Foto: AFP/Scanpix

Birmingham slår tilbake

Landslagspausen har vært beleilig for Birmingham som har topp vinnersjanse lørdag. Sjekk vårt oddstips.

Kommersielt

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 2: Supertroikaen leverer
Tippetips: Ingen grunn til å tvile på City
V75 Momarken: Fanger vi storgevinst igjen?

Premier League: Oversikt over skader og karantener

Lørdagens langoddsprogram består av hele 92 objekter og det spilles fotball over hele Europa. Dessverre er det langt mellom de gode objektene denne lørdagen og det er alltid litt småskummelt etter disse landslagspausene.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
West Bromwich - Bolton

Hjemmelaget tynges av svært sentrale fravær denne lørdagen. Den irske landslagsspissen Shane Long spiller helt sikkert ikke, og spisskollega Peter Odimwingie er som vanlig usikker. Den gamle Brann-kjenningen Paul Scharner blir neppe spilleklar. Bolton spilte på seg sårt tiltrengt selvtillit da de banket Stoke 5-0 i siste kamp før landslagspausen. Vi synes oddsen er skjevt satt her og 3,20 for at Bolton fortsetter oppturen er et spennende langskudd i ettermiddag.

Barnsley - Doncaster
Hjemmelaget må unnvære viktige Andy Gray og Danny Drinkwater som begge er suspenderte og det merkes i en tynn tropp. Presterer ujevnt hjemme og tapte blant annet mot middelmådige Bristol City i nest siste hjemmekamp. Doncaster tok en knallsterk seier borte mot Ipswich i siste kamp før pausen. Toppscorer Billy Sharp er frisk og i gang igjen med målproduksjonen og sammen med gode gamle El Hadji Diouf har Doncaster-manager Dean Saunders et svært spennende spisspar. 2,80 for borteseier for Doncaster ser svært interessant ut her.

Sjekk denne LIVE-tjenesten for all sport

Dagens avslag
Everton - Wolverhampton og Stoke - Queens Park Rangers
To hjemmelag som ikke leverer til henholdsvis 1,55 i odds og 1,70 i odds. Det ser ut som to svært uinteressante spil i Premier League i ettermiddag. Everton - Wolves har endt uavgjort i de to foregående tilsvarende oppgjørene og det kan utmerket skje igjen. Stoke presterer svært ujevnt for tiden og et bra QRP-lag kan definitivt få med seg poeng fra Britannia.

Bayern München - Borussia Dortmund
Playmaker Bastian Schweinsteiger er ute med skade til over nyttår og det er en voldsom svekkelse for serielederen. Fjorårets seriemester Borussia Dortmund har fått opp dampen etter en middels sesonginnledning. Vi synes 1,50 på Bayern-seier er for lavt og ikke verd risikoen.

Dagens spill
Det er som vi nevnte i ingressen ikke veldig mange interessante spill i dag, til tross for et svært spilltilbud. Vårt første oddstips er en dobbel som vi henter fra Championship.

Birmingham - Peterborough
Hjemmelaget tapte sin siste kamp før landslagsoppholdet borte mot Reading (0-1). Før det tapet hadde Birmingham 4-1-0 på sine fem foregående ligakamper, men et slitent Birmingham-lag (gruppespillet i Europa League ble etterhvrt kostbart) tapte ikke uventet borte mot Reading. Nå har Chris Hughtons mannskap endelig fått en sårt tiltrengt pause og kommer forhåpentligvis ut med nyladede batterier i ettermiddag.

Birmingham har på grunn av deltagelsen i gruppespillet i Europa League tre kamper til gode på de fleste andre lagene, og hvsi vi forutsetter ni poeng på disse tre hengekampene vil Birmingham være på tredjeplass. Hjemme står laget med flotte 4-2-0 og med mannskapet til Hughton ser det riktig bra ut foran denne kampen.

Lørdagens motstander Peterborough gjorde en flott snuoperasjon hjemme mot Derby sist etter å ha kommet bakpå 0-2 og vant 3-2 etter seiersmål på overtid. Det gir Peterborough en flott 11. plass til nå, men femten av tjueto poeng er tatt hjemme. Borte står laget med middelmådige 2-1-5. I ettermiddag returnerer både Lee Tomlin og Lee frecklington etter karantene, og dermed er det kun spissen Dave Hibbert som er på skadelisten.

Vi tror det er topp sjanse for at et uthvilt Birmingham vinner denne kampen og 1,70 for H er helt grei betaling. Kampen kan ikke spilles som singel og vi må altså kombinere.

Nottingham Forest - Ipswich
Det ga umiddelbar effekt for hjemmelaget å ansette Steve Cotteril som manager med to strake trepoengere. Men Forest falt fort tilbake til gamle synder og nå er to av de tre neste tapt. 0-3 tap borte for Portsmouth i siste kamp var en svak forestilling og Cotterill har mye å rette på. Nottingham Forest ligger på 20. plass og selv om det er kort vei opp, er det sannelig også kort vei ned. 2-2-4 er svake tall på hjemmebane for normalt hjemmesterke Nottingham Forest. Dexter Blackstock , Garath McCleary and Paul Anderson og George Boateng ble alle testet i en internkamp denne uken, og et par av dem er aktuelle for startelleveren lørdag.

Etter en flott periode for Ipswich har det blitt tre strake tap og notorisk ustabile Ipswich fortsetter dermed trenden vi har sett de siste sesongene. Ligger på 15. plass i øyeblikket, men derfra er det kun fem poeng opp til playoff. Borte har det vært ujevnt hittil, 2-2-3. Ibrahim Sonko (f) er uaktuell for Ipswich, for øvrig er det kun langtidsskadde og forsvarskollega Damien Delaney som mangler for gjestene. Men begge er helt sentrale for et Ipswich-lag som har sju baklengs på sine to siste ligakamper

Det står 3-3-0 på de seks siste tilsvarende oppgjørene. Nottingham Forest har vunnet de to siste tilsvarende, og vi tror den tredje strake kommer her. 1,85 er oddsen for at så skjer og vi kombinere seier til Nottingham Forest med seier til Birmingham.

Spilleforslag 1 lørdag (totalodds 3,15 og innsats kr 100)
Kamp 58 Nottingham Forest - Ipswich 1,85 3,00 3,30
Kamp 59 Birmingham - Peterborough 1,70 3,10 3,75
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus