*Nettavisen* Sportspill.

Barcelona må ha tre poeng

Foto: Franck Fife / AFP

Barcelona er åtte poeng bak Real Madrid før kveldens kamp og da er det kun tre poeng som gjelder. Sjekk våre tippetips.

15.01.12 10:26

Sportspills meny søndag:
Oddstips 1: Arsenal får det tøft i Wales

Oddstips 2: Vi klemmer til med Inter

Premier League: Skade- og karantenestatus

Det er en flere hyperinteressante kamper på søndagskupongen , byderbyet mellom Milan og Inter påkaller selvsagt størst interesse. Men toppoppgjøret fra Frankrike mellom Marseille og Lille er også svært spennende. Barcelona har ikke sluppet inn mål på Camp Nou siden 13. september og blir naturligvis storfavoritt hjemme mot Betis. Kupongen avsluttes for øvrig med fire kamper fra Portugal. Bonuspotten er nå kommet opp i 3,6 millioner kroner og utbetales som kjent kun ved fulltid.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

1. Swansea - Arsenal
Nyopprykkede Swansea har fotball-England med storm og ikke minst begeistret med sin flotte ballbesittende fotball. Hadde fortjent alle poengene hjemme mot Tottenham på nyttårsafte (endte 1-1), og gjorde en råsterk bortekamp mot Aston Villa to dager etterpå (vant 2-0). Komfortabel 4-2 seier borte over Barnsley i FA-cupen sist lørdag. Men waliserne har levert svakt på bortebane (1-3-6) og selv om hjemmetallene er sterke 4-5-1, holder det ikke til bedre enn 12.plass. Med 23 poeng er det sju poeng ned til Bolton under streken. Med mannskapet ser det veldig bra ut.

Arsenal gikk på et fortjent tap borte mot Fulham andre nyttårsdag (1-2) og sliter fortsatt voldsomt med effektiviteten. Med 36 poeng er det tolv poeng opp til ledende Manchester City, og Arsenal må trolig konsentrere seg om den viktige fjerdeplassen denne sesongen. Borte har det gått helt på det jevne denne sesongen (4-1-5). Sliter fortsatt med en rekke fravær. Sagna, Wilshere, Jenkinson, Diaby, Santos, Gibbs, Vermaelen, Coquelin er alle skadet. Spissene Gervinho og Chamack er på Afrikamesterskapet med sine respektive landslag.

Hjemmesterke Swansea mot et bortesvakt og svekket Arsenal. Vi tror faktisk klart mest på hjemmelaget, men Arsenal er selvsagt kapabel til å ta alle poengene. På vårt oddstips spiller vi Swansea til ikke å tape (handicap (1-0), men på tippekupongen tar vi med alle tegn. HUB.

2. Barcelona - Real Betis
Det svinger ikke av Barcelona på bortebane denne sesongen og det var lite å si på at Espanyol utlignet i sluttminuttene i byderbyet sist lørdag (1-1). Med svake 3-4-1 på fremmed gress, har Real Madrid fått åtte poengs luke ned til Barcelona (en kamp mer spilt etter borteseieren mot Mallorca lørdag kveld). Hjemme på Camp Nou er det en helt annen standard på Barcelona med 8-1-0 og smått sensasjonelle 39-0 i målforskjell. Ikke siden 13. september da laget møtte Milan i Champions League har Barcelona sluppet inn mål på hjemmebane. Inkludert alle turneringer har laget siden da 12-1-0 på hjemmebane og utrolige 53-0 i målforskjell. David Villa, Ibrahim Afellay, Pedro er skadet. Seydou Keita er på Afrikamesterskapet.

Real Betis starter med fire strake seire etter opprykket, nøyde seg deretter med ett poeng på de ti neste seriekampene. Nå står laget med tre strake seire og har avansert til tiendeplass på tabellen med sine 22 poeng. Borte står Sevilla-laget med 3-0-6. Beñat Etxeberria er suspendert og Antonio Amaya er skadet for bortelaget.

Det står 4-1-0 på de fem siste tilsvarende oppgjørene og til tross for at bortelaget er i form er det ikke mulig å tro på annet enn hjemmeseier her. H.

3. Sporting Gijon - Malaga
Hjemmelaget berget seg med et nødskrik sist sesong og alt tyder på at det blir en kamp for å overleve også denne sesongen. Ligger nest nederst med sine femten poeng og står med fire tap på sine fem siste seriekamper. Skuffende exit fra Copa del Rey der laget tross 1-0 seier borte mot Mallorca i første kamp, tapte 0-2 hjemme i returmøtet like før jul. Hjemmetallene er ikke bedre enn 2-2-5. Både Albert Boría, Lora og Carmelo González Jiménez er ute med karantene i denne kampen.

Ambisiøse Malaga stod bra mot Real Madrid hjemme i returmøtet i Copa del Rey tirsdag, men sliter voldsomt med målproduksjonen om dagen og savnet er baptista er merkbart. Kun ett mål er scoret på de tre siste seriekampene og formen viser 2-2-2 på de siste seks ligakampene. Har foreløpig vært klart bedre hjemme (5-2-1) enn borte (2-2-5) og må åke poengfangsten på bortebane om laget skal ta en av Champions League-plassene. Ligger på sjetteplass i øyeblikket, det er fem poeng opp til Levante på fjerdeplass. Joaquín og Júlio Baptista er fortsatt skadet, mens Duda og Antonio Apoño er nye på fraværslisten.Sebastián Fernández, Recio og Eliseu er imidlertid tilbake.

1-1-3 viser tallene på de siste fem tilsvarende. Malaga har den beste kapasiteten, men hjemmelaget er i poengnød. Under tvil utelukker vi hjemmeseieren. UB.

4. Athletic Bilbao - Levante
Hjemmelaget innfridde vårt singeltips til fulle i torsdagens cupkamp mot Albacete og ga seg ikke før det stod 4-0 i målprotokollen. Etter tre kamper under scoringer, gjorde det garantert godt for baskerne. Ligger på niendeplass med sine 23 poeng, men det er kort vei både opp og ned. Formen i serien viser 2-3-1 på de siste seks. Hjemme er tallene 3-4-2. Skadene er langt færre nå og kun langtidsskadde Carlos Gurpegui og Igor Gabilondo er ute søndag.

Levante åpnet som kjent med utrolige 7-2-0 på de ni første seriekampene, og er foruten Barcelona det eneste laget som har slått Real Madrid denne sesongen. Men nå er kun sju poeng hentet inn på åtte siste seriekampene. laget holder likevel den attraktive fjerdeplassen og har fire poeng ned til Osasuna på femteplass. Har sin klare styrke hjemme (6-1-1), borte er tallene (3-2-4). De fire tapene er kommet i de fire siste bortekampene. Nano og Javi Venta returnerer begge etter karantene, mens Valdo har ristet av seg skaden han har slitt med de siste ukene. Dermed er det bare toppscorer Juanlu som er utilgjengelig av de faste for trener Juan Ignacio Martínez

Hjemmelaget står med fire strake seire i de fire siste tilsvarende oppgjørene. Vi har svært god tro på at den femte strake kommer her. H.

5. Milan - Inter
Prestisjefylt byderby i Milano og lagene deler som kjent hjemmebane. Milan ligger a poeng med Juventus etter råsterke 10-2-0 på sine tolv siste seriekamper, men leder serien med bedre målforskjell. Hjemme på San Siro står Milan med 6-2-0. Flamini, Cassano, Yepes, Aquilani og Gattuso er skadet og forventet lagoppstilling er: Abbiati, Abate, Nesta, Thiago Silva, Antonini, Ambrosini, van Bommel, Nocerino, Boateng, ibrahimovic, Robinho.

Inter tok sin femte strake serieseier når Parma ble knust 5-0 søndag. Likevel er det åtte poeng opp til Milan og Juventus. Helt skadefritt mannskap nå, kun Muntari mangler (han er opptatt med Afrikamesterskapet). Diego Frolan og Wesley Sneijder er endelig friskmeldt, men begge starter trolig på benken. Forventet lagoppstilling: Julio Cesar, Maicon, Lucio, Samuel, Nagatomo, Zanetti, Motta, Cambiasso, R. Alvarez, Milito, Pazzini.

Milan vant 2-1 da lagene møttes i supercupen 6. august. Det står 5-0-7 på de tolv siste innbyrdes i favør Inter, men Milan vant begge oppgjørene forrige sesong. Vi må faktisk helt tilbake til 2001 for å finne siste gang en seriekamp mellom disse to gigantene endte uavgjort. Vi spiller singel Inter på et av våre oddstips denne søndagen (veldig spennende odds der på Inter), på tippekupongen dekker vi kampen fullt ut. HUB.

Sjekk denne LIVE-tjenesten for all sport

6. Marseille - Lille
Marseille avsluttet 2011 med 13 poeng på de fem siste ligakampene og har åpnet 2012 med to overbevisende cuptriumfer i den hjemlige cupen. Hadde ingen problemer med å slå Caen i kvartfinalen av Coupe de Ligue tirsdag. Til tross for den sterke poengfangsten før jul er ikke Marseille bedre enn nummer seks på tabellen og har ni poeng opp til serieleder Paris Saint Germain. Hjemme står laget med 5-4-1. Ayew-brødrene er reist til Afrikamesterskapet, det er også Charles Kabore og Souleymane Diawara.

Lille ligger på tredjeplass og røk på sitt første tap på evigheter da det ble 1-2 borte mot Lyon i kvartfinalen i Coupe de Ligue onsdag. I serien har ikke laget tap siden det ble 0-1 hjemme for Montpellier i den andre serierunden 14. august. Med 36 poeng er det kun fire poeng opp til ledende PSG. Borte har ikke Lille tapt enda (4-5-0). Den svært gode spissen Moussaw Sow er i Afrika. Det står 2-1-2 på de fem siste tilsvarende, begge lagene har viktige fravær og da ender det med poengdeling?. U.

7. Zulte Waregem - Genk
Hjemmelaget avsluttet 2011 med 0-6-5 på de elleve siste ligakampene og i romjulen var det over og ut for trener Darije Kalezic. Ny trener er Franck Dury. Den belgiske serien har hatt pause siden andre juledag og dette blir altså første test for den nye treneren. Zulte Waregem ligger tredje sist med sine 15 poeng, men kun to lag kan rykke ned (spilles såkalt playout for de to siste). Westerlo nest nederst ligger kun to poeng bak. Hjemme står Waregem med 2-4-4.

Genk har hatt et krevende eventyr i gruppespillet i Champions League og det forklarer den litt skuffende sjetteplassen når to tredjedeler av sesongen straks er unnagjort. Avsluttet 2011 med 2-1-2 på de fem siste kampene. De seks øverste lagene spiller playoff om titlene i Belgia (svært spesielt system). Således er Genk inne på playoff i øyeblikket, men Cercle Brügge på sjuendeplass er a poeng . Borte er tallene 2-3-4.

Det står 0-3-2 på de fem siste tilsvarende, ny trener for hjemmelaget skaper usikkerhet her, men vi tror ikke Genk taper. UB.

8. Besiktas - Bursaspor
Hjemmelaget har fått opp dampen etterhvert og står med 5-4-0 på sine ni siste seriekamper. En middels sesongstart gjør at det likevel er sju poeng opp til serieleder Galatasaray. Hjemme står Besiktas med 6-3-1.

Bursaspor har hatt en middels første halvdel av sesongen og laget som ble seriemester i sesongen 2009/10 og nummer tre i forrige sesong får neppe en like god plassering denne sesongen. Ligger på niendeplass når sesongen er halvspilt med sine 25 poeng, men det er altså elleve poeng opp til Besiktas på tredjeplass. Svake 2-4-3 på bortebane. Formen viser 2-3-1 på de siste seks, de to siste er vunnet.

Det står 3-1-1 i favør Besiktas på de fem siste tilsvarende (seieren til Bursaspor kom den sesongen laget ble seriemester). Nå synes vi det meste taler for at Besiktas vinner da Bursaspor ikke holder samme klasse som de foregående sesongene. H.

9. Nacional - Uniaio Leiria
CD Nacional Madeira som er lagets fulle navn, fikk en flott start på det nye året ved å slå Gil Vicente 3-0 borte forrige helg. Var også i ferd med å ta skalpen til Sporting Lisboa i cupen onsdag kveld da laget ledet 2-0 borte når kvarteret gjenstod. Men hjemmesterke Sporting scoret to mål på slutten og det endte 2-2. Nacional er på tiendeplass i den svært jevne portugisiske toppserien med sine 15 poeng og har kun tre poeng ned til søndagens motstander under streken (to lag rykker ned). Hjemme står laget med fine 3-2-2.

Uniaio Leiria var som ventet sjanseløse hjemme mot Benfica sist søndag (0-4 tap) og ligger altså nest nederst med sine tolv poeng. Det er dog ikke mer enn to poeng opp til fire lag som har fjorten poeng over streken. Ni av tolv poeng er tatt hjemme, borte er seks sv sju kamper tapt.

Det står 3-0-1 på de fire siste tilsvarende. Vi tror på hjemmeseier også nå. H.

10. Olhanense - Beira-Mar
Det skiller kun seks poeng mellom Academica på sjetteplass og Uniaio Leiria på femtendeplass i den rekordjevne portugisiske toppserien og innimellom disse to ligger lagene i dette oppgjøret. Hjemmelaget har møtt tre av topplagene i sine siste seks seriekamper, men har ikke bedre enn 0-2-4 på siste seks. Sliter med tildels store skadeproblemer om dagen, det forklarer noe. 2-2-3 er tallene på hjemmebane for Olhanense som er et av fire lag på fjorten poeng.

To poeng foran ligger søndagens motstander Beira-Mar som faktisk har tatt sine fleste poeng borte (3-2-2). Hjemme er kun en kamp vunnet (1-2-4). Knepent hjemmetap for sterke Braga sist helg (1-2), for øvrig viser formen variable 3-0-3 på siste seks.

Det står 1-2-0 på de siste tre tilsvarende. Hjemmelaget er ikke i form, mens Beira Mar leverer sakene på bortebane. UB.

11. Academica - Vitoria Guimaraes
Hjemmelaget er helt oppe på sjetteplass, men det er altså kun seks poeng ned til Uniaio Leiria under streken på nest siste plass. 1-2-0 på de siste tre seriekampene. Torsdag vant laget 1-0 hjemme mot Oliveirense etter seiersmål fem minutter på overtid. Hjemme står laget med 3-2-2. To forsvarsspillere er skadet, mens Markus Berger har forsvunnet til Ukraina.

Vitoria Guimaraes viser solid form med 4-1-1 på de seks siste seriekampene. Likevel har ikke laget mer enn sytten poeng og ligger på plassen bak søndagens motstander. Pedro Mendes returnerer etter karantene for laget som har 2-0-4 på bortebane hittil denne sesongen.

Tre strake hjemmeseire i de tre siste tilsvarende, men vi utelukker ikke at det formsterke bortelaget kan få med se ett poeng. H.

12. Sporting Braga - Sporting Lisboa
Toppkamp mellom de to lagene som ligger nærmest Benfica og Porto. Hjemmelaget står med tre strake seire og ligger på fjerdeplass, åtte poeng bak ledende Benfica, men a poeng med dagens motstander som ligger på tredjeplass. Hjemme har Braga levert knallsterkt med 5-1-0. poengdelingen kom mot Benfica.

Sporting Lisboa berget 2-2 i cupkampen mot Nacional onsdag etter to scoringer det siste kvarteret. Etter sju strake seire tidligere i høst, er det kun blitt fem poeng på de fire siste seriekampene. 0-0 hjemme mot sterke Porto sist lørdag. Sporting leverer akkurat like bra hjemme (4-2-1) som borte (4-2-1) og har altså åtte poeng opp til ledende Benfica på tredjeplass.

2-0-3 på de fem siste tilsvarende, men hjemmelaget har vist seg knallsterke på eget gress denne sesongen og er i form. Det ser uansett ut som en helgardering. HUB.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Søndag, frist: 15.01.2012 16:55
1. Swansea - Arsenal H U
2. Barcelona - Real Betis H
3. Sporting Gijon - Malaga U B
4. Athletic Bilbao - Levante H
5. Milan - Inter H U B
6. Marseille - Lille U
7. SV Zulte Warege - KRC Genk U B
8. Besiktas - Bursaspor H
9. CD Nacional Mad - Uniao Leiria H
10. Olhanense SC - Beira Mar U B
11. Académica Coimb - Vitoria Guimara H
12. Sporting Braga - Sporting Lisboa H U

432-rekker:

HTML EMBED
Tipping Søndag, frist: 15.01.2012 16:55
1. Swansea - Arsenal H U B
2. Barcelona - Real Betis H
3. Sporting Gijon - Malaga U B
4. Athletic Bilbao - Levante H
5. Milan - Inter H U B
6. Marseille - Lille U
7. SV Zulte Warege - KRC Genk U B
8. Besiktas - Bursaspor H
9. CD Nacional Mad - Uniao Leiria H
10. Olhanense SC - Beira Mar U B
11. Académica Coimb - Vitoria Guimara H U
12. Sporting Braga - Sporting Lisboa H U B

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.