Foto: Peter Byrne / Pa Photos / NTB Scanpix

Arsenal lykkes i Europa

Vi tror på engelsk suksess i Frankrike når gruppespillet i Champions League innledes tirsdag kveld.

Kommersielt

Sportspills meny tirsdag
Lunsjtrav Drammen: Ny lunsjklaff?
Oddstips 1: Arsenal starter med seier
Oddstips 2: Blackpool stiller sterkt

Det er eget langoddsprogram for i dag tirsdag, der vi tilbys en rekke oppgjør fra første runde av gruppespillet i Champions League, samt store deler av midtukerunden i Championship, League One og League Two. Som om ikke det var nok, spilles det ishockey og håndball tidligere på kvelden.

Lever spill og sjekk resultatene på mobilen!

Dagens langskudd
47. Peterborough - Bristol City U 2,80

Er dette kveldens 0-0-kamp? En del peker i den retning. Peterborough ligger sist på tabellen med tap i fem av fem spilte. Manager Darren Ferguson holdt på å koke over etter det horrible forsvarsspillet som førte til 2-5-tap for Burnley i helgen. Nå skal han igjen gjøre endringer defensivt, og kveldens mål er først og fremst å ikke slippe inn. Bortelagets manager Derek McInnes snakker i de samme baner etter at to baklengs i tilleggstiden førte til tap 3-5 for Blackburn sist. Vi er på vakt overfor situasjoner der to lag kommer fra defensive fiaskoer, med full fokus på tette igjen bakover. Her er det fullt mulig for begge parter å lykkes, og 2,80 for at det skjer er aktuelt som et langskudd.

Dagens avslag
7. Djurgården - Södertälje H 1,40
8. Leksands - Tingsryds H 1,15
9. Asplöven - Örebro B 1,40

Å spille disse skammelig lave favorittoddsene i HockeyAllsvenskan på en dag med så mye annet interessant på programmet, føles uaktuelt. Ingen av oddsene tåler sammenligning og selv om en eller to av disse favorittene sikkert vinner, er det svært lite fristende å sette seg inn i objektene når potensiell gevinst er så lav. Oddsene på outsiderne er også svake, så dette lar vi ligge.

Dagens spill
I dag kommer vi med to spillforslag, for nå er det mye som frister. Vi begynner med Champions League, der vi har fire ideer og går for to av dem. To av de største favorittene, Milan og Real Madrid, har begge sett litt umotiverte ut og spilt et par kamper under pari i sine respektive ligaer. Kan Anderlecht og Manchester City, som for en gangs skyld er store outsidere, stjele med seg poeng? Tanken er tenkt, men vi går for to lag vi synes ser enda mer spennende ut, og lanserer en dobbel til høy odds.

Deretter ser vi til England i dagens andre oddstips, der Torquay, Swindon, Peterborough, Blackpool og Derby har vært oppe til vurdering. Vi bruker to av disse i en dobbel.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

20. Montpellier - Arsenal
Champions League gruppe B. Montpellier gjorde en imponerende innsats i Ligue 1 forrige sesong, men per i dag er de bare middels i Frankrike. 1-1-3 på de fem første rundene mot variabel motstand er ikke samme klasse som da de tok gullet forrige sesong. Merkelig nok spiller Montpellier ligakamp mot St. Etienne allerede på fredag. Førsteellever ser ganske enkelt ikke like sterkt ut denne sesongen, og et nærliggende eksempel på det må være spissen Olivier Giroud med 77 kamper og 33 mål for klubben i 2010-12, som ble solgt i juni. Til Arsenal.

John Utaka (m/a) er skadet. Mapou Yanga-Mbiwa (f) returnerer til laget.

Arsenal holder tredjeplassen i Premier League og er ubeseirede etter fire runder. 0-0 mot Stoke og Sunderland var ikke så imponerende, men de to siste er vunnet 2-0 i Liverpool og 6-1 mot Southampton. Podolski, Walcott og Gervinho på scoringslisten sist. Selv om hjemmekamp mot Southampton skal være en oppskriftsmessig seier, gir det selvtillit å banke inn seks mål. Arsenal har bortekamp mot Manchester City på søndag.

Førstevalget i mål, Szczesny, er ute med en ankelskade. Mannone står. Diaby (m) er tilbake, mens skadelisten forøvrig er som før: Rosicky, Wilshere, Frimpong og Sagna. Troppen:

Mannone, Jenkinson, Vermaelen, Mertesacker, Gibbs, Cazorla, Coquelin, Ramsey, Oxlade-Chamberlain, Arteta, Podolski, Giroud, Gervinho, Walcott, Diaby, Shea, Santos, Koscielny.

Hjemmelaget har falt et par hakk i kvalitet, og da blir det fort vanskelig mot en av de store i Premier League. Vi frykter faktisk for Montpellier sin del at denne gruppen kan bli veldig tøff, og sett med Arsenal-øyne er kanskje ikke uavgjort her noe godt resultat, de må vinne, for det kan både Olympiakos og Schalke fort gjøre. 2,15 på det beste laget ser veldig bra ut, og brukes i en dobbel. Kan også spilles som singel.

23. Olympiakos - Schalke 04
Champions League gruppe B. Det er spilt tre runder i gresk superliga, og ikke overraskende finner vi Olympiakos på toppen med 9 poeng. De har hatt et overkommelig program hittil, men har heller ikke gått i noen undervurderings-feller. Olympiakos har en samspilt tropp og vi mener de alltid må regnes med på hjemmebane i Europa.

Viktige Holebas (f) er tilbake. Contreras (f) og Maniatis (m) skal også være tilbake, og vi får se et hjemmelag i bortimot sterkeste oppstilling, dog uten A. Papadopoulos (f), men det er ikke noe nytt.

Schalke har også spilt tre runder i hjemlig liga. 2-1-0 på disse er oppskriftsmessig, motstandere har vært Hannover (2-2), Augsburg (3-1) og Furth (2-0). Det er ikke lett å sette fingeren på noen svakhetstegn hos tyskerne, men dagens bortekamp blir antagelig et par hakk tøffere enn Furth og Hannover. Huntelaar, innlånte Afellay og Farfan er spillerne som skaper mest offensivt, med finnen Pukki som et slags offensivt ess i ermet for trener Huub Stevens.

Farfan (a) er friskmeldt og kan muligens bli å se fra start. Lite skader, men muligens vil Stevens vurdere å gamble noe med laguttaket siden Schalke har en av årets viktigste hjemmekamper på lørdag, mot Bayern München i Bundesliga.

Hjemmelaget er faktisk gjort til outsider hos de fleste bookmakere, noe vi stusser på. Schalke er gode, men de er ikke Barcelona eller Bayern München for den saks skyld, og vi kan ikke se for oss at bortelaget får lov å dominere dette. Vi mener hjemmebanefordelen skal spille inn, og lar oss friste av 2,55 på hjemmelaget. Dagens CL-dobbel blir av den friske sorten og oddsen blir 5,48. Innsats 100 kroner, spillefrist klokken 20.40.

20. Montpellier - Arsenal 2,90 2,95 2,15
23. Olympiakos - Schalke 04 2,55 3,00 2,35

Total odds 5,48

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus