forhold, og tet fra start til mål er slett ikke noe usannsynlig scenario denne gangen.

Dersom det skulle bli veldig tøff kjøring der fremme i front mellom favorittene ser vi ikke helt bort i fra at 2 Orion Hindø kan blande seg inn i striden til slutt, og da snakker vi om en 14-prosenter i spillet. Holdt kanonform i lengre tid, og for en gangs skyld har den alltid sterkt avsluttende 5-åringen fått tildelt et fint spor. Sprintet fine 12.1 ved sjetteplassen i den nest siste starten (uten å få helt fritt spillerom til slutt), og vi får plass til Glittum-traveren på vårt store system.

Vår rangering: A: 5 B: 1-2-9-8 C: 3-10-6-7-12-11-4

I et herlig stayerløp for varmblodshester i den sjette avdelingen er det 2 Photo Bear Bo Westergård setter seg opp bak, og etter de siste innsatsene å dømme blir 6-åringen veldig vond å slå på lørdag. Imponerte ved triumfen på 14.8 over en sprint i den siste starten, og i den nest siste starten beviste S. J`s Photo-sønnen han også at han takler dagens lange distanse på utmerket vis.

Ble toer på solide 14.4 etter stort terrengtap innledningsvis ved den anledningen, og uten alt for mye press underveis i tet bokfører fort Westergård-traveren årets sjette triumf. Helt trygge er vi dog foreløpig ikke på den tidligere svært så hissige krabaten, og da tyr vi til noen garderinger på våre tre største spilleforslag.

En fantastisk sesong har 5 Acolyte Hanover hatt med over 700.000 kroner innkjørt, og hele ti triumfer har det blitt så langt i år. De to siste innsatsene til hhv seier og sølv til Hamre-traveren har vært formidable, og dagens lange distanse viste han at han takler på utmerket vis ved en seier på 15.2 på Bjerke 20.april tidligere i år.

En hest vi liker skarpt er 7 Year One snakk om, og som alltid regner vi med at den sterke 7-åringen er vel forbredt etter en mindre pause når han sendes til start. Vant på flotte 14.1 full vei i den nest siste starten, og sist Piper Cub-sønnen gjestet dagens arena satt han bom fast som sannsynlig vinner i NM (tredje på 15.2 over aktuell distanse). Sporet er ikke det beste på lørdag, men det er uansett til slutt Hansen-traveren gjør løpene sine.

Vår rangering: A: 2 B: 5-7-10-3 C: 8-1-12-4-6-9-11

To hester gjør opp?
I et flott kaldblodsløp som innleder denne rebusen i Arne Lunds Æresløp hvor 100.00 kroner venter vinneren har vi i hvert fall god tro på at vinneren er å finne blant våre to utvalgte, og på ny er seiersmaskinen 6 Fetter`n T.G. snakk om hesten å stå i mot til slutt.

5-åringen har hatt en helt eventyrlig sesong (tjent 442 000 kroner), og på lørdag er det årets femte triumf Elding-sønnen jakter. Trener og kusk Geir V. Gundersen presenterer hesten i topp skikk hver gang han kommer til start, og det er trolig intet unntak i så måte etter et par måneders pause ved denne anledningen.

Vi tror dog ikke at det skal bli så helt enkelt å hente 40 meter tillegg på tetløpende 1 Lome Brage, og sistnevnte er svært spennende på kryssene med sine 20 % Klappet sammen i Derby i den siste starten, men 4-åringen har nå fått ladet batteriene litt.

Viste svært oppløftende takter forut for den siste starten, og kusk Thor Borg er en rev til å bedømme farten underveis i denne typen løp. Går trolig en tid rett i underkant av 28.0 fra strek, og da sier det seg selv at H.G. Balder-sønnen kan bli vond å fange til slutt (treningsrapportene etter litt pause er gode).

Vår rangering: A: 6 B: 1-7-9-8 C: 5-3-4 D: 2

Åpent hoppeløp
I et kaldblodsløp med hester fordelt over tre distanser i den femte avdelingen ser det på forhånd litt åpent ut, men vi synes at fire hester hever seg litt over mengden. Litt sjanseartet til i sitt innerspor står 1 Myklejenta (blir overflydd), men kusk Tor Wollebæk er av den svært rutinerte sorten (og da tror vi han finner en luke ned startsiden).

5-årshoppa får trolig overta teten ut på den første langsiden med fri bane, og fra spiss skal det da kunne dreie seg om en solid vinnersjanse. Varierer litt i prestasjonene, men på dagens arena har Nordli Svarten-datteren alltid gått gode løp. Toer bak svært gode Trineline på 27.3 full vei siste hun startet på Biri, og vi tror på en topp vinnersjanse på lørdag.

Piler til tet for å så og slippe føringen gjør 7 Jarli Mai (kan ikke gå i tet), og med perfekte luker til slutt er 5-årshoppa veldig effektiv på en kortspeed. Hoppet vekk en trolig seier inn i mål i den siste starten, og hun bekreftet med den innsatsen uforandret fin form.

Absolutt toppform holder også 11 M.G. Siri, og med løpesnor fra 20 meter tillegg har Flåten-traveren en helt riktig oppgave foran seg ved denne anledningen. Gikk flotte 28.0 over stayerdistansen til fjerde i den siste starten, og 6-årshoppa kan meget vel ta årets tredje seier på lørdag.

Likt med sistnevnte var 15 Vill Dina før hun kastet inn håndkledet i den siste starten midt på oppløpet (tett i halsen), og da tør vi ikke å avskrive den speedige 5-årshoppa denne gangen. Vant på sterke 27.1 forut for den siste starten, og med litt flyt på veien ser vi ikke helt bort i fra at 13-prosenteren i spillet kan sjokke.

Vår rangering: A: 1 B: 7-11-15 C: 9-14-6-4-2-5-13-12-5-3-8

Vi garderer bredt
I et fantastisk fint kaldblodsløp som avslutter denne rebusen føler vi at vinnerkandidatene er veldig mange, men en naturlig favoritt skal 12 Stiv Kuling være snakk om (men noen sikker vinner tror vi ikke det er snakk om). Gikk på en smell i den siste starten etter tidlig galopp, men imponerte voldsomt i fire strake seiersløp forut for den starten.

Det er dog en viss fare for at det kan bli en tung tur rundt for 5-åringen denne gangen (femtesporet er litt vrient å få full fart med fra start), og da synes vi at favoritten må garderes denne gangen (mistet dessuten formen rundt disse tider i fjor).

En helt fantastisk form har 5 Jotun funnet nå på slutten, og ved triumfen på 24.5 over en sprint i den siste starten så 9-åringen gnistrende fin ut. Totalt overlegen til slutt ved den anledningen, og tidligere i karrieren var dagens distanse den beste for Høiby Kongen-sønnen (og da ser vi ingen grunn til at han ikke skal være seiersaktuell på lørdag).

Etter flere sterke innsatser på rad synes vi at 13 Lome Mix fullførte strålende til sølv på fine 24.0 over en sprint i den siste starten, og fra sitt flotte springspor på 20 meter tillegg sitter trolig 6-åringen i en fremskutt posisjon direkte. Piler til tet gjør ventelig 7 Frakast, og på sitt beste (vært litt varierende i prestasjonene i høst) ser vi da ikke bort i fra at seiersmaskinen (vunnet 20 av 26 løp i karrieren) leder rundt om.

Det er litt slik at 9 Tekno Jerken kastes til ulvene, men når vi så hvordan jevngamle Wik Stjernen debuterte mot eliten nå nylig, ja så tør vi ikke å avskrive den flotte 4-åringen til Jan M. Bjerring (alt går jo veien for den karen om dagen).

Vår rangering: A: 12 B: 5-13-7-9 C: 1-14-4-10-15-8-11-3-2-6

Spilleforslag
Til V75-løpene på Biri har vi satt opp fire spilleforslag på hhv 140, 420, 840 og 2736 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

Innleveringsfrister Biri
V5 kl. 14.20 (løp 2-6)
V75 kl. 15.00 (løp 4-10)
V4 kl. 16.00 (løp 7-10)
DD kl. 16.40 (løp 9-10)

Kjøp en bong og se løpene fra Biri på NRK2 kl. 18.00-18.45 på lørdag.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus