Henning Berg, (i bakgrunnen) ga Ronny Deila den verst tenkelige starten på sin Celtic-karriere.
Henning Berg, (i bakgrunnen) ga Ronny Deila den verst tenkelige starten på sin Celtic-karriere. Foto: Czarek Sokolowski (Ap)

Berg har overtaket på Deila

Henning Berg og Legia Warszawa har et kjempeutgangspunkt før kveldens returkamp.

Kommersielt

Sportspills meny onsdag:
Oddstips 1: Besiktas gjør jobben
Oddstips 2: Tøff oppgave for FC København
Overgangsmarkedet:
Kontinuerlig oppdatert info
V65 Bjerke: Bjerkefest med Hamilton
V4/V5 Täby: Wido Neuroth er på tokt

Mesterliga-kvalifisering preger onsdagens langoddsprogram, og i kveld skal det avgjøres hvem som tar seg videre til det siste hinderet før billetten til Champions League er sikret.

Dagens tippekupong byr på hele ni kamper fra CL-kvaliken, mens de resterende tre er hentet fra islandsk toppdivisjon.

Bonuspotten er nå på svimlende 5,2 millioner kroner!

1, Celtic - Legia Warszawa
Celtic med en fryktelig tung dag på jobben da Legia Warszawa feide de skotske mestrene av banen, og til slutt vant hele 4-1. En seier som fort kunne vært enda større. Det var den verst tenkelige starten Ronny Deila kunne fått i managerstolen for det skotske storlaget. Desto mer gledelig var det for Henning Berg, som antakeligvis opplevde sin største kveld som manager.

Før returoppgjøret ligger det et stort press på Ronny Deila, og kampen blir ikke noe lettere når kampen ikke kan spilles på Celtic Park, men istedenfor må spilles på Murrayfield ettersom samveldelekene har lagt beslag på hjemmebanen.

Deila ønsket fullt fokus foran dagens kamp, og sendte dermed assistentreneren Collins sammen med en haug reservelagsspillere til treningskamp mot Tottenham utenfor de finske skoger søndag. Det endte med 1-6 tap.

Kan stille med samme mannskap som sist, men forsvarsspiller Efe Ambrose fikk rødt kort sist, og er uaktuell.

Legia fikk seg naturligvis en solid opptur med seieren over dagens motstander, men klarte ikke å følge opp i helgen mot Gornik Zabrze i hjemlig serie, en kamp som endte uavgjort. 

Henning Bergs lag kan stille uendret i kveldens kamp.

Celtic kommer til å gå ut i hundre for å få et tidlig mål, og er naturlige favoritter, da polakkene kan tape, men likevel gå videre. Likevel, skulle det begynne å rakne igjen for det skotske mesterlaget, er ikke Legia dårligere enn at de fort kan utnytte dette. HB

2, NK Dinamo Zagreb - AaB
Talentfabrikken Dinamo Zagreb viser gang på gang at de kan få opp store talenter, som senere blir solgt ut til storklubbene. Vinner den hjemlige serien lett hvert eneste år, og årets sesong har ikke startet noe dårligere med tre strake seire.

Viste solide taker mot de danske seriemesterne i første oppgjør, og tok en knepen 1-0 seier i en jevn match i Ålborg.

De danske drengene har startet sesongen brukbart, med en seier og to uavgjort hittil i hjemlig serie. Skal få det svært tøft med å komme tilbake her, mot et fryktinngytende godt hjemmelag.

Dinamo Zagreb er soleklare favoritter. H

3, Partizan Beograd - PFC Ludogorets
Partizan med en bitter andreplass i ligaen i fjor, etter flere år som det dominante laget i serbisk Superliga. Tapte til slutt med ett fattig poeng til erkerivalen Røde Stjerne.

Røk ut mot dagens motstander i forrige CL-kvalifisering, og er nok svært sulten på revansje i kveld.

Første møte endte 0-0, etter at Ludogorets var det klart førende laget kampen igjennom. Selv om de store sjansene og målene uteble. 

Ludogorets for øvrig suveren serievinner i 13/14-sesongen, og hadde også et imponerende run i Europa League, før Valencia ble for sterke i 8-delsfinalen.

Partizan et sterkt hjemmelag, men dette kan bikke alle veier. HUB

4, FC Salzburg - FK Qarabagh
Interessant kamp i Salzburg, hvor overraskelseslaget Qarabagh har en 2-1 ledelse før kveldens kamp. De østerrikske seriemesterne var store favoritter foran den første kampen, men måtte se seg slått mot et hardtarbeidende azerbadjansk lag. Det dramatiske vinnermålet kom fire minutter før slutt, og hvor Qarabagh hadde to mann utvist(!)

FC Salzburg har ikke gjort store forandringer i troppen foran årets sesong, men har også fått beholde sine største stjerner som Sadio Mané og Martin Hinteregger, som imponerte stort i fjor.

Var det store overraskelseslaget i fjorårets Europa League, med en haug fantastiske opptredener. Det sa imidlertidig bråstopp i 8-delsfinalen mot Basel.

Qarabagh sesongåpner til helgen, men slo ut Valletta 5-0 sammenlagt i forrige kvalifiseringsrunde. Leder også som sagt 2-1 før kveldens returoppgjør.

Hjemme skal FC Salzburg være klokkeklare favorittter, noe Norsk Tippings  odds på 1,08 vitner om. Noe annet enn hjemmeseier vil være en kjempeskrell. H

5, FC København - Dnipro Dnjepropetrovsk
FC København fikk en svett aften i Ukraina sist onsdag, men holdt unna og skaffet seg et fint utgangspunkt til dagens oppgjør. Ukrainerne hadde så godt som fullt grep om hele kampen, men maktet ikke å få den forløsende scoringen.

Ståle Solbakkens mannskap har startet sesongen litt rustent i Superligaen, og står med fem poeng på tre kamper. Begge bortekampene har det blitt poengdeling mot lag som er spådd en tøff sesong.

På skadefronten ser det bra ut, og ingen i den normale startoppstillingen er ute. Må dog klare seg uten Yones Felfel, Christoffer Remmer og Brandur Olsen.

Dnipro har åpnet sesongen sterkt, og har full pott på to kamper. Er et meget bra, velspillende lag, og har de siste sesongene vært på nivå med Shaktar Donesk i den ukrainske ligaen.

Stjernespiller Yevhen Konoplyanka var svært lystig i hjemmekampen, og kom til mange scoringsmuligheter. Han kan fort bli tungen på vektskålen i kveld.

Så best ut i den første kampen, og virker også å ha det sterkeste mannskapet av disse. B

6, Besiktas - Feyenoord
Besiktas har et svært godt utgangspunkt etter at de tok en sterk seier borte mot Feyenoord i den første kampen. Kampen på De Kuip var jevnspilt, men mens Feyenoord til tider presset hardt, var Besiktas effektive og scoret to viktigte bortemål. På tampen fikk hjemmelaget en svært viktig redusering på straffespark, noe som holder liv i mesterligadrømmen.

Det tyrkiske storlaget er et kruttsterkt hjemmelag, og endte fjorårssesongen med kun et hjemmetap. Har etter noen turbulente sesonger, med høye lønninger – til falmende stjerner, fått på plass en spennende stall med i hovedsak hjemlige spillere.

Ungguttene Kerim Frei og Oğuzhan Özyakup er eksempler på spennende, tekniske spillere som nylig har kommet til klubben, og som raskt er blitt viktige brikker i det tyrkiske laget.

Har en svært dyktig trener i Slaven Bilic, som har gjort en formidabel jobb med å endre strukturen i klubben, etter at han kom til hovedstadsklubben i 2013.

Har vært relativt rolige på overgangsmarkedet i sommer, men gjorde en kjempesignering da de fikk i orden Dema Ba fra Chelsea nylig. Ba er for øvrig tilgjengelig til kveldens kamp, og kan meget vel starte kampen.

Feyenoord har hatt en tung sommer - ikke økonomisk, men sportslig, ettersom laget i tur og orden har mistet flere viktige brikker defensivt. Landslagsstopperne Bruno Martins Indi og Stefan de Vrij har forlatt klubben til henholdsvis Porto og Lazio, mens Daryl Janmaat har reist til Newcastle. Dette har naturligvis svekket laget veldig. I tillegg har toppscoreren Graziano Pelle reist til Southampton.

Gjorde en veldig fin sesong i Eredivisie forrige sesong, og endte på andreplass, fire poeng bak Ajax. Er ventet at laget skal slite betydelig mer denne sesongen, og deres nye manager Fred Rutten får en stor jobb med å bygge opp et nytt, slagkraftig mannskap.

Besiktas ser friske ut i år, og mot et svekket og urutinert Feyenoord, tror vi de spikrer avansementet i kveld. H

7, Steaua Bucuresti - FC Aktobe
Strømsgodset-døderen Steaua Bucuresti fikk noe overraskende tøff kamp mot det kazakhstanske laget Aktobe i første oppgjør. Ledet 2-1, men Aktobe utlignet fortjent tre minutter før full tid.

Steaua et svært solid hjemmelag, og har den europeiske rutinene som skal til for å bikke slike oppgjør i sin favør. Var i gruppespillet i Champions League forrige sesong, og spiller regelmessig på fotballens øverste scene, men ble for små i møtet med Chelsea, Schalke 04 og Basel. Endte med stusselige tre poeng.

FC Aktobe leder den kazakhstanske Premier League når lagene skal inn i det avgjørende sluttspillet, og tok seg også enkelt videre mot Dinamo Tbilisi i forrige runde.

Steaua skal likevel ha mer kvalitet og rutine over to kamper, og hjemmeseier blir et naturlig valg. H

8, FC Sheriff Tiraspol - SK Slovan Bratislava
Bratislava med en 2-1 ledelse fra det første møtet. FC Sheriff det suverent beste laget i moldovsk liga, en liga som til gjengjeld er blant de svakeste i Europa.

Spilte i gruppespillet i Europa League forrige sesong, hvor de blant annet møtte Tromsø. Vant den hjemmekampen 2-0, men spilte uavgjort i Alfheim.

Slovan Bratislava har vunnet den slovakiske ligaen de to siste sesongene, og har også åpnet denne sesongen bra. Var det beste laget i det første oppgjøret, og klarte også å avgjøre kampen til sin fordel med bare ti mann i en halvtime.

Virker åpent. HUB

9, Malmö FF - Sparta Praha
Malmö startet imponerende i borteoppgjøret og ledet 2-1 ved halvtid. Andre omgang ble imidlertidig ikke like festlig, og Sparta Praha tok tilslutt en komfortabel 4-2 seier, etter blant annet hat-trick fra spissveteranen David Lafata.

Malmö suverene serieledere i Sverige, og har kun ett tap hele sesongen i Allsvenskan. Er et meget solid fotballag, og kan på en god dag hamle opp med tjekkerne. Da trengs massiv støtte fra et fullsatt Swedbank Stadion.

Sparta Praha er ett av to flaggskip i en ellers under middels sterk, tsjekkisk liga. Vant serien ifjor med god margin, og har også startet godt denne sesongen.

Røk noe overraskende ut mot Häcken i Europa League-kvalifiseringen i fjor.

Har et meget spennende lag i anmarsj, og RBK-kjenningen Borek Docal er blant annet fast inventar på dette laget.

Et nytt, meget åpent oppgjør, og det laget som først scorer, kan meget vel vinne kampen. Sparta Praha er dog klare favoritter til å gå videre. HUB 

10, Valur Reykjavik - Fjölnir Reykjavik
Islandsk toppserie.
Derbykamp mellom to hovedstadslag, og hvor Valur ligger best an på tabellen.

Har en svak hjemmestatistikk i år, med bare to seire på seks kamper. 2-0-4. De tre siste hjemme er endt med tap.

Fjölnir med en rekke svake kamper på rad før bunnlaget Tór ble slått 4-1 sist. Befinner seg på en syvendeplass på tabellen, fire poeng opp til dagens motstander. 

Derbykamp er derbykamp, og med to lag i dårlig form, blir dette en meget vanskelig kamp å bedømme. Åpent. HU

11, Breidablik - Keflavik
Breidablik på en niendeplass, og er dermed i den kategorien lag mellom syvende - til tolvteplass som er vesentlig dårligere enn de beste lagene på tabellen. Alle de nevnte lagene med kun to eller tre seire på tretten spilte kamper.

Breidablik med 1-3-2 form på hjemmebane i år, og kan ende ett poeng bak dagens motstander med seier her.

Keflavik på sjetteplass, og har en brukbar bortestatistikk i år, 2-2-1. Vant også det omvendte oppgjøret 2-0. Viser dog fryktelig svak form, og har 1-1-3 på de fem siste. Spilte også fire strake uavgjor før der igjen.

Nytt, vanskelig spillobjekt, og vi lander på HU.

12, Fylkir - IBV Vestmannaeyjar
Tiende mot åttendeplass, og et nytt bunnoppgjør fra Island.

Fylkir med to strake tap mot de to øverste på tabellen, FH og Stjarnan, men vant før det en viktig kamp mot tabelljumbo Fram. Dermed er det to poeng ned til nedrykk. Har svake 1-1-3 hjemme i år.

IBV har den siste tiden imponert stort, og klatret dermed opp fra jumboplass takket være tre seire på de fire siste kampene. Bare slått av ubeseirede Stjarnan sist. 

Kan med seier i dag klatre opp til midten av tabellen.

Vi gir IBV tillit her. B


96 - rekker

1. Celtic - Legia Warszawa H

2. NK Dinamo Zagreb - AaB H

3. Partizan Beograd - PFC Ludogorets HUB

4. FC Salzburg - FK Qarabagh H

5. FC København - Dnipro Dnjepropetrovsk UB

6. Besiktas - Feyenoord H

7. Steaua Bucuresti - FC Aktobe H

8. FC Sheriff - Slovan Bratislava HB

9. Malmö FF - Sparta Praha HB

10. Valur Reykjavik - Fjölnir Reykjavik HU

11. Breidablik - Keflavik HU

12. Fylkir - IBV Vestmannaeyjar B

Klikk her for å levere denne rekken.


432-rekker

Celtic - Legia Warszawa HB

NK Dinamo Zagreb - AaB H

Partizan Beograd - PFC Ludogorets HUB

FC Salzburg - FK Qarabagh H

FC København - Dnipro Dnjepropetrovsk UB

Besiktas - Feyenoord H

Steaua Bucuresti - FC Aktobe H

FC Sheriff - Slovan Bratislava HUB

Malmö FF - Sparta Praha HUB

Valur Reykjavik - Fjölnir Reykjavik HU

Breidablik - Keflavik HU

Fylkir - IBV Vestmannaeyjar B

Klikk her for å levere denne rekken.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus