Gå til sidens hovedinnhold

Asker revansjerer cuptapet på denne ukens midtukekupong

Asker røk ut av cupen etter at Ullern ble for sterke. Vi tror de får sin revansj når Florø kommer på besøk onsdag. Asker er en av våre sikre på midtukekupongen.

Denne ukens midtukekupong spilles onsdag og består av åtte kamper fra PostNord-ligaen og fire kamper fra 2.kvalifiseringsrunde i Champions League. Bonuspotten er steget til ca. 460.000 kr. Innleveringsfristen er kl. 16.55.

Det er hele 265 millioner i Viking Lotto-potten. Legg din kupong her!

1. Asker - Florø
Asker hadde varslet litt dårlig form de siste kampene med to litt bekymringsverdige hjemmetap mot Vålerenga 2 (1-2) og Alta (1-2). Men så slo de tilbake med en fin 4-0 seier borte over Moss som man trodde friskmeldte de. Den gang ei, for i cupens første runde gikk de på en smell borte mot Ullern når de tapte 1-3, og man er derfor litt usikre på formen i laget nå. De har dog spilt meget bra før i sesongen, og ligger på en 3.plass med 16 poeng, så det er langt unna noe krise sånn sett.

Her møter de Florø. Å da kan man snakke om krise da. 0-1-7 i serien, sisteplass og kun et lite poeng har de skrapt sammen. De fikk en bitteliten opptur i helgens cuprunde når de slet seg til en 1-0 seier etter ekstraomganger borte mot Årdal. Men at de strever såpass mye mot Årdal sier egentlig sitt om hvor dårlig de kanskje er i år, og 120 minutter i føttene kommer nok til å kjennes her mot Asker.

Asker har slitt litt nå, men skal være mye bedre enn Florø. Klar H.

2. Hødd - Brattvåg
Hødd fosser frem denne sesongen og går fra klarhet til klarhet. 18 poeng på åtte seriekamper holder likevel bare til en andreplass, tre poeng bak Kongsvinger. De har dog fortsatt ikke tapt denne sesongen, og i tillegg gjorde de kort prosess i cupen når de slo ut Herd med 3-0. En ting man likevel må huske på er at dette er et derby, og i fjor endte denne kampen med 1-1.

Brattvåg gjorde en flott sesong i fjor, men har slitt mer denne sesongen. 2-2-3 på sju kamper gjør at de ligger plassen over nedrykk, men Florø, Flya og Senja i bunn virker svakere enn de andre lagene så det skal likevel holde. De tok en viktig og sterke hjemmeseier 5-0 mot Vålerenga 2 sist, og det skaffet de en liten luke ned til de overnevnte lagene. De kommer nærmest fra en trygg seier 4-0 over Sunndal i cupen.

Hødd klare favoritter her, men akkurat denne kampen er nok en som betyr litt ekstra for Brattvåg. Det blir H på 96-rekkeren og HU på 432-rekkeren.

3. Kvik Halden - Bærum
Kvik Halden kommer nettopp fra cupfest mot Sarpsborg 08 hvor de lenge holdt følge, men til slutt ble felt av et selvmål og en overtidsscoring. 0-2 var likevel ingenting å skjemmes over, og kanskje tar de med seg en positiv opplevelse inn hit. De har vært jevnt over stabile i serien med 4-2-2, og ligger med det på en 5.plass med fjorten poeng. Det er en tøff serie der topplagene Kongsvinger og Hødd virker meget solide, og det blir nok å kjempe om plassene under. sist ble det en skuffende poengdeling mot Fløya med 1-1, men hjemme er de sterke med 3-0-1 på sine fire kamper. Faktisk er de det eneste laget som har slått Kongsvinger denne sesongen når de vant 3-2 hjemme.

Bærum var et av lagene som ble offer for en cupbombe siste helg når de møtte Nordstrand. Etter at de lå under 0-2 kom de tilbake og utlignet til 2-2 på en straffe langt på overtid, men likevel røk de til slutt ut på straffer. De har også slitt litt i serien med 3-1-4, men etter en seier 2-0 hjemme mot Tromsdalen sist skaffet de seg litt pusterom til lagene bak seg og ligger nå på en 9.plass med ti poeng.

Kvik Halden er gode hjemme hvor de blant annet har slått serieleder Kongsvinger. Bærum har nettopp spilt 120 minutter i cupen og det bør bli en tung kamp her for deres del. Vi prøver en H.

4. Moss - Eidsvold Turn
Mossekråkene har hatt tungt for å vinne denne sesongen, og står kun med to seire så langt i serien. 2-3-3 er litt under pari, og gir en 10.plass fem poeng over nedrykksstreken. Det ble stygge 0-4 hjemme mot Asker i deres siste seriekamp, men 3-1 over Vestfossen i cupen smakte nok godt. De har kun slått bunnlagene Florø og Fløya i serien, men plutselig gjør de noen gode kamper som feks 1-1 borte mot Hødd.

Eidsvold Turn er enten-eller. For uavgjort kjenner de iallefall ikke til denne sesongen der de står med 4-0-4 på åtte kamper. Etter to bortetap mot Tromsdalen og Kvik Halden ble det en arbeidsseier 2-1 hjemme mot Senja før de dro til Gjelleråsen og vant 4-1 i cupen sist. De ligger på en 6.plass med tolv poeng, men kun tre poeng på bortebane viser at de er klart best hjemme på eget gress.

Vrien kamp dette, og det blir UB på 96-rekkeren og helgardering HUB på 432-rekkeren.

5. Kjelsås - Levanger
Kjelsås er et utpreget hjemmelag, og tar brorparten av sine poeng her. Denne sesongen har de bare hatt tre hjemmekamper, men de har vunnet alle tre mot ganske bra motstand i Odd 2 (3-2), Notodden (3-2) og Egersund (1-0). Det gir ni poeng, og når de til sammen har ti poeng på åtte kamper så sier det sitt om hvor dårlige de også er på bortebane der de har 0-1-4 på fem kamper. De slet også borte i cupen mot Lokomotiv Oslo, men vant til slutt 1-0.

Nå kommer Levanger på besøk, og de er spennende lag denne sesongen. Alltid underholdende, noe hele 27 scorede mål på åtte kamper viser. Over tre mål i snitt der altså, men de slipper dessverre også inn flest i hele ligaen med 19 baklengs. Det gir en 6.plass på tabellen, og med fem-seks poeng unna både nedrykk og playoff ligger de midt i haugen. I serien har de to tap mot Vard Haugesund og Skeid i de siste kampene, men i cupen var de overlegne når de slo Kolstad hele 5-0. De har også toppscoreren i ligaen i Arne Gunnes, og det skal bli spennende å følge han utover i sesongen for han virker å være het for tiden.

Kjelsås er et utpreget hjemmelag, og har tatt poeng fra gode lag denne sesongen. Nå kommer Levanger på besøk, og det bruker å bety underholdning. Vi tror HU holder her.

6. Skeid - Øygarden
Skeid er i storform nå, og kommer hit med selvtilliten i orden etter fem strake seire. Fire strake seire i serien over Nardo, Flekkerøy, Fram Larvik og Levanger før de slo Oppsal 2-0 i cupen sist. Det gjør at de sakte men sikkert har begynt å ta igjen Arendal på toppen av tabellen, og nå ligger de kun poenget bak på en 2.plass med 18 poeng. Her hjemme har de 3-0-1 etter at akkurat Arendal ble for sterke i den første serierunden når de tapte 1-2.

Øygarden kunne man frykte fikk en vrien sesong etter at de mistet de fleste av sine spillere etter nedrykket fra OBOS-ligaen. De startet også serien ganske dårlig, men nå har de funnet flyten og kommer hit med fire seire på de seks siste i serien. Det betyr en ganske fin 5.plass med tretten poeng. Likevel er det verd å merke seg at alle poengene har kommer på hjemmebane, for på bortebane er det mye verre med horrible 1-12 og null poeng etter tre kamper på fremmed gress. En liten opptur på bortebane ble det uansett i cupen der de slo Os 6-2.

Øygarden liker absolutt ikke å reise, og her skal Skeid ta en trygg seier. H.

7. Fram Larvik - Egersund
Etter tre tap på de fire siste har Fram Larvik falt ned til en 11.plass på tabellen, kun ett poeng over Sotra som ligger under streken. Åtte poeng på åtte kamper er fasit, og de måtte attpåtil kjempe skikkelig for å vinne i cupen borte mot Flint. Der ble det til slutt seier 2-1, men den kostet nok litt. Et lyspunkt er likevel at de er ganske gode her på hjemmebane hvor de står med to strake seire mot Rosenborg 2 (3-0) og Kjelsås (2-1).

Egersund fikk en pangstart på sesongen med fire strake seire, og det kunne se ut som de skulle melde seg på i opprykkskampen. Men så begynte det å komme rusk i maskineriet, og den er der fortsatt. Kun fire poeng har det blitt på de fire siste kampene etter skuffende tap mot Odd 2 og Kjelsås. Utrolig nok slo de kraftig tilbake med sterke 3-0 over serieleder Arendal i sin siste hjemmekamp, men de falt kraftig ned på jorda igjen når de røk ut av cupen etter 1-2 borte mot Vidar.

Fram Larvik er gode hjemme, men Egersund skal ha det beste laget her. Men de er fryktelig ustabile for tiden så her trengs det garderinger. Det blir UB på 96-rekkeren, mens det blir HUB på 432-rekkeren.

8. Arendal - Flekkerøy
Arendal er serieleder, men de har begynt å snuble litt i de siste kampene. De seks første kampene var en lek, og ga 6-0-0 og klar serieledning. Så klarte de plutselig ikke bedre enn 2-2 hjemme mot Nardo, før det ble en kjempesmell borte mot Egersund i kampen etter hvor de tapte 0-3. Det gjør at ledelsen i serien nå har krympet ned til ett poeng til Skeid og plutselig virker alt helt åpent igjen. I tillegg måtte de ut i ekstraomganger for å slå ut Mandalskameratene 2-1 i cupen, så alt er ikke helt som det skal.

Her møter de dog Flekkerøy, og de sliter enda mer. Fire poeng på åtte kamper betyr nedrykksplass og 13.plass. De spiller som regel jevne kamper, men de klarer ikke å vinne noen av de. 0-4-4 viser statistikken, og sist ble det 2-2 hjemme mot Vard Haugesund. De har møtt de fleste bunnlagene og ikke klart å vinne, noe som er litt bekymringsverdig, men de fikk endelig sin første seier når de slo Vindbjart knepne 1-0 i cupen sist.

Her skal Arendal ha en god sjanse til å spille på seg litt selvtillit igjen. H.

9. Midtjylland - Celtic
Mesterne fra Danmark fikk et flott utgangspunkt når de klarte 1-1 borte i Glasgow i den første kampen. De hang godt med og utlignet til 1-1 etter at begge lagene hadde fått hver sin spiller utvist. I hjemlig serie står de med en seier og et tap etter at de tapte sin første kamp 1-2 hjemme mot OB, men deretter vant 1-0 borte mot Aalborg forrige helg. Her må de unnvære Dreyer som ble utvist i den første kampen.

Celtic er mer i byggemodus etter at de har mistet noen av sine beste spillere foran denne sesongen. Norske Ajer dro til Brentford, mens Ntcham også er på vei bort. Oppkjøringen har heller ikke vært den beste, og med tap 0-1 mot Preston i den siste treningskampen og 1-1 hjemme mot Midtjylland i den første kampen her er de nok ganske så usikre på hvor de står for øyeblikket.

Midtjylland har en alle tiders mulighet her, men man kan aldri regne bort Celtic. Vi helgarderer. HUB.

10. Galatasaray - PSV
Det ble en kjempesmell for tyrkerne fra Istanbul i den første kampen når PSV vant hele 5-1. Nå er det så å si bare æren igjen å spille for, og det bør Galatasaray kunne klare her. De avsluttet forrige sesong meget bra, og knep til slutt andreplassen etter seire i de seks siste kampene. De vant også begge treningskampene i sommer før de altså fikk en skikkelig smell mot PSV når det virkelig gjaldt.

PSV har altså 5-1 å gå på, og avansementet bør være klart før denne kampen spilles. De har nå gått tolv kamper siden sist tap, men de har ikke møtt særlig motstand i sommerens treningskamper før de skulle ut i Europa. Det kan fort hende at de bytter litt på laget her, og de går nok ikke all-in for å vinne i denne.

Galatasaray har litt ære å spille for her på hjemmebane, og får derfor utgangstipset. Likevel kan det ebbe ut i en kjedelig 0-0 kamp slik at vi dobler opp med HU.

11. Young Boys - Slovan Bratislava
Young Boys kom seg helt til åttendedelsfinale i Europa League ifjor, men denne sesongen jakter de Champions League. Da må de først komme seg forbi Slovan Bratislava og etter 0-0 borte i Slovakia har de iallefall et meget bra utgangspunkt til å klare det. Etter den kampen har de også serieåpnet, og det gjorde de med å vinne 4-3 borte over Luzern i en målrik kamp der de snudde 1-3 til 4-3. Hjemme er Young Boys meget solide, og der har de vunnet 16 av deres siste 20 spilte kamper hvis man ser på alle turneringer/treningskamper.

Slovan Bratislava er regjerende serie og cupmester i Slovakia, men det er likevel et stykke derifra og til de beste lagene i Europa. Derfor stopper det ofte i de siste kvalikrundene, og etter 0-0 på hjemmebane i det første møtet kan det nok virke som det blir utfallet også her. Mens Young Boys kom inn i denne runden så har Slovan Bratislava allerede spilt en runde. De møtte nemlig Shamrock Rovers i forrige runde, og etter at de vant 2-0 hjemme der så tapte de faktisk bortekampen med 1-2. Likevel holdt det til å gå videre, men det lover ikke helt godt for denne bortekampen her.

Young Boys er solide hjemme og begynner å få erfaring fra Europa. Slovan Bratislava skuffet borte mot Shamrock sist og her tror vi Young Boys vinner og tar seg videre. H.

12. Sparta Praha - Rapid Wien
Foran denne kampen er saken enkel. Sparta Praha MÅ vinne. De tapte nemlig 1-2 i bortekampen i Østerrike, og det betyr at de må satse offensivt her. De hadde nettopp seriepremiere, og der ble det en knepen seier 3-2 hjemme over Sigma Olomouc. Forrige sesong var Sparta Praha det laget som scoret flest mål av alle i hjemlig liga med 46 mål, og det viser at de vet hvor målet står på hjemmebanen med det vakre navnet General Ceska pojistovna Arena.

Rapid Wien gjorde jobben sin på hjemmebane og vant 2-1 i det første møtet. De fikk den verst mulige starten etter at Sparta Praha scoret allerede etter 3.min, men de holdt hodet kaldt og snudde kampen til sin fordel i 2.omgang. De hadde på samme måte som Sparta Praha serieåpning denne helgen, men de fikk ikke noe god premiere når de overraskende tapte 0-2 hjemme for Hartberg. Mest sannsynlig hadde de nok denne kampen i hodet, og da går det ofte slik det gjorde her.

Sparta Praha er hjemmesterke og MÅ vinne her. Rapid Wien kommer nok til å gå defensivt ut og det er forståelig. HU bør holde.

Sportspills 96-rekker:
1. Asker - Florø H

2. Hødd - Brattvåg H

3. Kvik Halden - Bærum H

4. Moss - Eidsvold Turn UB

5. Kjelsås - Levanger HU

6. Skeid - Øygarden H

7. Fram Larvik - Egersund UB

8. Arendal - Flekkerøy H

9. Midtjylland - Celtic HUB

10. Galatasaray - PSV HU

11. Young Boys - Slovan Bratislava H

12. Sparta Praha - Rapid Wien HU

Sportspills 432-rekker:
1. Asker - Florø H

2. Hødd - Brattvåg HU

3. Kvik Halden - Bærum H

4. Moss - Eidsvold Turn HUB

5. Kjelsås - Levanger HU

6. Skeid - Øygarden H

7. Fram Larvik - Egersund HUB

8. Arendal - Flekkerøy H

9. Midtjylland - Celtic HUB

10. Galatasaray - PSV HU

11. Young Boys - Slovan Bratislava H

12. Sparta Praha - Rapid Wien HU