*Nettavisen* Sportspill.

Bjørnen fra Norheimsund

Foto: Hesteguiden.com

Vertigo Bjørn var strålende sist i Bergen og har et enda bedre løp torsdag.

03.01.13 14:48

Sportspills meny torsdag:
V65 Åby: Vi stoler på ismannen

Lunsjtrav Bjerke: Hop'n har bankeren

V65-info: Wenche rappet milliongevinsten
Oddstips: Vålerenga i bortetrøbbel
V4 Lunsj Umeå: Elsker vinteren!

Det er full fyr på travfronten torsdag og vi har tips til fire baner. Det starter med V4 og lunsjtrav fra Umeå, og fortsetter med lunsjtrav fra Jarlsberg. Til kvelden er det V65 fra Åby og dobbel V5 fra Bergen travpark.

Torsdagen har innledet meget bra allerede. Under Bjerkes lunsj-V5 varslet vi for at megafavoritten Dreamcatcher kunne tape i V5-2 (og den tapte) og valgte å bankerspille Stensvik Iver i V5-1 istedenfor. De som fulgte vårt mellomste forslag (innl.pris kr 486) kunne kvittere ut pene 3 461 kroner. Og under V4-løpene på Umeå kunne de som spilte vårt største DD-forslag (innl.pris kr 300) kvittere ut pene 804 kroner.

Innleveringsfrister Bergen
V5A kl. 18.30
V5B kl. 19.40
DD kl. 20.40

Har du ikke Sportspill-konto? Registrer en gratis konto og les om fordelene du får!

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

På Bergen travpark var vi aldri i tvil om V5A-bankeren. Håkon Steine fra Norheimsund hadde flott suksess med sine stallhester i fjor og spesielt fireårige Vertigo Bjørn og treårige Vertigo Ella dro lasset da. Vertigo Bjørn rakk å starte 29 ganger og bokførte fem seire i 2012. Og sist på Bergen travpark gjorde Spikeld-sønnen sitt kanskje beste løp for året. Til tross for stort terrengtap innledningsvis, kom hesten tilbake på imponerende vis og tok en svært overbevisende seier sammen med Åsbjørn Tengsareid.

Torsdag kveld er den faste sjåføren Lars Tore Hauge tilbake i sulkyen og med kun to hester fra strek, ser dette nesten grønt ut. Nå er Odd Storetvedt litt uforutsigbar som kusk, men han kan da ikke velge å svare ut teten med formløse 2 Todina. Dermed skal 1 Vertigo Bjørn komme seg tidlig foran og da skal han ikke tape dette løpet basert på prestasjonen sist. Klar banker i V5-A spillet.
Rangering V5-1A: A: 1 B: 6-9-7 C: 5-2-3-4-8

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

To hester gjør opp
Selv om det finnes bankerkandidater i V5B-spillet, velger vi såkalt dobbeltbanker i V5-4B som vårt lås, da det ikke er veldig krysskrevende i de øvrige løpene. Lenge vurderte vi å bankerspille 4 I.D. Gann Gill i dette løpet, men vi skal ikke glemme at hesten fikk et meget tungt løp torsdag og at det løpet kan sitte litt i beina. Rite On Line-vallaken kan bli sluppet til tet her, men på Bergen travpark er det så mange overoptimistiske kusker at vi slett ikke er sikre.

Derfor "sikrer" vi oss med meget formsterke 11 Shocking Gidde som har vært lysende fra dødens i sine to siste løp. Det betyr at vi dropper 5 Cabana Boy utelukkende fordi vi mener hesten burde vunnet sist (fikk det helt sydd opp i rygg på dødenstravende I.D. Gann Gill), men ville ikke forbi. To hester spilles i V5-4B.
Rangering V5-4B/DD-1: A: 4-11 C: 5 C: 9-6-3-2-8 D: 1-7

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

V5-2A - Kaldblodshester. 2100 meter voltestart.
Frank Ringheim vant to løp og tok 13 andreplasser i fjor, året før vant han 12 løp og tok 15 andreplasser og i 2010 tok han 4 seire og 19 andreplasser og Frank'en ligner en evig toer. Det skal man ha i mente når man spiller slike kusker, men det detter da inn en og annen seier. I et uoversiktlig og åpent løp setter vi 6 Jera Stjerna først. Det er full form på denne dama og bortsett fra Lyngens Friskus, møter hun enklere selskap i kveld kontra sine foregående løp.

Nevnte 7 Lyngens Friskus er ikke den enkleste herremannen i volta og fjerdespor trekker ytterligere ned. Men med Svein Ove Wassberg i sulkyen er det meste som kjent mulig. Flinke Lars Tore Hauge er usikker på pausehesten 3 Espeset Balder som kommer tilbake etter pause. Forutsetningene er uansett ypperlig her fra strek.

9 Rapper kom flott tilbake etter galopp 800 meter fra mål sist, men er veldig usikker. 11 Trø Frøkna, 12 Heim Sjura og 10 Søndre Jerkeld har alle en viss kapasitet og kan være med her. Livsfarlig løp dette all den tid vi snakker om usikre favoritter.
Rangering V5-2A: A: 6 B: 7-3-9-11-12-10 C: 2-5-4-8-1

HTML EMBED

V5-3A - Varmblodshester. Monteløp. 2100 meter voltestart.
Norsk Rikstoto er fortsatt av den oppfatning av at monteløp innenfor V5-veddemålet er rekrutterende på nye spillere. Det er vi svært skeptiske til og det er ikke mye kunnskapsspill å måtte vurdere monteløp. Urutinerte ryttere, hester som sjelden starter i monte og jevnt over mye rar ridning.

Vi gjør det enkelt og garderer bredt i V5-3A, i et løp som er helt håpløst å rangere.
Rangering V5-3B: A: 8 B: 12-13-3-7-10-15-11 C: 14-2-4-6-9-5-1

HTML EMBED

V5-4A/V5-1B - Varmblodshester. 2100 meter voltestart.
Til tross for overhengende galoppfare går vi atter på 6 Panik. Tvedt-traveren viste enda en gang voldsomme fartsressurser mellom galoppene sist og selv om fjerdespor volte er meget sjanseartet, er vi rimelig sikre på at Panik er beste hesten i dette feltet.

Springspor og voltestart for 9 No Limit Lavec som har bra kapasitet, men voltestart er et usikkerhetsmoment. Formen er ihvertfall bra. Klart forbedret var 4 Somollified sist og hoppa duger normalt bra her, men også her er det galopprisiko. 11 Showmetheglory trodde vi mye på sist (vi satte vallaken først), men Halvorsen-traveren skuffet litt da etter et strålende seiersløp gangen før. Litt enklere imot torsdag.

8 Lifeisachallenge er ikke i toppform og voltestart er et minus, men så var det denne Svein Ove da. 2 Eloise Håleryd vant sjokkerende på Forus femte sist og foreløpig er denne hoppa helt umulig å lese. Fra strek er hun en fidus. 5 Antaro og 10 Leyton U. er variable, men kan noe på en god dag. Det er nesten heldekk-løp dette.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 6 B: 9-4-11-8-2 C: 5-10-3 D: 1-7

V5-5A/V5-2B - Kaldblodshester. 2100 meter voltestart.
Svein Ove Wassberg hadde et mål om 100 årsseire i 2012 og etter å ha vunnet 11 løp på de tre siste kjøredagene på Bergen travpark lyktes han med det. Tirsdag tok han sin første årsseier med Ulsrud Rigg på Forus og vi vurderte å bankerspille 3 Fjord Oda i V5B-spillet. Gjorde et kanonbra seiersløp på Forus i sin siste start til tross for startgalopp og full vei og er en klink vinner her om hun gjentar noe lignende her. Men hoppa har vært strøket siden siste løp og da velger vi å gardere litt på de store kupongforslagene.

Først med formsterke 5 Espeset Julie som gjorde et sterkt seiersløp nest sist og tåler å gjøre litt selv. Det gjør også i høyeste grad 9 Vikar, men voltestart er et minus. Nå har Vikar stabilisert seg på slutten og krefter har han mer enn nok av. 7 Gam Jarl holder sin sterke form og kan vinne. 8 Kringelandsolina har startet veldig tett på slutten og har helt andre og tøffere betingelser nå enn i seiersløpene. 6 Blisjur er stadig med i toppen og kanskje kan vallaken overraske om han endelig skulle bli kjørt i rygg og ikke i tet?
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 3 B: 5-9-7-6 C: 8-1-10-2 D: 12-11-4

Øk moroa og spenningen til dagens løp ved også å kjøpe en lyntotokupong i spillboksen under til et av dagens spill.

HTML EMBED

V5-3B - Kaldblodshester. 2100 meter autostart.
Stor favoritt på farten her i V5-3B i form av formsterke 7 Solberg Jerkeld. Tøff vinner fra dødens nest sist og mer enn godkjent toer bak gode Høiby Gullet sist torsdag. Solberg Jerkeld er normalt travsikker og skal naturligvis ha en flott vinnersjanse her, men det er ikke en utpreget vinnerhest dette og vi velger å spekulere litt.

1 Gosengutt hadde en brukbar fjorårssesong, selv om det fortsatt er vel mye galopp. Her er det bra sjanser for tetkjenning og derfra yter hesten best. 2 Rapptina fikk ikke sving på sakene i fjor, etter en flott treårssesong året før. På fart og talent er det muligens beste hesten, men det er lenge siden hun har prestert nå.

4 Magnums Sebastian har ikke toppform nå, men så er det denne Svein Ove Wassberg da. Vi må betale. 10 Frøken Fakse galopperte muligens bort seieren sist på galopp straks før mål. Betydelig tøffere imot torsdag, men kan være aktuell på gardering.
Rangering V5-3B: A: 7 B: 1-2-4 C: 10-6-8 D: 3-9-5

V5-5B/DD-2 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Meget flott klasse på V5B-finalen der det er jevnt mellom flere. Vi setter 9 Eminent Sund først, selv om det er kusken imot og han trives best i tet. Med rygg på startraske Skyboy er det nødt til å bli en fin posisjon direkte og hesten var lekker i seiersløpet sist.

3 Apache Boy har blitt en fin tilvekst i Bergen og imponert hver gang. Uten galopp er vallaken med i toppen her. Det er også 12 M.T. Funky Dude som har levert to toppløp nå. Tolvtespor og Rolf Tvedt er ikke ønskekombinasjonen, men denne tåler å gå en bit. 8 Arctic Liam skuffet litt sist, og har vært uheldig i sportrekningen.

2 Skyboy prøver tet og vil nok sitte foran, men vi har en følelse av at vår favorittrio er bedre. 11 Tarantino er ikke sjanseløs om vallaken får smyge med i det lengste og blir lite betrodd her.
Rangering V5-5B/DD-2: A: 9 B: 3-12-8-2 C: 11-4-10-1-6-7-5

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.