*Nettavisen* Sportspill.

Atletico Madrid jakter tabelltopp

JUBEL: Antoine Griezmann og manager Diego Simeone har hatt god grunn til å juble så langt. Foto: Javier Soriano (Afp)

Mens Barcelona er opptatt med klubb-VM, kan Atletico Madrid overta tabellteten med seier mot Malaga i kveld. Laget blir en av våre sikre på søndagens tippekupong.

20.12.15 10:27

Sportspills øvrige søndagsmeny:
Oddstips 1: Mer norsk suksess i Tyskland
Oddstips 2: Målrik VM-finale for Norge
Oddstips 3: Lyon ikke i nærheten av gammel storhet
Oddslangskudd: Watford langtfra sjanseløse mot Liverpool
Skiskyting: Steintøft for Tarjei
V65 Jarlsberg: Marius kusker V65-bankeren
V4/V5 Täby:
Galoppen ringer julen inn
V64 Ørebro: Jackpot med Goop i hovedrollen

TV-kampene: Slik ser du søndagens fotballkamper

Søndagens tippekupong består av kamper Europa rundt. En kamp fra Premier League, fire kamper fra La Liga, en kamp fra Bundesliga, to kamper fra Ligue 1 og avsluttes med fire kamper fra Serie A. Bonuspotten ble som kjent delt ut lørdag og starter på ca 230 000 kr denne søndagen, der innleveringsfristen som vanlig er kl 16.55

Klikk her for å sette opp din egen kupong på desktop og mobil!

Komplette kampanalyser og andre innleveringsforslag finner du under spillboksen.

1. Swansea City — West Ham United
Swansea skuffende sesong har ført til at Garry Monk har fått sparken, og det er fortsatt ikke kommet inn en ny i sjefstolen i Wales. Swansea ligger på 17. plass i Premier League, med 14 poeng på 16 kamper, men kan med tap havne under nedrykkstreken, avhengig av at andre resultat ikke går i deres favør.

West Ham har levert en imponerende sesong, og befinner seg i skrivende stund på 8. plass i Premier League. West Ham har tatt poeng mot alle storlagene unntatt Tottenham denne sesongen, men har hatt for vane å skuffe mot de antatt jevngode eller svakere klubbene. Derfor velger vi å helgardere oss her. HUB.

2. Athletic Bilbao — Levante
Athletic Bilbao ligger på 9. plass i La Liga, og får i dag besøk av Levante som ligger på sisteplass i den spanske toppdivisjonen. Derfor holder vi det kort og konsist, og spiller H her.

3. Granada — Celta Vigo
Selv om Granada viser en stigende formkurve, befinner de seg fortsatt på 17. plass i La Liga. Celta Vigo er et av spansk fotballs største overraskelser denne sesongen, og derfor tror vi de tar med seg poeng når de reiser til Los Carmenes. Det er verdt å nevne at Celta Vigo mangler viktige Nolito, og vi tror at han er et så stort savn for Celta Vigo at vi slenger inn poengmuligheter til Granada her. UB.

4. Real Sociedad — Villarreal
Real Sociedad startet tregt, men har fått fart på sakene i nyere tid, og befinner seg på på en 13. plass i La Liga. Real Sociedad har denne sesongen vært solide på hjemmebane, og står med 2-2-3 på eget gress. Villarreal på sin side har vært svært gode hele sesongen, og ligger på 5. palss i den spanske toppdivisjonen. Bortestatistikken deres viser 2-2-3, så det er to jevngode hjemme- og bortelag som møtes til dyst. Derfor velger vi å spille UB her.

5. Malaga — Atletico Madrid
Malaga har vært langt fra overbevisende denne sesongen, og ligger i skrivende stund på en 16. plass i La Liga med 14 poeng på 15 kamper. Det har gått langt bedre for Diego Simeone og Atletico Madrid som innehar 2. plassen, med bare suverene Barcelona foran seg. Barcelona er i Asia for å spille klubb-VM, og Atletico Madrid kan dermed innta tabelltopp med seier mot Malaga. Det tror vi de kommer til å gjøre, og spiller derfor B her.

6. Borussia Mönchengladbach — SV Darmstadt 98
Borussia Mönchengladbach ligger på 6. plass i Bundesliga med 26 poeng på 16 kamper, og får besøk av Darmstadt, som har imponert denne sesongen. Gladbach har denne sesongen vist at de er et av Bundesligas beste hjemmelag, og har en hjemmestatistikk på 5-1-2 å vise til. Bare fire lag har vært bedre på eget gress denne sesongen.

Samtidig har Darmstadt vist seg å være solide på bortebane, og står med 3-2-2 når de er på reisefot. Vi tror uansett at Gladbach har for mye kvalitet i laget, men ser ikke bort fra at gjestene kan få med seg poeng fra vårt eneste tyske oppgjør på kupongen. HU.

7. GFC Ajaccio — Lyon
Mange ville nok spilt en B på Lyon i denne kampen, men det gjør ikke vi. Selv om Lyon kan vise til 3-3-3 på bortebane, har de bare én seier på de siste seks kampene, og mangler i tillegg både Mathieu Valbuena og Alexandre Lacazette til dagens oppgjør. Ajaccio har i tillegg bare tapt to ganger på hjemmebane, og derfor spiller vi HU i denne kampen.

8. Bordeaux — Marseille
Bordeaux og Marseille møtes til dyst, og begge to har til gode å innfri forventningene. Hjemmelaget befinner seg i skrivende stund på 14. plass med 22 poeng på 18 kamper, mye takket være hjemmeformen deres. Bordeaux står med 5-2-2 på hjemmebane, og 17 av poengene deres har kommet på eget gress.

Marseille ligger på 9. plass i Ligue 1, med 24 poeng på 18 kamper. Marseille er på øvre halvdel i Ligue 1 når det gjelder bortekamper, og står med 4-1-3 når de er på reisefot. Derfor tror vi ikke på poengdeling i denne kampen - men at ett av lagene kommer til å feire jul tre poeng rikere. HB.

9. Torino — Udinese
Torino ligger i skrivende stund på 11. plass i Serie A, med 22 poeng på 15 kamper - mye takket være hjemmeformen deres. Torino har bare tapt én kamp på eget gress denne sesongen, og kan vise til 4-3-1 på hjemmebane.

Dagens bortelag, Udinese har hatt en skuffende sesong, og ligger på 15. plass i Serie A. Udinese har vært variable på bortebane denne sesongen, og står med en bortestatistikk på 3-1-4. Udinese taper mye på bortebane, mens Torino vinner mye hjemme, og derfor spiller vi HU her.

10. Frosinone — Milan
Frosinone ligger på 18. plass i Serie A, og selv om hjemmeformen deres er brukbar har vi liten tro på at de får med seg noe mot Milan som innehar 7. plass på tabellen. B.

11. Sampdoria — Palermo
Ingen av lagene i dette oppgjøret har levert varene denne sesongen, og hjemmelaget befinner seg i skrivende stund på 16. plass i den italianske toppdivisjonen med 17 poeng på 16 kamper. Sampdoria har vært brukbare på hjemmebane, og står med 4-2-2 på eget gress.

Dagens motstander, Palermo ligger to tabellplasseringer foran, på 14. plass. Palermo reiser til Sampdoria med en svak bortestatistikk å vise til, bare 2-1-4 på bortebane. Derfor spiller vi HU her.

12. Inter — Lazio
Serieleder Inter tar imot Lazio som ligger på 12. plass. Gjestene er ett av de dårligste bortelagene i Serie A, og har tapt seks av syv kamper på bortebane. Derfor gjør vi det enkelt og spiller H her.

384-rekker:

1. Swansea City — West Ham United HUB

2. Athletic Bilbao — Levante H

3. Granada — Celta Vigo UB

4. Real Sociedad — Villarreal HB

5. Malaga — Atletico Madrid B

6. Borussia Mönchengladbach — SV Darmstadt 98 HU

7. GFC Ajaccio — Lyon HU

8. Bordeaux — Marseille HB

9. Torino — Udinese HU

10. Frosinone — Milan B

11. Sampdoria — Palermo UB

12. Inter — Lazio H

192-rekker:

1. Swansea City — West Ham United HUB

2. Athletic Bilbao — Levante H

3. Granada — Celta Vigo UB

4. Real Sociedad — Villarreal HB

5. Malaga — Atletico Madrid B

6. Borussia Mönchengladbach — SV Darmstadt 98 HU

7. GFC Ajaccio — Lyon HU

8. Bordeaux — Marseille HB

9. Torino — Udinese HU

10. Frosinone — Milan B

11. Sampdoria — Palermo B

12. Inter — Lazio H

Annonsebilag